SAMSUNG LCD TV 40" - HT-TZ212 - WD HD TV

Μηνύματα
7
Reaction score
0
1ο Topic στο forum απο τη μερια μου και καλως σας βρηκα.Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει απαντηθει χιλιαδες φορες αλλα ψαχνωντας στο forum δεν βρηκα κατι αντιστοιχο.Ειμαι κατοχος της εν λογω τηλεορασης και του home cinema.Η συνδεσμολογια που χρησιμοποιησα αρχικα ηταν HDMI καλωδιο απο τον ενισχυτη στην τηλεοραση ελπιζοντας πως θα ακουω ηχο αλλα τελικα συνηδειτοποιησα οτι δε περναει ηχος απο το συγκεκριμενο set ετσι συνδεσα και RCA οποτε ακουω πλεον τον ηχο της τηλεορασης απο τον ενισχυτη.Σκεφτομαι να αγορασω το HD TV της WD και θελω να ρωτησω πως πρεπει να γινει η συνδεσμολογία ωστε να ακουω τις ταινιες που βλεπω απο το WD μεσω του Home Cinema.

Tv : LE40A536T1F
Home Cinema : HT-TZ212
 


Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: SAMSUNG LCD TV 40" - HT-TZ212 - WD HD TV

Μου εχει δημιουργηθει ενα θεματακι και ηθελα τη βοηθεια καποιου πιο ειδικου απο εμενα.Εχω εγκατασησει το WD με HDMI στην τηλεοραση και optical στον ενισχυτη και ολα πολυ καλα και πολυ ωραια.Αλλα...
σχεδον οι περισοτερες απο τις ταινιες που εχω (avi,mkv) δεν πιανουν full screen στην τηλεοραση αφηνουν αυτα τα ενοχλητικα κενα πανω και κατω.Εκανα ολες τις ρυθμισεις της τηλεορασης για τετοιου τυπου συνδεση (Απλη Σαρωση : επιλογη για HDMI συνδεσεις 1080i/p, οποιος ειναι κατοχος Samsung το εχει δει αυτο μαλλον) αλλα δεν βλεπω σε ολη την οθονη τις ταινιες.Και εκανα ενα τεστ, πηρα ενα avi το οποιο εκοβε την εικονα στο WD το εβαλα σε flashaki και το πεταχα στο DVD Player του ενισχυτη και τσουπ full screen η ταινια... Αναφερω απλα οτι ο ενισχυτης κανει upscaling ισως παιζει καποιο ρολο. Τι φταιει λοιπον που δε βλεπω full screen ταινιες? WD ή Τηλεοραση. Ευχαριστω για το χρονο σας.
 

Μηνύματα
49
Reaction score
0
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Στην αρχή υπήρχε το χάος και μετά έγινε η Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν,το επονομαζόμενο Big Bang....
Μετά από εκατομμύρια χρόνια...
Πρέπει να πούμε ότι την εποχή που βγήκε η τηλεόραση, το κινηματογραφικό φορμά ήταν το 1.33:1, το οποίο υιοθέτησε η μικρή οθόνη στο τηλεοπτικό κάδρο 4:3. Φυσιολογικό για την εποχή εκείνη, αφού το νέο τότε μέσο, δανείστηκε την εικόνα του κινηματογράφου. Ο κινηματογράφος, αντέδρασε, για να ξανακερδίσει το κοινό του και δημιούργησε τα πρώτα μεγάλα πλατιά φορμά cinemascope κλπ, που ταιριάζουν καλύτερα στο οπτικό μας πεδίο. Σήμερα, ο κινηματογράφος έχει σταθεροποιηθεί ανάμεσα στο 1.85:1, στο 2.35:1 και στο 1.66:1. Η τηλεόραση παραμένει στο 4:3 αλλά εμφανίστηκε και η πιό πλατειά, η16:9 που αντιστοιχεί το κινηματογραφικό 1.78:1. Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη προβολή των ταινιών 1.66:1, ενώ, με πολύ μικρό μαύρο πάνω-κάτω στην οθόνη, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις περισσότερες ταινίες, που είναι 1.85:1 και με λίγο μεγαλύτερο -αλλά όχι τόσο έντονο όσο στην 4:3- τις ταινίες cinemascope. H τηλεόραση ακολουθεί τις διαστάσεις της κινηματογραφικής οθόνης, παραμένοντας, όμως πάντα, κατά πολύ μικρότερη.Κι εδώ, γίνονται τα ασυγχώρητα λάθη. Οι εγγενείς αδυναμίες και διαφορές του τηλεοπτικού κάδρου σε συνάρτηση με τον τρόπο αναμετάδοσης, δημιουργούν απαράδεκτες συνθήκες προβολής του κινηματογραφικού έργου με το απρόσεκτο κόψιμο του κάδρου για να χωρέσει στη μικρή οθόνη, στο φορμά 4:3.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: SAMSUNG LCD TV 40" - HT-TZ212 - WD HD TV

Πολυ καλη η αναλυση που κανεις και αν καταλαβαινω καλα εννοεις οτι τα κενα πανω-κατω ειναι φυσιολογικα.ok το δεχομαι απλως η ιδια ταινια σε αλλη τηλεοραση κανει fit to screen και η ερωτηση ειναι αν κανω κατι λαθος στα option της Samsung η απλα δε μπορει να την κανει fit σε full screen.

P.S. Αναφερομαι ιδια δοκιμη με τηλεοραση AmbiLight.
 

Μηνύματα
49
Reaction score
0
Re: Απάντηση: SAMSUNG LCD TV 40" - HT-TZ212 - WD HD TV

Δεν ξέρω γιατί η Samsung δεν κάνει fit to screen. Προσπάθησα να σου εξηγήσω πως η τηλεόρασή σου συμπεριφέρεται σωστά στο φορμά του σήματος που λαμβάνει. Απλώς, είσαι τηλεοπτικά εκπαιδευμένος (ή καλύτερα "τηλεορασιακά") και δυσανασχετείς με τις μαύρες μπάρες. Δοκίμασε να κάνεις zoom με το WD. Εγώ πάλι θα δυσανασχετούσα αν η τηλεόρασή μου έκανε από μόνη της fit to screen και μου έκοβε την εικόνα αριστερά-δεξιά. Φαντάσου έναν πίνακα 16:9 που εκτίθεται σε μία γκαλερί μέσα σε ένα πλαίσιο 4:3 αντίθετα με τις επιθυμίες του καλλιτέχνη που τον ζωγράφισε σε μακρόστενο καμβά. Έτσι και ο σκηνοθέτης επέλεξε ευρύ φορμά εικόνας για να γυρίσει την ταινία του. Αν παρακολουθήσεις σινεμασκόπ ταινίες σε 4:3 θα διαπιστώσεις ότι λείπει η μισή ταινία.
Αν δεν μπορείς να το συνηθίσεις, περίμενε μερικά χρόνια που θα εξαπλωθούν οι τηλεοράσεις 21:9 και θα φύγουν οι μαύρες μπάρες.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Μηνύματα
3.034.608
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll
Top