Sansui Vintage Amplifier ή Receiver

Reaction score
21
Καλησπέρα σε όλη την παρέα .

θα ήθελα να με βυθίσετε να επιλέξω ένα καλό Sansui receiver ή amplifier .
θα προτιμούσα να είναι από 1969 - 1978 ιδανικά, αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητο . Από τα λίγα που έχω διαβάσει ο (AU 317) είναι μια πολύ καλή επιλογή o (2000X) και ο (AU717).

Δεν μπορώ να αντέξω την πολύ ακριβή σειρά της συγκριμένης εταιρίας,
θα προτιμούσα να βρω κάτι που να είναι καλό για τα λεφτά του .

Η μουσική που με ενδιαφέρει είναι reggae από το 1965 μέχρι σήμερα, όπου οι καινούριες παραγωγές έχουν πολύ ψηφιακό μπάσω .
Οι πηγές που θα χρησιμοποιήσω είναι ένα SL1200 MK2 με μια 2Μ red ortofon. και μια κάρτα ήχου MOTU M2
άρα θα χρειαστώ να έχει καλό phono το εκάστοτε μοντέλο Sansui

Αν υπάρχει και κάποιος να μπορεί να μου πουλήσει κάτι
σε καλή κατάσταση, πολύ ευχαρίστως να ακούσω την πρόταση σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
καλό απόγευμα.

Reaction score
3.527
Καλησπερα φίλε μου. Σε ενδιαφέρουν μόνο Sansui η και άλλες μάρκες; Εγώ έχω έναν Pioneer SX-880 receiver και είμαι full ικανοποιημένος. Από Sansui έχω ακουσει τον AU-D5 του πεθερου μου πολυ καλός και τον βρίσκεις οικονομικά αλλά σαν τον Pioneer δεν είναι παντα για τα δικά μου αυτιά.

Reaction score
21
Καλησπερα φίλε μου. Σε ενδιαφέρουν μόνο Sansui η και άλλες μάρκες; Εγώ έχω έναν Pioneer SX-880 receiver και είμαι full ικανοποιημένος. Από Sansui έχω ακουσει τον AU-D5 του πεθερου μου πολυ καλός και τον βρίσκεις οικονομικά αλλά σαν τον Pioneer δεν είναι παντα για τα δικά μου αυτιά.
Καλησπέρα,
ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

θα μπορούσα να πάω και σε PIONEER .
εξάλλου ένας SA 506 με έβαλε σε αυτές της σκέψεις

θα ήθελες να μου πεις λίγα παραπάνω για το συγκεκριμένο μοντέλο
και για τον δικό σου φυσικά την κατάσταση του αν του έχεις αλλάξει κάτι λόγο ηλικίας ΚΤΛ

έχεις να μου προτείνεις και ηχεία για το συγκεκριμένο μοντέλο ?

μπορεί να αργήσω να απαντήσω λίγο γιατί δουλεύω σε λίγο
αλλά θα λάβω σοβαρά υπόψιν αυτά που θα μου αναφέρει.

Reaction score
3.527
Καλημέρα. Ο Pioneer SX-880 που έχω ανηκει στον πατέρα μου και τον έχω σαν κόρη οφθαλμού. Μόνη συντήρηση που έχει γίνει είναι η αλλαγή του τελευταίου πριν πολλα χρονια στον Αξαρλή στην Κάνιγγος (δεν υπάρχει πια). Ωστόσο παιζει άψογα και θέλω να τον παω για συντήρηση λογω ηλικιας καθότι ξεπέρασε τα 45 χρόνια και όλο και κάτι θα χρειάζεται. Ο γνωστός Archimago του έχει κάνει μετρήσεις στον παρακάτω συνδεσμο:

Αν καταφέρεις και τον βρεις κοστολογείται γυρω στα 500 ευρώ ανάλογα την κατάσταση.

Τώρα για τον Sansui AU-D5 δεν έχω πολλά να πω καθότι η κατάσταση του δεν είναι η καλυτερη οπότε θέλει συντήρηση. Εγώ τον άκουσα χωρίς συντήρηση και ο ήχος του δεν με ενθουσίασε. Γενικώς τέτοια μηχανήματα αν κάποιος τα αφήνει χωρίς λειτουργία για πολυ καιρο δεν κάνει καλό. Ωστόσο επίσης αυτή η σειρά ενισχυτών για να μειώσουν τον χώρο και το μέγεθος βαζανε τις πλακετες κάθετα με μειονέκτημα να κρεμάνε με τα χρόνια και να θέλουν επισκευή. Πολυ δυνατός γνωστής της Sansui και ιδιοκτήτης μηχανηματων είναι ο φίλος @Γιαννης Μάρκου. Αν δει το thread θα συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό που ψάχνεις.

Reaction score
21
Καλημέρα. Ο Pioneer SX-880 που έχω ανηκει στον πατέρα μου και τον έχω σαν κόρη οφθαλμού. Μόνη συντήρηση που έχει γίνει είναι η αλλαγή του τελευταίου πριν πολλα χρονια στον Αξαρλή στην Κάνιγγος (δεν υπάρχει πια). Ωστόσο παιζει άψογα και θέλω να τον παω για συντήρηση λογω ηλικιας καθότι ξεπέρασε τα 45 χρόνια και όλο και κάτι θα χρειάζεται. Ο γνωστός Archimago του έχει κάνει μετρήσεις στον παρακάτω συνδεσμο:

Αν καταφέρεις και τον βρεις κοστολογείται γυρω στα 500 ευρώ ανάλογα την κατάσταση.

Τώρα για τον Sansui AU-D5 δεν έχω πολλά να πω καθότι η κατάσταση του δεν είναι η καλυτερη οπότε θέλει συντήρηση. Εγώ τον άκουσα χωρίς συντήρηση και ο ήχος του δεν με ενθουσίασε. Γενικώς τέτοια μηχανήματα αν κάποιος τα αφήνει χωρίς λειτουργία για πολυ καιρο δεν κάνει καλό. Ωστόσο επίσης αυτή η σειρά ενισχυτών για να μειώσουν τον χώρο και το μέγεθος βαζανε τις πλακετες κάθετα με μειονέκτημα να κρεμάνε με τα χρόνια και να θέλουν επισκευή. Πολυ δυνατός γνωστής της Sansui και ιδιοκτήτης μηχανηματων είναι ο φίλος @Γιαννης Μάρκου. Αν δει το thread θα συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό που ψάχνεις.
Καλησπέρα .

Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες

Για τον AU D5 δεν ενδιαφέρομαι σίγουρα .
Όσο αφορά τον PIONEER θα μπορούσα να κινηθώ προς τα εκεί
αλλά πρώτα θέλω να εξαντλήσω τα περιθώρια με τα Sansui .

Όσο αφορά το συγκριμένο τον SX880 που έχεις στην κατοχή σου
το να κάνει κανείς serves είναι λογικό,
αυτό που δεν θέλω είναι από κάποια δυσλειτουργία του μηχανήματος,
να έχει παρέμβει κάποιος και να έχει κάνει πατέντα .
Γιατί μετά είναι δύσκολα τα πράγματα αν τύχει κάτι .

Είναι πλήρες λειτουργικός ο SX880 ?
έχεις δοκιμάσει όλες της εισόδους και εξόδους ? και τι περιλαμβάνουν μπορείς να μου πεις
γιατί για ράδιο δεν με βλέπω να τον χρησιμοποιώ .

Θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις και καμία φωτογραφία του?
και να μου πεις και φυσικά ποσό θα ήθελες να τον πουλήσεις ?
θα υπήρχε τρόπος να έρθω σε επαφή με τον Γιάννη Μάρκου ?
και επίσης το thread που μπορώ να το βρω ?

ευχαριστώ προκαταβολικά !

Reaction score
3.527
Καλησπέρα .

Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες

Για τον AU D5 δεν ενδιαφέρομαι σίγουρα .
Όσο αφορά τον PIONEER θα μπορούσα να κινηθώ προς τα εκεί
αλλά πρώτα θέλω να εξαντλήσω τα περιθώρια με τα Sansui .

Όσο αφορά το συγκριμένο τον SX880 που έχεις στην κατοχή σου
το να κάνει κανείς serves είναι λογικό,
αυτό που δεν θέλω είναι από κάποια δυσλειτουργία του μηχανήματος,
να έχει παρέμβει κάποιος και να έχει κάνει πατέντα .
Γιατί μετά είναι δύσκολα τα πράγματα αν τύχει κάτι .

Είναι πλήρες λειτουργικός ο SX880 ?
έχεις δοκιμάσει όλες της εισόδους και εξόδους ? και τι περιλαμβάνουν μπορείς να μου πεις
γιατί για ράδιο δεν με βλέπω να τον χρησιμοποιώ .

Θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις και καμία φωτογραφία του?
και να μου πεις και φυσικά ποσό θα ήθελες να τον πουλήσεις ?
Με παρεξήγησες φίλε δεν πουλάω τον δικό μου απλά τον έφερα σαν παράδειγμα στην αναζήτηση σου.

Reaction score
5.624
Δεν ανεφερες τι ηχεια εχεις ,κοιταξε και παλαια μοντελα της yamaha(90s) εχουν πολυ καλο ηχο και συνηθως δεν ζητανε ενα νεφρο η μια σπληνα για να αγορασεις το vintage φοβερο εργαλειο του τοτε.

Reaction score
3.527
Δεν ανεφερες τι ηχεια εχεις ,κοιταξε και παλαια μοντελα της yamaha(90s) εχουν πολυ καλο ηχο και συνηθως δεν ζητανε ενα νεφρο η μια σπληνα για να αγορασεις το vintage φοβερο εργαλειο του τοτε.
Συμφωνω και επαυξάνω με τον φίλο @coolmind. Το άθλημα με τους vintage θέλει καλό ψάξιμο και όχι υπερβολές.

Reaction score
177
SANSUI AU-3900 ή 4900 ή 5900, μπορείς να τα βρεις σε λογικές σχετικά τιμές.
(όσο ανεβαίνεις, τόσο καλύτερα)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.476
Ασε τον AU-D 5 . ΔΕΝ είναι κάτι ιδιαίτερο.
Προσπάθησε να βρείς έναν 717 , 719, 819 , 919 .
Οι ως ανωτέρω προαναφερθέντες είναι καλοί μεν , με χαμηλή ισχύ δε.
Αν πρέπει σώνει και καλά , να πάς στην σειρά χ900 , τότε ψάξε έναν 7900 . Πολύ καλό μηχάνημα με πολύ καλό ήχο .

Last edited by a moderator:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.476
Υπάρχει και ο 9900 και ο 11000 , στην ίδια σειρά. Σαφώς πιο ακριβοί και με καλύτερη σχεδίαση - υλοποίηση , αλλά ξεφεύγουν σε τιμή.

Reaction score
21
Σωστά Μιλάς

Δεν ανέφερα ηχεία γιατί έχω studio monitor JBL 308 οπού δεν κάνουν .
θα πρέπει να πάρω και από αυτά.
Παρών , με φώναξε κανείς ;
δάσκαλε καλησπέρα .

μόλις προέκυψε ένας EU 7700
τα φώτα σου παρακαλώ

Last edited:

Reaction score
21
Με παρεξήγησες φίλε δεν πουλάω τον δικό μου απλά τον έφερα σαν παράδειγμα στην αναζήτηση σου.
συγνώμη δεν κατάλαβα
Εχοντας τα 308 , ενεργά αν δεν κάνω λάθος, χρειάζεσαι ενισχυτή με pre out .
δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά, θα πάρω ένα ηχείο οικονομικό για αρχή και μετά βλέπουμε .
προέχει ο ενισχυτής

Last edited:

Reaction score
21
δεν έχω περιορισμό στο μοντέλο.

απλά να πάρω κάτι που να αξίζει, να το ευχαριστηθώ ,
χωρίς να δώσω μια περιουσία.

Δεν θέλω να ξεφύγω και σε βατ γιατί αν είναι να τα δώσω όλα στην ΔΕΗ ποιο το νόημα ,
λογικά τα μεγάλα θα κενέ τα κερατά τους ή κανό λάθος?

Το θέμα είναι να έχει καλό ήχο και να είναι καλή κατασκευή .
και να μπορείς αν τον επισκευάσεις αν τύχει κάτι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.476
Και βέβαια κάνεις λάθος.
Δεν καίνε τα κερατά τους ,γιατί δεν είναι 2χ300 , αλλά 2 χ80 .
Μην ανησυχείς.
Οτι έγραψα πριν ισχύει .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.801
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός