setup για near-field pc ακροασεις;

Reaction score
4
λοιπον μιας και πλησιαζουν τα γενεθλια μου, σκεφτομαι να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου :)119:) και να αναβαθμισω τον τροπο που ακουω μουσικη στο pc...

απο τοτε που πηρα το συστημα στο σαλονι, ουτε πλησιαζω το πισι για μουσικη αλλα επειδη πολλες φορες εχει τυχει να μην μπορω για διαφορους λογους να απολαυσω τη μουσικη μου στο βασικο συστημα σκεφτομουν να φτιαξω λιγο τον ηχο στο pc room και να εκμεταλλευομαι και εκεινο το χωρο...:116:

λοιπον οποτε θελω προτασεις και πιθανους συνδυασμους!

ξεκινωντας βεβαια απο το ...hardware κομματι

λεω για αρχη να φερω εκει το DacMagic και να το συνδεσω με οπτικη ινα απο την onboard καρτα ηχου του motherboard, ωστε να αποφυγω προσωρινα την αγορα καρτας ηχου... εκτος αν τη βολεψω στο μπατζετ

οποτε σκεφτομαι ενα οριο περι τα 400-500 ευρω μαξ

το διλημμα μου ειναι να παρω κατι σε active monitor οπως:
http://www.thomann.de/gr/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm
http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm
http://www.thomann.de/gr/tannoy_reveal_6.htm

ή κατι αντιστοιχο, (ακουω προτασεις/γνωμες για αυτα και αλλα πιθανα που να εχουν ισως και καλυτερη αποδοση)

τα μπερυ μαζι με δυο απλες φθηνες βασεις βγαινουν καπου στο 450αρι

εναλλακτικα να παρω κανα ενισχυτακι οπως:
http://cgi.ebay.com/HLLY-TAMP-90-90...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a56e6c07d

ή κατι τετοιου τυπου (ακουω προτασεις!) και να το συνδυασω με καποιο παθητικο ηχειο (εκει τωρα βγαλε ακρη σε αυτα τα λεφτα... παλι ακουω προτασεις :119:) μεχρι ας πουμε 250-300 ευρω (το πολυ, ξεχναω να υπολογιζω και τις βασεις...)

οποτε λοιπον ακουω γνωμες, εμπειριες και αλλες εναλλακτικες!

σιγουρα δε θα εχω ΤΟΝ ηχο (φανταζομαι δλδ) αλλα θα ειναι γερη αναβαθμιση απο κατι Logitech των 50 ευρω που εχω εδω και μερικα χρονια...

τωρα, μια ακομη απορια, τα ενεργα μονιτορ βλεπω δεν εχουν ρυθμιστικο εντασης, υποθετω οτι γινεται η δουλεια απο το πισι, ή θελει κανα παθητικο pre-amp;

αν ηταν να εβαζα εξαρχης μια καρτα ηχου (αφηνοντας το DacMagic στο σαλονι) τι θα ταιριαζε σε τετοιου επιπεδου σεταπ;

μετα συζηταμε και για το software κομματι :116:

πολλες ευχαριστιες προκαταβολικα!

υγ. τα ηχεια λεω να τα βαλω σε βασεις λιγο πισω απο το γραφειο, θα ειναι ισως κανα μετρο (αντε μετρο και κατι ψιλα) αποσταση απο το κεφαλι μου
υγ2. αν και δε νομιζω να παιζει τωρα μεγαλο ρολο στις προτασεις σας, η μουσικη που ακουω ειναι κατα 80% μεταλ/ροκ κλπ και το υπολοιπο 20% τζαζ/κλασικη.

Reaction score
4
Απάντηση: setup για near-field pc ακροασεις;

ρε παιδια μη σπρωχνεστε ολοι θα απαντησετε! :119:

αλλα περα απο την πλακα, κανεις δεν εχει να προτεινει κατι;

μηπως το εβαλα σε ακαταλληλη κατηγορια; αν ειναι ετσι τοτε καποιος διαχειριστης να το μεταφερει εκει που πρεπει

Reaction score
43
Καλησπέρα.
Επειδή έχω υλοποιήσει παρόμοιο setup, ρίξε μιά ματιά εδώ.
Τα ηχεία που χρησιμοποιώ για την ώρα είναι αυτά.
Η θέση ακρόασης είναι περίπου στο 1 μέτρο απο κάθε ηχείο και σχηματίζουν γωνία 90 μοίρες περίπου.
Στη διάθεσή σου για επιπλέον πληροφορίες.

Reaction score
5.614
Εγώ θα πρότεινα τα Tannoy Precision 6d. Έχουν και ψηφιακή είσοδο S/PDIF, δεν χρειάζεσαι καν dac.

Τα έχω χρησιμοποιήσει, όπως και τα πιο μεγάλα 8d.

Η σειρά Precision μέρα με τη νύχτα από τη σειρά Reveal. Είχα και τα Reveal 5a. Συμπαθητικά, αλλά μέχρι εκεί. Το 6d κλάσεις ανώτερο.
Για τη μουσική που ακούς ίσως και τα 8d, ώστε να μη χρειάζεσαι σαμπ. Πάντως ένα setup 6d+sub καλύτερο από 8d σκέτα.

Reaction score
43
Αμιγώς σαν ηχεία τα Tannoy είναι σαφώς καλύτερα.
Αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν το άν θα έπρεπε να ακολουθήσω την "αυτοενισχυόμενη" οδό ή όχι.
Τελικά προτίμησα τα παθητικά για να έχω ευελιξία και να δοκιμάζω "πραγματάκια".
Εξαρτάται απο το πόσο ανήσυχος είναι κανείς...

Reaction score
4

ευχαριστω για τις προτασεις

ωραια φαινονται τα tannoy precision 8d, αν και βγαινουν καπως πιο ακριβα απο το μπατζετ... τα βρισκω στο artsound 600ευρω... το 6d το βρηκα καπου 450 που ειναι μεσα στα πλαισια

τα μπερυ αξιζουν συγκριτικα;

ελτον, βλεπω οτι το σεταπ σου εχει πολλα πραματακια σε σειρα, και σιγουρα το καθενα δινει το στιγμα του στον τελικο ηχο, αλλα απο τα παθητικα σου μπερυ εισαι ικανοποιημενος; ο ενισχυτακος καλος; απο μονος του τα καταφερνει και τα δυο ή θελει ενα το καθενα οπως τα εχεις;

τα ενεργα μπερυ που εβαλα πιο πανω τα εχει ακουσει καποιος;

παντως ελτον το ενα μπερυ μηχανακι με βαρυ modification υποτιθεται οτι κανει παπαδες, δες εδω

Reaction score
5.614
Ελπίζω να ξέρεις ότι οι τιμές στα μόνιτορ είναι με το κομμάτι.

Στον thomann.de το ζεύγος 8d έχει 989 και το ζεύγος 6d 777 ευρώ.

Reaction score
43
Σίγουρα δύο ενισχυτές στην "εξίσωση" είναι καλύτεροι απο έναν.
Στο δικό μου setup έχω ρυθμίσει το DEQ να υπερτονίζει χαμηλά ωστε να αντισταθμίζει εν μέρει την έλλειψη υπογούφερ. Η ανάγκη για "ρεύματα" λοιπόν είναι επιτακτικότατη...
Λάβε υπόψη σου πως σε ένα "normal mode" δηλ. flat, ό,τι ρεύμα χρειάζεται ένα ηχείο απο τους 200 κύκλους και κάτω, άλλο τόσο χρειάζεται απο τους 200 και πάνω. Πόσο μάλλον τώρα που κάνει προσομείωση subwoofer...
Πάντως οι ενισχυτές όσο και να ζοριστούν παραμένουν ελαφρώς χλιαροί στην χειρότερη περίπτωση.
Απο τα ηχειάκια είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Για τα λεφτά τους, σκίζουν!
Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...
Σκοπεύω να τα αναβαθμίσω με την πρώτη ευκαιρία.

Reaction score
4

μαλιστα, αν παει με το κομματι τοτε δυστυχως τα ταννοϋ δεν μπορουν να ειναι στα υποψιν...

οποτε περα απο τα μπερυ, υπαρχει αλλη αξιολογη επιλογη; ειτε active, ειτε passive;

ελτον να σε ρωτησω πιστευεις οτι οι εξωτερικοι ενισχυτες σου αποδιδουν καλυτερα απο αυτους που βαζει η μπερυ στα ενεργα της; επισης χρειαζεται και ο προ-ενισχυτης στο ολο σεταπ, ή αρκει η ρυθμιση ηχου απο το πισι; αν χρειαζεται υποθετω μια απλη παθητικη προ-ενισχυση αρκει;

Reaction score
1

....δε νομίζω να βρήκες τα 8D 600ε (μάλλον το κομμάτι έχει τόσο όπως είπε και ο flash). Πάντως αν πάρεις τα tannoy (τόσο τα 6D όσο και τα 8D) πάρε οπωσδήποτε και αυτό http://www.dv247.com/studio-equipment/tannoy-activ-assist-room-measurement-tool--29364 ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

επισης

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9853

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=9852

και τα Roister ιQ που ειναι απιστευτα και πανεμορφα αλλα δεν εχουν προενισχυση οποτε πρεπει να αυξoμειωνεις ενταση απο τον Η/Υ. Το foobar media player εχει 64μπιτο "ποτενσιομετρο" και μαλλον θα δουλευει καλα http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=roister+iq

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Reaction score
4

λοιπον αφου ειδα τα λινκ, περα απο οτι αλλο εχει ειπωθει τα τασκαμ και τα σαμσον δειχνουν ενδιαφερουσες περιπτωσεις... αλλα τα εχει ακουσει κανεις; πως συγκρινονται και σε σχεση με τα μπερυ, θεωρουνται αξιολογα ηχεια για τα λεφτα τους;

παντως ενα απο τα τρια βλεπω να γινεται... ειτε να με πιασει κριση τσιγκουνιας και να παρω τα Roister iQ που διαβασα καλα λογια (και χωραει και στο γραφειο! :119:), μετα παιζει η μεσαια κατηγορια με τα 5-6" γουφερ απο Τασκαμ, Μπερυ, Σαμσον, αλλα και η διαφορα τιμης με τα 8αρια δεν ειναι και τοσο μεγαλη, ειδικα το Μ-Αudio ειναι σε πολυ συμφερουσα τιμη, αν οντως αποδιδει ισαξια με τα αλλα 8αρια (Τασκαμ, Μπερυ, Σαμσον)...

τελος εχει ακουσει κανεις το DYNAUDIO BM5A;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το Dynaudio ειναι απιστευτο.

Μετα:

τα Tascam τα εχω ακουσει και ειναι σουπερ. Tα Samson ειναι βραβευμενα και πολυ δημοφιλη στο εξωτερικο οποτε αξιζει να προσεχτουν.

οπως και στο εξωτερικο tascam, samson κινουνται περισσοτερο απο τα Behringer

Τα Μ-audio ολα τα μοντελα που εχω ακουσει καλα παιζουν.

εχει στο Πλαισιο στο κεντρικο της Μεταμορφωσης καποια στημενα ενεργα να ακουσεις.

Μην υποτιμας τα Fostex PM0.5 στην τιμη που εχουν, ειναι πολυ καλα ηχεια.

Reaction score
4

τα τασκαμ και τα σαμσον με δελεαζουν ειναι η αληθεια... αραγε ξερει κανεις που θα βρω να τα ακουσω;

οπως επισης δελεαστικη ειναι η τιμη των ροϊστερ στη σελιδα του κοτσωβολου με το 'παζαρεψε το' βγαινει κατω απο 180 ευρω... αραγε ο ηχος τους να ειναι αξιολογος; φυσικα δεν πιστευω/περιμενω να πλησιαζει τα ακριβοτερα μονιτορ που συζηταμε... αλλα ισως αργοτερα με το μικρο σαμπ της ροϊστερ να ερχεται και να δενει

Reaction score
4

τα krk βγαινουν καπως ακριβοτερα απο τα αλλα βλεπω... ποιοτικα ειναι γενικα ανωτερα ή στα ιδια επιπεδα;

Reaction score
1.187

λεω για αρχη να φερω εκει το DacMagic και να το συνδεσω με οπτικη ινα απο την onboard καρτα ηχου του motherboard, ωστε να αποφυγω προσωρινα την αγορα καρτας ηχου... εκτος αν τη βολεψω στο μπατζετ

οποτε σκεφτομαι ενα οριο περι τα 400-500 ευρω μαξ

το διλημμα μου ειναι να παρω κατι σε active monitor οπως:
http://www.thomann.de/gr/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor.htm
http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm
http://www.thomann.de/gr/tannoy_reveal_6.htm

ή κατι αντιστοιχο, (ακουω προτασεις/γνωμες για αυτα και αλλα πιθανα που να εχουν ισως και καλυτερη αποδοση)
Θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή ότι εάν πάρεις ψηφιακό σήμα από το PC, το οδηγήσεις στο DacMagic και κατόπιν σε ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία, δεν θα έχεις πουθενά volume να ρυθμίσεις την ένταση.

Αυτό δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα:

- Είσαι αναγκασμένος να καταφεύγεις στο ψηφιακό ρυθμιστικό έντασης είτε των windows, είτε του player που χρησιμοποιείς. Η χρήση όμως ψηφιακού volume στην ουσία μειώνει την ανάλυση των bits με ότι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα του ήχου. Για να ακούσεις δηλαδή σε φυσιολογικές ανθρώπινες εντάσεις δεν θα έχεις την πλήρη ανάλυση των 16bits αλλά πολύ λιγότερα.

- Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ASIO drivers που παρακάμπτουν το mixer των windows και "μιλάνε" απ' ευθείας στην κάρτα δίνοντας bit exact έξοδο, δηλαδή ακριβώς το μουσικό αρχείο όπως το διαβάζουν. Θα είσαι αναγκασμένος να ανεχτείς την καταστροφική επεξεργασία των windows.

- Το ψηφιακό ποτενσιόμετρο δεν είναι πρακτικό στον συνεχή χειρισμό της έντασης. Όταν π.χ. χτυπήσει ένα τηλέφωνο, ή μπει κάποιος στο δωμάτιο να σού μιλήσει είναι πιο εύκολο να πιάσεις το κουμπί του volume της εξωτερικής κάρτας ήχου ή του ενισχυτή και να χαμηλώσεις, παρά να ψάχνεις να βρεις κάτω δεξιά το ποτενσιόμετρο των windows. Αν μάλιστα παίζεις και κανά παιγνίδι και είσαι σε full screen mode οπότε δεν έχεις μπάρα στο κάτω μέρος είναι ακόμα χειρότερα...

- Το ψηφιακό ποτενσιόμετρο μπορεί να μετακινηθεί και μέσω software. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία με το που τα τρέχεις πειράζουν την ένταση και την βάζουν συνήθως στο τέρμα. Αυτό το κάνει π.χ. το Quicktime όπως και αρκετά παιγνίδια. Φαντάζεσαι να βάλεις να δεις ένα Video που τράβηξες με το κινητό σου και μόλις ξεκινήσει το Quicktime να σού ανοίξει όλα τα ποτενσιόμετρα στο τέρμα ενώ εσύ δεν έχεις ένα γενικό hardware αναλογικό volume είτε από ενισχυτή είτε από εξωτερική κάρτα ήχου;

Γι αυτό θα σού πρότεινα δύο εναλλακτικές λύσεις:

1. Αν αποφασίσεις να πάρεις ΕΝΕΡΓΑ ηχεία τότε οδήγησέ τα απαραιτήτως είτε με κάποιον προ-ενισχυτή είτε με κάποια εξωτερική κάρτα όπως αυτή που έχω πάρει εγώ, ή άλλη αντίστοιχη που να έχει επάνω της ποτενσιόμετρο volume:

2. Αν αποφασίσεις να πάρεις το DacMagic τότε θα πρέπει απαραιτήτως μετά από αυτό εάν έχεις ενεργά ηχεία να παρεμβάλεις έναν προ-ενισχυτή, ή αν πάρεις παθητικά θα χρησιμοποιήσεις έναν ολοκληρωμένο. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως θα έχεις ένα hardware αναλογικό volume για να μπορείς να ρυθμίζεις ΣΩΣΤΑ την ένταση.

Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι σε κάθε περίπτωση είτε αποφασίσεις για ενεργά, είτε για παθητικά ηχεία, τα Behringer είναι ΟΤΙ πιο value for money υπάρχει και έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ήχο για τα λεφτά τους.

Ελπίζω να σε βοήθησα να κάνεις μια σωστή επιλογή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos