Samsung LE40A536T

Reaction score
1
Καλησπέρα,

Σήμερα αγόρασα μια τηλεόραση, την Samsung LE40A536T.
Είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μου μέσο D-Sub.

Η απορία μου είναι η εξής.
Μέσα από τις ιδιότητες για την ανάλυση, η μέγιστη ανάλυση που μου επιτρέπει είναι η 1280x1024.

Επίσης και μέσα στο manual, λέει ακριβώς τα ίδια, πως είτε με D-Sub είτε με HDMI η μέγιστη ανάλυση σε PC mode είναι η 1280x1024.

Έτσι πρέπει να είναι; Είναι σωστό; Δεν θα έπρεπε να βγάζει ανάλυση 1920x1080;;; Τι σόι Full HD είναι;;;;;

Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ.

Reaction score
0
φίλε μου καλέ, άσχετα με την ερώτηση σου, επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο θέλω να το αγοράσω αυτές τις μέρες και εγώ, μπορείς να μου πείς ειλικρινά και λεπτομερώς τα σχόλια - εντυπώσεις σου? Τι σου άρεσε και τι οχι σε όλους τους παραμέτρους.

Reaction score
1
Όπως έγραψα και στο αρχικό Post μου σήμερα την αγόρασα και μάλιστα πριν 5-6 ώρες.
Επομένως δεν μπορώ να πω και πολλά.

Μέχρι στιγμής μια χαρά (για τα γούστα μου)

Reaction score
1.844
Απάντηση: Samsung LE40A536T

... Η απορία μου είναι η εξής.
Μέσα από τις ιδιότητες για την ανάλυση, η μέγιστη ανάλυση που μου επιτρέπει είναι η 1280x1024 ...
Η κάρτα γραφικών που έχεις μέχρι πόση ανάλυση ανεβάζει;

Reaction score
0
άσχετο λίγο, επειδή λέω τελικά να την πάρω αύριο την tv αυτή με κύριο στόχο την σύνδεση με pc για θέαση bluray rips, τι καλώδιο dvi to hdmi 5m θα προτείνατε ώστε να μην έχω καθόλου απώλειες και να βλέπω 1080 γραμμές στα 1080 rips μου?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Samsung LE40A536T

Η κάρτα γραφικών που έχεις μέχρι πόση ανάλυση ανεβάζει;
2048x1536@85Hz

Αυτή είναι η μέγιστη που μπορεί να δώσει η κάρτα μου. Έχω μια nVidia 8500GT

Reaction score
0
μεσω Dsub και επειδη αυτη η θυρα προοριζεται καθαρα για υπολογιστη (αλλωστε την ονομαζουν και pc input συχνα) ειναι συνηθες να εχουν περιορισμενη την αναλυση που μπορει να δεχτει χωρις να ξερω το λογο.

Αποκει και περα μεσω hdmi εφοσον θεωρουμε δεδομενο οτι αν συνδεσεις ενα bluray player θα δεχτει το 1080p (διαφορετικα μιλαμε για απιστευτου μεγεθους πατατα) τοτε και PC να συνδεσεις και να στειλεις 1080p, η τηλεοραση δεν ειανι σε θεση να καταλαβει οτι εσυ συνεδεσες υπολογιστη και οχι καποιο player, αρα πρεπει να το δειξει...
Εντωμεταξυ εννοειται οτι καλυτερα να συνδεσεις το pc σου ψηφιακα, και με δεδομενο οτι οι σημερινες τηλεορασεις εχουν πολλες hdmi εισοδους δε βλεπω τον παραμικρο λογο να το συνδεεις με dsub...(αντε ο μονος λογος ειναι το κοστος του καλωδιου, αλαλ ελεος τωρα...:D)

Reaction score
0
την πήρα την συγκεκριμένη tv σήμερα απο τον Κωτσόβολο, τετάρτη θα την έχω. Τώρα πρέπει να πάρω ένα καλό καλώδιο dvi to hdmi 5 m, καμία πρόταση?

Reaction score
1
μεσω Dsub και επειδη αυτη η θυρα προοριζεται καθαρα για υπολογιστη (αλλωστε την ονομαζουν και pc input συχνα) ειναι συνηθες να εχουν περιορισμενη την αναλυση που μπορει να δεχτει χωρις να ξερω το λογο.

Αποκει και περα μεσω hdmi εφοσον θεωρουμε δεδομενο οτι αν συνδεσεις ενα bluray player θα δεχτει το 1080p (διαφορετικα μιλαμε για απιστευτου μεγεθους πατατα) τοτε και PC να συνδεσεις και να στειλεις 1080p, η τηλεοραση δεν ειανι σε θεση να καταλαβει οτι εσυ συνεδεσες υπολογιστη και οχι καποιο player, αρα πρεπει να το δειξει...
Εντωμεταξυ εννοειται οτι καλυτερα να συνδεσεις το pc σου ψηφιακα, και με δεδομενο οτι οι σημερινες τηλεορασεις εχουν πολλες hdmi εισοδους δε βλεπω τον παραμικρο λογο να το συνδεεις με dsub...(αντε ο μονος λογος ειναι το κοστος του καλωδιου, αλαλ ελεος τωρα...:D)
Άρα ότι και να κάνω από PC ανάλυση 1920χ1080 δεν πρόκειται να πάρω.

Κρίμα...

Reaction score
0
πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα? αντιθετως ειπα οτι αν συνδεσεις μεσω hdmi το pc θα πρεπει να παρεις κανονικα 1920x1080...και οτι ειναι ουτως η αλλως η καλυτερη λυση και σαν ποιοτητα σε σχεση με το dsub

Reaction score
14
λογικά και με VGA 15pin DSUB (ετσι λέγεται ο κονέκτορας) τεχνικά θα επρεπε να βγάζεις 1080 ανάλυση.

Ομως πολλές τηλεορασεις το εχουν κάπως περιορίσει ειδικά όταν εχουν HDMI.

δοκίμασε με το καλώδιο DVI(PC)-HDMI(TV) και αν δεν παίξει να το ψάξουμε ξανά?

Reaction score
0
εγω παραγγειλα την 40a536 απο το PUBLIC με 699e (προσφορα). Πιστευω παρα πολυ καλη τιμη για FULLHD, 35000:1, 3 HDMI κτλ...

Reaction score
0
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του φίλου. Στο pc μου έχω την κάρτα ATI Radeon 1950 Pro αλλά ακόμα δεν έχω συνδέσει την tv αυτή στο pc. Πάντως στο manual του μοντέλου λέει πως είτε με dsub είτε με hdmi to dvi μέγιστη ανάλυση που σηκώνει η τηλεόραση ειναι 1280 χ 1024. Θα φέρει αύριο ενας φίλος τέτοιο καλώδιο για να το δοκιμάσω στην πράξη, και έχω 2 ερωτήσεις:

Αν όντως περιορίζεται στην σύνδεση pc στα 1280 χ 1024, τότε ουσιαστικά δεν θα δώ ποτέ full hd ταινία απο το Pc? Θα παίζουν οι 1080 ταινίες που έχω κατεβάσει μάπα σαν divx?

Αμα αλλάξω κάρτα γραφικών και βάλω μια που να έχει και θύρα hdmi εκτός απο dvi και συνδέσω το pc με την tv με hdmi to hdmi, λέτε να πιάσει 1950 x 1080?

Καλησπέρα,

Σήμερα αγόρασα μια τηλεόραση, την Samsung LE40A536T.
Είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή μου μέσο D-Sub.

Η απορία μου είναι η εξής.
Μέσα από τις ιδιότητες για την ανάλυση, η μέγιστη ανάλυση που μου επιτρέπει είναι η 1280x1024.

Επίσης και μέσα στο manual, λέει ακριβώς τα ίδια, πως είτε με D-Sub είτε με HDMI η μέγιστη ανάλυση σε PC mode είναι η 1280x1024.

Έτσι πρέπει να είναι; Είναι σωστό; Δεν θα έπρεπε να βγάζει ανάλυση 1920x1080;;; Τι σόι Full HD είναι;;;;;

Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ.

Reaction score
0
ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

φίλε Aligator21, ήρθε το απόγευμα ένας φίλος με καλώδιο 1m hdmi to dvi καλής ποιότητος. Είχα δίπλα δίπλα pc και tv. Ανοιχτά και τα δύο. Στο pc έχω την samsung 226bw 22'' σε ανάλυση 1680 χ 1050 (μέγιστη υποστηριζόμενη της οθόνης και ιδανική). Κάρτα γραφικών gecube ati radeon x1950 pro 256 mb pci-x. Εγκατεστημένο το ati catalyst 8.442.0.0. Λειτουργικό δοκιμής windows xp pro eng sp2 64bit.

Με ανοιχτά ταυτόχρονα tv και pc, καρφώνω τα βύσματα, και όταν πάω στην tv μέσω του τηλεκοντρόλ στην επιλογή source το hdmi 2, αμέσως και χωρίς καμία ρύθμιση ακριβώς ότι έβλεπα στην οθόνη του pc έβλεπα και στην tv. Έπαιζε πεντακάθαρα σαν κλώνος σε ανάλυση 1680 χ 1050 και το pc και η tv. Ποιότητα απεικόνισης των μενού άψογη, αναπαραγωγή φοβερή σε ορισμένα 720 αλλά και 1080 bluray rips που δοκίμασα.

Την ανάλυση την έβαζες όσο ήθελες, την έβαλα και στο μέγιστο 1920 χ 1080, μπορώ όμως να πω οτι παρότι τα βίντεο έπαιζαν τα ίδια με την άλλη ανάλυση, τα μενού απεικόνισης του desktop στην tv δεν μου άρεσαν. Βέβαια εδώ μπορούσα να κάνω τρελά πειράγματα και στο catalyst και στα μενού της tv ώστε να φτάσω στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Επίσης, τα xp x64 δεν ειναι και οτι καλύτερο για αναπαραγωγή hd video και γενικά Multimedia. Πιστεύω σε κάποιο απο τα άλλα μου λειτουργικά όπως xp32bit ή vista, η απεικόνιση να ειναι ακόμη καλύτερη.

Το θέμα πάντως ειναι ένα, με την σύνθεση που σας προανέφερα, και χρήση καλωδίου dvi to hdmi, η τηλεόραση (παρά τα όσα έλεγε το manual και τις "θεωρίες" τεχνικών) έπαιζε ως και 1920 χ 1080, αλλά προσωπικά εμένα μου φάνηκε το ίδιο, ίσως και καλυτερο σε 1680 χ 1050.

Αύριο πάω Plaisio να αγορά αυτό το καλώδιο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=948713&x=30&category=69978285&catalog=23, και στην συνέχεια θα πλακωθώ σε άπειρες δοκιμές και ρυθμίσεις!!!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

Reaction score
0
να κανω μια χαζη ερωτηση και εγω.
η αναλυση στην TV LCD πρεπει να ειναι 1920χ1080 οταν θελουμε να δουμε μια Ταινια HD 1080?

το ρωταω αυτο διοτι οτι εχω παρατηρηση οτι οι LCD TV δειχνουν καθαροτερα το desktop σε χαμηλες αναλυσεις πχ 1280*1024 η 1680*1050.

Reaction score
0
λογικά για ταινία 1080 πρέπει να ειναι 1920 χ 1080, στην πράξη όμως εγώ είδα πως όντως το desktop δείχνει χειρότερα, ενώ στην αναπαραγωγή της ταινίας δεν μπόρεσα να διακρίνω καμία διαφορα ανάμεσα στις 2 αναλύσεις. 1680 χ 1050 μου φάνηκε η βέλτιστη.

Reaction score
0
να κανω μια χαζη ερωτηση και εγω.
η αναλυση στην TV LCD πρεπει να ειναι 1920χ1080 οταν θελουμε να δουμε μια Ταινια HD 1080?

το ρωταω αυτο διοτι οτι εχω παρατηρηση οτι οι LCD TV δειχνουν καθαροτερα το desktop σε χαμηλες αναλυσεις πχ 1280*1024 η 1680*1050.
Φυσικα και πρεπει να εχεις 1920χ1080 στην τηλεοραση αν θες να δεις υλικο με τετοια αναλυση, διαφορετικα θα το κανει αυτοματα scaling και θα το δειχνει στην αναλυση που εχεις βαλει.

Κατα τα αλλα ιδεα σου ειναι, και μου κανει και εντυπωση η παρατηρηση σου. Σε οποιαδηποτε LCD ή γενικα μεσο προβολης με fixed pixels, η καθαροτερη εικονα μακραν ειναι οταν στελνεις σημα ακριβως στον αριθμο των pixels της. Απλουστατα γιατι σε αυτην την περιπτωση δε χρειαζεται να το επεξεργαστει καθολου η τηλεοραση (με αμφιβολα αποτελεσματα), απλα δειχνει οτι της δινεις!

Ηταν προφανες οτι θα δουλεψει αψογα στα 1080p με το hdmi...ειπαμε δεν ξερει η τηλεοραση οτι συνεδεσες PC, αμα δε μπορουσε να παρει 1080p απο HDMI θα την επαιρνε ο διαολος, ουτε Bluray θα εβλεπες ουτε τιποτα...

Αποκει και περα, μια ερωτηση για εσας που την αγορασατε. Διαβασα καπου οτι η τηλεοραση βασιζεται στο προπερσινο μοντελο την 40M86 η οποια ειχε super clear panel και αρκετη γυαλαδα στην εικονα της με ωραια ομως ζοντανα χρωματα. Μπορειτε να μου πειτε αν αυτο ισχυει και στην δικια σας?

Reaction score
0
εγω τωρα την τεσταρω με ενα EGREAT. μεχρι στιγμης ολα καλα. δεν το ψυριζω και πολυ.
μια αλλη ερωτηση. στο EGREAT στο HDMI OUTPUT να το βάλω στο: ????
1) AUTO
2) 1920*1080p 24hz
3) 1920*1080p 60hz

η 40a536 ειναι fullhd 24p.

Reaction score
0
Νεότερα σχετικά με το θέμα μας. Πήρα το καλώδιο, παίζει τέλεια χωρίς απώλειες. Για να εκμεταλευτείς στο μέγιστον την tv δεν συμφέρει να έχει την ίδια οθόνη που βλέπεις στο pc κλώνο στην tv, γιατι πχ η 22αρα μου πρέπει να παίξει 1650 χ 1080 και αμα την βάλω 1920 χ 1080 χαλάνε τα περιθώρια στην 22αρα ενώ στην tv τα δείχνει χειρότερα.

Η λύση ειναι να κάνει επέκταση το desktop σε secondary mode, έτσι έχεις στο primary monitor την οθόνη του pc στο βέλτιστο 1650 χ 1080 και στο secondary monitor (tv) κάνεις drag and drop τον media player και το έχω σε ανάλυση 1920 χ 1080 και παίζει τέλεια εκεί. Έβαλα bluray rip 1080, 16 gb αρχεία και είδα διαφορά. Αποτέλεσμα, έτσι έχεις την tv σε 100% full hd με ασυναγώνιστη ποιότητα σε σχέση με πριν. Ακόμα και τα divx τα κάνει upscale σε 1080 και φαίνονται άψογα. Είδα heroes σε hdtvrip xvid και μετά σύγκρινα σε 720 και δεν είδα τραγικές διαφορές. Όμως βλέποντας μια ταινία divx 700 mb vs. bluray rip 1080, τότε το δεύτερο απλά τα σπάει

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l