Shadow Detail.....what is this..?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Shadow Detail.....what is this..?

Ποιος ευθυνεται γι'αυτο το προβλημα..?
Και ποιο θεωρειται το βασικοτερο...?
Βγαζουμε εκτος την περιπτωση να ειναι λαθος το τρανσφερ.:137:

GAMMA
ON/OFF
ANSI CONTRAST
RGB(crey scale)
BLACK LEVEL
COLOR

Αλλη μια φωτο.

Reaction score
0

Είναι ένα κλασσικό δίλλημα μεταξύ των output range 16-255 και 0-255.

Με το 16-255 χάνεις πολύ λεπτομέρεια στα σκούρα, αλλά σου δίνει την εντύπωση του βαθέως μάυρου, και είναι πιο ευχάριστο. Όταν όμως δεις τις λεπτομέρειες που χάνεις με το 0-255 το αφήνεις εκεί, παρότι δε σ' αρέσει...

Reaction score
15.548

η πληροφορια στην βιντεοεικονα αποθηκευεται 16-235

Υπαρχουν βεβαια καποιες εξερεσεις ως προς το λευκο....
...συνηθες ως στο 245..παραπανω δεν εχω δει..
Η διαφορα δεν ειναι ορατη εκ πρωτης οψεως....

Ομως....
....εχω δει και καποιες με μαυρο να ξεκινουν απο το 10 και στις οποιες η διαφορα εικονας με σωστη ρυθμιση μαυρου(δλδ 10)ειναι εντονα εμφανες.... με κραβγαλεα χαμενη πληροφορια οταν εχεις ρυθμιση μαυρο στο 16....που ειναι και το σωστο.
Αυτες βεβαια ειναι ποιο σπανιες.

Εγω μιλαω για το προβλημα Shadow Detail που δημιουργειται κατα την αναπαραγωγη σε εικονα αναφορας 16-235

Εσυ παιζεις με pc και μιλας για 0-255..:126:
Για ριξε μια ματια εδω

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Υπέροχη ταινία, (ευκαιρία ήταν να την ξαναδώ, ευχαριστώ Κώστα μου) και υπέροχο Shadow Detail στον προβολέα μου, ή τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ!

Reaction score
15.548

Υπέροχη ταινία, (ευκαιρία ήταν να την ξαναδώ, ευχαριστώ Κώστα μου) και υπέροχο Shadow Detail στον προβολέα μου, ή τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ!
μια χαρα βλεπεις Λιακο μου....:126:
στα περι ορεξεως ουδεν σχολιον

JL_

Reaction score
19
Σαν να αλλάζεις από το default "Δυναμική" στο default "Cinema" στις περσινές Panasonic... :138:

Reaction score
0

Ευχαριστώ Κώστα, ωραίο το link που μου έδωσες για τα levels, ακόμα όμως δεν το έχω ξεκαθαρίσει.

Υπάρχει η ρύθμιση στον driver, στους pixel shaders, στο μονιτορ (προτζέκτορα), στο ffdshow κλπ. Ένας χαμός...

Reaction score
15.548

και εδω

The test videos can be downloaded here. We probably need both mp4 video files and blu-ray versions because they normally use different video pipelines. I normally check files first then check blu-ray (PowerDVD) to make sure levels and colours are consistent in both pipelines. Blu-ray test discs such as DVE HD Basics can also be used for this purpose (and we get colour filters also).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.345
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades