sansui au-717 η τα τωρινα μου μηχανηματα???

Reaction score
29.653
Ναι ο au-x1, ταλάντωνε όταν , εν λειτουργία του άλλαζαν τα rca, αλλιώς δεν είχε κανένα θέμα. Τεσπά εσυ αποφασίζεις.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
οχι ...δεν εχω μυστικα σε τετοια θεματα ... το εχω γραψει εξαλου πολλες φορες ...

Το τεστ που γινεται στο εργαστηριο εχει να κανει με τον στανταρ ενισχυτη που ακουω στο εργαστηριο ενα μηχανημα 62+62 βαττ με ενα προενισχυτη 4 line και τα δυο δικιας μου κατασκευης . ο ενισχυτης εχει αστρονομικες ταχυτητες και ενα ευρος τυπου 200ΚΗΖ ο προ μια απο τα ιδια στα τροφοδοτικα παιζουν 60,000ufd για τον ενισχυτη και καμμια 25,000 περιπου για τον προενισχυτη οποτε πολυ δυσκολα θα κατσει ολοκληρωμενο μηχανημα διπλα τους

Σαφως η ισχυς δεν ειναι ποτε κατω απο διερευνηση και σαφως ειναι να ακους εναν ολοκληρωμενο σε συγκριση με ενα σετ προ τελικο . τα ζητουμενα στην ακροαση ( μιλαμε για περα απο μετρησεις και οταν το μηχανημα ειναι ετοιμο για ακροαση ) ειναι η καθαροτητα η συνακροαση η συνολικη συμπεριφορα το soundstage τα περασματα σε κομματια που ακουμε στα τεστ η καθαροτητα των υψηλων , τα εκτατικα και το σωμα του μπασσου κλπ , Παντα με τις ιδιες πηγες τα ιδια ηχεια και τις ιδιες μουσικες .

Οι μονοι που μπορεσαν να σταθουν διπλα σε αυτα το σετ παντα με την λογικη οτι η ισχυς ηταν αδιαφορη ηταν 0 717 οπου ηταν καλυτερος στα μπασσα τα οποια ηταν λιγο πιο στακατα και πιο σφιχτα απο τον δικο μου και με μονο μειονεκτημα οτι ειχε λιγο περισσοτερη συνακροαση σε σχεση με τον δικο μου που ειναι dead quiet ακομα και με 4 ενεργες πηγες επανω του .

Ο επομενος ηταν ενας electrocompaniet EC 2 o ο οποιος γλυκυτατος μεν αλλα τελειως ψοφιος , ενας creek EVo ο οποιος για ολοκληρωμενος παραγωγης απλα σκοτωνει , και ενας Primare ο οποιος εκτος απο το λιγο μουντα πριμα επισης ηταν πολυ καλος .

Οπως βλεπει καποιος στην λιστα των ""κορυφαιων "" δεν υπαρχει κανενας Ιαπωνικος ολοκληρωμενος παραγωγης ....

Ενας G 22000 για παραδειγμα ενω εχει τεραστια αποθεματα ισχυος και ενα σωρο αλλα καλουδια επανω του δεν εχει καν νοημα να μπει να περασει απο τετειο τεστ αφου οι επιδοσεις του σε τετοιου ειδους θεματα οπως η συνακροαση και ο διαχωρισμος των καναλιων ειναι σε σχεδον κακο επιπεδο αλλα συγκριτικα με τα υπολοιπα της αγορας ειναι πανω απο αποδεκτος

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
27
Δεν αντεξα και τελικα... εκανα την υπερβαση!ενας σχεδον αχρησιμοποιητος..σαν καινουριος εμφανιασιακα SANSUI AU-717 βρεθηκε..και αυτη τη στιγμη τον απολαμβανω!το μηχανημα εφτασε απο Αμερικη σε τελεια κατασταση και μολις βγηκε απο το κουτι γυρισε στα 240v και μετα απο αλλαγη ασφαλειων ενα τσεκαρισματακι σε dc offset και bias συνδεθηκαν πανω του οι Αρτεμιδες...χμμ.Ενα γερο σοκ απο τα πρωτα κιολας δευτερολεπτα!το μηχανημα ειναι απιστευτο και πληρες σε ολα του,ειναι επεκτασιμο 100% εχει ριθμιστικα,loudness,subsonic filter(πολυ βασικο για τα βινυλια αφου ηχοι και θορυβοι κατω απο τα 20hz δεν ακουγονται...αλλα τα woofer κινουνται αδικα)το phono stage του ειναι αντε γεια!οτι καλυτερο εχω δοκιμασει αναμεσα σε nad,rotel,kenwood,pionner.το ''Σ'' ειναι ''Σ'' και οχι ''κσου'' ειδικα σε καποια χωματα ελληνικα βινυλια.ο επομενος ενδιασμος που ειχα ηταν η ισχυς του..οσο να ναι 85watt δεν κανουν εντυπωση...ΑΛΛΑ?με την σχεδιαση του συγκεκριμενου dual mono και με 60,000ufd στην τροφοδοσια αυτο το πραγμα ανεβαζει ικανοποιητικες εντασεις χωρις να αλοιωνεται ο ηχος!ο δε διαχωρισμος καναλιων και η στερεοφωνικη εικονα ''σηκωθηκαν ψηλα''.δεν ειμαι του vintage και πολλες φορες τα σνομπαρω κιολας...τα λεω ''γκρανκασες''(χαχα) αλλα δεν ειμαι και κολλημενος..αγαπω οτι παιζει καλα..δεν μ'ενδιαφερουν μαρκες και φιγουρες μ'ενδιαφερει μονο ο σκοπος για τον οποιον φτιαχτηκε το καθε μηχανημα.αυτο το παλιοκουτι λοιπον του 1978 παιζει ΜΟΥΣΙΚΗ!δεν ειναι ενισχυτης..ειναι μουσικο οργανο.το ξερω σας τα πρηξα με το σαραβαλο αλλα οπου το πετυχετε καντε τη χαρη στον εαυτο σας να το ακουσετε!ημουν προκατελειμενος και δεν περιμενα να θαυμασω μια παλιατζουρα.τον βαλαμε διπλα διπλα μ'ενα φιλο που εχει προ και τελικο ROTEL RC και RB-2000(μηχανημα θρυλος και σπανιο για οσους γνωριζουν)και εκατσε μια χαρα διπλα του.τα ωραιοτερα ευρω που ξοδεψα πανω σε μηχανημα!

υ.γ.Ευχαριστω τον Σακη για την προτροπη του να προχωρησω στην αγορα του εν λογο ενισχυτη και με την πρωτη ευκαρια θα μου τον κανει τουμπανο μιας και απ'οτι βλεπω θα τον κρατησω για παντα!

Reaction score
7.100
ναι οι φωτος επιβαλλονται,αλλα και πληροφοριες για κοστος αγορας,μεταφορικων και απο που τον αγορασες.Προφανως θα ενδιαφερουν και αλλα μελη του φορουμ.

Reaction score
27
Τον αγορασα απο ebay απο εναν πωλητη που ασχολειται πολυ με sansui αγορα-μεταφορικα-τελωνειο και τελειο πακεταρισμα κοστισαν 456ευρω!ακουγονται πολλα τα χρηματα για ενα μηχανημα 35ετων...ομως βρειτε μου ενα μηχανημα στα ιδια χρηματα με τις ευκολιες-ριθμισεις-επεκτασιμοτητα-ποιοτητα-phono stage-dual mono απο τα καινουρια που να τον ξεπερναει..και απο αυριο τον βαζω στις αγγελιες τον sansui σε πολυ καλη τιμη!δηλαδη τωρα που το καλοσκεφτομαι εδωσα για ηχεια και αυτον τον παλιο ενισχυτη 1150ευρω...και εχω ενα συστημα που δεν ειναι μεν εξωτικο..αλλα θα το χαρακτηριζα τιμιοτατο σε ολους τους τομεις.μου αρεσει να αγοραζω καινουρια πραγματα και οχι παλια-μεταχειρισμενα..ομως οταν κανεις ερευνα αγορας πεφτεις σε καλα πραγματα καλοδουλεμενα σε καλες τιμες που ειδικα στις μερες μας ειναι προκληση να τα προσπερασεις.

Reaction score
1.000
Τον αγορασα απο ebay απο εναν πωλητη που ασχολειται πολυ με sansui αγορα-μεταφορικα-τελωνειο και τελειο πακεταρισμα κοστισαν 456ευρω!ακουγονται πολλα τα χρηματα για ενα μηχανημα 35ετων...ομως βρειτε μου ενα μηχανημα στα ιδια χρηματα με τις ευκολιες-ριθμισεις-επεκτασιμοτητα-ποιοτητα-phono stage-dual mono απο τα καινουρια που να τον ξεπερναει..και απο αυριο τον βαζω στις αγγελιες τον sansui σε πολυ καλη τιμη!δηλαδη τωρα που το καλοσκεφτομαι εδωσα για ηχεια και αυτον τον παλιο ενισχυτη 1150ευρω...και εχω ενα συστημα που δεν ειναι μεν εξωτικο..αλλα θα το χαρακτηριζα τιμιοτατο σε ολους τους τομεις.μου αρεσει να αγοραζω καινουρια πραγματα και οχι παλια-μεταχειρισμενα..ομως οταν κανεις ερευνα αγορας πεφτεις σε καλα πραγματα καλοδουλεμενα σε καλες τιμες που ειδικα στις μερες μας ειναι προκληση να τα προσπερασεις.
Να το χαίρεσαι το μηχάνημα! Εφόσον σου προσφέρει ικανοποίηση ακουστική και επιπλέον νιώθεις ότι έκανες εξαιρετική αγορά, πέτυχες το μέγιστο!

Το μονο που μένει είναι να μας ανεβάσεις κάποιες όμορφες φωτο για να γουστάρουμε και μεις!! :cool:

Reaction score
1.844
Τι λέτε, θα βάνει άραγε ο Πέρης φώτοζ; Αν είναι να ξανακάμω μια βίζιτα. :prankster:

Reaction score
27

Reaction score
1.844
... και με την πρωτη ευκαρια θα μου τον κανει τουμπανο μιας και απ' οτι βλεπω θα τον κρατησω για παντα!
Προτείνω το πρώτο "φούσκωμα" να είναι ένας ρευματολήπτης με φίλτρο (IEC inlet EMI filter)

έτσι όπως είδα τα οπίσθια του ενισχυτή. :)

Reaction score
29.653
Καλοάκουστος Ο 717 θα τον κ α τ α ε υ χ α ρ ι σ τ η θε ί ς.
Τι θα δηλδή που τον απολαμβάνεις ηδη. Πολύ ήσυχο και μελωδικό μηχάνημα.
Κάποια στιγμή βέβαια θα θελήσει ενα restoration, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Reaction score
1.815
Ναι στο restoration που σου λέει ο Γιάννης, όχι στα τουμπανιάσματα με ρευματολήπτες...
Αφ' ενός χάνει την αξία του ως διαχρονικότητα, καθώς πειράζεις σασσί κλπ (μακελέματα... μπλιάχ!), αφ' ετέρου θα μπλέξεις με καβλώδια και τα συναφή και θα γίνεις ...χαλιεντάς ολκής!:lolsign:

Reaction score
1.844
... αφ' ετέρου θα μπλέξεις με καβλώδια και τα συναφή και θα γίνεις ...χαλιεντάς ολκής!
Μη το λες αυτό Σταμάτη. Εγώ που προτείνω το ρευματολήπτη είμαι γνωστός αντικαλωδιάς, απόφοιτος της σχολής Κόγια για να καταλάβεις. :p

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Τελικα εχει αποτελεσμα , και ολοι αυτοι διαβασαν και τους αρεσε η εικονα του μηχανηματος αυτο αγορασαν τελικα και απο δικους μου πελατες μεσω Ελλαδας ειναι πλεον 7 οι οποιοι εχουν 717 ενας απο αυτους απο εξωτερικο και ετοιμαζεται και αλλος ενας ακομα να προβει σε αγορα επισης απο Αμερικη .

Ετσι οπως παει το πραγμα την βλεπω την δουλεια να συγκεντρωνουμε ολους τους 717 που υπαρχουν στον κοσμο στην Ελλαδα .... Παμε για δημιουργια 717 CLUB

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Service Sansui AU717
Τα αρθρα μου για αυτο το μηχανημα δεκαδες . Πολλοι ακροατες διαβαζωντας τα αρθρα μπηκαν στην διαδικασια να βρουν AU717 με νυχια και με δοντια .Καθε ενας απο αυτους ξεχωριστα στο πρωτο κλικ αιστανθηκε δικαιωμενος για την επιλογη του . Ο συγκεκριμενος ανοικει σε φιλο , πελατη , και ακροατη ο οποιος μπηκε στην διαδιακασια να τον αγορασει απο Ιταλια αλλα επειδη εχει ενα στορυ λιγο πιπερατο αξιζει μια ακομα συγκεκριμενη αναφορα .

Οσοι με γνωριζουν ξερουν οτι μου αρεσει να κανω λιγο CSI με τα μηχανηματα και να ψαξω οχι μονο να επισκευασω την βλαβη αλλα να βρω τι την προκαλεσε και αν μπορεσεω να αποτρεψω παρομοια συμπεριφορα στο μελλον .

Ολοι επισης γνωριζουμε οτι σε mint condition οι συγκεκριμενοι δεν παιζουν κατω απο 800 ευρω δικαιως κατα την αποψη μου και ολοι οσοι πουλιουνται χαμηλοτερα ειναι μαλλον μακελεμενοι αλλα επισκευασιμοι παρολα αυτα .

Ο συγκεκριμενος αγοραστηκε μολις 450 ευρω χωρις παζαρια και σε τελεια εξωτερικη κατασταση στην κυριολεξια αγρατζουνιστος και εχει σημασια να εξηγησουμε το γιατι .

Στα χερια του αρχικου ιδιοκτητη το μηχανημα παρουσιασε βλαβη … Η βλαβη στην ουσια εχει να κανει οτι με τα χρονια ο ακροατης ειχε τον ενισχυτη οπως τον αγορασε μαλλον απο την Αμερικη σεταρισμενο ομως στα 220 δυνατοτητα που εχει στανταρ ο 717 . Με τα χρονια ομως η ταση αλλαξε και σημερα η ταση στο μεγαλυτερο μερος της Ευρωπης ειναι στα 240 οπου τα μερικα εξτρα βολτακια στρεσσαρουν τον ενισχυτη, καταπονουν το σταθεροποιημενο τροφοδοτικο για τα πρωτα σταδια , φουσκωνουν και σκανε πυκνωτες και ακομα πιο ειδικα χτυπανε καποιες αντιστασεις στις πλακετες του τελικου που εχουν την ταση να “”ανοιγουν” και ενω η τιμη τους ειναι 150Ω ανοιγουν στα 200 300 η και πολυ παραπανω σε φαση που εχω δει τιμη στο οργανο 1700 .

Στο συγεκριμενο προβλημα εχω αναφερθει πολλες φορες σημειωνοντας οτι οι αντιστασεις αυτες αναλογα το serial number ειναι “”αλλου ” κατασκευαστη απο τις υπολοιπες του μηχανηματος στα πρωτα μοντελα 1/4 βαττ στα επομενα 1/2 του βαττ και γενικα εκει υπηρχε καποιο θεμα σε οτι αφορα την επιλογη του υλικου απο το εργοστασιο .

Ο συναδελφος στην Ιταλια επραξε ως παρακατω :

–Αρχικα ειδε τους πυκνωτες φουσκωμενους στο ενα καναλι, στο τροφοδοτικο , τους αλλαξε και εκανε την μνημιωδη βλακεια να αφησει ολους τους υπολοιπους σε ολο ττο υπολοιπο τροφοδοτικο και σε ολο το υπολοιπο μηχανημα ανεγγιχτους .

–Αφου εφιαξε το τροφοδοστικο περιμενε το μηχανημα να δουλεψει οπου το ενα καναλι ψιλοδουλευε η τσπ εβγαζε ηχο ενω το αλλο δεν δουλευε φυσικα λογο των αντιστασεων που ηταν τελειως ανοιχτες . Το βρισκει το προβλημα και αντι να ανοιξει το σχηματικο να δει τι αντιστασεις εχει ο κατασκευαστης εκει ( οπως ειπα 150 Ω ) μετρησε με το πολυμετρο τις αντιστοιχες αντιστασεις οι οποιες δεν διαβαζωνται και πολυ καλα κατα τυχη εχουν ξεβαψει και η αλλη ειχε λιγη κολλα απο πυκνωτη επανω της και βρισκει μια τιμη περιπου 200-300 ΩΜ η οποια δεν ηταν αληθινη διοτι η μια αντισταση μετρουσε 300 Ω και η αλλη 1500 και η τιμη των 300 Ωμ προερχοταν απο τα περιφεριακα εξαρτηματα τα οποια ηταν συνδεμενα παραληλα στις αντιστασεις και βαζει δυο αντιστασεις 220 Ω κατα προσεγγιση και κλεινει το μηχανημα . Φυσικα για οσους γνωριζουντα πιο τεχνικα η αντισταση αυτη ,ειναι η αντισταση που τροφοδοτει τον VAS ενα απο τα πιο σημαντικα σημεια του ενισχυτη οπου οταν φυγεις απο τα 150 και ανεβεις στα 200-300-1500 σαφως το μηχανημα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να παιξει σωστα .

Επιστρεφει το μηχανημα στον αρχικο ιδιοκτητη μετα απο επισκευη η οποια προφαβως κοστισε μια περιουσια σαφως και το μηχανημα δεν επαιζε σωστα , ο ιδιοκτητης εχει πεισθει οτι το μηχανημα του πλεον εχει ανεπανορθωτη ζημια , η πιο απλα μια ζημια που θα κοστισει παρα πολυ και ετσι το “”σκοτωσε “” στα 450 ευρω για χαρη του φιλου Κωνσταντινου !!

Enjoy αγαπητε Κωσταντινε !!

PS Θα παρακαλουσα να μην σταθουμε μονο στις φωτογραφιες και τις περιγραφες … απο κατω υπαρχει και υστερογραφο

Οι μοντουλες των τελικων κατα την επισκευη τους

Οι επιμαχες αντιστασεις των 220 Ω μαζι με την μνημιωδη βλακεια να μην αλλαχτουν και οι υπολοιποι πυκνωτες που ειχαν προβληματα

Καθαρισμοι σε πλακετες κατα την διαρκεια της επισκευης

Η εικονα του επιλογεα ηχειων η οποια ειναι ιδια με ολους τους διακοπτες σε μηχανηματα vintage αυτης αλλα και συχνα νεοτερης ηλικας οπου οι επαργυρες επαφες οπως και τα ασημικα της γιαγιας μαυριζουν και δυστυχως κανενα σπρευ εκτος απο ενα η ισως δυο εχουν την ικανοτητα να καθαρισουν , Ευτυχως το μηχανημα των υπερηχων τετοια προβληματα τα εχει για πρωινο και συναμα φροντιζει να κανει την δουλεια που πρεπει χωρις να φθειρει τον διακοπτη αλλα και χωρις να γεμιζει τον τοπο λαδια πετρελαια και αλλα χημικα αποβλητα .

Απο την εγκατασταση των νεων πυκωτων και στο τροφοδοτικο ( οι παλαιοι ειχαν φθορες ανω του 20 και σε μια περιπτωση ανω του 30 % ) οι οποιοι αντικατασταθηκαν με 15000ufd 80v βιδας και το bypass εκει ειναι στανταρακι απο την μανα του οπως και σε καθε αλλο σοβαρο μηχανημα .

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ο Αγαπητος Κωνσταντινος εχει ενα αλλο μηχανημα με αρκετη βλαβη για επισκευη στην εταιρια μας και πριν απο λιγο του εγινε η προταση το δευτερο μηχανημα του να επισκευαστει χωρις καμμια χρεωση με την προυποθεση να μας παραδωσει το email του πωλητη του 717 ωστε να μεταφρασουμε το κειμενο στα Ιταλικα και να του το στειλουμε ωστε και αυτος αντιστοιχα να το μεταφερει στον τεχνικο του με τις αναλογες προφανως συνεπειες….

Με μια διαθεση για χιουμορ

Σακης Πετροπουλος

ryk

Reaction score
925
....
με την προυποθεση να μας παραδωσει το email του πωλητη του 717 ωστε να μεταφρασουμε το κειμενο στα Ιταλικα και να του το στειλουμε ωστε και αυτος αντιστοιχα να το μεταφερει στον τεχνικο του με τις αναλογες προφανως συνεπειες….

Με μια διαθεση για χιουμορ

Σακης Πετροπουλος
Καρφί!!!:p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members