SACD AΠΟ ΤΟ περιοδικο HITECH

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Εγώ πάλι δεν τρελάθηκα κιόλας.
Οι διαφορές πχ του Dark Side of the Moon είναι απίστευτες μπροστά σε αυτό...
Νίκο,άστο αυτό.Ανήκει σε άλλη κατηγορία... :)
Ομως αυτό ισχύει ΜΟΝΟ εαν το ακούσεις απο universal,γιατί σε απλό cdplayer,το κανονικό cd,ακούγετε καλύτερα. :)

Reaction score
313
Νίκος Τσαρουχάς said:
Πάντως κουφάλες όλες, το hi tech αγοράζετε! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Όχι, μωρέ, το δισκάκι αγοράζουμε. Το περιοδικό είναι "δώρο" (άδωρο)... :mrgreen:

Reaction score
5
Άκουσα πρώτα την στρώση του SACD σε universal player φυσικά, και μετά στο ίδιο payer την στρώση CD πάντα σε αναλογική σύνδεση, η ανωτερότητα του SACD ήταν εμφανής αλλά ίσως όχι τόσο όσο θα περίμενα. Στην συνέχεια έβαλα το SACD στο απλό DVD player pionner 717 απλός για να δω αν θα έβρισκε την στρώση του CD, την πρώτη φορά δεν την αναγνώρισε αλλά στην δεύτερη την βρήκε, έπαιξε την στρώση του CD καλύτερα από την στρώση του SACD όσον αφορά την τονική ισορροπία και κάπως τα δυναμικά αλλά με εμφανή απόλυα της δειγματοληψίας. Εδώ είναι που προβληματίστηκα κάπως τι να προτιμήσω. Tελικά η ζυγαριά έγειρε προς το μέρος του 717 με ελάχιστη ίσως διαφορά.. Με αυτό εννοώ ότι η μεγαλύτερη ανάλυση από μόνη της για μένα προσωπικά δεν είναι σε θέση να αλλάξει τις προτιμήσεις μου προς τα καλύτερα ποιοτικός μηχανήματα..
Αν το universal player μου ήταν της κλάσεις του 717 τότε θεωρώ σίγουρο ότι θα το ξεπερνούσε αλλά το 656 το μόνο που κατάφερε ήταν να με βάλει σε δίλημμα.

Ελπίζω να καταλάβατε τον τρόπο σκέψης μου.

Reaction score
313
Αντώνης K. said:
Άκουσα πρώτα την στρώση του SACD σε universal player φυσικά, και μετά στο ίδιο payer την στρώση CD πάντα σε αναλογική σύνδεση, η ανωτερότητα του SACD ήταν εμφανής αλλά ίσως όχι τόσο όσο θα περίμενα.  Στην συνέχεια έβαλα το SACD στο απλό DVD player pionner  717  απλός για να δω αν θα έβρισκε την στρώση του CD, την πρώτη φορά δεν την αναγνώρισε αλλά στην δεύτερη την βρήκε, έπαιξε την στρώση του CD καλύτερα από την στρώση του SACD όσον αφορά την τονική ισορροπία και κάπως τα δυναμικά αλλά με εμφανή απόλυα της δειγματοληψίας. Εδώ είναι που προβληματίστηκα  κάπως τι να προτιμήσω. Tελικά η ζυγαριά έγειρε προς το μέρος του 717 με ελάχιστη ίσως διαφορά.. Με αυτό εννοώ ότι η μεγαλύτερη ανάλυση από μόνη της για μένα προσωπικά δεν είναι σε θέση να αλλάξει τις προτιμήσεις μου προς τα καλύτερα ποιοτικός μηχανήματα..
Αν το universal player μου ήταν της κλάσεις του 717 τότε θεωρώ σίγουρο ότι θα το ξεπερνούσε αλλά το 656 το μόνο που κατάφερε ήταν να με βάλει σε δίλημμα.

Ελπίζω να καταλάβατε  τον τρόπο σκέψης μου.
Καλός ο προβληματισμός και..δίκαιος.

Από τη δική μου, ΜΙΚΡΗ, εμπειρία, σε διάφορους "πειραματισμούς" με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SACD players (το πρώτο, το δικάναλο Sony 940, αλλά και το Sony 790), παρατήρησα:

1. Μεγάλη διαφορά (αναμενόμενο, αλλιώς δε θα είχε κανένα νόημα) στην εναλλαγή από το στρώμα SACD στο στρώμα CD (εννοείται, στο ίδιο SACD player).
2. Οριακή προτίμηση στο SACD (με player το 940) από ένα καλο, παλιότερο, CD player (Marantz CD17).
3. Προτίμηση στο στρώμα του CD (του υβριδικoύ δίσκου) από το απλό, κλασικό CD (σε οποιοδήποτε player).

Απορίες:
1. Άραγε, οι καλές ηχογραφήσεις σε CD, παιγμένες σε ένα καλό CD player ΠΟΣΟ κοντά φθάνουν στους δίσκους SACD και DVD-Audio; Χμμμ...ένα...Tascam μπορεί να βοηθήσει... :wink:
2. Είναι δίκαιο να συγκρίνουμε φθηνό SACD ή DVD-Audio (ή universal) player, με ακριβό CD player; Αν και...(πάλι) το Tascam τείνει να ανατρέψει κάποιους κανόνες...

Θέσεις:
1. Τα "ανώτερα" format είναι...ανώτερα. Άλλη πληροφορία, άλλη ανάλυση, άλλη ποιότητα.
2. Το Oppo (των 200 ευρώ), με DVD-Audio discs, παίζει πολύ όμορφα. Δίσκοι SACD & DVD-Audio υπάρχουν αρκετοί στο internet - και σε καλές τιμές. Οπότε: οικονομικό "ανώτερο" player + "ανώτεροι" δίσκοι = ωραία εμπειρία! Δοκιμάστε το!

Reaction score
3
Αντώνη,λογικό είναι η στρώση του cd στο υβριδικό δισκάκι να παίξει καλύτερα στο απλό cdplayer.
Πρέπει η επεξεργασία να ξανα γίνει απο την αρχή σε αυτό το format όπως έγινε στο Darkside,για να παίξει καλύτερα. :)

Ακόμη, μην συγκρίνουμε φτηνά universal με ακριβά cd.
Aπο τις μακροχρόνιες δοκιμές που έκανα,απο 5000 ευρώ και επάνω πρέπει να στοιχίζει το universal,ουτως ώστε να μπορεί να συγκριθεί με οποιδήποτε cdplayer,ανεξαρτήτως τιμής.

Εχει περάσει απο το ράκ μου εκτός των άλλων που άκουσα σε διάφορους χώρους,το 770 και το 777 της sony,αλλά ΔΕΝ... :(

Τα καινούργια format είναι όντως καλύτερα,αλλά λόγω της υπερ ανάλυσης,φανερώνονται προβλήματα που δεν τα είχαμε πρώτα.
Ασε που θέλεις και supertweeter... :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Να πω?

Θα πω…

Πίτσες μπλε. Τώρα που το ακούω ξανά η ποιότητα του δίσκου είναι για τα μπάζα, το DV-656 παίζει πολύ καλύτερα τα απλά CD από το συγκεκριμένο SACD, εκεί που περιμένεις καλύτερο ηχόχρωμα και αρμονικές συμβαίνει εντελώς το αντίθετο, πολύ στεγνό μου ακούγεται και τελείως αδιάφορο σαν άκουσμα δεν υπάρχει αυτό που λέμε υγρασία και μουσικότητα..
Ο συγκεκριμένος δίσκος συγκρίνεται μόνο με την στρώση του CD, ίσως είναι αυτό που λέει ο Γιώργος δεν ξέρω, πάντως φαίνεται να μην έχει επεξεργασία και σαν SACD και σαν CD.

Reaction score
51
Πάντως πράγματι, στο Dark side... ο ήχος στο original cd είναι πολύ καλύτερος από το SACD!!!
Εκείνο με την ...υγρασία έγραψε!! :D
Ηταν η λέξη που μου έλειπε!!! :lol:

Reaction score
5
Μετά από πολλή σκέψη έγραψα το πιο πάνω με μεγάλο κίνδυνο να εκτεθώ αλλά ήμουν απόλυτα σίγουρος για το τι άκουσα και ακόμα περισσότερο για τον ήχο που παίρνω από τα μηχανήματα μου. Ευτυχώς που είστε και εσείς με τα super trouper hi end μηχανήματα και το επιβεβαιώνετε :oops: :wink: :lol:

Reaction score
3
Αντώνης K. said:
Μετά από πολλή σκέψη έγραψα το πιο πάνω με μεγάλο κίνδυνο να εκτεθώ αλλά ήμουν απόλυτα σίγουρος για το τι άκουσα και ακόμα περισσότερο για τον ήχο που παίρνω από τα μηχανήματα μου. Ευτυχώς που είστε και εσείς με τα super  trouper hi end μηχανήματα και το επιβεβαιώνετε :oops: :wink: :lol:
Αντε βρε προχώρα. :lol: :lol: :lol:,ακου με τα σούπα μούπες μηχανήματα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
51
Αντώνης K. said:
Μετά από πολλή σκέψη έγραψα το πιο πάνω με μεγάλο κίνδυνο να εκτεθώ αλλά ήμουν απόλυτα σίγουρος για το τι άκουσα και ακόμα περισσότερο για τον ήχο που παίρνω από τα μηχανήματα μου. Ευτυχώς που είστε και εσείς με τα super  trouper hi end μηχανήματα και το επιβεβαιώνετε :oops: :wink: :lol:
Ευχαριστο'υμε για τα καλά σας λόγια!! :lol:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members