Samsung PS50C6900 Plasma 3D TV

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

The Samsung PS50C6900 faces tough competition from Panasonic’s TX-P50G20, which has fallen to basically the same price over the months. In most areas, the Panasonic is a better Plasma TV, with much better out-of-the-box performance and deeper blacks – but it’s 2D only. Therefore, the people we recommend the PS50C6900 to are those who need a budget 3D display, and also those who are put off by Panasonic’s slightly noisier method of rendering motion. Those who care about aesthetics will also probably agree with us that Samsung’s flat-panel display is considerably more attractive than even Panasonic’s best styling efforts, which have a very practical, industrial feel to them.

We wish Samsung would stop treating its PDP line like an ugly stepchild, because we’d hazard a guess and say that more time spent rectifying the small issues present here would result in an even more recommendable product. For now, this flawed but capable Samsung PS50C6900 achieves “Recommended” status thanks to its excellent (calibrated) colour quality, its attempt at 3D, and its price. It has flaws, no question – but maybe the 2011 Samsung plasma lineup will be better yet. If we’re lucky, we’ll get to test one earlier than the end of 2011!
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps50c6900-plasma-3d-tv-20101130940.htm

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Samsung PS50C6900 Plasma 3D TV

Kαι μια λεπτομέρια:
Calibrated black level (black screen) 0.12 cd/m2 (24p/50hz), 0.07 cd/m2 (60hz)
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.15 cd/m2 (24p/50hz), 0.09 cd/m2 (60hz)

Tι έγινε ρε παιδία;

Reaction score
39
Μπορεί κάποιος να μου πει (ακόμα καλύτερα αν την έχει κιόλας) ποια γυαλιά της Samsung είναι η καλύτερη επιλογή (και από πλευράς απόδοσης και για να μην κουράζουν φορώντας τα) για να ταιριαξουν με την συγκεκριμένη τηλεόραση;

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Samsung PS50C6900 Plasma 3D TV

Kαι μια λεπτομέρια:
Calibrated black level (black screen) 0.12 cd/m2 (24p/50hz), 0.07 cd/m2 (60hz)
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.15 cd/m2 (24p/50hz), 0.09 cd/m2 (60hz)

Tι έγινε ρε παιδία;
H τηλεόραση, παίζει τα σήματα 60Hz ως τέτοια, ενώ τα σήματα 24Hz στα 96Hz και τα σήματα 50Hz στα 100Hz.

Oι παλμοί erase, που δημιουργούν το "μαύρο" στις Plasma, είναι σταθεροί για κάθε Hz σε δεδομένο drive-mode. Oπότε, όσο περισσότερα γίνονται τα Hz με το ίδιο drive-mode, χειροτερεύει ανάλογα και το μαύρο...

Στη μέτρηση ANSI, το μαύρο είναι υψηλότερο, γιατί ο αισθητήρας "θαμπώνεται" ελαφρώς από την διάχυση του φωτός μέσα στο γυαλί, από τα διπλανά, λευκά τετράγωνα της σκακιέρας.

Reaction score
0
Μπορεί κάποιος να μου πει (ακόμα καλύτερα αν την έχει κιόλας) ποια γυαλιά της Samsung είναι η καλύτερη επιλογή (και από πλευράς απόδοσης και για να μην κουράζουν φορώντας τα) για να ταιριαξουν με την συγκεκριμένη τηλεόραση;
αυτα--Samsung SSG-2200AR 3D glasses

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS50C6900 Plasma 3D TV

H τηλεόραση, παίζει τα σήματα 60Hz ως τέτοια, ενώ τα σήματα 24Hz στα 96Hz και τα σήματα 50Hz στα 100Hz.

Oι παλμοί erase, που δημιουργούν το "μαύρο" στις Plasma, είναι σταθεροί για κάθε Hz σε δεδομένο drive-mode. Oπότε, όσο περισσότερα γίνονται τα Hz με το ίδιο drive-mode, χειροτερεύει ανάλογα και το μαύρο...

Στη μέτρηση ANSI, το μαύρο είναι υψηλότερο, γιατί ο αισθητήρας "θαμπώνεται" ελαφρώς από την διάχυση του φωτός μέσα στο γυαλί, από τα διπλανά, λευκά τετράγωνα της σκακιέρας.
Γιάννη για το πατερνάκι σκακιέρα το ξέρω.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η διαφορά στο μαυρο μεταξύ 60Hz και των υπόλοιπων ρυθμών..Δεν είναι μια διαφορά της τάξης του 10 ή 20% αλλά της τάξης του περίπου 60 και 80%!
Γενικό το φαινόμενο ή τα συγκεκριμένα πανελ άραγε..
(Και ψάάάάχνουμε μετά να βρούμε τηλεόραση με βαθύ μαύρο.Κούνια που μας κούναγε..)

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung PS50C6900 Plasma 3D TV

Γιάννη για το πατερνάκι σκακιέρα το ξέρω.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η διαφορά στο μαυρο μεταξύ 60Hz και των υπόλοιπων ρυθμών..Δεν είναι μια διαφορά της τάξης του 10 ή 20% αλλά της τάξης του περίπου 60 και 80%!
Γενικό το φαινόμενο ή τα συγκεκριμένα πανελ άραγε..
(Και ψάάάάχνουμε μετά να βρούμε τηλεόραση με βαθύ μαύρο.Κούνια που μας κούναγε..)
Αν κάνεις τους υπολογισμούς, Γιώργο, λαμβάνοντας υπόψη και τις στρογγυλοποιήσεις των μετρήσεων, θα δεις πως η διαφορά είναι ακριβώς ανάλογη της πραγματικής συχνότητας ανανέωσης (60-96-100Hz).

Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο υφίσταται και στις περυσινές Panasonic, μόνο που εκεί η διαφορά ήταν μικρότερη, καθώς ήταν μικρότερη, τόσο η αρχική τιμή (0,034cd/m2) όσο και το "συχνοτικό εύρος" (96-100-120Ηz) και φαντάζομαι πως θα απαντάται σε όλες τις Plasma που χρησιμοποιούν το ίδιο drive mode για κάθε συχνότητα ανανέωσης...

Reaction score
39
Ρε παιδιά με συγχωρείτε που χαλάω τη συζήτηση περί τεχνικών χαρακτηριστικών αλλά έχω θέμα. Και βιάζομαι.

Να την πάρω; :139: Όπως ξέρετε είναι υπερβολικά δυσεύρετη αλλά βρήκα ένα κομμάτι εδώ στο Ηράκλειο. Το βασικό της ατού είναι το 3D (έτσι για να υπάρχει και για ότι αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά) και τη θεωρώ αρκετά τίμια πρόταση για τα χρήματα που ζητάει. Αν και ταινίες θα βλέπω σχεδόν αποκλειστικά στον Optoma HD82 που μόλις απέκτησα. Μου αρέσει και το συστηματάκι που γράφει σε εξωτερικο σκληρο (PVR νομίζω το λένε).
Μήπως να πάω σε καμιά LCD να μην έχω και το άγχος του IR (δεν είναι και Panasonic...);

Reaction score
0
Φίλε μου την απάντηση στο ερώτημα σου πρέπει να το δώσεις ο ίδιος. εγώ την πείρα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου η τηλεόραση είναι πολύ καλή. εντάξει έχει I.R.το οποίο όμως όσο γραφεί ώρες βελτιώνεται. Άλλωστε πουθενά και σε κανένα forum ελληνικό και ξένο δεν έχει αναφερθεί κάψιμο της οθόνης. εξάλλου έχει τόσα συστήματα προστασίας που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να συμβεί το μοιραίο…και πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις πως θα την χειριστής .

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Mamilla αν σε ενδιαφέρει κυρίως το 3d οι lcd τηλεοράσεις που έχουν λίγο crosstalk(και ποροσωπικά με ενοχλεί πολύ) είναι της κατηγορίας γ@μάκριβου.Δλδ Σονυ 900 κτλ..
Οκ δεν είναι Panasonic αλλά και αυτές έχουν τα θεματάκια τους.
Πάντως το IR είναι πλεόν το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί αν το προσέξεις λιγουλάκι(τα είπε και ο markam).
Bάση τιμή και μεγέθους είναι εξαιρετική λύση για 3d.
Πάντως σε 1 μήνα λογικά θα έχουμε ανακοινώσεις στα νέα μοντέλα στην CES οπότε σε κανά 3μηνο θα έχουμε και εικόνα απ τα νέα μοντέλα της εκάστωτε εταιρίας.

Reaction score
40

Παντως να ομολογήσω προσφατα που εγκατέστησα μια σε ενα πελατη μου συνδεμενη με ενα ps3 firmware updated στο 3D με κουραζε καπως σε σχεση με lcd led. Μου εδινε την εντυπωση χαμηλου refresh rate πως σε παλαιες crt οθονες. Απο χρωμα - μαυρο κυμαινεται σε αυτα μια καλης πανω απο το μεσο ορο πλασμα. Δεν θα την προτιμούσα για 3d παντως.

Reaction score
39
Λοιπόν, την παρήγγειλα και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αύριο την περιμένω.

Επίσης:

Για κατόχους (κυρίως):
1) Θα προσπαθήσω να τη στρώσω όσο καλύτερα μπορώ (στα πλαίσια της λογικής) για τις πρώτες 200 ώρες. Ξέρει κάποιος να μου πει τις καλύτερες ρυθμίσεις για την περίοδο αυτή;

2) Τις ιδανικές ρυθμίσεις για μετά το στρώσιμος;

3) Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια βιντεάκια ιδανικά για το στρώσιμο των πλάσμα (anti IR ή κάτι τέτοιο). Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει θα το εκτιμούσα..:144:

Πλέον όλες οι αγορές για το home theater έχουν ολoκληρωθεί.:105: Μόλις σουλουπώσω λίγο τον χώρο θα ανεβάσω φωτό στην αντίστοιχη κατηγορία με όλο το σύστημα για να μου πείτε τις απόψεις σας...

Reaction score
0
Λοιπόν, την παρήγγειλα και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αύριο την περιμένω.

Επίσης:

Για κατόχους (κυρίως):
1) Θα προσπαθήσω να τη στρώσω όσο καλύτερα μπορώ (στα πλαίσια της λογικής) για τις πρώτες 200 ώρες. Ξέρει κάποιος να μου πει τις καλύτερες ρυθμίσεις για την περίοδο αυτή;

2) Τις ιδανικές ρυθμίσεις για μετά το στρώσιμος;

3) Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια βιντεάκια ιδανικά για το στρώσιμο των πλάσμα (anti IR ή κάτι τέτοιο). Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει θα το εκτιμούσα..:144:

Πλέον όλες οι αγορές για το home theater έχουν ολoκληρωθεί.:105: Μόλις σουλουπώσω λίγο τον χώρο θα ανεβάσω φωτό στην αντίστοιχη κατηγορία με όλο το σύστημα για να μου πείτε τις απόψεις σας...
Για τα πρώτες 200 ώρες φωτεινότητα και αντίθεση στο 50.δισκακι για στρώσιμο από εδώ http://www.eaprogramming.com/ αν και μάλλον δεν χρειάζεται διότι η τηλεόραση έχει μια λειτουργία κύλιση λέγεται που εξαφανίζει το I.R. καλορίζικη και από εμένα

Reaction score
39
Την ξέρω εγώ την τύχη μου... Η τηλεόραση ήρθε σπίτι Παρασκευή απόγευμα, την άφησα γιατί έπρεπε να φύγω. Γυρίζω το βράδυ και πριν την πέσω λέω ανοίξω την κούτα να τη δω λίγο.. Και τι βλέπω;;; Το καλώδιο ρεύματος δεν ήταν τυλιγμένο, δεν υπήρχε η διαφανής ταινία περιμετρικά του πλαισίου της τηλεόρασης και φαινόταν ότι είχε υποστεί μετακινήσεις κτλ. Το κορυφαίο ήταν η βάση που ήταν σκονισμένη!!!! Και η πλάκα είναι ότι ο παρακάτω διάλογος μπορεί να έγινε και 5 φορές:
"- Μιλάμε σίγουρα για συσκευασμένη έτσι;
- Μα τι είναι αυτά που λέτε; Γίνονται αυτά τα πράγματα κτλ..."

Πήγα στο μαγαζί, έριξα το χώσιμο του αιώνα (φοβερός μονόλογος) και τους την πήγα πίσω μόνος...

Λέω να ανοίξω καινούριο νήμα για να μου πείτε τι να πάρω τώρα....

Reaction score
0
Θα ζητήσεις πίσω τα λεφτά σου και θα πας σε άλλο κατάστημα να την πάρεις .αν θέλεις μπορείς να μας πεις από πιο κατάστημα την πήρες ?

Reaction score
39
Θα ζητήσεις πίσω τα λεφτά σου και θα πας σε άλλο κατάστημα να την πάρεις .αν θέλεις μπορείς να μας πεις από πιο κατάστημα την πήρες ?

Electronet (Πιτσουλάκης-Ρομπογιαννάκης) εδώ στο Ηράκλειο. Φυσικά και ακυρώθηκε η αγορά. Φυσικά και δεν υπήρχε άλλο κομμάτι. Αλλά και να υπήρχε θα τους έλεγα να το βάλουν… και αυτό στην έκθεση!!!

Για το άλλο κατάστημα είναι λίγο σχετικό. Δεν μπορώ να τη βρω. Τουλάχιστον σε τιμή 1200-1300 ευρώ... Και δε μπορώ να περιμένω τη Samsung Hellas με το νέο χρόνο για να πάρω τηλεόραση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.075
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494