Samsung BD-J4500 Φορματ ηχου

Reaction score
1.040
Καλησπερα σας.
Εχω εδω και κανα χρονο στην κατοχη μου το bluray player του τιτλου. Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω χρησιμοποιησει πολυ οποτε μολις χθες παρατηρησα κατι που με ξενερωσε και χρειαζομαι βοηθεια. Νοικιασα μετα απο καιρο ταινια απο το video club και μαλιστα μια με μπολικα εφε για να ευχαριστηθω λεει τα ηχεια μου μετα απο καιρο. Βαζω λοιπον την ταινια και ο ηχος δεν μου καθοταν καλα. Εδω να πω, οτι το bluray player στελνει σημα μεσω hdmi στον av μου που ειναι ο denon avr-x1300w.
Ο ηχος λοιπον εμοιαζε απο το πρωτο κιολας πλανο στερεοφωνικος. Λεω δεν μπορει, κατι εχω πατησει λαθος. Παταω direct στον ενισχυτη και το πρωτο που βλεπω πανω στην οθονη του ειναι η ενδειξη "STEREO". Παταω "Auto", παλι STEREO. Ανοιγω την εφαρμογη του ενισχυτη στο ταμπλετ και βλεπω και εκει πως στο input ειναι ενεργοποιημενα μονο τα δυο καναλια. Αφου εχω φαει τις πρωτες ξενερες, μπαινω στο menu tou dvd οπου διαπιστωσα πως η ταινια ειχε dts-hd master audio ηχο 5.1 καναλιων και μονο αυτος ηταν διαθεσιμος. Ο ηχος που λαμβανα στον ενισχυτη ομως παντα στερεοφωνικος.

Για να μην σας κουραζω αλλο, ανοιξα το manual του bluray και στο audio βλεπω να υποστηριζει Dolby TrueHD, DTS 2.0 Digital out, Dolby Digital, DTS οπως ακριβως αναγραφονται και στο whathifi

https://www.whathifi.com/samsung/bd-j4500/specs#HeQ4dDwtLEqEfwfQ.99

Οποτε, προκυπτει το ευλογο ερωτημα. Μονο στερεοφωνικο ηχο μπορει να βγαλει αυτο το πραγμα; Η κατι δεν εχω καταλαβει σωστα και εχω κανει εγω καμια πατατα; Μονη λυση για πολυκαναλο ηχο απο δισκακι ειναι
αλλαγη του player?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Επίλεξε απο τις ρυθμίσεις ήχου του player έξοδο bitstream.

• Like
Reactions: PPG

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Απο την αναλογική έξοδο.

Αν και, απ' ό,τι γράφουν στα specs, μπορεί να μην βγάζει απο HDMI έξοδο DTS-HD επειδή ίσως είναι παλιότερο απο τη νόρμα.
Οπωσδήποτε πρέπει να εγκατασταθεί το τελευταίο firmware.

Reaction score
1.040
Δεν υπαρχει αναλογικη εξοδος, μονο μια hdmi εξοδος υπαρχει. Και βλεποντας οτι υποστηριζει 2.0 μου μπηκαν ιδεες οτι μαλλον μεχρι εκει παει...... Θα κανω ενα firmware uodate να δουμε τι θα γινει..

Reaction score
1.040
Στα settings εχει bitstream αλλα σε 3 επιλογες. Η μια λεει dts reencoded, η αλλη dolby reencoded, η αλλη bitstream σκετο. Διαλεγω το σκετο να φανταστω;

Επισης νεοτερο firmware δεν υπαρχει δυστυχως....

Reaction score
1.040
ΟΚ.. Το δοκιμασα και οντως ακομα και σε direct ο ενισχυτης ειδε εισοδο 5.1. Ο προβληματισμος ομως ακομα υπαρχει διοτι αυτες οι επιλογες ειναι μεσα σε μια καρτελα που ονομαζεται downmixing. Παρολο που πατησα direct λοιπον, πανω στην οθονη του ενισχυτη εγραψε την ενδειξη DTS NEO:X. Οποτε τι παιζει; Γινεται καποιο downmix αλλα σε τροπο τετοιο οπου ο ενισχυτης μπορει να το αναγνωρισει και να το ξανακανει εικονικο 5.1 αλλα πιο πιστα; Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Απ' όσο μπορώ να καταλάβω απο τα specs που είδα, γιατί αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ, παίζει κανονικά Dolby TrueHD αλλά όχι DTS-HD. o_O Ελπίζω μέσω του εσωτερικού decoder.

Κανονικά σε bitstream περνάει ο ήχος ανεπεξέργαστος, και την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής. Το player τότε δεν γνωρίζει τι σήμα περνάει, περνούν όλα και ο ενισχυτής αναγράφει το σύστημα.
Υπάρχει πουθενά επιλογή LPCM;

Reaction score
1.040
Σκετο pcm υπαρχει νομιζω. Αλλα και παλι ετσι οπως το λεει, οταν το επιλεξεις απλα κανει downmix σε 2.0. Οπως δηλαδη ειδα την ταινια πριν γραψω το ποστ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Όχι PCM, L(ossless)PCM είναι decoding HD ήχου στο player χωρίς όμως να γνωρίζει το format.
Αν υπάρχει, πρέπει να εμφανιστεί στον ενισχυτή ένδειξη LPCM.

Reaction score
1.040
LPCM δυστυχως δεν υπαρχει η δεν το ειδα. Θα κανω κι αλλο ψαξιμο το απογευματακι αν και θα εχω επιστρεψει την ταινια. Υπενθυμιζω ομως οτι ολες αυτες οι επιλοωες ειναι μεσα σε μια καρτελα που ονομαζεται "downmixing" οποτε αυτο απο μονο του βρωμαει. Θα γραψω αναλυτικα ολες τις επιλογες το βραδακυ και ξαναβλεπουμε. Το πολυ πολυ ν αλλαξουμε ενα player

Reaction score
1.040
Λοιπον οι ρυθμισεις που ειναι δυνατο να γινουν ειναι οι εξης. Τις εχω τραβηξει ολες διοτι στο κατω μερος της οθονης υπαρχει μια μικρη επεξηγηση για το τι κανει η καθεμια
Μεσα απο την καρτελα AUDIO

Και τωρα αλλες δυο μεσα απο την καρτελα DOWNMIXING MODE οπου προφανως πρεπει υποχρεωτικα μια απο τις 2 να ειναι επιλεγμενη.

Ακομα λοιπον και στην τελευταια γραφει παλι οτι το downmixing σε stereo γινεται κανονικα, αλλα με τροπο τετοιο ωστε ο AV να το ξανακανει multi-channel?????

Reaction score
1.040
Ναι αυτο το επελεξα. Και στο downmixing mode εβαλα surround compatible. Γιατι δυστυχως στο downmixing mode δεν μπορεις να το απενερηοποιησεις απλα η να μη διαλεξεις τιποτα... Υποχρεωτικα πρεπει ενα απο τα δυο.. (2 τελευταιες φωτο)
Απλα θελω να καταλαβω πως δουλευει σε αυτες τις ρυθμισεις.
Καταλαβαινω καλα οτι και παλι στερεο τον στελνει τον ηχο και ο av τον ξανακανει πολυκαναλο;

Reaction score
1.040
Ωραια. Ενταξει λοιπον τοτε. Το αφηνω ως εχει και το συντομοτερο δυνατο θα ξαναπαρω ταινια να δοκιμασω!
Ευχαριστω για τη βοηθεια!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7