Samsung 745 DVI vs Yamakawa 365-375

Reaction score
0
Το τελευταίο ΣΚ έπεσε στα χέρια μου το DVD player της samsung 745 (είναι η ευρωπαϊκή έκδοση του 841). Επομένως να σας πω τις εντυπώσεις που μου άφησε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

DVI (HDCP), Component, S-video, video, Scart
DivX playback (ME Qpel KAI GMC)
sub subtitle support (με αναβάθμιση στο firmware)
MP3 WMA playback (δεν θυμάμαι αν παίζει και ogg)
DVD-AUDIO, SACD playback
Built in 5.1 decoder (μόνο DD και όχι DTS)
480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 768p (για χρήστες πχ. του HS-20), 1080i
Upscaling ΜΟΝΟ από το DVI.

Τιμή 175Ε

Όπως καταλαβαίνετε στα specs είναι ένα ΠΛΗΡΕΣ Universal player σε ιδιαίτερα καλή τιμή.

Τα specs του Yamakawa τα παραλείπω (είναι λίγο πολύ γνωστά).

Σχετικά όμορφη εξωτερική εμφάνιση με ελάχιστα κουμπιά......
ΤΕΡΑΣΤΙΟ τηλεχειριστήριο με jog dial και rotating pad.....επιλεόν τηλεχειρίζεται και την τηλεόραση σας (αλλά όχι τον projector)!!!!
Το κακό με το τηλεχειριστήριο είναι ότι είναι ΤΙΓΚΑ στο κουμπί.....με αποτέλεσμα να ψάχνεσαι αρκετά στην αρχή μεχρι να το συνηθίσεις, αλλά και πάλι θέλει φως για να είσαι σίγουρος τι κάνεις ή προτοποθέτηση των δαχτύλων και μετά σβήσιμο του φωτός!!!!

Σαν player παίζει ότι του βάλεις (αντίγραφα ασφαλείας σε DVD-R +R -RW +RW οποιαδήποτε μάρκα και με οποιαδήποτε ταχύτητα εγγραφής (μέχρι 8x δοκίμασα))
Παίζει XviD, DivX, με MP3 ή AC3 ήχο (είτε από DVD είτε από CD)
Υποστηρίζει υπότιτλους και μάλιστα εμφανίζει ένα γκρι πεπλάκι και πάνω εκεί τους εμφανίζει με ανοιχτό (πολύ) γκρι.....ΤΕΛΕΙΟΙ , ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟΙ (ΚΑΜΙΑ σχέση με το Yamakawa).
Αν μάλιστα κρίνω από το απλό DivX player που έχει κυκλοφορήσει η Samsung προκειται με firmware να υπάρχει υποστήριξη για πολλά format (ανάμεσα τους και srt).

ΑΛΛΑ δεν πάιζει Ελληνικά..........................................απογοήτευση (καθώς δεν υπάρχει τρόπος να επέμβεις στο firmware και να τους φτιάξεις μόνος σου όπως γίνεται στο Yamakawa).

Το DVD δεν κολλάει σε μικρογρατζουνιές και ούτε πηδάει chapter όπως κάνει το Yamakawa σε αυτές τις περιπτώσεις. Με τοιν PE7800 κλειδωσε αμέσως αν και μια δυό φορές χρειάστηκε να πάιξω με το v-mode (ΝΑΙ έχει και το Samsung τέτοιο) για να ειδωθούν καλά.....Εν συνεχεία δεν ξαναεφανίστηκε το πρόβλημα του κακού συγχρονισμού.....

Ρυθμίζουμε λοιπόν την έξοδο του DVI στα 576p και βουρ για ταινία......(Eternal sunshine of a spotless mind).....

Καταστροφή........στα μαυρα εξαφανιζόταν η λεπτομέρεια......Το γνωστό πρόβλημα του black crush εκανε την εμφάνισή του......Με γελάνε τα μάτια μου σκέφτηκα....φταίει η ρύθμιση του projector αλλά δυστυχώς όχι.....το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα ενοχλητικό γιατί δεν φεύγει......Μπορεί με το DVE να μειώνα την έκτασή του αλλά δυστυχώς το DVE ήταν δανεισμένο.....Με την component ΕΒΛΕΠΑ λεπτομέρειες που η DVI τις κατάπινε......

Η εικόνα κατα τ' άλλα ήταν πολύ ωραία με smooth κίνηση ενώ από ευκολίες όλες οι γνωστές + το EZ View (letterbox eliminator) και Instant Skip και Replay (ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη γνώμη μου)

BTW δοκίμασα και όλες τις άλλες αναλύσεις μέσω DVI αλλά σε καμία δεν είδα βελτίωση του προβλήματος. Συνεπώς επεστράφη την Δευτέρα......

Και επειδή μιλάμε για συγκριτικό να πώ ότι η εικόνα του Yamakawa από DVI είναι ΠΟΛΥ καλύτερη του Samsung αλλά το Samsung είναι σε άλλη κατηγορία στην component.....

Η ψηφιακή έξοδος ήχου ΔΕΝ λειτουργεί όταν παίζει DVD-Audio ή SACD, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός 5.1 αποκωδικοποιητής για να πάρουμε πολυκάναλο ήχο, για λόγους μη πειρατείας (*&^%^&$)........

To Yamakawa μπορεί να υστερεί στο drive του και να μην έχει τις ίδιες ευκολίες χρήσης αλλά η εικόνα του μέσω DVI είναι πραγματικά πολύ καλύτερη. Ο Mpeg4 player δεν είναι ο καλύτερος (Νο GMC Qpel), αλλά οι δυνατότητες zoom που έχει αντισταθμίζουν την διαφορά......ενώ το προβάδισμα το παίρνει λόγω και των υποτίτλων.

Επιπλέον κάνει upscaling και στην component αλλά είναι δώρον άδωρο καθώς είναι σχετικά κακής ποιότητας η εικόνα που δίνει από εκεί......

Συμπερασματικά το Yamakawa συστήνεται ανάμεσα στα δύο σε αυτόν που θέλει DVI ή DivX ME υπότιτλους.....είναι πολύ καλύτερο από την DVI.....

Το Samsung ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς που θέλουν ένα universal player φθηνό που να έχει καλή απόδοση στην component και να παίζει DivX. Η ύπαρξη τών 5.1 εξόδων παραπέμπει σε αυτούς που θέλουν να κοτσάρουν αυτοενισχυόμενα ηχεία (ή κάποιο setaki από PC) και να καθήσουν να δουν ταινιούλες ή να ακούσουν μουσική......

Υ.Γ. Να μην το ξεχάσω ......Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην εποχή του Joliet και του ID3 η Samsung να επιμένει στην μαλακία των 8 χαρακτήρων......Αααα και να μην το ξεχάσω....Αν θέλετε να κάνετε FFW REW στα MP3, WMA μην μπείτε καν στον κόπο....
ΔΕΝ Υποστηρίζεται!!!!!!! (φαντάζομαι μελλοντικά θα το διορθώσουν με firmware, αλλά με αυτή τη λογική καλύτερα να έκαναν release το προϊον αργότερα με διοθωμένα τέτοια bugs)

Reaction score
5
Γιώργο πάλι καλά που έκανες review διότι το είχα στα υπ'όψιν μου για αγορά ...... (προς αντικατάσταση του yamakawa 365 που δεν κλειδώνει με τον Infocus 4805)

Αλλά εφόσον η dvi δεν συγκρίνεται με του yamakawa θα το αφήσω καλύτερα μέχρι να κυκλοφορήσει τίποτε πιο "ώριμο"......

Reaction score
0
Το πρόβλημα του black level στην DVI λέγεται ότι το έχει λύσει το αμέσως επόμενο μοντέλο 941(στην αμερικάνικη αγορά, δεν θυμάμαι το αντίστοιχο ευρωπαϊκό), το οποίο έχει DCDi και HDMI (όχι DVI). Δεν το έχω δει, δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει (σημαντική παράμετρος), και δεν ξέρω αν τελικά αξίζει τον κόπο να πληρώσεις ακόμα μια φορά το Faroudja από τη στιγμή που το έχεις ήδη στον 4805.

Reaction score
427
Είναι σίγουρο ότι κλειδώνει με τον 4805;
Από που το πήρες αν επιτρέπεται;

Reaction score
0
Να ξεκαθαρίσω κάτι....Το 745 (ερωπαϊκή έκδοση του 841) ΔΕΝ το δοκίμασα με τον 4805 αλλά με τον Benq PE7800 (στον οποίο το Yamakawa κλειδώνει πανεύκολα). 1,2 φορές μου έκανε ναζάκια (το 745) όταν αλλαξα το aspect από 4:3 σε 16:9 αλλά πέρα από αυτό ΚΑΘΕ επόμενη φορά είχα εικόνα.

Επομένως δεν ξέρω αν κλειδώνει με τον 4805 (το 745). Αλλά και να κλειδώνει τι να το κάνεις όταν το δυνατό του σημείο είναι η component και όχι η DVI που έχει προβλήμα με τα μαύρα (λέγεται ότι το ίδιο κάνει και στα λευκά white crush αλλά εγώ δεν το παρατήρησα καθόλου).....

Είπα ότι ΛΕΓΕΤΑΙ (όχι από εμένα) ότι τα προβλήματα με τη DVI (που είναι από την εποχή του 931) τα έχει λύσει το 941 (η αντίστοιχη ευρωπαϊκή είναι νομίζω το 845 το οποίο όμως νομίζω ότι έχει DVI και όχι HDMI) το οποίο δεν το έχω δει και φυσικά ούτε δοκιμάσει (όταν ρώτησα σε μεγάλο μαγαζί ηλεκτρικών στην Πάτρα και δεν το είχαν καν στον κατάλογο, ενώ το 745 το είχαν). Επομένως δεν μπορώ να σου πω ότι θα κλειδώνει με τον 4805.

Πληροφορίες και για τα δύο στο γερμανικό site της samsung.
BTW από το Σαββάτο περιμένω να μου απαντήσουν σε mail σχετικά με την υποστήριξη ελληνικών υπότιλων στα DivX και σχετικα με το FFW REW bug στα MP3.

Το πήρα από Πάτρα.....

Reaction score
0
Στο tread του NeuNeo (κάπως έτσι) το link που υπάρχει στο συγκριτικό των player περιλαμβάνει και το 841. Επομένως μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδεά του τι να περιμένει και για το samsung και για το Yamakawa (βλ. παρόμοια sigma players).

Reaction score
7
Code:
Η ψηφιακή έξοδος ήχου ΔΕΝ λειτουργεί όταν παίζει DVD-Audio ή SACD, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός 5.1 αποκωδικοποιητής για να πάρουμε πολυκάναλο ήχο, για λόγους μη πειρατείας (*&^%^&$)........
Για το SACD σιγουρα πρεπει να συνδεθει αναλογικα γιατι δεν εχουν αποκωδικοποιητη οι AV ενισχυτες για SACD...
Για το DVD Audio δεν ξερω...

Reaction score
0
Το samsung 745 το πηρα πιο πολυ απο περιεργια να δω πως παιζει ο HS20 με DVI στις 1080i και προεκυψε μια ευχαριστη εκπληξη. Το προβλημα στα σκοτεινα σημεια υπαρχει οχι ομως σε μεγαλο βαθμο και με λιγο ψαξιμο στο gama του προβολεα σχεδον εξαφανιζεται. Τωρα σε συγκριση με τα αλλα DVD που εχω και το PC με εξοδο DVI παιζει απο λιγο [PC] ως πολυ [DVD] καλυτερα. Με το samsung 935 καμια σχεση και στο yamakawa ριχνει στα χρωματα [πιο γηινα] και στην ποιοτητα κατασκευης. Τωρα στο θεμα της αναλυσης την καλυτερη εικονα την παιρνω απο την DVI στα 576p ενω στα 1080i δεν βλεπω καμια διαφορα στην ευκρινια προς το καλυτερο το αντιθετο μαλιστα. Τα 768p ξεχαστε τα απλα δεν κλειδωνει. Στις χρωμοδιαφορες τωρα στα 576p εχω γενικα χειροτερη εικονα με μειωμενο κοντραστ και ελαφρυ πεπλο στην εκονα με το ιδιο προβλημα στα μαυρα. Στα 576i τωρα ιδια εικονα με 576p μονο που υπαρχει μια λειτουργια στο μενου που βελτιωνει δραματικα τα σκοτεινα σημεια σε σημειο να χρειαστει μειωση στο brithness του προβολεα. Γενικα παντως την καλυτερη εικονα και με διαφορα την παιρνω απο την DVI στα 576p. O BENQ 7800 οπου ηταν το προηγουμενο μηχανημα που ειχα την καλυτερη εικονα την πηρα απο το PC ενω το yamakawa ηταν σχετικα θαμπο και με ισοροπημενα αλλα λιγο ψευτικα χρωματα.

Reaction score
0
Re:Samsung 745 DVI και SONY HS20

Samsung 745 DVI και SONY HS20
ΤΑ (+)
Oλα καλά σε DVI και το μαυρο του καταπληκτικό, λεπτομέρεια και τριασδιάστατη απεικόνηση καλύτερη μπορώ να πώ και από το αρύθμιστο?? HTPC μου.
Componet που παραπέμπει σε πολύ ακριβότερο μηχάνημα
Καλό SACD απίστευτο DVD AUDIO.

Τώρα τα άσχημα τα (-)
Σε DVI κλειδώνει μόνο σε 576i, 576p και 1080ι.720p και 768p που είναι η εγγενής ανάληση του προβολέα μου δε κλειδώνει με τίποτα.
Control δύσχρηστο με πάμπολα κουμπάκια πάνω που προγραματίζεται μεν να χειρίζεσαι και την τηλεόραση αλλά δεν πιάνει από μακριά.

Αυτές οι πρώτες μου εντυπώσεις

Reaction score
20
Για την ποιότητα του HD-745 συμφωνώ και εγώ μαζί σου Θόδωρε.
Σίγουρα όμως δεν είχες κανένα πρόβλημα με το macrovision , έπαιξες δισκάκια πρωτότυπα και δι εισαγωγής χωρίς πρόβλημα; Aν ξέρεις κάποιο κόλπο για macrovision of, περιμένω απάντηση

Reaction score
0
Το player αυτό κλείδωνε σε όλες τις αναλύσεις.....Με καλώδιο DVI 1m-1,5m (αυτό που έχει ο Benq στο κουτί). Η ρύθμιση του μαύρου στην οποία αναφέρεσαι αν κατάλαβα καλά είναι αυτή που λέει Black level και είναι on ή off. Αυτή όμως η ρύθμιση που κάνει boost το brightness είναι η ρύθμιση του αν θα βλέπεις με κατώφλι τα 7,5 IRE (τηλεοπτικό standart) ή τα 0 IRE που είναι και το σωστό. Επομένως clipάρεις δυναμική περιοχή.

Reaction score
0
Όπως έγραψα στο post μου *720p και 768p που είναι η εγγενής ανάληση του προβολέα μου δε κλειδώνει με τίποτα. *
Όχι δεν έχω παίξει ακόμη δισκάκια εισαγωγής.Μόλις ευκαιρίσω θα προσπαθήσω αναβάθμιση του firmware (αν έχει βγεί καινούριο)

Reaction score
0
Firmware την εποχή που το δοκίμασα εγώ είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα. Απ' ότι παρατήρησα διόρθωνε το θέμα των υπότιλων στα MPEG-4. Το βρίσκεις στο Γερμανικό site της Samsung.

Reaction score
20
Το Firmware αυτό το εγκατέστησα χωρίς όμως να παρατηρήσω καμία διαφορά., όπως και το πρόβλημα με το macrovision η όπως αλλιώς λέγετε ΄δεν λύθηκε. Από τη Samsung μου είπαν ( στο τηλ) ότι δεν γνωρίζουν επί του θέματος και ότι μπορεί να είναι και πρόβλημα του Infocus 4805.
Όταν λέω εισαγωγείς δισκάκια εννοώ αυτά που υπάρχουν στα video club προς ενοικίαση και διανέμονται κανονικά από τις ελληνικές εταιρίες. με ελληνικούς υπότιτλους , απλά δεν έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα, πχ Spiderman 2 , I Robot .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef