Set-άκι pre-τελικών Τσακιρίδη

Reaction score
44
Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ το σετ Alexander-Achilles της Tsakiridis Devices που με συντρόφευε από το 2006. Αγορασμένο μέσω της Golden Acoustics και αναβαθμισμένο κατά την αγορά του από τον Τσακιρίδη είναι ένα πολύ καλό εισαγωγικό σύστημα σε λαμπάτο set ήχο με τις 300Β.

Ο Alexander είναι με τη μαύρη plexiglass πρόσοψη και το μαύρο κουτί, αναβαθμισμένος με Jensen πυκνωτές, 1 σετ ανεξάρτητο WBT next gen RCA εισόδου και 1 σετ WBT next gen RCA εξόδου ενώ του φοράω NOS Mullard 12AT7 ολοκαίνουργιες από το προσωπικό μου stock.

Οι Achilles είναι με τα ξύλινα πλαινά καπάκια σε χρώμα κερασιάς, αναβαθμισμένοi με Jensen πυκνωτές, WBT next gen RCA εισόδου, WBT next gen εξόδου ηχείων, καλωδίωση, ενώ τους φοράω NOS Jan Philips 6V6GT, NOS RCA 6SL7GT (και οι δύο ολοκαίνουργιες αγορασμένες τον Μάιο για spare στο προσωπικό μου stock) και ElectroHarmonix 300B gold grid ενός έτους.

Νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός λυχνιών (συμπεριλαμβανομένων των ΕΗ300Β), τους ταιριάζει απόλυτα (και έχω δοκιμάσει πολλές λυχνίες) γιαυτό και τις δίνω παρότι μου κόστισαν πολύ.

Μαζί δίνω και τις αρχικές λυχνίες τους οι οποίες έπαιξαν μία εβδομάδα (θέλουν στρώσιμο)

Όλα μαζί 800€ ή 400€ ο Alexander και 500€ οι Achilles.

Για τους ενδιαφερόμενους επικοινωνία με PM. Φωτογραφίες με e-mail (μέχρι να δω πώς μπαίνουν εδώ).

Ευχαριστώ
Σταύρος

Reaction score
44
Alexander Front.JPG Alexander rear.JPG Alexander inside.JPG Alexander Top.JPG

Και μερικές φωτογραφίες του Αλέξανδρου (για όσους δεν γνωρίζουν είναι και τηλεχειριζόμενος).

Last edited:

Reaction score
44
Achilles.JPG Achilles Left rear.JPG Achilles right side2.JPG Achilles Top.JPG
Και μερικές από τους Αχιλέηδες.

Για να διευκολύνω όσους θέλουν και προβληματίζονται από τα ηχεία, σε άλλη αγγελεία στην κατηγορία «Ηχεία» δίνω τα Focal JM LAB Cobalt 806S Signature σε χρώμα κερασιάς με 90db ευαισθησία που ήταν τα ηχεία που χρησιμοποιούσα με το σετάκι σε δωμάτιο 3,5χ5μ και σε απόσταση ακρόασης 2,5μ χωρίς κανένα πρόβλημα στην οδήγησή τους.
Η τιμή εκεί είναι 400€ αλλά με όλο το σετάκι (Alexander-Achilles-Cobalt) η τιμή γίνεται 1.100€

Ευχαριστώ
Σταύρος

Για τους φίλους που με ρωτάνε για τις λυχνίες από 300Β έχω δοκιμάσει JJ, Golden Lion, Sunguang 300B-98 (Audio Note), KR, EAT και stock Κινέζικες σε πολλούς συνδυασμούς με NOS 6SL7 και 6V6.

Ο μόνος καλύτερος από αυτόν που προτείνω, στο σύστημα όπως είναι upgraded και με τα δικά μου αυτιά, ήταν με NOS TUNGSOL-CTL-6SL7GT (VT-229) blackglass και Sunguang Black Treasure 300B και NOS JAN Philips 6V6GT. Με αυτόν το σύστημα κέρδιζε σε λεπτομέρεια και ακρίβεια χωρίς να γίνεται υπερβολικά πριμάτο, γινόταν όμως λιγότερο μελωδικό.

Σε ότι αφορά την πώληση των λυχνιών μόνο, αυτές πάνε με το σύστημα. Αν δεν πουληθεί βλέπουμε.

Χαίρομαι πάντως πάρα πολύ, που πολλοί έχουν μηχανήματα του Τσακιρίδη

Ευχαριστώ

Σταύρος

[Moderation]Απαγορεύονται τα "κρατείται" και "δεσμεύεται"[/Moderation]

Last edited by a moderator:

Reaction score
44
Ο Αλέξανδρος δεσμεύεται για φίλο και μάλλον φεύγει,

Νέα τιμή για τους Αχιλέηδες στα 450€ με τις NOS λυχνίες και τις ΕΗ-300Β ή 400€ με τις αρχικές λυχνίες που είναι σχεδόν καινούργιες.για αυτούς που θέλουν να κάνουν τις δικές τους αναζητήσεις στον κόσμο (και ήχο) των λυχνιών.

Άντε για να φεύγουν και αυτοί.

Ο Αλέξανδρος έφυγε.
Καλές ακροάσεις στο φίλο Σταμάτη.

Μένουν οι Αχιλέηδες στα 400€ με τις αρχικές τους λυχνίες ή 450€ με τις αναβαθμισμένες λυχνίες.

Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Reaction score
44
Μία τελευταία προσπάθεια μέχρι τα Χριστούγεννα για να φύγουν και οι Αχιλέηδες στα 350€ με τις original λυχνίες (όχι τις NOS)

Reaction score
3
Εντελως εγκυκλοπαιδικη ερωτηση , για να μαθαινω στα γεραματα.
Γιατι ειναι δυο και οχι ενας ενισχυτης?
Εαν ο καθε ενισχυτης Achilles ειναι για καθε καναλι , δηλ. εχουμε 2χ2 channels , μπορω να συνδεσω κατευθεια ενα CD Player , και να ακουω μουσικη?
Η χρειαζεται και τιποτε αλλο?
Ευχαριστω για την κατανοηση

Reaction score
3.093
Εντελως εγκυκλοπαιδικη ερωτηση , για να μαθαινω στα γεραματα.
Γιατι ειναι δυο και οχι ενας ενισχυτης?
Εαν ο καθε ενισχυτης Achilles ειναι για καθε καναλι , δηλ. εχουμε 2χ2 channels , μπορω να συνδεσω κατευθεια ενα CD Player , και να ακουω μουσικη?
Η χρειαζεται και τιποτε αλλο?
Ευχαριστω για την κατανοηση
Χρειάζεσαι και έναν προενισχυτή,παθητικό ή ενεργό,εκτός και το cd διαθέτει volume

Reaction score
3
Χρειάζεσαι και έναν προενισχυτή,παθητικό ή ενεργό,εκτός και το cd διαθέτει volume
Ενταξει ευχαριστω , καταλαβα
Τουλαχιστον πες μου , ο καθε Achilles συνδεεται με ενα ηχειο μονο?
Ξερεις την ισχυ του?
Ευχαριστω ..................

Reaction score
3.093
Ενταξει ευχαριστω , καταλαβα
Τουλαχιστον πες μου , ο καθε Achilles συνδεεται με ενα ηχειο μονο?
Ξερεις την ισχυ του?
Ευχαριστω ..................
Ναί,είναι μονοφωνικοί(μομομπλόκ),άρα ένας ενισχυτής για κάθε ηχείο.
Τα ηχεία πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητα για να έχεις απόδοση(από 95 db και πάνω)

Reaction score
44
Έφυγαν και οι Αχιλέηδες.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους και το forum για τη φιλοξενία.
Παρακαλώ να κλείσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt