Samsung smart tv δε συνδέεται με LAN

Reaction score
0
Καλησπέρα, με λένε Γιώργο (νεό μέλος) και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Αγόρασα πρόσφατα μια samsung ue46es5500. Επειδή στο σπίτι που μένω δεν υπάρχει σύνδεση τηλεφώνου κοντά στην τηλεόραση έπρεπε να βρω ένα τρόπο να τη συνδέσω στο internet ενσύρματα. Αγόρασα λοιπόν ένα powerline kit. Το συνέδεσα αλλά τζίφος. Ψάχνει για σύνδεση δικτύου αλλά μου βγάζει ότι απέτυχε. Όταν βάζω το καλώδιο ethernet στο laptop για δοκιμή δουλεύει μια χαρά, άρα δεν υπάρχει θέμα με το όλο σύστημα, όταν όμως το κουμπώνω στην τηλεόραση δε συνδέεται. Έχει κάποιος εμπειρία από κάτι παρόμοιο;

loukyrantaplan

LG Hellas staff
Reaction score
13
Απάντηση: Samsung smart tv δε συνδέεται με LAN

Καλησπέρα, με λένε Γιώργο (νεό μέλος) και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Αγόρασα πρόσφατα μια samsung ue46es5500. Επειδή στο σπίτι που μένω δεν υπάρχει σύνδεση τηλεφώνου κοντά στην τηλεόραση έπρεπε να βρω ένα τρόπο να τη συνδέσω στο internet ενσύρματα. Αγόρασα λοιπόν ένα powerline kit. Το συνέδεσα αλλά τζίφος. Ψάχνει για σύνδεση δικτύου αλλά μου βγάζει ότι απέτυχε. Όταν βάζω το καλώδιο ethernet στο laptop για δοκιμή δουλεύει μια χαρά, άρα δεν υπάρχει θέμα με το όλο σύστημα, όταν όμως το κουμπώνω στην τηλεόραση δε συνδέεται. Έχει κάποιος εμπειρία από κάτι παρόμοιο;
οταν βαζεις το ethernet στο laptop εισαι σιγουρος οτι εχεις κλεισει το wifi και η συνδεση που εχεις ειναι καλωδιακη?

Γιατι πιο πιθανο μου φαινετε να εχει προβλημα το powerline παρα η τηλεοραση σε αυτον τον συγκεκριμενο τομεα.

Να θεωρισω δεδομενο οτι το modem και ο χωρος που ειναι η τηλεοραση ''παιρνουν'' ρευμα απο τον ιδιο πινακα?

Reaction score
0
Το wifi ναι το κλείνω και συνεχίζει να έχει σύνδεση το laptop. Τα powerline δουλεύουν 100% γιατί τα πήγα πίσω να τα τσεκάρουν ώστε να είμαι σίγουρος. Τα έχω συνδεδεμένα στον ίδιο πίνακα χωρίς πολυμπριζα κλπ κλπ.

Reaction score
122

Ανάλογη περίπτωση είχα με network player και αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε το modem του οτέ. Άλλαξα όσες ρυθμίσεις μπορούσα στο modem αλλά δεν γινόταν τίποτα. Το πρόβλημα λύθηκε όταν τελικα το αντικατέστησα.

Reaction score
0
Ανάλογη περίπτωση είχα με network player και αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε το modem του οτέ. Άλλαξα όσες ρυθμίσεις μπορούσα στο modem αλλά δεν γινόταν τίποτα. Το πρόβλημα λύθηκε όταν τελικα το αντικατέστησα.
Η ίδια λύση δούλεψε και σε μένα τελικά. Άλλαξα μόντεμ και συνδέθηκε κανονικά η τηλεόραση.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Συγνώμη αλλά με όσα έχετε γράψει δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Αναφέρετε ότι αλλάξατε modem-router και λύθηκε το πρόβλημα.
Ποιο montem-router είχατε και δημιουργούσε το πρόβλημα;
Δοκιμάσατε να αλλάξετε ρυθμίσεις;
Ποιο modem-router βάλατε και εξαλείφθηκε το πρόβλημα;
Ποιον παροχέα internet έχετε;
Ξέρουμε ποιες πόρτες θέλουν ανοικτές οι smart-TVs;

π.χ. στα modem-routers που δίνει ο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια η τετάρτη θύρα ethernet είναι κλειδωμένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από το set-top-box OTE-TV, π.χ. Huawei EchoLife HG520c

Reaction score
0
Είχα sagem από οτέ που το είχα πάρει πριν 3 χρόνια. Με το laptop δούλευε κανονικά αφού το δίκτυο πέρναγε μέσα από το powerline αλλά για κάποιο λόγο δεν έδινε στην τηλεόραση. Εννοείται ότι dhcp κλπ ήταν ενεργοποιημένα αλλά δεν...
Έβαλα ένα thomson που είχα καβάτζα απ´όταν πήγα forthnet και όλα καλά.

υ.γ. Γενικότερα για κάποιο λόγο το sagem είχε ψυχολογικά, π.χ. Αν το έκλεινα για κάποια ώρα και μετά το ξανάνοιγα, δεν μπούταρε καν αν δεν ζεσταινόταν πρώτα (κυριολεκτικά έτσι; Το έπιανες και ήταν χλιαρό) λες και ήταν τηλεόραση με λυχνία.

Reaction score
122

Το δικό μου ήταν ένα baudtech με μια θύρα ethernet. Έκανα αλλαγές στις ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Και εγώ το άλλαξα με ένα παλιό thomson :112: και έσιαξε αμέσως. Παροχέας οτε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv