SATURN

Reaction score
0
Δεν βρήκα άλλες διαφορές από την 50PX70 εκτός από το ότι δεν έχει δέκτη DVB-T.
Σε αναλογικά κανάλια η εικόνα είναι άμεσα συγκρίσιμη με την παλιά μου CRT και υπάρχει χαώδης διαφορά από τις μεσαίες LCD υλοποιήσεις.
Σε σύνδεση με υπολογιστή με DVI->HDMI την βλέπει αυτόματα και κλειδώνει στα 720ρ αλλά κάνει crop περίπου 3-4 pixels γύρω-γύρω (overscan), κάτι το οποίο ελπίζω να βρω και να διορθώσω μέσα από το secret menu.
Η κίνηση κατά την προβολή ταινιών είναι υποδειγματική σε υλικό 30fps (κλειδωμένο στα 60Hz), δεν το δοκίμασα με 24fps αν και δε νομίζω να υποστηρίζει 24-48-72 Hz.
Μολονότι άρχισα να την παιδεύω με την πρώτη, δηλαδή έβλεπα όλα τα κανάλια σε 4:3, μετά έβαλα ταινία σε 2.35:1 (αρα μαύρες μπάρες πάνω-κάτω) και σύνδεση με υπολογιστή με σταθερή εικόνα στο desktop, δεν είδα ίχνος burn-in ούτε καν στιγμιαίο.
Αυτά ήταν τα 2-3 πράγματα που πρόλαβα να κάνω την πρώτη μέρα, περισσότερα θα μπορώ να δω όσο περνάει ο καιρός και θα την στρώνω με το ειδικό dvd.

Γενικά πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή αγορά στην τιμή που την πήρα και είναι καλό συμπλήρωμα του προβολέα όταν δεν θες να κάνεις συσκότιση για να δεις lost, prison break, entourage και formula 1 μέρα μεσημέρι.
Ο προβολέας εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς, αλλά η 50άρα είναι καλό υποκατάστατο.

Reaction score
0
Απο το λίγο που την είδα μου φάνηκε οτι η κίνηση στις γρήγορες σκηνές δεν ήταν και τοσο ομαλή.(Ισως επειδη δεν ειναι 100 Hz?)Χρωματικά την ειδα αρκετά καλή,με λίγο υποτονικό μαύρο.Σίγουρα ομως επαιζε καλύτερα απο τη διπλανη LG που ήταν και FullHD.
Και δυο τελευταίες ερωτήσεις:
α. παιζει ικανοποιητικά με SD σημα απο DVD?
Β.Ειναι το PC monitoring ευκρινές?Με ενδιαφέρει κυρίως η παρουσίαση φωτογραφιών με Slide show.Σε ρωτάω γιατι την εχω και εγω πληρώσει και προκειται να την παραλάβω σήμερα.

Reaction score
0
Η κίνηση εξαρτάται από το υλικό που παίζεις σε συνδιασμό με την συχνότητα που έχει κλειδώσει η ανάλυση. Πάντα ψάχνεις να κλειδώσεις σε Ηz πολλαπλάσια των fps του υλικού σου. Πχ για υλικό NTSC που είναι στα 30fps ψάχνεις για συχνότητες 30-60-90 κλπ. Αντίστοιχα για PAL (25 fps) ψάχνεις 25-50-75 κλπ. Για HD ψάχνεις 24-48-72 κοκ.
Αν πχ παίζεις υλικό 25fps με συχνότητα 60Hz τότε επέρχεται το λεγόμενο 3:2 pulldown το οποίο προκαλεί σπασίματα στην κίνηση, άλλοτε αμελητέα και άλλοτε πολύ έντονα, εξαρτάται από την ποιότητα του scaler.
Εγώ χτες δοκίμασα μόνο 30fps @ 60 Hz και ήταν νεράκι. Τα υπόλοιπα θα τα δοκιμάσω τις ερχόμενες μέρες και θα σου πω.
Για dvd χωρίς να έχω δοκιμάσει (έχω σχεδόν 2 χρόνια να δω dvd) πιστεύω ότι θα είναι σούπερ.
Για χρήση ως μόνιτορ θα έλεγα ότι σε μια πρώτη προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι μέτριο. Αφενός στο "θεωρητικό" κομμάτι θα έπρεπε να κλειδώνει στη native ανάλυση (1024*728), αλλά όπως ξέρεις λόγω του σχήματος των plasma pixels η εικόνα αυτή θα ήταν κουκουρούκου. Στα 1280*720 που κλειδώνει δεν είναι η native ανάλυση, αρα εμπλέκεται και ο scaler. Επιπλέον έχει και αυτό το overscan που ανέφερα παραπάνω.
Γενικώς αν θες pc monitor πας σε LCD. Η plasma έχει χίλια καλά αλλά η σύνδεση με pc δεν είναι ένα από αυτά.

Edit: όλα αυτά για σύνδεση HDMI. Mε VGA πιστεύω ότι θα λυθεί το 90% των παραπάνω, αν και δεν το δοκίμασα ούτε και πρόκειται να το δοκιμάσω.

Reaction score
4
Αυτο τον καιρο ψαχνω για φτηνη 32αρα,χωρις πολλες απαιτησεις,για ποιο μοντελο μιλας;
Aν και ειμαι επαρχια βεβαια αλλα ισως κανω δουλεια με αντικαταβολη...:122:
Δεν παιζει καποιο site ακομα, αν δε κανω λαθος.

Δεν το είχα δει το μηνυμά σου ρε Γιάννη, νωρίτερα...

Αν θες και αποφασίσεις τίποτε, πες μου, κοντά είναι, πετάγομαι και στα παίρνω και τα βάζω στο πλοίο...

Reaction score
0
καλησπερα παιδια ξερει κανεις για τις προσφορες εγκαινιων του νεου saturn στον γερακα?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
Απάντηση: SATURN

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
Επειδή περνάω σχεδόν καθημερινά από την περιοχή, κατάλαβα πόσο γρήγορα μπορείς να ετοιμάσεις μαγαζί αν υπάρχουν τα λεφτά και βιάζεσαι να προλάβεις τις γιορτές.:107:

Το site τους επιτέλους δουλεύει:

http://www.saturn.com.gr/

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SATURN

το φυλλάδιο για τα εγκαίνια του γέρακα ρε παιδιά το έχει δει κανείς?
Γεια χαρά dimkap,

Το φυλλάδιο είναι στο site τους και έχει καλές προσφορές. LG32LG5000...399E!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef