Samsung LE40M86B VS Panasonic 42PZ70E

Reaction score
0
Τον τελευταιο καιρο ψαχνω για 1080p τηλεοραση περιπου στις 40 ιντσες.
Ειχα καταληξει στην Panasonic, γιατι θεωρητικα τουλαχιστον σαν Plasma θα ειχε καλυτερο μαυρο και contrast (=βαθος πεδιου 3D αισθηση που θεωρω πολυ σημαντικο) ωστοσο περνοντας στην πραξη και κοιτωντας σε μαγαζια τις τηλεορασεις live με ξενερωσε η panasonic και αντιθετα με ενθουσιασε η samsung!

Πιο συγκεκριμενα, στο Πλαισιο στο Mall που εχει στημενη και την Panasonic και την Samsung αλλα και αρκετες αλλες, η panasonic με απογοητευσε γιατι αν και plasma ειχε πολυ γκριζο μαυρο, σε σημειο που απλες LCD διπλα της να φαινονται καλυτερες σε αυτον τον τομεα. Δεν μπορω να καταλαβω πως γινοταν αυτο, ειναι δυνατον να ηταν τοοοοοσο χαλια ρυθμιζμενη? Επισης ηταν και πιο σκοτεινη, αλλα ΟΚ αυτο ητνα λογικο....δεν ταιριαζε ομως με το οτι παροτι πιο σκοτεινη ειχε τοσο ασχημο μαυρο (αν υποθεσουμε προβλημα ρυθμισεων). Επισης δεν ειχε αυτο το "glossy" "γυαλινο" καλυμα που εχουν συνηθως οι plasma.

Εδω να κανω μια παρενθεση, αν και πολλοι το απεχθανονται, δικαιολογημενα λογω αντανακλασεων που ειναι μεγαλο προβλημα, εγω το λατρευω αυτο το glossy look. Στο χωρο μου εχω ελεγχομενο φωτισμο που διαχεεται στο χωρο οποτε δεν υπαρχει προβλημα αντανακλασεων, και αντιθετα το κερδος αυτου του τυπου καλυματος μου αρεσει παρα πολυ, μου φαινεται οτι ζωντανευει πολυ τα χρωματα και βοηθαει πολυ σε αυτο το 3D feel της οθονης.

Οποτε ηταν μια αρνητικη για εμενα διαπιστωση οτι αυτη η panasonic ΔΕΝ ηταν ετσι. Αντιθετα ειχα μια θετικη εκπληξη οταν πιο διπλα ειδα την Samsung M86 η οποια αν και LCD ειχε τετοιου τυπου καλυμα και αμεσως μου εδωσε αυτο που θεωρω "εντυπωσιακη" εικονα.

Αν ηταν να αγορασω λοιπον μια απο τις 2 αμεσα, προφανως θα επαιρνα την samsung LCD. Αλλα συνεχιζω να αναρωτιεμαι (και με δεδομενο οτι την Panasonic την εχω δει ΜΟΝΟ εκει, δεν υπαρχου πουθενα αλλου ακομα σε demo) "Ειναι δυνατον να απεχει τοσο πολυ η θεωρια απο την πραξη?"
Δηλαδη, εξηγουμαι : Η πλασμα, αν ξεχασουμε τα προβληματα του burn-in και της καταναλωσης, στην απτη ποιοτητα, θεωρητικα εχει παντου το πλεονεκτημα :
-Καλυτερο μαυρο
-Καλυτερο contrast
-Καλυτερη κινηση (δεν υπαρχει αναγκη και για 100hz)
-Καλυτερη SD ποιοτητα
-Glossy panel

Αν εξαιρεσουμε την κινηση και την SD ποιοτητα για τα οποια δεν ειδα και δε μπορω να σχολιασω, ειναι δυνατον να επεσα στην περιπτωση και να ειναι η μοναδικη plasma εκει εξω χωρις glossy panel, και να επεσα επισης στην περιπτωση και να εχει αθλια ρυθμιση στο Πλαισιο και το μαυρο της και το contrast να ειναι πραγματι σε επιπεδα plasma?

ΥΓ: Ξερω οτι εχει βγει και η F86 αλλα αποτι ειδα η ουσιαστικη διαφορα ειναι τα 100hz και τα οποια δε δουλευουν και καλα, οποτε δεν υπαρχει λογος για μεγαλυτερα εξοδα.
ΥΓ2: Υπαρχει αλλη LCD με glossy panel εκει εξω?

Reaction score
0
Στα ιδια μοντελα εχω καταληξει και εγω .
(για διαφορετικους λογους ομως)
Να προσθεσω και εγω 2-3 ερωτηματα μαζι με αυτα του φιλου Blinky .

Σε φωτεινο χωρο ποια θα δειχνει καλυτερα ?
Ποια θα ανταποκρινεται καλυτερα στην χρηση παιχνιδιων ?
Τα 3,70 ,3,90 μετρα ειναι οκ σαν αποσταση θεασης με τις 40''-42''
η θελει παραπανω ιντσες ?

Επι το πλειστον η tv θα κανει χρηση τηλεοπτικου σηματος
και καποιων DVD -προς το παρον-ταινιων
που λογω ..θεματος (barbie,Winnie,Dora κ.α.)
δεν χρειαζεται να παιξουν στο πανι .

Reaction score
802
Χαλαρα την pz70.
Μην βγαζεις τελικα συμπερασματα απο το στησιμο στα μαγαζια.Δεν ξερεις τα συμφεροντα ουτε και αν εχουν πειραξει χρωματικα την μια η την αλλη.

Reaction score
14
το μάυρο και το λευκό που εχει η PZ700 που είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την PZ70, είναι αρκετά μπροστά απο τις LCD. Είδα van Helsing εχθές και έννοιωσα Βογιατζάκης!

Μονόδρομος παιδιά αν θές μάυρο τέλειο και λευκό ROL ή OMO και 3D εικόνα με μεγάλη λεπτομερεια πάς σε πλάσμα και αν δεν σου περισσευουν για Pioneer "ξεπέφτεις" σε Panasonic!

Reaction score
0
Τονιζω οτι οσα αναφερω πηγαζουν απο αυτο που ειδα στο Πλαισιο στο Mall. Εχει παει κανενας αλλος να τη δει εκει? Την εχετε εντοπισει σε κανενα αλλο μαγαζι σε demo την panasonic? (στον κοτσοβολο επισης στο Mall δεν υπηρχε χτες, και στο mediamarkt δεν υπηρχε πριν 5 μερες).

Σιγουρα φοβαμαι την ρυθμιση που μπορει να εχουν κανει, αλλα αυτο που ειδα ηταν απολυτως τραγικο, και επειδη το συνολικο αποτελεσμα ηταν και σκοτεινο, δεν μπορω να υποθεσω πως την ειχαν ρυθμισει πολυ φωτεινη και γιάυτο ειχε τοσο χαλια μαυρο.
Σχετικα με το σχολιο για την υφη του panel, εσυ Dream που εχεις την 50αρα ειναι και αυτη matte?

Τα λεφτα παντως δεν ειναι θεμα, και οι 2 στα ιδια παιζουν (1800-1900), αλλα αν δε δω και αλλου την Panasonic να παιζει καλυτερα δεν υπαρχει περιπτωση να παω εκει με αυτο που εχω δει μεχρι τωρα.

Reaction score
0
Σε φωτεινο χωρο ποια θα δειχνει καλυτερα ?
Ποια θα ανταποκρινεται καλυτερα στην χρηση παιχνιδιων ?
Τα 3,70 ,3,90 μετρα ειναι οκ σαν αποσταση θεασης με τις 40''-42''
η θελει παραπανω ιντσες ?QUOTE]

Για εμενα θα ηταν μικρη, για αλλον κανονικη....καθαρα θεμα προσωπικου γουστου.

Για τη χρηση που λες επειδη ειναι κυριως SD η plasma θα υπερεχει λογικα....αλλα εχω παψει πλεον να φκετομαι τοσο θεωρητικα με αυτα που ειδα χτες.

Reaction score
0
Δεν έχω δει την Panasonic αλλά επειδή απολαμβάνω καθημερινά την εικόνα και το μαύρο της Samsung, μπορώ να σου πω να την πάρεις με κλειστά μάτια, αν είσαι φαν του glossy όπως λες...

Θέλει λίγο δουλίτσα στις ρυθμίσεις η sammy αλλά με καλή πηγή βγάζει "παπάδες"... σκέτη απόλαυση...

Reaction score
0
Στο mall εγώ την είχα δει το Σεπτέμβριο την PZ700, όντως φαινόταν σαν "ξεθωριασμένη" η εικόνα της, αλλά σε καμία περίπτωση μη βγάζεις συμπεράσματα (ειδικά για plasma tellys με το glossy look οπως λες) όταν παίζουν σε showrooms και με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις (κανείς από τους υπαλλήλους δεν μπαίνει στον κόπο να ρυθμίσει την τηλεόραση μετά το στήσιμό της)!!

Στο σπίτι σου να είσαι σίγουρος ότι θα παίζει άψογα και θα απολαμβάνεις ευχάριστα όλα τα καλά της νέας σου tv. Στη συνιστώ για αγορά, αν και εγώ θα προτιμούσα τη PZ70 η οποια έχει και 24p είσοδο, χαμηλότερη τιμή, αλλά και λιγότερα "gadjets". Τι να κανεις? όλα στη ζωή είναι συμβιβασμοί!!! αν όχι, πάρε Pioneer και ξεμπερδεύεις!!!

Reaction score
0
Εγώ είδα στο mall την panasonic 42pz70 και δε μου φάνηκε τόσο ξεθωριασμένη όσο λες Blinky.Αν την σύγκρινες με την w3000 που είχαν δίπλα θα έβλεπες ότι το μαύρο της ήταν πιο...μαύρο απ το...μαύρο της sony!!! Τη Samsung την έχουν θεό στο mall. To Βιντεάκι που παίζει είναι απίστευτο σε σχέση με το demo της... Sony που παίζει η Panasonic!
Αυτό που με εκνευρίζει σε όλα αυτά τα μαγαζιά είναι που δεν έχουν το ίδιο (καλό) βίντεο σε όλες τις τηλεοράσεις με αποτέλεσμα να λανσάρουν το μοντέλο που θέλουν. Έχω αρχίσει να το πιστεύω αυτό και ειδικά για το πλαίσιο για 2 λόγους.

1ος) Έχουν 30 Tvs με το ίδιο μέτριο βίντεο και μόνο 1 Samsung (την οποία έβαλαν σε προσφορά 1700 Ε νομίζω) με απίστευτο βίντεο και αυτό καρτούν (που τα καρτούν είτε 720p είτε 1080p φαίνονται φοβερά)

2ος) Η δεύτερη Samsung της έκθεσης έμαθα ότι ρυθμίστηκε ειδικά από calibrator !!! (πως λέμε decorator) για να αποδίδει τα μέγιστα... Πολύ καλό σαν πράξη αλλά κάντο και στις υπόλοιπες.... Μη μου χαντακώνεις έτσι την Cineos.. Best Full Hd Lcd 2007-2008 ψηφίστηκε η κακομοίρα....Στο Fanc παίζει πολύ καλύτερα πάντως λογω του βίντεο.Έτσι μου ρθε να πανηγυρίσω και γω με τα παλικάρια του Euro... Δεν έχω κάτι με το πλαίσιο , πελάτης τους είμαι, απλά το αναφέρω γιατί μου έκανε εντύπωση...

Όσο για την Pioneer που λέει και ο Δημήτρης πιάνεται η καρδιά μου που δεν έχω τόσα λεφτά να την αγοράσω...Πάντως μάλλον κάτι ξέρουν στην Pioneer που δεν έχουν βγάλει την Kuro 42'' σε Full HD(με τέτοια εικόνα τι να τις κάνεις τις 1080 γραμμές στις 42'')

Reaction score
0
Στο ΠΛΑΙΣΙΟ της Καλαμαριάς η PZ70E έχει πολύ καλό μαύρο όπως βέβαια και η M86.
Επείσης η Μ86 είναι πάρα μα πάρα πολύ όμορφη!
Όμως η Μ86 έχει σαφώς χειρότερη κίνηση από την ΡΖ70Ε.
Τα χρώματα είναι πιο υποκειμενικό θέμα.
Εκείνη που έχει καλή κίνηση (κοντά στις plasma) είναι η F86, που όμως είναι ακριβότερη από την PZ70E!
αυτά!

Reaction score
0
Στο ΠΛΑΙΣΙΟ της Καλαμαριάς η PZ70E έχει πολύ καλό μαύρο όπως βέβαια και η M86.
Επείσης η Μ86 είναι πάρα μα πάρα πολύ όμορφη!
Όμως η Μ86 έχει σαφώς χειρότερη κίνηση από την ΡΖ70Ε.
Τα χρώματα είναι πιο υποκειμενικό θέμα.
Εκείνη που έχει καλή κίνηση (κοντά στις plasma) είναι η F86, που όμως είναι ακριβότερη από την PZ70E!
αυτά!
...όχι μονο αυτά!
η PZ70 είναι 42'', ενώ η F86 (και η Μ86) είναι 40" και βέβαια το μέγεθος μετράει (εκτός αν πας στις 46'', όπου όμως είναι και περισσότερα τα χρήματα!).
από την άλλη η PZ70Ε έχει σχεδόν την διπλάσια ονομαστική ισχύ από τις F & M 86, αν αυτό μπορεί να πει κάτι στην οικολογική συνείδησή μας!

Reaction score
0
Εγώ που τις είδα στο ΜALL πρίν πάρω την 50΄PZ70, θέλω να πώ ότι κάθησα πάνω από ένα τέταρτο παρατηρώντας ...γιά να καταλάβω την ρευστότητα της κίνησης καθώς και την πιο ξεκούραστη θέαση στην plasma ...και αυτό γιατί σε HD όλα τα panel παίζουν καλά.... σε απλή όμως θέαση καναλιών η διαφορά ειναι μεγάλη και πολύ εύκολα διακριτή.....
....πάντως μετά απο 150 ώρες θέασης πραγματικά νοιώθω ότι βλέπω CRT...

Reaction score
0
Απάντηση: Samsung LE40M86B VS Panasonic 42PZ70E

Παιδια καλισπερα σε ολους!!!!!!θελω λιγο τη βοηθεια σας....εχω μια samsung le32r8 κ ενα home cinema panasonic λιγο παλιο.Εχθες αγορασα ενα καλωδιο component γιατι ακουσα οτι δινει καλυτερη ποιοτητα εικονας απο το απλο καλωδιο video in και out που υπαρχουν,και ομως παρατητρω αφου τα εχω συνδεση κ τα 2 καλωδια κ component και video-in οτι ενω στο component το χρωμα ειναι πιο καθαρο η ευκρινεια της εικονας δεν ειναι και τοσο καλη,ενω στο απλο video καλωδιο συμβαινει το ακριβως αντιθετο πιο καθαρη εικονα ενω το χρωμα δεν ειναι κ τοσο καλο...!!!Μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να συμβαινει...?????

Reaction score
0
δε δινεις αρκετες πληροφοριες, οπως πιο ειναι το Player στο Home cinema σου, και τι υλικο παιζεις, αλλα το κυριοτερο, η ερωτηση σου δεν εχει ουδεμια σχεση με το παρον θεμα. Κανε καλυτερα ενα καινουριο γι ανα εχεις ελπιδες να παρεις βοηθεια.

Reaction score
0
Βρίσκομαι και εγώ μεταξύ των 2 αυτών τηλεοράσεων. Με απασχολεί αρκετά το burn της οθόνης (έχω θέσει ερώτημα σε άλλο post), αλλά κυρίως προβληματίζομαι στο ποια θα αποδίδει καλύτερα με σύνδεση με XBOX360 ή PS3 και όλους τους τομείς περί αυτού (χρώματα, κίνηση, απόδοση γραφικών κτλ).
Επίσης ποια η διαφορά την παρούσα φάση του HDMI 1.3 της M86 έναντι του HDMI 1.2 της PZ70. Ξέρω τις διαφορές του πρωτοκόλλου, αλλά υπάρχει πηγή ή πρόκειται να βγει που να υποστηρίζει 1.3; Ή είναι ένα άχρηστο πλεονέκτημα;
Please help!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος