Sherlock Holmes (2009)

Reaction score
0
Σίγουρα αν πω πως δεν διασκέδασα με τον Sherlock Holmes, θα είμαι ψεύτης. Το φιλμ δικαιούται να τοποθετηθεί στην λίστα των ταινιών που θα μπορούσα να ξαναδώ πολλές φορές ακόμη, άσχετα της καλλιτεχνικής του αξίας. Ίσως και της αντικειμενικής, μιας και μέχρι να καταλάβω ποιος είναι ποιος επί της οθόνης, χρειάστηκα κάποια λεπτά προσαρμογής. Βλέπεις δεν μου ήταν τόσο εύκολο να ξεπεράσω με την μία, τον Basil Ruthbone που είχα συνηθίσει τηλεοπτικά να φορά τη στολή του σουπερστάρ του αστυνομικού σασπένς. Ξεπερνώντας το μούδιασμα του εκμοντερνισμού όμως, αφέθηκα στα χέρια του Σέρλοκ να με ταξιδέψει και το εντέλει το πέτυχε. Ή μήπως λες τα χέρια να ήταν του Downey? Πιθανόν, my dear Watson...

http://lessthanzervo.blogspot.com/2010/01/review-sherlock-holmes.html

Reaction score
8.349
Απάντηση: Sherlock Holmes - Σέρλοκ Χολμς (2010)

Σίγουρα αν πω πως δεν διασκέδασα με τον Sherlock Holmes, θα είμαι ψεύτης. Το φιλμ δικαιούται να τοποθετηθεί στην λίστα των ταινιών που θα μπορούσα να ξαναδώ πολλές φορές ακόμη, άσχετα της καλλιτεχνικής του αξίας. Ίσως και της αντικειμενικής, μιας και μέχρι να καταλάβω ποιος είναι ποιος επί της οθόνης, χρειάστηκα κάποια λεπτά προσαρμογής. Βλέπεις δεν μου ήταν τόσο εύκολο να ξεπεράσω με την μία, τον Basil Ruthbone που είχα συνηθίσει τηλεοπτικά να φορά τη στολή του σουπερστάρ του αστυνομικού σασπένς. Ξεπερνώντας το μούδιασμα του εκμοντερνισμού όμως, αφέθηκα στα χέρια του Σέρλοκ να με ταξιδέψει και το εντέλει το πέτυχε. Ή μήπως λες τα χέρια να ήταν του Downey? Πιθανόν, my dear Watson...

http://lessthanzervo.blogspot.com/2010/01/review-sherlock-holmes.html
δεν εχει ιδεα απο Σερλοκ Χολμς,ο ανωτερω κριτικος.Ο τηλεοπτικος Σερλοκ δεν ηταν ο Ραθμποουν ο οποιος επαιζε μια δικη του εκδοχη Σερλοκ τη δεκαετια του40 στο Χολλυγουντ,αλλα ο βρετανος ηθοποιος Τζερεμυ Μπρετ ο οποιος ηταν ΑΠΟΛΥΤΑ πιστος και αυτος και τα σεναρια,στις ιστοριες του Κοναν Ντουλ στις παραγωγες της GRANADA την δεκαετια του 80 και θεωρειται πανδικαια ο απολυτος Σερλοκ Χολμς.(τα επαιζε η ελληνικη τηλεοραση).

Reaction score
0

καλά ρε μεγάλε γνώστη... δεν έχει ιδέα...

εγώ αυτόν θυμόμουν τι θες να σου κάνω? δίκιο έχεις, αλλά δεν είναι τρόπος αυτός.

αλλά να μου πεις εγώ φταίω που ξαναμπήκα στο φόρουμ...

last time sorry...

Reaction score
8.349

Καταρχήν διότι πέτυχε διάνα στην επιλογή εκείνου που θα ερμήνευε την μεταλλαγμένη - πρακτικά κυρίως, γιατί αν έχεις διαβάσει βιβλία του Ντόιλ, δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη μορφή της μικρής οθόνης - εκδοχή του Σέρλοκ
αυτο ειναι που με ενοχλησε ,οταν δεν ξερουμε δεν πεταμε οτι μας κατεβει.
Ο τηλεοπτικος Σερλοκ θεωρειται αριστουργηματικος για τους οπαδους του διασημου ντεντεκτιβ και ειναι απολυτα πιστος στα βιβλια του Κοναν Ντουλ,συνεπως δεν γραφουμε ανακριβειες οταν δεν ασχολουμαστε με κατι.Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας ναναι
οπαδος του Χολμς αλλα τοτε να προσεχει τι γραφει γιατι αλλοι ειναι οπαδοι και των βιβλιων και της σειρας του αδικοχαμενου Μπρετ.
Περαν αυτου, δεν βλεπω γιατι ο τροπος μου σε ενοχλησε τοσο πολυ.

Reaction score
0

Άσε ρε Δημήτρη τώρα. Σας έχει μάθει το πληκτρολόγιο στην αγένεια και παραξενεύεσαι κιόλας...

ps. Ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να ανέχεται την ατονία σου, λες και τα Ελληνικά είναι Ουγκαντέζικα.

Reaction score
8.349

Άσε ρε Δημήτρη τώρα. Σας έχει μάθει το πληκτρολόγιο στην αγένεια και παραξενεύεσαι κιόλας...

ps. Ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να ανέχεται την ατονία σου, λες και τα Ελληνικά είναι Ουγκαντέζικα.
σ'ευχαριστω που με δικαιωνεις.

Reaction score
0

Καλά έτσι κι αλλιώς εδώ και δέκα χρόνια, είτε λάιβ είτε στο φόρουμ όλο δικαιωμένος νομίζεις ότι είσαι...

Reaction score
8.349

καλα θακανες να παραδεχτεις ενα λαθος και να τελειωνει το θεμα αλλα βλεπω οτι εχεις παρει λαθος δρομο .Λυπαμαι.

Reaction score
0

Καλά θα έκανες να δεις ότι έγραψα ότι έχεις δίκιο από την αρχή. Απλά το "δεν έχει ιδέα" μόνο στην δική σου γλώσσα είναι εύηχο...

Εγώ την μορφή του Basil την έχω γνωρίσει τηλεοπτικά και αυτή την φιγούρα για τον ντετέκτιβ ξέρουν οι 8 στους 10. Με το καπέλο και την μπέρτα... Αυτόν τον τηλεοπτικό ανέφερα ως fake αλλά δεν το αντιλήφθηκες. Τι να σου κάνω...

Και πάλι φίλοι... Καιρό είχαμε να τα πούμε άλλωστε...

Reaction score
8.349

ισως η εκφραση "δεν εχει ιδεα" ακουγεται καπως,αλλα επειδη ειμαι φανατικος με τον Ντουλ ημουνα μαλλον λιγο υπερβολικος.
Τελος παντων ας το κλεισουμε εδω.:605:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Sherlock Holmes - Σέρλοκ Χολμς (2010)

Θα τη δω το συντομότερο.
Πάντως σε άλλη κριτική διάβασα ενστάσεις για το casting και συγκεκριμένα ότι, με βάση αυτά που έχουμε συνηθίσει, ίσως ήταν καλύτερα να έχουν δοθεί "ανάποδα" οι ρόλοι των Robert Downey Jr. και Jude Law.

Reaction score
2

η ταινια ηταν οπως την περιμενα.... φανταστικη. δηλωνω φανατικος οπαδος του γκαι ριτσι και φυσικα δεν με απογοητευσε σε αυτη την περιπτωση....

το μοναδικο μειον, η αιθουσα κινηματογραφου (village / cosmos / θεσσαλονικη). μετρια εικονα, μετριος ηχος.... σιγουρα θα μπορουσα να την απολαυσω πολυ καλυτερα...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.637
Απάντηση: Re: Sherlock Holmes - Σέρλοκ Χολμς (2010)

...σιγουρα θα μπορουσα να την απολαυσω πολυ καλυτερα...
Υπομονή!

Μόλις βγει σε blu ray θα την απολαύσεις:126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πάντως κάτι δεν πάει καλά, πρέπει οι Αιθουσάρχες να φροντίσουν να βελτιώσουν την εικόνα και τον ήχο! δεν μπορεί (εκτός του μεγέθους) να είναι καλύτερη η εικόνα
που έχουμε σπίτια μας!!!

Reaction score
17.429

Και εγώ θέλω να τη δω,
...αλλα μολις 'ετοιμαστει' για τις αιθουσες!Σε εντεκα ημερες...

Ελπιζω ν αξιζει η αναμονη για τη ....μεταγλωττιση!:126:

Reaction score
15.548

Ωραια ταινιουλα....

Περνας ευχαριστα 2 ωριτσες...

Η εικονα ηταν για τα μπαζα στο VILLAGE Φαληρου...

Ειχα δει σκηνες της ταινιας στην αιθουσα που ειδα το avatar και ηταν πολυ καλυτερη η εικονα.......!!!!

Μαλλον πρεπει να διαλεγουμε και αιθουσα τωρα....:116:

Οταν βγει σε BR θα την ξαναδω μιας και πρεπει να εχει πολυ καλη εικονα....:116:

Reaction score
8

Mια χαρα ηταν,χωρις να ειναι η εργαρα διασκεδαζει
& αυτο ειναι ζητουμενο στις μερες μας.
Ωραια πλανα,οι ηθοποιοι εδωσαν αυτο που επρεπε
το μονταζ σε κρατουσε & τωρα περιμενουμε
την συνεχεια.

Reaction score
0

Πολύ ευχάριστη ταινία. Σε κρατάει μέχρι το τέλος. Ο Robert Downey Jr. σε τρελά κέφια!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis