Sanyo PLV-Z1x

Reaction score
786
Εχει κανείς τον μικρο άσημο αδελφο του Z3? Τι "λεει"?
Ειναι ενοχλητικο το pixelιασμα λογω της χαμηλης του αναλυσης?

Εχω βρει εναν μεταχειρισμενο σε καλη τιμη και με ενδιαφερει για 60" με 2.5 μ αποσταση θεασης σε σκοτεινο δωματιο...

Reaction score
0
Θεμιστοκλή, το "ενοχλητικό" είναι σχετικό από ότι ξέρεις...

Γιατί όμως δεν κοιτάζεις έναν καινούργιο LCD  στα 800χ600?

Με λιγότερο από 600 ευρώ έχεις και εγγύηση και το βασικότερο καινούργια λάμπα.

Και όταν η λάμπα κάνει 300 ευρώ, δεν αξίζει να κάνεις "οικονομία" με την αγορά μεταχειρισμένου σε τέτοιες προδιαγραφές.

Σκέψου το σοβαρά...

Reaction score
7
60" με 2.5 μ αποσταση θεασης ασχετως προβολεα ειναι ΟΚ, αλλα η αποσταση τοποθετησης θα σου δωσει 60''?

Δεν ξερω και για το αν ειναι εμφανες το κοτετσοσυρμα...

Δεν τον εχω δει, αλλα εχω δει αλλους με χαμηλη αναλυση 800x600 και οχι σε ταινια, αλλα σε παρουσιασεις data και οσο να 'ναι... δε συγκρινονται....με υψηλοτερης αναλυσης...

μεταχειρισμενος οκ, αλλα με ποσες ωρες λαμπας?
χωρις να θελω να σε επηρεασω αλλα θα σου προτεινα να βρεις καποιον με μεγαλυτερη...

(υπαρχει μια περιπτωση να μπω στη διαδικασια να πουλησω το δικο μου Ζ2, αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ξερω αν το κανω και το σημαντικοτερο πότε, λογω πιθανης αναβαθμισης)

Reaction score
191
τους εχω δει να παιζουν διπλα διπλα με τον ζ2 χρωματικα δεν ηταν μεγαλες οι διαφορες ο ζ1 ειχε εμφανες συρμα με τον ζ2 αλλα παιζανε και σε πολες ιντσες καπου 100 στις 60 δεν νομιζω να εχεις και τοσο προβλημα ποσο θα τον παρεις?

Reaction score
786
Η τιμη ειναι στα 600 ευρω (το παλευω) και οι ωρες λαμπας γυρω στις 300. Το κακο ειναι οτι το παληκαρι που τον δινει ειναι στην επαρχια οποτε ειναι δυσκολο να δω τον Ζ1 πριν τον αγορασω. Παντως κατι Epson φθηνους που εχω δει με 800x600 και 854x480 μου φανηκαν χάλια, αλλα επαιζαν σε πολυ μεγαλυτερη διαγωνιο απο τις 60" που ειναι το δικο μου οριο στον συγκεκριμενο χωρο...

Η (σχετικα) μικρη διαγωνιος οθονης ειναι και ο μονος λογος που με κανει να σκεφτομαι μηπως την "βγαλω" με προβολακι χαμηλης αναλυσης.

Γιωργο, αν εδινες τον Ζ2 ποσα θα ζηταγες?

Reaction score
7
Να σου πω δεν το εχω σκεφτει καθολου...
Δεν εχω ψαξει και πουθενα να δω τιμες μεταχειρισμενων, αλλα απλα για να πω ενα νουμερο γυρω στα 1000-800 ή λιγοτερο. δεν ξερω... παιζει ρολο βεβαια το ποτε και το αν και ποσο θα παρω τον αλλον.
Ειναι φλου κατασταση γενικα και το σπαστικο ειναι που δεν μπορω να ξερω χρονικο περιθωριο (για τον αλλον που σκεφτομαι... το να πουλησεις κατι... οποτε θες γινεται...)

Reaction score
170
Η τιμη ειναι στα 600 ευρω (το παλευω) και οι ωρες λαμπας γυρω στις 300. Το κακο ειναι οτι το παληκαρι που τον δινει ειναι στην επαρχια οποτε ειναι δυσκολο να δω τον Ζ1 πριν τον αγορασω. Παντως κατι Epson φθηνους που εχω δει με 800x600 και 854x480 μου φανηκαν χάλια, αλλα επαιζαν σε πολυ μεγαλυτερη διαγωνιο απο τις 60" που ειναι το δικο μου οριο στον συγκεκριμενο χωρο...

Η (σχετικα) μικρη διαγωνιος οθονης ειναι και ο μονος λογος που με κανει να σκεφτομαι μηπως την "βγαλω" με προβολακι χαμηλης αναλυσης.

Γιωργο, αν εδινες τον Ζ2 ποσα θα ζηταγες?
Σε 60" ο Ζ2 δεν θα έχει πρόβλημα ορατότητας pixel, από την άλλη όμως ούτε καλό μαύρο έχει, αλλά ούτε και χρώματα ισορροπημένα. Το δεύτερο θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό του μειονέκτημα καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχεις σωστή χρωματική ισορροπία. Εγώ θα σου πρότεινα αν δεν σε πειράζει το rainbow να δεις κάποιον Infocus Χ1 ή 4805. Μπορεί να έχουν χαμηλότερη ανάλυση, αλλά και εξαιρετικά χρώματα έχουν (για τα λεφτά τους) και καλύτερο μαύρο και στη διάσταση που λες δεν θα σε ενοχλήσει η ορατότητα του πλέγματος (ένας 800Χ600 DLP έχει περίπου ίδια ορατότητα ή ελαφρά χειρότερη από έναν 1280Χ720 LCD).

Edit: Πιο πάνω εκ παραδρομής έγραψα Ζ2 ενώ αναφερόμουν στον Ζ1. Ο Ζ2 είναι βελτιωμένος σε χρώματα και μαύρο σε σχέση με τον Ζ1, αν και προσωπικά θεωρώ τον Ζ3 τον πρώτο της σειράς Ζ με πραγματικά ισορροπημένα χρώματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.346
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades