Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

Reaction score
26
Αγόρασα πριν απο λίγο το Shuttle X27D και το παρουσιάζω.
Η αρχική σκέψη ήταν να παίξει ως HTPC στο σαλόνι ή στο δωμάτιο που έχω τον προβολέα.
Βέβαια σκέφτομαι οτι μπορεί δεδομένου οτι μπαίνει σε ράφι να αντικαταστήσει το Desktop PC του δωματίου που κυρίως χρησιμοποιώ για το Internet και για εφαρμογές Office.
Ξεκινάω λοιπόν με τις πρώτες φωτογραφίες της συσκευασίας και του πως είναι πακεταρισμενο.
(Κλικ στις φωτογραφίες για 800x600)
Το κουτί είναι μικρό αλλά δίνει την εντύπωση οτι περιέχει κάτι μεγαλύτερο απ'ότι τελικά περιέχει:

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή

Ανοίγοντας το κουτί βλέπεις οτι έχουν προστατεύσει καλά το περιεχόμενο:

Τέλος το ίδιο το κουτί του υπολογιστή έχει μεμβράνες γύρω γύρω και είναι πολύ μικρότερο από τη συσκευασία:

Το συνοδευτικό υλικό περιορίζεται σε ένα απλό φυλλάδιο με τις βασικές οδηγίες και ένα CD με Drivers και Manual καθώς και το καλώδιο της τροφοδοσίας:

Δυο φωτογραφίες για να δώσω σαφή εικόνα για το μέγεθος του υπολογιστή:

Μια άποψη του πίσω μέρους:

Καθώς και μια του μπροστά με τo κάτω πορτάκι ανοιχτό (πάνω υπάρχει θέση για Slim Drive):

Ανοίγοντας το κουτί βρίσκουμε ένα μεταλλικό ραφάκι στο οποίο τοποθετούνται το Slim Drive και ένας σκληρός δίσκος για laptop:

Αφαιρώντας το ράφι βλέπουμε τη μητρική καθώς επίσης και εγκατεστημένα όλα τα καλώδια που χρειάζονται για να δουλέψει ο υπολογιστής συμπεριλαμβανομένων και των 2 Sata για σκληρό δίσκο και Drive:

Γενικά από την πρώτη επαφή μιας και το άνοιξα μόλις φαίνεται πολύ καλοστημένο και ποιοτικό.
Οι επιφάνιές του βέβαια θα μπορούσαν να είναι λιγότερο γυαλιστερές (μπορείς χωρίς υπερβολές να καθρεφτιστείς)
Σε επόμενο post μου θα γράψω εντυπώσεις από τη λειτουργία του και θα δοκιμάσω να δω αν μπορεί τελικά να δουλέψει ως HTPC.
Τελειώνοντας έχω μερικές απορίες σχετικά με τη μνήμη το Drive και το Σκληρό Δίσκο. (Όσα δεν είχε)
1. Για την μνήμη αναφέρει:
supports DDR2-533/667 DDR SDRAM memory
supports max. 2GB capacity
Εγώ αγόρασα εντελώς παρορμιτικά μια 2GB DDR2 Kingston HyperX 800Mhz μην προσέχοντας οτι χρειάζομαι max 667. Θα έχω πρόβλημα;
Λογικά θα δουλέψει απλά στα 667, σωστά;
2. Για το σκληρό δίσκο τι να κοιτάξω; Θέλω κάτι οσο το δυνατόν πιο αθόρυβο, γρήγορο και με αρκετά GB. Αλλά σε λογικές τιμές. Κοιτάω τη σειρά 7200.4 της Seagate.
3. Για Drive σε Sata τι επιλογές υπάρχουν; Γενικά είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ από τα LG χρόνια τώρα, απλά τώρα επειδή δεν έχω ασχοληθεί με Slim ποτέ το ψάχνω...

Reaction score
1
Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

Ωραιότατο φαίνεται Ηλία, φοβερά μαζεμένο κουτί, δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι έχει ύψος μόλις εφτά εκατοστά!!! :111:

Από την άλλη μεριά όμως, γιατί γράφεις ότι θα διαπιστώσεις αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως HTPC; :118:

Reaction score
26

Το κουτάκι όπως είναι κόστησε 250€ και άλλα 20€ κόστησε η μνήμη.
Γενικά είναι εντελώς φθηνή σύνθεση.
Αν δεν δω με τα μάτια μου να αναπαράγει σωστά και χωρίς κολλήματα video στα 1080p δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το αν θα χρησιμοποιηθεί για HTPC.
Προς το παρόν ψάχνω σκληρό δίσκο.
Σκεφτόμουνα για έναν SSD 32GB για δίσκο συστήματος και για αποθήκευση να τραβάω από τους δίσκους των άλλων υπολογιστών του οικιακού δικτύου
Δεν ξέρω αν συμφέρει να πάω σε SSD αλλά βασικά αυτό που με κάνει να το σκέφτομαι εκτός από την ταχύτητα είναι το γεγονός οτι είναι εντελώς αθόρυβοι.
Όμως κοστίζουν.
Μετα είμαι ανάμεσα σε συμβατικούς δίσκους των 5400rpm ή των 7200rpm.
Το πρόβλημά μου είναι ο θόρυβος εδώ και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από δίσκους 2,5 ιντσών.
Μέσα στη μέρα πιθανότατα θα δοκιμάσω να συνδέσω εξωτερικά έναν κανονικό δίσκο 7200rpm και να δω πως τα πάει το μηχανηματάκι και απο θόρυβο και απο επιδόσεις.

Reaction score
14
καλοριζικο και μεγειές!!!

Πανέμορφο είναι

Για δισκο να βάλεις εναν 2.5" αυτόν δηλαδή:

WESTERN DIGITAL 320GB WD3200BJKT SCORPIO BLACK SATA

Με την νέα σειρά της Western Digital, WD Scorpio Black, δεν υπάρχουν πλέον όρια στην ταχύτητα που μεταφέρετε τα δεδομένα σας. Με μνήμη 16MB Cache και ταχύτητα στις 7200RMP, μπορείτε πλέον να απολαύσετε τις ταχύτητες ενός 3,5'' δίσκου στον φορητό σας. Ακόμα, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες όπως WD Intelliseek, WD SecurePark, WD WhisperDrive και WD ShockGuard σας προσφέρει ακόμα χαμηλότερο θόρυβο και κατανάλωση και φυσικά μεγαλύτερη ασφάλεια για τα δεδομένα σας.

είναι αθόρυβος εχει μπεί σε laptop και είναι κορυφή! και οικονομικός

βέβαια με τα ίδια λεφτά πάς στον 5400 στροφών 500άρη της WD αλλά είναι αργότερος και αυτό μπορεί να σε χαλάσει λίγο!

Reaction score
164
Έχω φτιάξει ένα ίδιο μόνος μου. Το μηχανάκι θα σε βολέψει αφάνταστα. Για 1080p δεν το βλέπω βέβαια... (Δεν το έχω δοκιμάσει)

Reaction score
2
Το μονο αρνητικο ειναι οτι δεν εχει ψηφιακη εξοδο ηχου (optical 'η spdif).
Απο που το πηρες ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

σκεφτόμουν κι εγώ ένα τέτοιο HTPC για να το χρησιμοποιήσω σαν music player. Αλλά η έλλειψη ψηφιακής εξόδου ήχου με αποθαρρύνει...

Reaction score
164
Μπορείς αν θέλεις να χτίσεις μόνος σου ένα τέτοιο PC με την Intel D945GCLF2 η οποία έχει onboard S/PDIF.

Reaction score
26

Φόρτωσα Windows Vista 64bit. Η δοκιμή να αναπαράγει αρχείο .mkv 720p ήταν αποτυχημένη.
Μετά δοκίμασα με Ubuntu 8.10 32bit και εκεί το αρχείο παίζει, αλλά στις δύσκολες σκηνές έχω παγωματάκια στην εικόνα.
Οπότε το ξεχνάω σαν HTPC.
Θα μείνει στο δωμάτιο και θα γίνει υπολογιστής για καθημερινή χρήση...

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

σκεφτόμουν κι εγώ ένα τέτοιο HTPC για να το χρησιμοποιήσω σαν music player. Αλλά η έλλειψη ψηφιακής εξόδου ήχου με αποθαρρύνει...
Προσωπικα θα παω για αυτο για music player.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908602
http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=1044635&ext=skroutz

Εχει spdif αλλα μπορουμε να την εμπιστευτουμε ή αναγκαστικα παμε για usb dac ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Απάντηση: Re: Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

Προσωπικα θα παω για αυτο για music player.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908602
http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=1044635&ext=skroutz

Εχει spdif αλλα μπορουμε να την εμπιστευτουμε ή αναγκαστικα παμε για usb dac ?
το έχω δει κι αυτό...

Απλά δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη αυτά τα μηχανάκια...

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω κάτι σαν αυτό, και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
Ναι τα dell ειναι αψογα αλλα και αλλη κατηγορια.
Προσωπικα ψαχνω να ειναι και κατεβαστηρι και με χαμηλη καταναλωση για να μενει συνεχεια ανοικτο.
Ειχα ανοικτο αρκετους μηνες ενα eeePc και δεν εδειχνε να καταλαβαινει τιποτα.

Τελικα την spdif την εμπιστευομαστε ή να κοιταξω για εξωτερικη καρτα?

Reaction score
26

Ενημερωνω λιγάκι το θέμα.
Τελικά μπήκε πάνω ο Black Scorpio 320GB της Western Digital. Ο δίσκος είναι όντως αρκετά αθόρυβος, σίγουρα περισσότερο απ'όσο περίμενα.
Δυστυχώς η κατασκευή του κουτιού κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα δύσκολα στην ψύξη του.
Οι 4cm ύψους ψύκτρες του χωράνε ίσα ίσα και δεν έχουν κανένα κενό από πάνω, αφού εκεί βρίσκεται το DVD-R.
Αποτέλεσμα είναι να έχω θερμοκρασίες 52C-60C + τον θόρυβο από το μικρό και άχρηστο κατα τα άλλα ανεμιστηράκι που δουλεύει δαιμονισμένα στις 4700rpm.
Όταν το βγάλω εντελώς οι θερμοκρασίες είναι στο +10 αλλά σε καμια περίπτωση δεν ξεπερνούν τους 70C.
Όταν ανοίξω το κουτί και βάλω ένα απλό 80cm ανεμιστήρα να χτυπάει πάνω στις ψύκτρες έχω θερμοκρασίες στους 25C-27C καθώς και αισθητή διαφορά στις επιδόσεις του pc.
Δοκιμάζοντας να παίξει 720p δουλεύει χωρίς σπασίματα.
Ίσως αν καταφέρω να τον ψύξω επαρκώς θα μπορέσω ίσως να τον χρησιμοποιήσω σαν HTPC.

Reaction score
26

Είναι στα πλάνα μου.
Προς το παρον φορτώνω WinXP να δοκιμασω μήπως εκεί παίζει καλύτερα απ'ότι στα Ubuntu και επανέχομαι. Διάβασα διάφορα review για την D945GCLF2 και γενικα μου έδωσαν την εντύπωση οτι γενικά μπορεί να γίνει M/B για HTPC.
Έχεις δοκιμάσει να αναπαράγεις 720p? (γιατι 1080p είπες πως δεν το έχεις τσεκάρει)
Ποιες οι εντυπωσεις σου;

Reaction score
164
Κάποια 720 τα είχα δοκιμάσει και έπαιζαν. Τώρα δεν του έχω καν player.
Τρέχει αποκλειστικά uTorrent και MyiHome 24/7.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.205

Τι είναι το MyiHome 24/7;

Reaction score
164
Το Myihome είναι ο server που κάνει share τα αρχεία για το Popcorn.
To 24/7 σημαίνει ότι τρέχει 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. :126:

Reaction score
4
Το Myihome είναι ο server που κάνει share τα αρχεία για το Popcorn.
To 24/7 σημαίνει ότι τρέχει 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. :126:
Αμα του βαλεις εξωτερικο δισκο , μπορεις να το κανεις και αυτον share με το Myihome ??
Το εχεις δοκιμασει ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.570
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος