Service Audio Spectrum

Reaction score
620
υ.π και να σε ρωτήσω κατι αλλο θα προτιμούσες να εχει κλίσει τελείως και να μην βρίσκεις ουτε καν το κινητό του ανθρωπου για να σου επισκευάσει το παλιό σου ηχείο?
Θα προτιμούσα πρωτίστως να ήταν πιο εξωστρεφής εταιρεία ξεφεύγοντας από τον προσωποκεντρικο χαρακτήρα της έτσι ώστε να υπαρξει συνέχεια ανεξάρτητα τις διαθέσεις του κ. Πετροπουλου.
Δεύτερον θα προτιμούσα να υπήρχε ( και ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει κανονικά) μία επίσημη θέση- ανακοίνωση του τι γίνεται με αυτή την εταιρεία.
Τέλος πάντων, επειδη σε βλέπω αρκετά ψημένο για το artemis θα σου πρότεινα να το ακουσεις πρώτα. Γενικά είναι ένα καλό ηχείο αλλά θεωρώ ότι με τα λεφτά που διαθετεις ( ειδικά σε μεταχειρισμένο) μπορείς να πάρεις ένα αρκετά πιο αξιόλογο ηχείο.
Ούτε υστεροβουλία ούτε κάποια άλλη πονηρή πρόθεση υποκρυπτεται σε οποιαδήποτε άποψη σου κατατεθεί εδώ. Ο καθένας μας βάση των εμπειριών του προσπαθεί να βοηθήσει με τον τρόπο του.
Καλή συνέχεια

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Δε διαφωνώ, απλά έφτιαξα ένα ισορροπημένο (χαμηλού κόστους) σύστημα και ηρέμησα. .
Την καλύτερη δουλειά έκανες. Ο καλός ήχος είναι πλέον προσβάσιμος και με λίγα χρήματα. Από κει και πέρα, πληρώνεις πολλά για να αποκτήσεις συγκριτικά λίγα. Και δεν ομιλώ ως αναμάρτητος...

Reaction score
11
Δεν λεω οτι εχεις υστεροβουλία , μπορει ομως η εταιρία να μην μπορούσε να αναπτυχθεί, τι να το κανεις το promotion οταν δεν μπορεις να εχεις παραγωγή η αν δεν εχεις εχεις χρηματοδοτηση για να αναπτυχθεις σαν επιχειρηση , μπορεί κιολας να μην ηταν καλος στα οικονομικά.. δεν ξερω ..
Τέλος πάντων, επειδη σε βλέπω αρκετά ψημένο για το artemis θα σου πρότεινα να το ακουσεις πρώτα. Γενικά είναι ένα καλό ηχείο αλλά θεωρώ ότι με τα λεφτά που διαθετεις ( ειδικά σε μεταχειρισμένο) μπορείς να πάρεις ένα αρκετά πιο αξιόλογο ηχείο.
Φιλε μου μενω επαρχία, δεν εχω καποιον amp και επισεις οι αντιπροσωπίες εχουν αρχισει τρελες περικοπές π.χ ψαχνω τα jbl 580 590 και δεν υπαρχουν και δεν τα φερνει καν ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα.. Γενικα πολλα ηχεια που με ενδιαφερουν δεν παιζουν Ελλαδα , δεν γινοντε εκθεσεις πλεον και δεν υπαρχει στοκ σε μαγαζια σε οσα παιρνω τηλ για να ρωτήσω την ωρα που υπαρχουν και καπιταλ κοντρολ και δεν μπορώ να αγοράσω απο εξωτερικο άρα η μοναδικη επιλογή για μενα ειναι να παω σε ενα ποιοτικα καλο ηχειο και βασιζομαι αρκετά σε βιντεο του youtube και απο γνωμες φορουμς και απο κριτικές αλλα με πολυ χαρά θα ηθελα να ακούσω την πρόταση σου μεχρι 1800 ευρώ για ηχεία ή καποιο σύνολο ή και μεταχειρισμενο αν εχεις καποια επαφήμπορώ να κατεβω σχετικά ευκολα Θεσσαλονικη.
Θελω ιδιαιτερο ηχο τζαζιστικο και ηχείο 2 δρομων midlefield αν το λεω σωστά.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
και επισης οι αντιπροσωπείες εχουν αρχισει τρελες περικοπές π.χ ψαχνω τα jbl 580 590 και δεν υπαρχουν και δεν τα φερνει καν ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα.
:headbang:

Και πως να τα φέρει αφού καταργήθηκε η σειρά studio 5 εδώ και χρόνια?

Reaction score
7.089
παντως ασχετα απο την οποια συνεπεια ή ασυνεπεια του κ.Πετροπουλου (πιστευω και εγω επρεπε να ειχε ενημερωσει με καποιο επισημο τροπο για την εταιρεια του και αν υπαρχει ακομα υποστηριξη),τα audio spectrum με τα jbl (που αναφερθηκαν) εχουν διαφορετικο ηχο.Οποτε καλο θα ηταν ο φιλος μας να ακουσει καποια ηχεια και οχι να παει σε τυφλη αγορα.
Παραπονιεστε για την μη εισαγωγη ηχειων και συσκευων,εδω δεν εισαγονται πλεον καποια φαρμακα (κυριως αντικαρκινικα),εχουμε χρεοκοπησει αν δεν το εχετε καταλαβει,αφηστε τις π@παρολογιες των πολιτικων μας που προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο.

Το λαθος με την audio spectrum ηταν ο προσωποκεντρικος της χαρακτηρας,στο εξωτερικο ο αντιστοιχος Πετροπουλος,θα ειχε φροντισει χρονια πριν να τσιμπησει καποιους αριστουχους αποφοιτους πολυτεχνειων με χομπυ το hi-fi και τη μουσικη και σε αυτους να χτισει τη συνεχεια της εταιρειας του.

Reaction score
1
Ξέρει κανείς να μου πείς τα χαρακτηριστηκά των ARTEMIS TLS ?
Πόσα Watt και Ohm είναι?
Έχω ένα ζευγάρι με λίγες ώρες λειτουργίας και θέλω να τα
ξαναχρησιμοποιήσω μετά απο καιρό αλλά χρειάζομαι καινούριο ενισχυτή
και δεν παίζει το ένα μου tweeter(περίεργο γιατι εχουν λειτουργίσει
ελάχιστα και όχι πολύ δυνατά).
Κάποιο τηλέφωνο γνώστη για service υπάρχει ??

Reaction score
1.187
Ξέρει κανείς να μου πείς τα χαρακτηριστηκά των ARTEMIS TLS ?
Πόσα Watt και Ohm είναι?
Απ'ο το φυλλάδιο του κατασκευαστή του 1997 για τα Artemis Transmission Line:
Ισχύς 150 Watts
Αντίσταση 8 Ωhms
Ευαισθησία 92 dB/watt/m
Απόκριση συχνότητος 25 ~ 25.000 Hz

Έχω ένα ζευγάρι με λίγες ώρες λειτουργίας και θέλω να τα
ξαναχρησιμοποιήσω μετά απο καιρό αλλά χρειάζομαι καινούριο ενισχυτή
και δεν παίζει το ένα μου tweeter(περίεργο γιατι εχουν λειτουργίσει
ελάχιστα και όχι πολύ δυνατά).
Κάποιο τηλέφωνο γνώστη για service υπάρχει ??
Αυτά τα ηχεία πέραν από ευαίσθητα είναι και πολύ εύκολο φορτίο οπότε παίζουν με όποιον ενισχυτή και να τα βάλεις χωρίς να απαιτούν πολλά watts και χωρίς να ζορίζουν τον ενισχυτή. Βέβαια αν τους βάλεις πολλά και καλά watts θα παίξουν πολύ καλύτερα.

Αν το tweeter είναι καμμένο υπάρχουν διάφοροι τεχνικοί που τα επισκευάζουν. Μπορούν να σού δώσουν διάφορα τηλέφωνα τεχνικών αν ζητήσεις.

Η άλλη λύση είναι να αντικαταστήσεις και τα δύο tweeters με αυτά:

http://www.seas.no/index.php?option...dc&catid=45:seas-prestige-tweeters&Itemid=462

Ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά αυτού που έχει (και η Audio Spectrum μεγάφωνα Seas χρησιμοποιούσε) οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις «εγχείρηση» στο crossover για να παίξει. Είναι καλύτερο από το ήδη υπάρχον και δεν είναι πολύ ακριβό.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Μανώλη Τζωρτζάκη είτε για επισκευή είτε για αντικατάσταση.

http://www.diyaudio.gr/contact.html

Reaction score
1
Ευχαριστώ γιατι δεν τα έβρισκα πουθενά.
Μίλησα με τον Κ. Τζωρτζάκη και μου έδωσε
το τηλ. του κυρίου που ασχολείτε με αυτά τα ηχεία.
Το ηχείο είναι για επισκευή του tweeter.
Ελπίζω οτι δεν θέλει αλλαγή και να φταίει κατι άλλο.
Το ηχείο το μετρήσαμε και έβγαζε 4 ohm.
Πέρα απο αυτό ψάχνω ενισχυτή για να παίξουν σωστά.
Έχετε κατι καλό να προτείνετε γι'αυτά τα ηχεία?
Ή για μονό ενισχυτή ή για την περίπτωση διενίσχυσης?

Reaction score
1
Αξίζει για διενίσχυση?
θα βγάζουν καλύτερο ήχο τα ηχεία?
Ή είναι τσάμπα κόπος και λεφτά?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.493
Αξίζει για διενίσχυση?
θα βγάζουν καλύτερο ήχο τα ηχεία?
Ή είναι τσάμπα κόπος και λεφτά?
- αξίζει και με το παραπάνω , όχι με την έννοια του καλύτερου ήχου σαν χροιές , αλλά σαν οδήγηση ειδικά τα γραμμής μεταφοράς θέλουν watt

. . . τι ωραίο ηχείο !!!

Reaction score
1.187
Οπως σού είπα επειδή είναι εύκολο φορτίο δεν ζορίζουν τους ενισχυτές και τους επιτρέπουν να βγάλουν τον καλό τους εαυτό εύκολα. Συνεπώς δεν είναι απαραίτητη η διενίσχυση. Ενας καλός ενισχυτής τα οδηγεί μια χαρά:

Μέχρι πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.493
- komhst , είναι όντως εύκολο φορτίο αλλά έχω παρατηρήσει πως ότι γραμμής μεταφοράς έχω ακούσει επωφελούνται από την Extra - ανεξάρτητη οδήγηση των γούφερ τους ( εάν φυσικά έχουν τις προδιαγραφές )

Reaction score
1.187
- komhst , είναι όντως εύκολο φορτίο αλλά έχω παρατηρήσει πως ότι γραμμής μεταφοράς έχω ακούσει επωφελούνται από την Extra - ανεξάρτητη οδήγηση των γούφερ τους ( εάν φυσικά έχουν τις προδιαγραφές )
Πιθανόν, να είναι όπως τα λες για άλλα transmission line αλλά ειδικά τα Artemis TLS είναι πιο ευκολοδήγητα από το επόμενο μοντέλο Artemis V2 bass reflex. Εγώ δηλαδή τα έχω οδηγήσει σε μεγάλο χώρο ακόμα και με τον μικρό τελικό Rotel RB-930X o οποίος έβγαζε μόλις 2x30 WRMS στα 8Ωhms χωρίς να «ιδρώνει» για να οδηγήσει τα Artemis TLS.
Βέβαια περισσότερα και καλύτερα watts είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Και φυσικά αν το budget του το επιτρέπει ακόμα και διενίσχυση.

Reaction score
1
O Yamaha A-S2000 έχει 1.590 ευρό.
Είναι μαλλόν πολλά χρήματα να δώσω
για ενισχυτή.
Έγω υπολόγιζα να δώσω απο 300 μέχρι 600 ευρό.
Τώρα δεν ξέρω αν παίρνω κατι τις προκοπής με
αυτά τα χρήματα γι'αυτα τα ηχεία και γι'αυτό γράφω
εδώ μήπως μπορέσει κάποιος να με κατατοπίσει
να βρώ μια λύση με το θέμα του ενισχυτή, καθώς
στα περισσότερα μαγαζιά ήχου δεν ξέρουν τα συγκεκριμένα
ηχεία και εγώ δεν ξέρω τον τρόπο λειτουργείας τους για να
τους εξηγήσω τη ακριβώς θέλουν τα ηχεία.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.493
- δες και για μτχ , διότι το ηχείο σου θέλει κάπως ποιοτικά συνοδά

Reaction score
7.089
στα χρηματα αυτα ψαξε για κανενα μεταχειρισμενο,καινουργιο ομως μαλλον δυσκολα θα βρεις κατι να τα αξιοποιησει πληρως,ακομα και στα 600 ευρω.

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

Reaction score
1
Καθόλου εύκολη υπόθεση.
Και που να βρώ τόσο καλο ενισχυτή
μεταχριρισμένο και σε καλή κατάσταση?
Πρέπει να είμαι πολύ τυχερός πιστεύω.
Όταν με 600 ευρό παίρνεις ζευγάρι καινούρια αυτοενισχυώμενα.
Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να πάρω ενισχυτη των 1000ευρό ή απλος να πουλήσω τα ηχεία καθώς είναι πολύ ξεκούραστα απο θέμα χρήσης.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef