Sherwood PM-9805

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα σε ένα πολυκατάστημα έπεσε το ματι μου σε ένα Sherwood PM-9805 που το πουλούσαν στα 130€.
Απ' οτι είδα δεν είχε κεφαλή επάνω του.
Σκέφτομαι να το αγοράσω μιας και ψάχνω να πάρω ένα καινούριο ή μτχ πικαπ μέχρι 200 ευρώ. Αξίζει τα λεφτά του ή θα κάνω βλακεία αν το αγοράσω? Να σας πω την αλήθεια δεν βρίσκω και πουθενά αλλου στα νότια προάστια να πουλάνε πικαπ.
Αν το αγοράσω ποια κεφαλή (και απο που γιατί δεν μπορώ να βρώ πουθενά στην Γλυφάδα καταστημα που να ασχολείται με το θέμα) γι' αυτό το πικαπ μου προτείνετε να αγοράσω μέχρι 70 ευρώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
5.879
Απάντηση: Sherwood PM-9805

Κρατα τα λεφτα σου και κοιτα κατι καλυτερο! Το PM-9805 το πηρε περσυ φιλος και μεσα σε 5 μερες το πουλησε,μια πλαστικουρα ειναι. Στα λεφτα που διαθετεις κοιτα το project rpm-1.
To ειχα εναμισυ περιπου χρονο και ηταν αψογο,με κεφαλη ortofon μαζι!!
http://www.avmentor.gr/project_rpm_1.htm

Reaction score
0

Ευτυχώς με "φρέναρες" γιατί γλύτωσα το ξενέρωμα,
το project rpm-1 είδα οτι εχει 270€ αρα over budget.
Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση δεκτή!!

Reaction score
2.248

Στο budget σου έχεις υπολογίσει και το phono stage ή έχει ενσωματωμένο ο ενισχυτής σου;

Reaction score
0

Λοιπόν τελικά άκουσα τον Γιάννη και αγόρασα τον project rpm-1 :105::116:
Είπα για 70€ δεν βαριέσαι, τόσα δίνω για σουβλάκια :119:
@GeoVaz = Ο ενισχυτής μου ευτυχώς έχει phono stage.
@JOHN MARKOU = Αγαπητέ κι εγώ 215 νόμιζα οτι έχει αλλά όλα τα μαγαζιά τον έχουν 270 ευρώ.
Κοίταξα το link ξανά και είδα το κείμενο έχει γραφτεί το 2008...

Reaction score
2.248

Καλοάκουστο το εργαλείο και εάν έχεις απορίες στο στησιμό του (μετά το διάβασμα του manual) είμαστε εδώ.

Reaction score
0

Να 'στε καλά! Σε καμία εβδομάδα λογικά θα σας αρχίσω τις χαζοερωτήσεις. :105:
Αν υπάρχει κάποιο πόστ με πληροφορίες σχετικά με τα πικαπ και τι να προσέχουμε στην συντήρηση στο παίξιμο κτλ βάλτε μου μία φωνη να το διαβάσω.
Ευχαριστώ!!

Reaction score
1.127

Λοιπόν τελικά άκουσα τον Γιάννη και αγόρασα τον project rpm-1 :105::116:
Είπα για 70€ δεν βαριέσαι, τόσα δίνω για σουβλάκια :119:
@GeoVaz = Ο ενισχυτής μου ευτυχώς έχει phono stage.
@JOHN MARKOU = Αγαπητέ κι εγώ 215 νόμιζα οτι έχει αλλά όλα τα μαγαζιά τον έχουν 270 ευρώ.
Κοίταξα το link ξανά και είδα το κείμενο έχει γραφτεί το 2008...
καλημέρα,καλή*χρονια*και*καλορίζικο.με*ποιά*κεφαλη*πήρες*το*πικαπ*στα*270?

Reaction score
0

ευχαριστώ πολύ παιδια για τις ευχές σας! Σύντομα θα βάλω και φωτογραφία για να το δείτε και να μου πείτε αν έκανα καμία βλακεία στο στήσιμο :432:
Δεν έχει παίξει ακόμα γιατί μου λείπουν τα ηχεία και χρόνος να ασχοληθώ...
Την ortofon φωράει επάνω!

Μηπως θα μπορουσε κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο του topic μιας και για Sherwood ξεκίνησα και σε rpm1 κατέληξα και συζητάμε γι' αυτό?

Reaction score
0

Λοιπόννννννννννν το έστησα το πικαπ. :602:
... και έχω ερωτησούλες. :403:
1. το βαριδάκι που κρέμεται δίπλα στο βραχίωνα έχει 3 θέσεις για να βάλεις την θηλιά που έχει το νήμα. Σε πια απο τις 3 θέσεις να το βάλω?? Τι κάνει αυτο το βαριδάκι??

2. Ενας συνάδελφος μου είπε στα γρήγορα οτι θα πρέπει να προσέξω να μην πέφτει βαριά η βελόνα επάνω στον δίσκο. Πως το κοιτάω αυτό?? Πώς κάνω ρυθμίσεις αν χρειάζονται?

3. Μερικά πικαπ έχουν ένα φωτάκι για να ελέγχουν οτι οι στροφές είναι οι σωστές που θα πρέπει να έχει. Στο RPM1 πως γίνεται ο έλεγχος αυτός???

4. Η βελόνα πέραν του υγρού που πήρα με το πινελάκι που έχει μέσα, θέλει κάποια άλλη περιποίηση? Να της βάζω πάλι το κάλυμματάκι που έχει όταν το αγόρασα?

5. Οι δίσκοι πέρα απο το βουρτσάκι μπορούν να καθαριστούν αλλιώς κι άλλο?? πχ καθαριστικό σπρέι κτλ (εκτός απο το πλυντήριο δίσκων που μου είπαν..)

Βρήκα και μία φωτογραφία με μεγάλη ανάλυση....http://www.son-video.com/images/dynamic/Platines_vinyle/articles/Pro_Ject/PROJECTRPM13SVD10TH/Pro-Ject-RPM-1-3-Son-Video-10-ans_P_1200.jpg

Ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
2.248

Λοιπόννννννννννν το έστησα το πικαπ. :602:
... και έχω ερωτησούλες. :403:
1. το βαριδάκι που κρέμεται δίπλα στο βραχίωνα έχει 3 θέσεις για να βάλεις την θηλιά που έχει το νήμα. Σε πια απο τις 3 θέσεις να το βάλω?? Τι κάνει αυτο το βαριδάκι??

2. Ενας συνάδελφος μου είπε στα γρήγορα οτι θα πρέπει να προσέξω να μην πέφτει βαριά η βελόνα επάνω στον δίσκο. Πως το κοιτάω αυτό?? Πώς κάνω ρυθμίσεις αν χρειάζονται?

3. Μερικά πικαπ έχουν ένα φωτάκι για να ελέγχουν οτι οι στροφές είναι οι σωστές που θα πρέπει να έχει. Στο RPM1 πως γίνεται ο έλεγχος αυτός???

4. Η βελόνα πέραν του υγρού που πήρα με το πινελάκι που έχει μέσα, θέλει κάποια άλλη περιποίηση? Να της βάζω πάλι το κάλυμματάκι που έχει όταν το αγόρασα?

5. Οι δίσκοι πέρα απο το βουρτσάκι μπορούν να καθαριστούν αλλιώς κι άλλο?? πχ καθαριστικό σπρέι κτλ (εκτός απο το πλυντήριο δίσκων που μου είπαν..)

Ευχαριστώ πολύ!
Τι είπες ότι έστησες ;

Πριν ακουμπήσεις (κυριολεκτικά) την βελόνα στο αυλάκι πες μας σε παρακαλώ εάν από εκεί που το αγόρασες σου έβαλαν την κεφαλή και ρύθμισαν το βάρος ανάγνωσης.

Οοοολα θα τα βρούμε ένα ένα και σιγά σιγά....:102:

Reaction score
0

Τι είπες ότι έστησες ;

Πριν ακουμπήσεις (κυριολεκτικά) την βελόνα στο αυλάκι πες μας σε παρακαλώ εάν από εκεί που το αγόρασες σου έβαλαν την κεφαλή και ρύθμισαν το βάρος ανάγνωσης.

Οοοολα θα τα βρούμε ένα ένα και σιγά σιγά....:102:
Μου είπαν οτι είναι έτοιμο ρυθμισμένο.
Εγω άπλώς το ανοιξα, έβαλα τον μηχανισμό στην θέση του, ένωσα το μοτέρ με την πλάκα που βάζουμε τον δίσκο, έβαλα το βαρίδι πίσω απο το βραχίονα, κρέμασα το βαριδάκι και καθόμουν και θαύμαζα την αγορά μου. :142:

Reaction score
2.248

Το βαριδάκι πίσω από τον βραχίονα είναι αυτό που ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης της βελόνας σου. Οσο πιο πολύ μπροστά είναι τόσο πιο πολύ βάρος εφαρμόζεις στην βελόνα και το αντίθετο....
Οι βελόνες όμως θέλουν για να μπορούν να διαβάσουν σωστά ένα δίσκο να ακουμπάνε πάνω του με ένα συγκεκριμένο βάρος. Για παράδειγμα η δικιά σου βελόνα θέλει βάρος από 1.5 (ενάμιση) γραμμάριο έως 2.0 (δύο) γραμμάρια.
Αμα έχεις παρακάτω από 1.5gr δεν θα διαβάζει σωστά τον δίσκο και εάν έχεις παραπάνω θα φθείρεις τον δίσκο και θα καταστρέφεις την βελόνα.
Τα 1.5 - 2.0 γραμμάρια όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο να τα βρεις κουνώντας μπρος πίσω το βαρίδι (βαρίδι εξισορρόπησης λέγεται) και γιαυτό υπάρχουν ζυγαριές ακριβείας που ακουμπάει η βελόνα πάνω τους και ρυθμίζοντας πίσω το βαρίδι βρίσκουμε το βάρος που θέλουμε. Υπάρχουν και βραχίονες που έχουν διαβαθμίσεις και μπορείς να βρείς το βάρος..... αλλά στον δικό σου θέλεις ζυγαριά.

Οι στροφές που ρωτάς είναι σωστές. Το μοτέρ του πικαπ σου είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να περιστρέφει το πλατώ με τις σωστές στροφές

Το βαριδάκι που υπάρχει στον βραχίονα ονομάζεται antiskating και είναι και αυτό σημαντικό. Το σε πιά θέση θα πάει είναι σχετικό και εξαρτάτε από το πόσο βάρος εφαρμόζεις στην βελόνα. Η μεσαία θέση είναι ΟΚ για αρχή μέχρι να ρυθμιστεί από κάποιον που γνωρίζει

Η βελόνα θέλει περιποίηση με ένα ειδικό βρουτσάκι και με το υγρό. Το κάλυμα το έχεις πάντα επάνω για να μην γίνει καταλάθος ζημιά στην βελόνα και το βγάζεις όταν πρόκειται να ακούσεις δίσκους.

Οι δίσκοι καθαρίζονται με ειδικά πανάκια σκουπάκια και υγρά που μπορείς να βρεις εύκολα.
Για αρχή ένα σκουπάκι είναι αρκετό

Ενας γνωστός σου που ξέρει θα μπορούσε να σου δείξει μερικά πράγματα για αρχή πριν προχωρήσεις. Πιό πολύ για να μην κάνεις καμιά ζημιά στην κεφαλή και είναι κρίμα να σου χαλάσει η όμορφη διάθεση που έχεις.

Τα υπόλοιπα σιγά σιγά θα τα μάθεις ρωτώντας εδώ ή διαβάζοντας σχετικά νήματα στα αναλογικά. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωριζοντάς τα όλα.

Καλοάκουστο το μηχανάκι και διάβαζε και ρώτα ότι θες. Εστω και για το πιο απλό ρώτα:102:

Reaction score
0

Κατ' αρχήν ευχαριστώ παρα πολύ για όλες τις πληροφορίες.
Μπορεί να τα έχετε δει, πει χιλιάδες φορές αλλά πιστέψτε με, σε κάποιον που μόλις το Σάββατο απέκτησε τα πρώτα του βινύλια στα 33 του χρόνια του φαίνονται πυρηνική φυσική. Αλλά είναι πολύ ευχάριστη η άτιμη αυτή "επιστήμη" και τον κάνει να νιώθει σαν μικρό παιδί που μόλις του αγόρασαν το αγαπημένο του παιχνίδι. :604:

Στο θέμα τώρα απ' οτι κατάλαβα χρειάζομαι μία ζυγαριά για την βελόνα...
Η ζυγαριά πόσο κοστίζει?
Το κυριότερο απο που μπορώ να την πάρω απο τα Νότια Προάστια? Γλυφάδα δεν υπάρχει ούτε ένα μαγαζί που να ασχολείται με το θέμα.
Οταν την πάρω την ζυγαριά, για να μετρήσω το βάρος θα βάλω την ζυγαριά επάνω στην πλάκα χωρίς την αντιστατική τσόχα και θα βάλω απλώς να κάτσει η βελόνα?
Σε ποιο σημείο της πλάκας θα πρέπει να μετρήσω το βάρος της κεφαλής? Κοντά στο κέντρο της πλάκας ή στην άκρη?

ευχαριστω

Reaction score
2.248

Πλήρες σετ με παρελκόμενα έχει η Project. Μπορείς να δεις εδώ
http://www.project-audio.com/main.php?list=accessories&cat=accessories&lang=en

H ζυγαριά έχει 80-90 euro αλλά μπορείς και να βρεις φτηνότερη
http://www.djay.gr/product.jsp?id=1146

Σε όποιο σημείο και να μετρήσεις το βάρος ανάγνωσης (δεν λέμε το βάρος της κεφαλής) θα σου δείξει το ίδιο.
Το αναφέρουμε και σαν VTF, αγγλιστή Vertical Tracking Force

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster