Samsung Omnia SGH-i900:Review

Reaction score
175

Ειναι αρκετη μια νυχτα για μια τετοια συσκευη;;
ΟΧΙ

Θελω και δευτερη!

Συντομα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Samsung Omnia SGH-i900:Review

Ποιος σου εμαθε αυτα τα κολπα, για να μας κρατας σε αγωνια?
Ξερασε τα ολα!

Reaction score
0

σε σχετικη συγκριση με το i-phone (αφη οθονης) το omnia ειναι τουλαχιστον 10 χρονια πισω δυστηχως!! και εμενα μου αρεσε πολυ αλλα αυτο ηταν περασε εν αναμονη το HTC-HD!

Reaction score
453

υπερβολικός.
Εντάξει κανένα κινητό για μένα δεν έχει τόσο καλή οθόνη αφής όσο το iphone, αλλά όχι και 10 χρόνια πίσω !!!!!!!!
Για τα 500 ευρώ που ζητάει μια χαρά είναι.

Reaction score
175

Κατα την αποψη μου εχει το σωστο μεγεθος και βαρος.

Reaction score
175

Με αρκετα καλη καμερα (και εξαιρετικο φλας). Προσωπικα δεν φωτογραφιζω ποτε με κινητο οποτε και κακη να ηταν...

Reaction score
175

Το μεγαλο ατου του νεου πολυεργαλειου της Samsung ειναι η μεγαλη του μπαταρια.

1440mAh!!!
Με απλα λογια εχει αναμονη 430 ωρες. Μιλας μεχρι τελικης πτωσης 600λεπτα (θα μαλιασει η ατιμη).:137:

Απο εμφανιση ειναι αρκετα κομψο λεπτο και σχετικα ελαφρυ. Με οθονη που καλυπτει σχεδον το 90% της προσοψης του και που δεν εχει αναγκη απο την πραγματικα αστεια γραφιδα που διαθετει. Την οποια πτυσομενη γραφιδα ή την πετας στα σκουπιδια η την κρεμας στο πλαι και σου σπαει τα νευρα με τα κουνηματα της.

Reaction score
175

Αρκετα γρηγορο στη λειτουργια του με επεξεργαστη Marvell PXA312 στα 624MHz κανει οτι του πεις σβελτα.

Μεγαλη οθονη αφης που με το δακτυλο κανεις σχεδον τα παντα. Η φωτεινοτητα της οποιας στη λιακαδα δεν! Ψαχνεις για ενα συνεφακι η εστω μια τεντα βρε αδελφε για να δεις ποιος σε καλει.

Reaction score
175

Εδω ακριβως εχουμε τη μεγαλη ευκολια για τον μη ψαγμενο χρηστη. Μπορεις με μια απλη κινηση να συρεις ενα εικονιδιο απο αριστερα και να τρεξεις το αναλογο προγραμμα. Ολα τα αλλα ειναι παιχνιδακι για οποιον ξερει απο wm με τα καλα και τα κακα τους!

Reaction score
175

Με 16GB μνημη μπορεις να του βαλεις οτι θελεις και να το εχεις μαζι σου. Με ευκολια ετρεξε οτι εφαρμογη κι αν του βαλαμε και κρατησε και φουλ μπακαπ 15mb σε χρονο ρεκορ παρακαλω.

Η καμερα του με το εξαιρετικο φλας που διαθετει βγαζει ομορφες φωτογραφιες και βιντεο τα οποια μπορεις να προβαλεις στην tv σου.

Reaction score
175

Βαζοντας του το νομιμο destinator 7 που διαθετω και αφου εκανε ενα γρηγορα σκαν για να βρει την αναλογη com, κλειδωσε γρηγορα δορυφορους και μας εβγαλε το στιγμα. Εδω ειχαμε ενα μικρο προβλημα με την αλαλυση της οθονης αλλα το λυσαμε με το που βαλαμε χρηση οριζοντιας οθονης.(Δεν το εψαξα και ιδαιτερα). Ταξιδι δεν καναμε για να σας πω εντυπωσεις απο το gps του αλλα δειχνει να ειναι ακριβες και γρηγορο.

Reaction score
175

Η συσκευη σε γενικες γραμμες θα κανει τα παντα για να ειναι χαρουμενος ο μεσος χρηστης που θα την κανει δικη του.
Αν ειχε ποιο φωτεινη οθονη.
Αν ειχε καπου να βαλεις τη γραφιδα.:142:
Αν ειχε καλυτερη τιμη...τοτε νομιζω οτι θα εκανε καλη πορεια.

Μεχρι ομως να δουμε την πορεια της, εγω μπορω να εχω δικαιωμα στο ονειρο του HD:126:

Reaction score
0

Χθες πήρα το Omnia, σήμερα το επέστρεψα!
ΟΚ, μπορούσα να ζήσω με το οτι έπρεπε να κουβαλάω εξωτερικά της συσκευής με κορδόνι μια βαριά μεταλλική γραφίδα (γιατί οτιδήποτε λειτουργεί με Windows κάποια στιγμή απαιτεί γραφίδα!). Αυτό το μαραφέτι μπορεί κάλιστα να γρατσουνίσει σε τραγικό βαθμό την οθόνη και κανονικά θα έπρεπε να είναι απο ελαφρύ πλαστικό. Προσπάθησα να βρω παντού μια θήκη. Τίποτα! το "customer service" της Samsung στην Ελλάδα με πληροφόρησε ότι "ποτέ δεν έφερναν αξεσουάρ" σαν αυτό να ήταν μια παράδοση που έπρεπε να τηρούν!
Μπορούσα να αγνοήσω το οτι "ξέχασαν" στο πληκτρολόγιο να βάλουν τόνο (αν και υπάρχει ένα άχρηστο λατινικό "q" επάνω αριστερά που προφανώς προορίζεται για τόνος(!!!).
Μπόρεσα ακόμα και να κάνω τα στραβά μάτια για το ότι δεν διέθετε voice dialing που θεωρώ απαραίτητο σε ένα κινητό. Κι αυτό γιατί περίμενα οτι θα βρίσκω εύκολα τις επαφές με τον αντίχειρα.
Αμ δε...
Αν και η μαμά Samsung έχει ενσωματώσει μια πολύ καλή εφαρμογή στο δεξί μέρος της οθόνης επαφών που σου επιτρέπει να σύρεις το δάχτυλο και να βρεις το αρχικό γράμμα των επωνύμων, αυτό ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Που σημαίνει οτι η ευκολία αυτή είναι σαν να μην υπάρχει!!!
Ο υπέύθυνος του "customer service" με προέτρεψε να κάνω εισαγωγή γράμματος με πληκτρολόγηση αλλά αυτή η μέθοδος εμφανίζει ΟΛΑ τα ονόματα που περιλαμβάνουν αυτό(α) το γράμμα(τα). Άρα για να βρεις ένα "Δημητριάδη" μην ελπίζεις οτι θα τα καταφέρεις πριν πληκτρολογήσεις "Δημητρια" για να φύγουν απο τη μέση οι "Δημήτρηδες". Γκααααα!
Αν προσθέσετε το οτι στο customer service δεν ξέρουν τα μισά απο όσα ρωτησα, το οτι το site όπου πας να κάνεις registered τη συσκευή σου ζητάει να ορίσεις τη χώρα σου (όχι η Ελλάδα δεν υπάρχει) και δεν έχεις δυνατότητα να ζητήσεις βοήθεια απο help center εξωτερικού, το όλο πράγμα παίρνει τη διάσταση μιας μικρής Οδύσσειας.

Κι απορώ πως όλα αυτά δεν τα λεει κανείς απο όλους όσους κάνουν παρουσίαση της συσκευής (ή κάνω πως απορώ...)

Υ.Γ. Ναι, 5 mpix κάμερα, ωραία βίντεο αλλά θέλω ΤΗΛΕΦΩΝΟ! και θέλω τα ΒΑΣΙΚΑ!

Reaction score
175

Anebala καλως ηρθες στο avsite. Μαρεσει που μπηκες φουλ επιθεση.
Για πες μας σε παρακαλω το τηλεφωνο που πηρες ειχε την Ελληνικη rom;

Κι απορώ πως όλα αυτά δεν τα λεει κανείς απο όλους όσους κάνουν παρουσίαση της συσκευής (ή κάνω πως απορώ...)
Καλα κανεις και απορεις. Τα θεματα αυτα, αυτο το σκοπο εχουν. Ολοι να λενε την αποψη τους. Οπως διαβασες στην απλη παρουσιαση που του εκανα δεν τρελαθηκα κιολας. Το οτι δεν εχει τονους προσωπικα δεν με ενοχλει γιατι λογω ηλικιας δεν τους βλεπω κιολας:137:

Reaction score
0

Anebala καλως ηρθες στο avsite. Μαρεσει που μπηκες φουλ επιθεση.
Για πες μας σε παρακαλω το τηλεφωνο που πηρες ειχε την Ελληνικη rom;

Καλα κανεις και απορεις. Τα θεματα αυτα, αυτο το σκοπο εχουν. Ολοι να λενε την αποψη τους. Οπως διαβασες στην απλη παρουσιαση που του εκανα δεν τρελαθηκα κιολας. Το οτι δεν εχει τονους προσωπικα δεν με ενοχλει γιατι λογω ηλικιας δεν τον βλεπω κιολας:137:
Ναι ελληνικότατη και μάλιστα τόσο ελληνική που τα περισσότερα προγράμματα, ρυθμίσεις κλπ αναφέρονταν με συνεχείς συντμήσεις (ξέρεις: Αν.Περ.Πρ., Γεν.Ρυθμ. κλπ). Έπρεπε να μπεις σε κάθε πρόγραμμα και ρύθμιση για να καταλάβεις για τι πρόκειται.

Ναι θα μπορούσε παρόλα τα προβλήματα να είναι ένα καλό τηλέφωνο, η αρπακόλα δουλειά της ελληνοποίησης το αποτέλειωσε. Τελικά αγοράζουμε περισσότερο υποστήριξη και (κακή) αντιπροσωπεία και λιγότερο συσκευή. Κι απότι φαίνεται η Samsung κάνει τώρα τα πρώτα βηματα σε WM κι ακόμα θέλει πολύ στρώσιμο.
Κι εγώ είμαι κάποιας ηλικίας και με ενοχλεί να γράφω χωρίς τόνους, φανταζομαι οι πιτσιρικάδες δεν έχουν τέτοια κολλήματα.
Α! και κάτι ακόμα: Το πρωί ένας κακός στην αντιμετώπιση υπάλληλος του helpdesk, το απόγευμα μια ευγενέστατη (σήμερα 17/10). Όταν το επίπεδο εξυπηρέτησης εξαρτάται απο άτομο σε άτομο, φανερώνει έλλειψη ενιαίας εκπαίδευσης απο μεριάς της εταιρίας.

Reaction score
51

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά!!
Κρίμα......το ΟΜΝΙΑ ήταν στη λίστα μου...... :122:

Αν και με βλέπω σε στροφή 180° τελικά..... :107:

Reaction score
175

Γιαννη. Καψε τις λιστες σου, κανε υπομονη και ασε τις στροφες.

Οταν θα σου δωσω το ΟΚ θα με θυμηθεις!!!

Reaction score
51

Γιαννη. Καψε τις λιστες σου, κανε υπομονη και ασε τις στροφες.

Οταν θα σου δωσω το ΟΚ θα με θυμηθεις!!!
Μα γιατί παλικάρι μου?
Αφού μ' αρέσουν οι στροφές...... :107: :107: :136:

[YOUTUBE]hjwJl4t-DF8[/YOUTUBE]

Reaction score
56

Πάρτο.Εχω εδω και κανα δίμηνο την έκδοση των 16GB (αγγλικό ΦΥΣΙΚΑ).
Αρκεί οποιος το αγοράσει να ξέρει τι θέλει.Μην ξεχνάμε οτι όλες αυτές οι συσκευές είναι PDA's με λειτουργίες κινητού.
Οποιος θέλει ενα απλό κινητό δεν θα εξυπηρετηθεί.

Τέλος, η γραφίδα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστη σε αυτό το κινητό.Δεν τη χρησιμοποίησα ούτε μια φορά (και δεν μου έλειψε).

Και αντιγράφω απο ενα mini review που είχα κάνει :

Πάμε τώρα στις εντυπώσεις απο τη χρήση του.

Ταχύτητα

Το κινητό είναι πολύ γρήγορο ή για να είμαι πιο ρεαλιστικός είναι πολύ γρήγορο για τις δικές μου ανάγκες και απαιτήσεις.
Επίσης η διαδικασία αυτόματης περιστροφής απο portrait σε landscape και τούμπαλιν είναι ταχύτατη, και δουλεύει παρακαλώ σε οποιαδήποτε οθόνη και πρόγραμμα.

Οθόνη

Οπως προανέφερα στο προηγούμενο μέρος, η οθόνη αν και δεν είναι VGA είναι ευκρινέστατη.Επίσης είναι αρκετά φωτεινή.
Βέβαια έχει και ενα αρνητικό (ισως το μόνο αρνητικό ολης της συσκευής).Αν βγείς και ο ήλιος χτυπάει απευθείας την οθόνη δεν βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ.Εαν είσαι έξω και δεν τη χτυπάει απευθείας, μπορείς να κάνεις τα στοιχειώδη (κλήσεις, διάβασμα SMS, κλπ), αλλά αν θέλεις να δεις βίντεο δυσκολεύει το πράγμα.
Εαν είσαι εξω σε σκιά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ηχος

Το ηχείο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου πράγμα θετικότατο, μιας και εαν το έχεις ακουμπισμένο στο γραφείο δεν καλύπτεις το ηχείο και ως εκ τούτου δεν μειώνεται η ένταση και η ποιότητα του ήχου.
Οσο αφορά την ποιότητα του ηχείου, είναι αρκετά δυνατό αν και κάπως πριμαριστό.
Κατα τη συνομιλία ή έντασή του είναι αρκετή και πιθανότατα να χρειάζεται να το χαμηλώσουμε και λίγο, πράγμα που γίνεται με τα 2 κουμπιά που υπάρχουν στο πλάι.

Φωτογραφία

Οσο αφορά τις δυνατότητες του κινητού για φωτό, αυτές είναι πολύ καλές.Ειναι απο τα λίγα κινητά που έχουν αισθητήρα 5MP.Το interface της φωτογραφικής είναι εξαιρετικό με ολα τα καλούδια που θα χρειαστεί κάποιος για να φωτογραφίσει.
Το κουμπί που ενεργοποιεί τη φωτογραφική λειτουργεί με πίεση 2 σταδίων (οπως μια κανονική φωτογραφική).Πιέζουμε ελαφρά για να εστιάσει και μετά πιέζουμε περισσότερο για να τραβήξουμε τη φωτό.

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι μια ευχάριστη έκπληξη.Απο χθές που το έχω, εχω εκούσει αρκετή μουσική, έβγαλα φωτογραφίες, χρησιμοποίησα το destinator, έκανα τηλέφωνα, κλπ και τώρα που γράφω το review, βρίσκεται γύρω στο 80-85%.
Εχει συνδεθεί και με το PC μερικές φορές για να περάσω προγράμματα, κλπ, αλλά τίποτα σημαντικό.

Σταθερότητα

Αν και το διάστημα χρήσης του είναι μικρό, δεν εχει κολλήσει καθόλου και ούτε εχει μειωθεί καθόλου η ταχύτητά του μετά απο βάλε-βγάλε προγραμμάτων, κλπ.Βέβαια αυτή η παράμετρος είναι κάτι που θα αξιολογηθεί πιο ρεαλιστικά, τουλάχιστον μετά απο μια βδομάδα χρήσης.

Software

Ας αρχίσουμε με τις Today screen.Εχει 3.Η μια είναι η widget screen, η οποία ναι μεν είναι εντυπωσιακή αλλά μέχρι να προστεθούν κάποια σημαντικά widgets είναι ψιλοάχρηστη.Εγω έχω βολευτεί προς το παρόν με την Samsung Today 1.
Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να βάλει κάποιο άλλο πρόγραμμα today, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, το κινητό έχει ήδη μέσα του μια πολύ καλή εφαρμογή clock (με ξυπνητήρια, παγκόσμια ώρα, κλπ).

Πολύ καλός επίσης είναι ο touch player για να ακούς τη μουσική σου.

Απο συμβατότητες, δεν εχω δοκιμάσει πολλά προγράμματα.Εχω περάσει τα Resco Keyboard, το Destinator και το SPB mobile shell, τα οποία λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου.Αν θέλετε κάτι ρωτήστε και θα απαντήσω οτι μπορώ (αποφύγετε τις ερωτήσεις ομως του τύπου, "βάλε το Χ πρόγραμμα και πες μας αν δουλεύει", διότι δεν έχω τόσο χρόνο για πειραματισμούς )

Κλείνοντας να ανακεφαλαιώσω λίγο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή, με πολυ καλή ποιότητα κατασκευής, κομψή.
Το αρνητικό είναι η ορατότητα της οθόνης οταν τη χτυπάει ο ήλιος.
Ειμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα και θεωρώ οτι όσοι ενδιαφέρονται για κινητό και δεν θέλουν hardware πληκτρολόγιο, θα πρέπει να την έχουν στα υπόψιν.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid