Shi mian mai fu (House of the Flying Daggers)

Reaction score
2
Η νέα ταινία του Zhang Yimou (Hero, Raise the Red Lantern). Όπως και το HERO είναι μια ταινία πολεμικών τεχνών μόνο που αυτή την φορά έχουμε και ένα love story. Οι πρώτες κριτικές είναι πολύ καλές και πολλοί μιλούν για ισάξια (αν όχι καλύτερη) ταινία με το Hero. Απ' ότι έχω δει απο τα trailers φαινεται εξαιρετική!

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!  :wink:

υγ. Στα συν της ταινίας είναι και η πανέμορφη Zhang Ziyi.

Reaction score
802
Tα ακολουθα ειναι κριτικη αλλου, αλλα με εκφραζουν απολυτα...

''Εμένα μου φάνηκε ότι η ταινία έπεσε στο κενό. Μέχρι την φάση που ο Λέο πάει να βιάσει την τυφλή (έτσι δεν τον λέγανε;) η ταινία δεν είχε κανένα νόημα αλλά αυτό δεν με πείραξε γιατί σκέφτηκα ότι θα έδινε νόημα σε όλα αυτά στο φινάλε. Λοιπόν, ο τύπος είχε μισή ώρα στα χέρια του για να κάνει ένα γαμάτο φινάλε που θα έδινε νόημα σε όσα είχαν γίνει και θα άφηνε το κοινό ικανοποιημένο. Αντιθέτως όμως προτίμησε να μας κουράσε με μία ατελείωτη μάχη (καλή η μάχη) που δεν καταλάβαινες καλά καλά γιατί τόσος ντόρος για την γκόμενα. Στο ίδιο σημείο το γύρισε σε ΠΟΛΥ μελό η ταινία με κάποια επίσης ατελείωτα πλάνα σε πρόσωπα που δεν είναι ακριβώς ασιάτικος κινηματογράφος. Λες και προσπαθούσε ο σκηνοθέτης να εκβιάσει το συναίσθημα του θεατή ήταν! Σου λέει, θα βάλω αυτό το κλάμα...θα βάλω το άλλο το κλάμα και πλάνο μέσα στα μάτια......δεν μπορεί ρε φούστη κάπου θα σε πιάσω.

Αν βγάλουμε το τελευταίο μισάωρο που η ταινία ξεφούσκωσε τελείως, η σκηνές δράσης ήταν πραγματικά κορυφαίες, η σκηνοθεσία σε πολύ καλά επίπεδα....και η φωτογραφία από τις καλύτερες της χρονιάς..

Στο Final Fantasy κάποιες φορές σε μάχη κάνεις μία επίθεση και σε βιντεάκι δείχει να μαζεύεις ενέργεια, να ανοίγει η γή, να πέφτουν καταρράχτες (πας να κάνεις ένα καφέ) και να βαράς τον αντίπαλο εφτακόσιες πενηντα πέντε χιλιάδες φορές με ένα όπλο ίσα με ένα βουνό και στο τέλος σου γραφει.........................................*MISS*

Αυτό το τελευταίο είναι το ζουμί της κριτικής μου γιατί έτσι ένιωσα με την ταινία 3/5''

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster