- Reaction score
- 15.548
...το διάβασα....το συμπέρασμα:105:Διαβασε βρε να ξεστραβωθεις
Όχι βρε Στέργιο,δεν είναι καθόλου δύσκολο.Όντως, δύσκολο δίλημμα!
Χωρις να ειμαι σιγουρος Στεργιε,αλλα με βαση την εμπειρια που εχω αποκτησει ολα αυτα τα χρονια,θα ελεγα τα εξης...Τα στοιχεία του τεστ εν τάχει και με τη βοήθεια μετάφρασης:
ansi: 540:1
on/off: 5-7.000:1 (native), 10.000-14.000:1 (dynamic black)
1000-1700 lumens καλιμπραρισμένος.
εξαιρετική ίριδα με αδιόρατη λειτουργία.
το pure motion λειτουργεί άριστα εξαφανίζοντας το ghosting στο 3d.
3d αναφοράς.
τέλεια αναπαραγωγή χρωμάτων με το λογισμικό καλιμπραρίσματος που παρέχει η ίδια η εταιρεία.
άριστη επεξεργασία εικόνας.
σχεδόν ανύπαρκτα τεχνουργήματα που σχετίζονται με τους dlp.
εμφάνιση που παραπέμπει σε έργο τέχνης.
Στα αρνητικά αναφέρεται το τηλεχειριστήριο (απαράλλακτο εδώ και τόσα χρόνια και απαράδεκτο για τόσο ακριβό προβολέα), η ασυμβατότητα με γυαλιά τύπου dlp-link, το δύσχρηστο lens shift, ενώ το δείγμα της δοκιμής είχε ελαφρά προβλήματα σύγκλισης. Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή του.
Στον επίλογο, αναφέρεται ότι η εικόνα του πλησιάζει την τελειότητα, δεν έχει ουσιαστικές αδυναμίες και ότι όποιος επιθυμεί ένα τέτοιο επίπεδο απόδοσης, πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, ενώ προτείνεται ανεπιφύλακτα για αγορά.
Σχόλιο δικό μου: τελικά αυτό που κατάλαβα, διαβάζοντας την παρουσίαση είναι ότι παρόλο που ένα φθηνό και ένα ακριβό μηχάνημα στη θεωρία προσφέρουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, στην πράξη το φθηνό υλοποιεί κάποια από αυτά από μέτρια έως καλά (ίριδα, βελτιστοποίηση κίνησης, επεξεργασία εικόνας), ενώ το ακριβό τα κάνει όλα από πολύ καλά έως τέλεια. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση την ανώτερη ποιότητα υλικών, την πολυπλοκότητα της κατασκευής λόγω τριών τσιπ, τα καλύτερα οπτικά μέρη και τη δυνατότητα να φωτισθούν πολύ μεγαλύτερες οθόνες, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης τέτοιων μηχανημάτων για τον μερακλή της εικόνας που συνάμα έχει και βαθύ πορτοφόλι. Και επειδή σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο 4κ της SONY, ο υποφήφιος αγοραστής της κατηγορίας θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε "σωστό" και "αξιόπιστο" 1080p και σε 4κ, φορτωμένο με παιδικές ασθένειες και με τεχνολογία αμφισβητούμενης αξιοπιστίας (ελέω sxrd). Όντως, δύσκολο δίλημμα!