SHARP XV-Z12000E VS BENQ PE-8700Plus

V

VIDEOMIX

Guest
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω στο όμορφο και άκρως ενδιαφέρων αυτό site.
Αφού λοιπόν πήρα την πρώτη "κρυάδα" μπαίνωντας και βλέπωντας την πρώτη σελίδα του avsite, και την παρουσίαση του...(DENON AVC-A1XV :shock: ) θα κάνω το πρώτο μου post αλλα και thread με μια ερώτηση που με καίει εδώ και μέρρες.Επειδή ειμαι στο "παραπέντε" σε αγορά βιντεοπροβολέα και προσπαθώντας για όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με χαμηλό κόστος αγοράς (εως και 6000€) εχω καταλήξει σε 2 -3 μοντέλα με κοντινά κάπως χαρακτηριστικά. Θέλω την γνώμη σας σε οτι αφορά την ποιότητα εικόνας, κυρίως απο φίλους που διαθέτουν κάποιο απο τα αναφερθέντα στον τίτλο του thread μοντέλα. (ακόμα και γνώμες για αλλα μοντέλα σε αυτά τα λεφτά) Ο χώρος θέασης ειναι στα 3 το πολύ μέτρα και ο χώρος τοποθέτησης του βιντεοπροβολέα ειναι στα 4 μέτρα. Σίγουρα ο φίλτατος Ανδρέας τον οποίον είχα την τιμή να γνωρίσω, έχει την μεγάλη εμπειρία για τεκμηριωμένη άποψη. Βέβαια όπως μου έχει πεί και ο ίδιος, το θέμα βιντεοπροβολέας ειναι συνάρτηση του "βαλάντιου", των προσωπικών γούστων και φυσικά του συνδιασμού του με την ποιοτικώτερη πηγή.
Και πάλι καλώς σας βρήσκω και ευχαριστώ που με διαβάσατε
.  :)

Reaction score
13
Φίλε VIDEOMIX καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Θα σου πρότεινα να κάνεις edit το μύνημά σου και διορθώσεις το εφέ στα γράμματα διότι δύσκολα θα σου απαντήσει κάποιος (δεν διαβάζεται εύκολα και είναι πολύ κουραστικό :shock: )

V

VIDEOMIX

Guest
Ευχαριστώ. Μάλλον "κλείνω" προς τον BENQ, λόγο τιμής. Αλλα σεν θα βιαστώ κιόλας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προκειται για δυο προβολεις που το μονο κοινο τους ειναι το HD2+ chip και φυσικα η αναλυση.

Εαν θες μια απο τις κορυφαιες σχεσεις ποιοτητας/τιμης στην αγορα πας για τον 8700.
Εαν θες μια απο τις κορυφαιες αποδοσεις τις αγορας πας για τον 12000.

Τοσο απλα, μια και η διαφορα τιμης τους ειναι τετοια που δεν επιτρεπει αλλες συγκρισεις :wink:

Reaction score
0
Φιλε δεν εχω δει τον benq αλλα ο sharp ειναι κορυφαιος εγω εχω τον 200 και βλεπω στα 3 μετρα και δεν καταλαβαινεις τιποτα φαντασου ο 12000. δεν ξερω τι θα επιλεξεις αλλα αν δεν σου περισευουν σκεψου οτι μια φορα αγοραζεις προβολεα για μια 5ετια τουλαχιστον οποτε νομιζω αξιζει να δωσεις κατι παραπανω σε οτι τετοιου ειδους αγορα κανεις...

V

VIDEOMIX

Guest
O 200 ειναι καλύτερος απο τον 8700; Και κυρίως αναλογιζώμενοι την μικρή απόσταση θέασης (3 μέτρα) σε συνάρτηση με τις περίπου 100 ίντζες.

Reaction score
0
Λίγο δύσκολο , ο 8700+ είναι από τα κορυφαία μηχανήματα στην κατηγορία του, υπολείπεται του σε κίνηση απέναντι στον 12000 αλλά δεν σου ζητάνε και τα χρήματα του 12000… και όπως πολύ σωστά είπε και Ανδρέας η διαφορά τιμής τους είναι τέτοια που δεν μπορείς να τους συγκρίνεις … τώρα για τα μέτρα που κοιτάς να καλύψεις ίσως θα μπορούσε να κοιτάξεις και μικρότερα μηχανήματα, εάν βέβαια καταλήξεις στων 8700+ να είσαι σίγουρος ότι η αγορά σου είναι 100% ΟΚ.

Reaction score
0
Φίλε μου θα μπορούσα να μην σου απαντήσω,στο ερώτημα σου, για τον απλό λόγο,του ότι είμαι κάτοχος του 12000,και πιθανόν να θεωρηθώ υποκειμενικός.Δεν θα το κάνω όμως και θα ρισκάρω να σου πώ απλά ότι μπορείς να τον δείς στον χώρο μου στημένο όταν το θελήσεις(χώρια που σε λίγες ημέρες θα προτείνω,όπως είχα υποσχεθεί και εδώ ομαδική θέαση των μελών του site που ενδιαφέρονται στο σπίτι μου)και ακόμη ότι ο Ανδρέας με κάλυψε 1000%.
Θα πρέπει ακόμη να πώ ότι τον 8700 Plus τον έχω δεί πάνω απο 5 φορές με διαφορετικά setup και η μόνη φορά που πραγματικά μου άρεσε ήταν στο προηγούμενο μαγαζί που ήταν ο Ανδρέας και εαν δεν κάνω λάθος συνδιάστηκε τότε με τον optimizer(Aν κάνω λάθος Ανδρέα διόρθωσε με).Σε καμία απο τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν με ενθουσίασε.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο προβολέας δεν μου άρεσε...κάθε άλλο άλλωστε στα χρήματα του είναι καλός,αλλά όχι και με μεγάλη διαφορά από άλλους αντίστοιχου κόστους.Επειδή έψαχνα 1 χρόνο για προβολέα είχα δεί σχεδόν τα πάντα έως 13000€.Το -κλίκ-που μου έκανε ο 12000 όταν τον είδα δεν μου το έκανε κανείς άλλος.Ο λόγος απλός:Η καλύτερη κίνιση που είχα δεί ποτέ..άπλετο φώς...απίστευτες ρυθμίσεις...ήσυχος....ογκώδης αλλά όμορφος...μαύρο της αρκούδας(όχι βέβαια σαν crt)...contrast τέλειο....κινηματογραφικότατος....κλίμακα του γκρί σχεδόν άριστη....βάθος πεδίου πολύ καλό...και χρώματα αληθινά,όχι υπερκορεσμένα,τηλεοπτικά και ψεύτικα.Βέβαια οι ρυθμίσεις του κυρίου Λάμπρου ήταν καθοριστικότατες,στο τελικό αποτέλεσμα και βέβαια αυτά που σου λέω μπορεί να τα δείς και στον φάκελλο μετρήσεων που μου έχει δώσει στο πρίν και μετά τις ρυθμίσεις.Τελειώνοντας σου προτείνω τα εξής.Επειδή όπως ειπώθηκε πρίν προβολέα δεν πάιρνεις κάθε μέρα εαν μπορείς περίμενε λίγο και πήγαινε για τον SHARP.....Ακόμα όμως και εαν έχεις τα χρήματα που ζητά και θέλεις χρώματα εντυπωσιασμού και όχι ουσίας,τότε παράτα τον!!!!Εαν πάλι δεν θέλεις η δεν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα που θέλει, τότε η αγορά του 8700 Plus θα σε ικανοποιήσει πάρα πολύ,με την προυπόθεση να μην τους δείs και τους δυό μαζί να παίζουν!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Πολύ σωστό. Καλύτερα να μην τον δω μια που δεν μπορώ να τον αγοράσω, διοτι εαν τον δω δεν θα θέλω να αγοράσω κάποιον BENQ (μια που τους συζητάμε) η ακόμα και άλλους σε παρόμοια τιμή. Πάντως εξ'αρχής τον 12000 ήθελα. Προσπάθησα να τον βρώ "έξω" αλλα δεν έβγαλα άκρη και αποσύρθηκα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.687
Νεότερο μέλος
clubgr