Samsung UE55ES8000 vs Panasonic TX-P55VT50E

Reaction score
1
Παιδιά πήγα τις είδα και τις δυο στο Πλαίσιο. Πάνω κάτω ίδια κορυφαία χαρακτηριστικά, που με καλύπτουν πλήρως.
Την Samsung την δίνουν πιο φθηνά και μαζί με μια ταμπλέτα Samsung 10.1, δώρο.
2600 Samsung και 2900 η Panasonic
3D δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω, αλλά μόνο 2D σε 3D, από Bluray φυσικά.
Απλά αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση, είναι ότι η Panasonic, καίει τα άντερα της και ζεματούσε και ευτυχώς που μου το ανέφερε ο πωλητής. Μου είπε ότι για λίγο πέρασε την πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι είναι class C!!!
Τι παίζει, είναι τόσο σουπερ, ώστε να πάω για αυτήν, ενώ καταναλώνει τρελά? Αξίζει δηλαδή να χρυσώσω την ΔΕΗ παραπάνω? Γιατί από εικόνα 2D, μου φάνηκαν καταπληκτικές και οι δυο, λόγο ότι είναι τα τοπ μοντέλα προς το παρών.
Και κάτι άλλο, διάβασα ότι θα βγει και η σειρά 9000, όπως και μια PZ νομίζω, που θα είναι τα πιο τοπ μοντέλα τους. Γνωρίζουμε τίποτα, αν θα έρθουν και εδώ και σε τι τιμή ή τζάμπα θα περιμένω?
Ευχαριστώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.690
Απάντηση: Samsung UE55ES8000 vs Panasonic TX-P55VT50E

Είναι γνωστή η αυξημένη κατανάλωση στις plasma.

Aν πρόκειται να πας σε Panasonic, θα σου πρότεινα την αντίστοιχη ST, γιατί η κορυφαία VT είχε κάποια μικροπροβληματάκια (κυρίως το πρασινίζον μαύρο).

Εγώ δεν θα σου προτείνω, μια και είμαι fan των plasma. :144:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δυστηχώς στις σειρές vt50 και gt50 υπάρχουν αρκετά παράπονα,κυρίως στο εξωτερικό,για προβληματικά panel,κάτι που δεν ισχύει για την σειρά ST50.
Βέβαια και αυτό να μην ήταν ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο να πάει κάποιος στην VT50 σε σχέση με την ST50,παρά μόνο αν παρακολουθεί hd υλικό σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο και η τηλεόραση είναι επαγγελματικά ρυθμισμένη.

Εννοείτε βεβαιώς ότι οποιαδήποτε plasma είναι η μέρα με την νύχτα απο άποψη ακρίβειας εικόνας σε σχέση με οποιαδήποτε led υπάρχει(εξαιρουμένης της Sharp Elite που υπάρχει στην αμερική).

Reaction score
0

στο avclub.gr υπάρχει τεράστιο θέμα για τα προβλήματα των VT.
Προς το παρόν μακριά απο panasonic λόγω panel αλλά και λόγω intertech

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η διαφορά στην κατανάλωση είναι τεράστια...

Panasonic TX-P55VT50E
Default [Normal] mode (2D).......................317 watts
Default [Normal] mode (3D).......................281 watts
[THX Cinema] mode (2D)..........................224 watts
[THX 3D Cinema] mode (3D)......................266 watts
Calibrated [Professional1] mode (2D)..........189 watts
Calibrated [Professional1] mode (3D)..........266 watts
[THX Bright Room] mode (2D only).............382 watts
Standby................................................1 watt

Samsung UE55ES8000
Default [Standard] mode (2D)...................93 watts
Default [Standard] mode (3D)..................124 watts
Calibrated [Movie] mode (2D)....................93 watts
Calibrated [Movie] mode (3D)..................115 watts
Standby.................................................1 watt

@ Navas77 το πρόβλημα όμως λύθηκε έστω κι αν χρειάστηκε να αλλάξει 4 τηλεοράσεις

Reaction score
0

οκ αν θέλει ο φίλος να τζογάρει ας πάρει την panny.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

ενώ με τις άλλες δεν τζογάρεις;
τα συνεφάκια πάνε κι' έρχονται στις LCD, δυστυχώς ο απλός καταναλωτής δεν μπορεί να καταλάβει τι του πουλάνε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δεν φτιάχνει plasma μόνο η Panasonic αλλά και η Samsung.Και μάλιστα εξαιρετικές..

Reaction score
1
Παιδιά ακόμη και η St που μου προτείνεται είναι ενεργειακή κλάση C. Οπότε δεν κάνουμε τίποτα από άποψη κατανάλωσης.
Επίσης ποιες είναι οι βασικές διαφορές με την VT, γιατί βλέπω τρελή διαφορά στην τιμή (ένα χιλιάρικο κάτω).
Τέλος, γιατί τόσο απόρριψη της Samsung? Τόσο μέρα με την νύχτα είναι?

Reaction score
40

Θεμα γουστου ειναι. Αλλο πραγμα η μια αλλο η αλλη. Για να σε βοηθήσω. Η 8000 ειναι λιγο πιο ζωηρη με περισσότερα αποθέματα φωτεινότητας με παρα πολυ ευκρίνεια. Στα κακα ισως υπαρξει λιγο clouding το οποιο εγω δεν το εχω συναντήσει ως τώρα και λιγα artifact στην κίνηση σε πολυ σύνθετα - γρηγορα πλανα.

Η ST εχει καλυτερο μαυρο, γλυκο χρωμα οχι επιθετικό αλλα πολυ λιγότερα αποθέματα φωτεινότητας, αρκετο φαινόμενο blinking, ειδικα στα φωτεινά πλανα και ευαισθησία στις στατικες εικονες (φαινόμενο image retendion η Burn).

Εχουν τα υπερ και τα κατα. LCD LED εστι ζωηροτερο και πιο ζωντανο αποτελεσμα. Πλασμα εστι πιο ρεαλιστικη χωρις υπερβολες εικονα. Εχει να κανει με το γουστο σου και με το να ζυγισεις τα υπερ και τα κατα της εκαστοτε τεχνωλογιας.

Καλο ειναι πριν κρινεις σε καποιο κατάστημα, να βρεις καποιον πρόθυμο και γνώστη να μπορει να στις ρυθμίσει, καθως αμα γινουν εστω δυο τρεις καλες ρυθμίσεις απογειώνονται. Ειδικα η 8000 που στις default ρυθμίσεις ειναι πολυ επιθετική και ζωηρη. Αμα δεν ξερουν να κάνουν ρυθμίσεις καλο ειναι να σου βαλουν καποιο blueray της Samsung και να παιξει η TV με ρύθμιση BD WISE (μεσω του blueray). Ειναι μακραν καλύτερη απο την τυπικη η δυναμική επιλογή.

Εγω έχοντας πλάσμα για μια 5 ετια, η μοναδική που με έπεισε πολυ σε εικονα ως αντικαταστατής ηταν η 8000. Πηρα μια μερα δανεική απο το demo ενος συνεργάτη για 2 ημέρες στο σπιτι μου και πραγματικά η ευκρίνεια της σε full HD σε καθηλώνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988