Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.216
Απάντηση: Re: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

To 24/7 σημαίνει ότι τρέχει 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.
:609::405:

Reaction score
164
Αμα του βαλεις εξωτερικο δισκο , μπορεις να το κανεις και αυτον share με το Myihome ??
Το εχεις δοκιμασει ?
Τον εσωτερικό δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου. Το συνηθισμένο είναι να έχω επάνω του 3 USB δίσκους 2T συνολικά. Κάνει streaming 1080p με το Myihome και seeding καμία 20ρια torrents ταυτόχρονα από τον ίδιο δίσκο. Μόνο μία φορά που έπαιζα 1080p και ταυτόχρονα έκανε seed το ίδιο αρχείο, μου έκανε κολλήματα. Σταμάτησα το συγκεκριμένο seed και αυτό ήταν.

Reaction score
4
Τον εσωτερικό δεν τον χρησιμοποιώ καθόλου. Το συνηθισμένο είναι να έχω επάνω του 3 USB δίσκους 2T συνολικά. Κάνει streaming 1080p με το Myihome και seeding καμία 20ρια torrents ταυτόχρονα από τον ίδιο δίσκο. Μόνο μία φορά που έπαιζα 1080p και ταυτόχρονα έκανε seed το ίδιο αρχείο, μου έκανε κολλήματα. Σταμάτησα το συγκεκριμένο seed και αυτό ήταν.
Streaming κανω και εγω αλλα δεν βλεπει τον εξωτερικο αλλα μονο τον εσωτερικο.
Εχεις καμια ιδεα ?

Reaction score
164
Streaming κανω και εγω αλλα δεν βλεπει τον εξωτερικο αλλα μονο τον εσωτερικο.
Εχεις καμια ιδεα ?
Βάλε τον εξωτερικό δίσκο στα watch folders. Περίμενε λίγο, και όταν δει τα αρχεία από την κυρίως εφαρμογή στο PC, θα τα δει και στο streaming.

Reaction score
4
Βάλε τον εξωτερικό δίσκο στα watch folders. Περίμενε λίγο, και όταν δει τα αρχεία από την κυρίως εφαρμογή στο PC, θα τα δει και στο streaming.
Κατσε βρε Βασιλη.
Που ειναι τα watch folders και δεν τα εχω δει ακομη ?

Reaction score
164
Πας στα "options", στο "audio", "video" ή "images", στην πρώτη καρτέλα δίνεις το κυρίως path που έχεις τα αρχεία, και στη δεύτερη τα watch folders.

Reaction score
4
Πας στα "options", στο "audio", "video" ή "images", στην πρώτη καρτέλα δίνεις το κυρίως path που έχεις τα αρχεία, και στη δεύτερη τα watch folders.
Ok θα το τσεκαρω και θα σου πω.

Thanks

Reaction score
26
Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

Λοιπον παιδες νομίζω έχω πολλά να μάθω ακόμα...
@unforgiven: Τι εννοείς "Κάνει streaming 1080p με το Myihome"?
Τι είναι το Streaming? Εχεις αποθηκευμένο το αρχείο στο PC και το μεταδίδεις σε άλλη συσκευη η οποία το αναπαράγει χωρίς όμως να το αποθηκεύει?
Τελικά δοκίμασα σήμερα και με WinXP και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.
Σίγουρα το PC χρειάζεται καλύτερη ψύξη, αφού δουλεύει αισθητά καλύτερα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Άλλη μια ερώτηση: Χρησιμοποιώ το VLC για αναπαραγωγή .mkv αρχείων. Υπάρχει ίσως κατι καλύτερο;

Reaction score
26
Δοκίμασα να παίξω τα ίδια αρχεία mkv που δεν έπαιζαν σωστα στο VLC με το DivX player και έπαιξαν με αισθητή διαφορά. Στα 720p ούτε σπασιματάκι σε μικρό όμως αρχείο και η χρήση του CPU δεν πέρασε το 50%. Στα 1080p και αρχείο περίπου 8GB η χρήση του CPU ήταν στα 80%-90% αλλά έπιανε και 97%-100% σε κάποιες περιπτώσεις οπου και είχα εικόνα που παγωνε αλλά για πολύ λίγο.
Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με την αναπαραγωγή σε στυλ προβολή PowerPoint που είχα με το VLC.
Τόσο μεγάλη διαφορά απλά χρησιμοποιώντας διαφορετικό Player πως εξηγείται;
Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που μπορώ να δοκιμάσω;

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Shuttle X27D ως πιθανό HTPC

@unforgiven: Τι εννοείς "Κάνει streaming 1080p με το Myihome"?
Τι είναι το Streaming? Εχεις αποθηκευμένο το αρχείο στο PC και το μεταδίδεις σε άλλη συσκευη η οποία το αναπαράγει χωρίς όμως να το αποθηκεύει?
Ακριβώς: Δίνει το αρχείο και το αναπαράγει το Popcorn.

Reaction score
0
Δοκίμασα να παίξω τα ίδια αρχεία mkv που δεν έπαιζαν σωστα στο VLC με το DivX player και έπαιξαν με αισθητή διαφορά. Στα 720p ούτε σπασιματάκι σε μικρό όμως αρχείο και η χρήση του CPU δεν πέρασε το 50%. Στα 1080p και αρχείο περίπου 8GB η χρήση του CPU ήταν στα 80%-90% αλλά έπιανε και 97%-100% σε κάποιες περιπτώσεις οπου και είχα εικόνα που παγωνε αλλά για πολύ λίγο.
Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με την αναπαραγωγή σε στυλ προβολή PowerPoint που είχα με το VLC.
Τόσο μεγάλη διαφορά απλά χρησιμοποιώντας διαφορετικό Player πως εξηγείται;
Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που μπορώ να δοκιμάσω;
CoreAVC... εχω το ίδιο κουτί και τα 720p τα παίζει με 30-40& CPU, ενώ τα 1080p με 70-80%!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.718
Νεότερο μέλος
Nickk