Sansui - Kenwood

Reaction score
29.747
Απάντηση: Sansui - Kenwood

Eχει δίκιο ο komhst, αλλά πέρα απο τα γομάρια και τις φοράδες ενδεχομένως, έγραψα και στην αρχή του THREAD οτι οι ηλακτρολυτικοί της elna που φοράει ο g22000, μετρήθηκαν και είχαν απόκλιση της τάξης του 4%.Τι να κάνουμε δλδ τώρα ?, με το ζόρι να τους στεγνώσουμε?
Οσον αφορά στο golf 3 του γείτονα δεν μου λέει κάτι.
Μια πόρσε 911 Turbo , του 1979 , θα μου έλεγε πάρα πολλά.Δεν συμφωνείς?
Τους είδαμε και τους εγγλέζους που τα εχουν κάνει απο κούπες με τις γελοίες απόψεις τους.Ενα σοβαρό μηχάνημα δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν.Και μη μου πείτε για arcam και αηδίες γιατί θα βάλω τα γέλια.
Οταν λέμε σοβαρό εννούμε σοβαρό. Και αν δεν σας κάνουν οι sansui , kenwood, sony , pioneer , accuphase ίσως, nakamichi? , teac? Denon?
Για να μην πω για κάτι άλλες highendάδικες γιαπωνέζικες που τις ξέρουν μόνο εκεί και προμηθεύουν απο mark levinson , classe ,κλπ.
Για να μην πούμε για την macintosh , η οποία πήγε στην ιαπωνία εδω και χρόνια και μόνο ετσι κατάφερε να σταθεί και να βγάλει νεα μηχανήματα , με γιαπωνέζικη τεχνολογία.
Ετσι απλά για να ξέρουμε τι λέμε.

Reaction score
29.747
Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Καλά το τι είναι hi-end άστο... Παίρνει πολύ νερό...
Εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιώ τον όρο hi-end παρά μόνο Hi-Fi.
Εξάλλου ούτε η Kenwood, η Sansui, η ΑΚΑΙ, η Nakamichi κ.α. πραγματικά μεγάλες εταιρίες χρησιμοποίησαν ποτέ τον όρο hi-end.

Εγώ χρησιμοποιώ μόνο τον όρο hali-end για κάτι ωραία designάτα άδεια κουτάκια που κοστίζουν όσο 3 Matiz αλλά ουσία μηδέν! :143:
Πέστα χρυσόστομε, γιατί σε λίγο θα νόμιζα οτι είμαι απο τους λίγους που τα ξέρουν και τα πιστεύουν αυτά , και θα με λάγανε και γραφικό.
Πρωτού γίνει μόδα απο μερικούς φαντασμένους ψιλοχοντροάσχετους φραγκάτους δεν υπήρχε εννοια high end. Υπήρχε το σοβαρό και ακριβό hi fi , με όλον τον δέοντα σεβασμό.
Μετά του γαμήσανε την μάνα.Με τα χοντρά σαν νεροσωλήνες 2 ιντσών χοντρά καλώδια ηχείων και interconect, με αντικραδασμικά ποδαράκια , με διάφορες αηδίες τέλος πάντων για να πουλάνε οι απατεώνες και να ψωνίζουν τα κορόιδα του high end.
Tεσπά, αυτά για τώρα.

Reaction score
29.747

Οποιος θέλει μπορεί να μπεί στο hifi engine , να γραφτεί και να κατεβάσει manuals , απο σχεδόν οποιοδήποτε μηχανάκι θελήσει . Μπείτε και δείτε τι μηχανήματα έβγαζαν τότε οι ιάπωνες , και θα καταλάβετε τι εστί βερύκοκο.
Οχι τοι τώρα βγάζουν χλάπες , αλλά όπως και να το κάνουμε μηχανηματάρες σαν και κείνα δύσκολα - απίθανο , να ξαναδούμε.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Sansui - Kenwood

Οποιος θέλει μπορεί να μπεί στο hifi engine , να γραφτεί και να κατεβάσει manuals , απο σχεδόν οποιοδήποτε μηχανάκι θελήσει . Μπείτε και δείτε τι μηχανήματα έβγαζαν τότε οι ιάπωνες , και θα καταλάβετε τι εστί βερύκοκο.
Οχι τοι τώρα βγάζουν χλάπες , αλλά όπως και να το κάνουμε μηχανηματάρες σαν και κείνα δύσκολα - απίθανο , να ξαναδούμε.
Επειδής ξεφύγαμε και δέν φταίτε εσείς...εγώ φταίω...
Κάποτε τα ηχεία τα φτιάχναν όπως φτιάχνουν σήμερα τις καρέκλες.Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό??Μπορούμε να καταλάβουμε οτι οι ενισχυτές ήταν κάτι μεταξύ εμπειρίας και επιστήμης?Μπορούμε να καταλάβουμε οτι αν ανοίξουμε σήμερα έναν krell δεν θα δούμε μεγάλους πυκνωτές αλλα ένα πολύπλοκο κύκλωμα με τσιπακια?Κάποιος είπε οτι συνδυάζει ένα ηχείο με έναν απο τους ενισχυτές.Ξέρει πώς το σχεδιάσανε?Με εμπειρικούς τύπους...Δέν υπήρχαν καν οι έννοιες των,finite element,computational fluid dynamics και composite materials.Μπορείς να μου βρείς ΕΝΑ ηχείο που να έχει μεγάφωνα κεραμικά ή απο ανθρακωνήματα?Όχι?Βάζαν χαρτί?Γιατί?Μα γιατί αυτό το εργαλείο είχαν τότε...Τί να κάνουμε.Τη δεκετία του 70 δέν υπήρχε η έννοια της τεχνολογίας όπως σήμερα.
Λυπάμαι που έχετε μπερδέψει το hi-end με τα παχιά καλώδια και τα μεγάλα πικάπ.
Μάλλον μπερδέψατε τους καγκουραίους στα λιμανάκια με τις porsche.
Αλλα δέν πειράζει...Τα παλιά είναι και καλύτερα...Και τα σπίτια και τα αμάξια και τα τηλέφωνα...όλα...:142:

θα ήθελα να μάθω την πηγή που είπε το 4%.Επίσης θα ήθελα την απόκριση στο ακουστικό φάσμα συχνοτήτων.Όχι οτι με νοιάζει ιδιαίτερα...Για εσάς που τα έχετε...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Θεωρώ πως το θέμα αγγίζει τα όρια του γραφικού πλέον και επειδή κανείς δεν πρόκειται να πειστεί δεν έχει νόημα να συνεχίζεται.

Εγώ δεν συμμετέχω πλέον.

Reaction score
29.747

Λοιπόν εν ολίγοις γιατί κάτι πάτησα και χάθηκε το ποστ των 900 χαρακτήρων,
Δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς.
Σαφως και υπάρχει τεχνολογία και μαθηματικοί και φυσικοί τύποι πίσω απο οτιδήποτε χρησιμοποιείς είτε αυτό είναι ενισχυτής - ηχείο - player - τηλεόραση - video projector.
Η τεχνολογία και οι νόμοι του ηλεκτρισμού διέπουν όλα αυτά.Και υπάρχουν εδω και πολλά χρόνια.Το ότι βλέπουμε νεα μηχανήματα με τεχολογίες του 1920 δεν σου λέει τίποτα?
Οι βιντεο προβολείς ανακαλύφθηκαν κάπου γύρω στο 1940 , απλά δεν υπήρχε διαθέσιμη τεχνολογία για μαζική υλοποίηση.
Κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να αντικαταστήσει εναν μεγάλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή, σε τροφοδοτικό.Τα κεραμικά μεγάφωνα υπάρχουν απλά είναι πανάκριβα.Και δεν εχουν λόγο ύπαρξης.
Τα μαγνητοστατικά ηχεία τα ξέρεις ? όπως magnepan .ενα πράμα.
Η τεχνολογία τους πάει πίσω στο 1960.
Κανείς απο εμας δεν εχει μπερδέψει τίποτα. Εσυ απλά τα έχεις μπερδεμένα στο κεφάλι σου.
Οσον αφορά στα χοντρά καλώδια και στα μεγάλα πικαπ , να σου πω εδω οτι μερικοί νεόπλουτοι αγοράζουν πικαπ goldmund αξίας απο 20000ευρο και πάνω και ας μην έχουν πάνω απο 2 δίσκους.
Οσο για τους καγκουραίους στα λιμανάκια και τις πόρσε , πεσμου έχεις ποτέ σου οδηγήσει 911turbo του 1979? Μάλλον οχι γιατί αν είχες δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις. Θα σου είχε φύγει το τσερβέλο μέχρι να πείς κύμινο.
Αλλά ετσι είναι εδω όλοι έχουμε άποψη για τα πάντα.

Reaction score
777

Λοιπόν εν ολίγοις γιατί κάτι πάτησα και χάθηκε το ποστ των 900 χαρακτήρων,
Δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς.
Σαφως και υπάρχει τεχνολογία και μαθηματικοί και φυσικοί τύποι πίσω απο οτιδήποτε χρησιμοποιείς είτε αυτό είναι ενισχυτής - ηχείο - player - τηλεόραση - video projector.
Η τεχνολογία και οι νόμοι του ηλεκτρισμού διέπουν όλα αυτά.Και υπάρχουν εδω και πολλά χρόνια.Το ότι βλέπουμε νεα μηχανήματα με τεχολογίες του 1920 δεν σου λέει τίποτα?
Οι βιντεο προβολείς ανακαλύφθηκαν κάπου γύρω στο 1940 , απλά δεν υπήρχε διαθέσιμη τεχνολογία για μαζική υλοποίηση.
Κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να αντικαταστήσει εναν μεγάλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή, σε τροφοδοτικό.Τα κεραμικά μεγάφωνα υπάρχουν απλά είναι πανάκριβα.Και δεν εχουν λόγο ύπαρξης.
Τα μαγνητοστατικά ηχεία τα ξέρεις ? όπως magnepan .ενα πράμα.
Η τεχνολογία τους πάει πίσω στο 1960.
Κανείς απο εμας δεν εχει μπερδέψει τίποτα. Εσυ απλά τα έχεις μπερδεμένα στο κεφάλι σου.
Οσον αφορά στα χοντρά καλώδια και στα μεγάλα πικαπ , να σου πω εδω οτι μερικοί νεόπλουτοι αγοράζουν πικαπ goldmund αξίας απο 20000ευρο και πάνω και ας μην έχουν πάνω απο 2 δίσκους.
Οσο για τους καγκουραίους στα λιμανάκια και τις πόρσε , πεσμου έχεις ποτέ σου οδηγήσει 911turbo του 1979? Μάλλον οχι γιατί αν είχες δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις. Θα σου είχε φύγει το τσερβέλο μέχρι να πείς κύμινο.
Φίλε μου δέν εχω όρεξη να μαλώσω όπως καταλαβαίνεις.Σου εξήγησα κάποια απλά πράγματα.Τα ηχεία του 70 ήταν τετράγωνα σε ξύλινη καμπίνα απο κόντρα πλακέ με ηχεία φτιαγμένα απο χαρτί.Άντε στην καλύτερη να έβλεπες και κανα πλαστικό.Στη δεκαετία του 80 είχαμε οριακά τα πρώτα pc-personal computers.Σαφώς και υπήρχαν οι τύποι και όλα αυτά.Δέν υπήρχε όμως η τεχνολογία στο να μελετήσουμε τα φαινόμενα μέσω αυτών των τύπων.Δηλαδή ναι υπήρχε το πυρρίτιο.Δέν υπήρχαν όμως τα pc.Καταλαβαίνεις τί σου λέω?Το οτι τίποτα δέν υποκαθιστά ένα τεράστιο πυκνωτή είναι μία μπούρδα και μισή.Αυτοί που σχεδίασαν το κύκλωμα το μελέτησαν ετσι ώστε να μήν έχει μεγάλο πυκνωτή.Το σχεδίασαν έτσι διότι οι μεγάλοι πυκνωτές έχουν τα κατά τους.Τί να κάνουμε.Αν θές να μάθεις στείλτους mail.Και επειδή μπορώ να συζητάω για ώρες περι τέχνης και τεχνολογίας...απο κοντά.
Εγώ δέν έχω οδηγήσει porsche του 76 παρ ότι μπορώ να σου κάνω ολόκληρη ανάλυση στα υπέρ της και τα κατά της(π.χ. πόσο καίει και πόσο επιβαρύνει το περιβάλλον)

Εσύ έχεις ακούσει συστήματα σαν του igognito και του diabolical?????????Στο λέω γιατί πήγα πρόσφατα...Έχεις ή έμεινες στο hi-end του80?Βέβαια τη θεωρία του "το έχεις ακούσει" την απαρνούμαι οπότε...
Το ζήτημα είναι να είμαστε ρεαλιστές.Ο petermeni νομίζω απάντησε.Δέν θέλω να γίνομαι γραφικός και να σου αποδεικνύω τί έκανε η τεχνολογία τα τελευταία 20 χρόνια.Αντίο...

btw..διάβασε εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74061&page=12
λυπάμαι που βάζεις όλους τους hi-end άδες στο ίδιο τσουβάλι.Δέν είσαι ο μόνος...

Reaction score
777

Τουλάχιστον την τεκμηριώνουμε με απλές λογικές.Όχι με το είναι καλύτερη η λαμαρίνα.

Δεν θα σε ξαναενοχλήσω...Πείτε τα...:138:

Reaction score
29.747
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sansui - Kenwood

Τουλάχιστον την τεκμηριώνουμε με απλές λογικές.Όχι με το είναι καλύτερη η λαμαρίνα.

Δεν θα σε ξαναενοχλήσω...Πείτε τα...:138:
Κάθε άλλο

Reaction score
29.747

Έπειδής ασχολούμαι με τα ηχεία , για πές μου που θα βρω καλά υλικά ?
Πως θα υλοποιήσω ενα κροσοβερ?
Το χαρτί άσχετε επιλέγεται γιατί είναι η μόνη σοφή λύση.........Λόγω βάρους και ακαμψίας.Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.
Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις μάλλον δεν εχεις ιδέαα για το τι λες.
δεν πειράζει οι πιο πολλοί έλληνες αυτό κάνουν.
Βαριέμαι να σου απαντήσω σε όλα αυτά που γράφεις , αλλά να ξέρεις εμείς που ξέρουμε δεν μασάμε στις αηδίες σας.

Reaction score
777

Έπειδής ασχολούμαι με τα ηχεία , για πές μου που θα βρω καλά υλικά ?
Πως θα υλοποιήσω ενα κροσοβερ?
Το χαρτί άσχετε επιλέγεται γιατί είναι η μόνη σοφή λύση.........Λόγω βάρους και ακαμψίας.Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.
Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις μάλλον δεν εχεις ιδέαα για το τι λες.
δεν πειράζει οι πιο πολλοί έλληνες αυτό κάνουν.
Βαριέμαι να σου απαντήσω σε όλα αυτά που γράφεις , αλλά να ξέρεις εμείς που ξέρουμε δεν μασάμε στις αηδίες σας.
Καλά λές...είμαι άσχετος και βλάκας...το χαρτί και ο χάλυβας είναι οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις σε μία κατασκευή:142:...
Γι αυτό το έληξα...γιατί ούτε και εγώ έχω όρεξη να μασήσω τις δικές σου ανυπόστατες αηδίες...το οτι μάλλον κανείς δέν ασχολείται με το παρόν θρέντ το αποδυκνύει.
Να σαι καλά να χαίρεσαι τους ενισχυτές σου.Και εγώ έτσι ακούω...τη μισό μου μουσικό χρόνο.τον άλλο δέν σου λέω πώς:142:...ψάξε να μάθεις πώς ακούω ο άσχετος.

Reaction score
1.772

πω πω τι γινεται.

οπως και τωρα υπαρχουν καλα μηχανηματα ετσι υπηρχαν και παλια.

παλια ηταν περισσοτερα γιατι η αγορα ηταν μεγαλυτερη.

τωρα το ριξαμε στα mp3 και τα ipod και αυτα που εμειναν καλα

ειναι απλησιαστα.

και τοτε ακριβα ηταν τα καλα αλλα τωρα εχει ξεφυγη το πραγμα.

παντως ηχεια καλα πριν το 80 ηταν μετρημενα.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Π
Πρωτού γίνει μόδα απο μερικούς φαντασμένους ψιλοχοντροάσχετους φραγκάτους δεν υπήρχε εννοια high end. Υπήρχε το σοβαρό και ακριβό hi fi , με όλον τον δέοντα σεβασμό.
Μετά του γαμήσανε την μάνα.Με τα χοντρά σαν νεροσωλήνες 2 ιντσών χοντρά καλώδια ηχείων και interconect, με αντικραδασμικά ποδαράκια , με διάφορες αηδίες τέλος πάντων για να πουλάνε οι απατεώνες και να ψωνίζουν τα κορόιδα του high end.
Tεσπά, αυτά για τώρα.
+1000

Reaction score
1.187

Και όμως υπάρχουν!!! :109:

Reaction score
1.187

Αυτό δεν πρέπει να είναι χαϊ-εντάδικο CD... :126:

γιατί αυτός ο οδηγός δεν είναι DVD-ROM υπολογιστή των 20€ όπως έχουν τα περισσότερα hali-endάδικα σήμερα: :137:

Reaction score
29.747

Xexe εχεις δίκιο.σε όλα.Θυμάμαι κάτι arcam cd κάποτε γύρω στο 1996-97 , που φοράγανε το ίδιο οδηγό cd rom , οχι μόνο με κάτι πάμφθηνα pc , αλλά και κάτι κινέζικα players των 15000δρχ.

Reaction score
2.239
Βλέπω πάντως μια αδυναμία επικοινωνίας. Από τη μια να δεχτώ ότι τότε οι Ιάπωνες είχαν τη διάθεση να φτιάξουν κορυφαία μηχανήματα με κορυφαία υλικά κτλ, και τα μηχανήματα αυτά έχαιραν εκτίμησης από συγκεκριμένους ψαγμένους, οι οποίοι δεν ήταν κολλημένοι με τα αγγλικά και αμερικάνικα μηχανήματα. Κατανοητό, λογικό και εντέλει δεκτό. Αλλά ότι τότε τα υλικά δεν επηρεάζονταν από το πέρασμα του χρόνου; Ότι τα υλικά που βγήκαν έκτοτε δεν είναι καλύτερα από τα υλικά που είχαν τα μηχανήματα του 70; Ότι το χαρτί είναι το καλύτερο υλικό για την κατασκευή μεγαφώνων; Και όλα αυτά με την επιχειρηματολογία του πως πήγαινε στο δρόμο μια 911 turbo του 79 ; (Αυτή στάθηκε και η αφορμή να γράψω! πολύ ατυχές και ταυτόχρονα πολύ ενδεικτικό παράδειγμα. Από τη μία ένα αυτοκίνητο εγγενώς λάθος σχεδιασμένο - εμπνευσμένο εξαρχής που επέζησε στην πορεία του χρόνου λόγω και μόνο της τεχνολογικής εξέλιξης που το προίκισε με κόλπα που προσπάθησαν να το καταστήσουν ολοένα και λιγότερο επικίνδυνο. Δεν ξέρω αν η στρατηγική απαρχαιωμένη βάση-ιδέα/ σύγχρονα πανάκριβα υλικά σας φέρνει κάτι στο μυαλό σε σχέση με το ηχητικό πράδειγμά μας, και τις βολές εις βάρος του Hi End. Δεν έχω οδηγήσει 911 του 79, όχι. Και ευχαριστώ το θεό για αυτό. Αν είχα την ευκαιρία να κάνω μια γρήγορη βόλτα ή μερικούς γύρους σε μια πίστα (και όχι μια απλή βόλτα γύρω από το τετράγωνο, καταλαβαίνετε πιστεύω τη διαφορά) με μια Porsche της εποχής δεν θα ήταν με την 911, καθότι δεν είμαι ο Ρερλ, ούτε ένας εκ των ελαχίστων που θα μπορούσαν να δαμάσουν ένα πανίσχυρο προβληματικό τέρας όπως το αυτοκίνητο του παραδείγματος, και συγχωρέστε με αν σας μειώνει, θεωρώ ότι και πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για όλους σε αυτό το φόρουμ. Θα προτιμούσα την 928, το αυτοκίνητο που η Porsche έβγαλε για να αντικαταστήσει το καθόλα προβληματικό εμβληματικό της μοντέλο. Που σε αντίθεση με την 911 που τα είχε όλα λάθος τα είχε όλα σωστα. Με ένα σύγχρονο και αποδοτικό υδρόψυκτο V8 32 βαλβίδων και 4 ΕΕΚ αντί του 6κύλινδρου αερόψυκτου 12 βάλβιδου μπόξερ, των 2 ΕΕΚ, τοποθετημένο στο σωστό σημείο για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων που θα περνούσε τη ζωή του στο δρόμο, και όχι στο πιο λάθος. Με το συγκρότημα συμπλέκτη-κιβωτίου-διαφορικού πίσω για σωστή κατανομή βάρους, και όχι όπως στην 911 όλα πίσω και κατανομή βάρους του τύπου 30-70 με το μεγαλύτερο μέρος του 70% πίσω από τους πίσω τροχούς. Με όλες τις μεγάλες μάζες εντός του μεταξονίου και όχι εκτός. Με σωστές για ένα σπορ αυτοκίνητο διαστάσεις, πλάτος μεταξόνιο, μετατρόχια, και όχι αυτά που κληροδότησε στην 911 ο ταπεινός πρόγονος της του 1934, των 25 μόλις ίππων. Και όμως αυτό το αυτοκίνητο πέρασε στην αφάνεια, το ξέχασε ο χρόνος, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που φιλοδοξούσε να αντικαταστήσει, που συνεχίζει και σήμερα αγέρωχο. Γιατί οι πελάτες της εταιρίας σνόμπαραν το καινούριο, το σύγχρονο, το εξαρχής σωστό και μελετημένο, για χάρη του παλιού. Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς. Γιατί δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά. Ποιός νοιάζεται που με το καινούριο θα μπορούσε να στρίψει κάποιος με παραπάνω από 50 χλμ την ώρα; Που δεν θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας όταν θα αντίκρυζε τον κατα γενική ομολογία μεγαλύτερο εφιάλτη οποιουδήποτε οδηγού 911 από το 63 μέχρι και σήμερα; Μια κατηφορική βρεγμένη φουρκέτα; Δεν είχε "προσωπικότητα", δεν ήταν εκκεντρικό όπως η ένδοξη πρόγονος. Χώρια που η πρόγονος δε χάλαγε, δεν έσπαγε... Άλλη κατηγορία. Συγνώμη για το μέγεθος του ποστ, συγνώμη και για το οφ τοπικ, αν και... ίσως και να μην είναι και τόσο εκτός.)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt