Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Reaction score
3.489
Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Αρα με λιγα λογια εαν ξεπερασει το Weiss Medea το οποιο ναι μεν ειναι παλιο αλλα ακομα ειναι απο τα κορυφαια στον πλανητη σε αποδοση τοτε ναι θα μιλαμε για αποκαλυψη και τεχνολογικο breakthrough....

Και ξαναλεω μιλαω για απολυτες επιδοσεις και οχι value for money. Εννοειται οτι σε value for money και μονο που ειναι DIY εαν το αποτελεσμα ειναι ορθο θα ξεφτιλιζει οποιοδηποτε εμπορικο προιον..
Το αναλογικό στάδιο του Weiss Medea, πόσο δύσκολο νομίζεις ότι μπορεί να υλοποιηθεί ως ιδιοκατασκευή με τα ίδα ακριβώς υλικά ;
Δεν αναφέρω περιπτώσεις χρήσης υλικών δακαπλάσις τιμής, απλά τα ιδια υλικά παντού.
:109:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Το βέβαιο είναι πως θέλει πολύ προσπάθεια να βγάλεις πατάτα με opamps ενώ αντίθετα στα διακριτά θέλει πολύ προσπάθεια για να βγάλεις κάτι καλό και απροβλημάτιστο, πόσο μάλλον εφάμιλλο και καλύτερο από σοβαρές υλοποιήσεις με τελεστικούς...
διαφωνω οτι δε μπορεις να φτιαξεις σοβαρες υλοποιησεις με διακριτα. Οτι δε μπορεις να το φτιαξεις ευκολα αυτο ναι μαζι σου...

κοιταξε κατα τη γνωμη μου καποιες πολυ σοβαρες υλοποιησεις με διακριτα υλοποιηθηκαν γιατι θελαν να φτασουν ενα βημα παραπερα. Για παραδειγμα το Orpheus Dac One (θυγατρικη της Anagram) που εχω υποτιθεται οτι ειναι αριστη υλοποιηση οσον αφορα το ψηφιακο κομματι και την τροφοδοσια και με χρηση τελεστικων στην εξοδο αλλα η εταιρια αυτη οταν αποφασισε οτι θελει να φτασει (και ισως να ξεπερασει) το Weiss Medea αναγκαστηκε να φτιαξει και το Special Edition μοντελο το οποιο ειχε και αυτο ξεφορτωθει τους τελεστικους οπως και το Medea.

Reaction score
684

Το αναλογικό στάδιο του Weiss Medea, πόσο δύσκολο νομίζεις ότι μπορεί να υλοποιηθεί ως ιδιοκατασκευή με τα ίδα ακριβώς υλικά ;
Δεν αναφέρω περιπτώσεις χρήσης υλικών δακαπλάσις τιμής, απλά τα ιδια υλικά παντού.
:109:
λογικα δε πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο αν εχουμε προσβαση στα ιδια υλικα. Οποιος μπορει να το κανει θα σωσει πολυ κοσμο παντως (και εγω δε γουσταρω να δωσω χοντρα λεφτα σε ενα DAC να πω την αληθεια, το θεωρω αμαρτια).

Ωραιο project θα ηταν και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι ενδιαφερομενοι χρηστες

Επειδη ψαχνομαι για καινουργιο DAC σκεφτομουν οτι θα ηταν ωραια να παρει καποιος τα τελευταια Evaluation Board της Anagram ειτε το Buffalo και να κολλησει και ενα ωραιο αναλογικο σταδιο και να φτιαξει κατι διαστημικο με λιγα σχετικα λεφτα. Αλλα οι περισσοτεροι που μπορουν να υλοποιησουν κατι τετοιο μιλανε για λαμπατο σταδιο εξοδου οπου παλι μπλεκεις με τον χαρακτηρα της καθε λαμπας.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

διαφωνω οτι δε μπορεις να φτιαξεις σοβαρες υλοποιησεις με διακριτα.
Γιατί που με είδες να το αποκλείω;
Είπα απλά ότι είναι πολύ δύσκολο.

...στα διακριτά θέλει πολύ προσπάθεια για να βγάλεις κάτι καλό και απροβλημάτιστο, πόσο μάλλον εφάμιλλο και καλύτερο από σοβαρές υλοποιήσεις με τελεστικούς..

Reaction score
1.772

sorry θελω να διευκρινισω οτι δεν εννοουσα οποιαδηποτε υλοποιηση με διακριτα αλλα μονο τις κορυφαιες υλοποιησεις με διακριτα. Αλλο πραγμα το Weiss Medea και αλλο το PS Audio και το AQVOX (ολα διακριτα εχουν αλλα καμια σχεση).

Αρα με λιγα λογια εαν ξεπερασει το Weiss Medea το οποιο ναι μεν ειναι παλιο αλλα ακομα ειναι απο τα κορυφαια στον πλανητη σε αποδοση τοτε ναι θα μιλαμε για αποκαλυψη και τεχνολογικο breakthrough....

Και ξαναλεω μιλαω για απολυτες επιδοσεις και οχι value for money. Εννοειται οτι σε value for money και μονο που ειναι DIY εαν το αποτελεσμα ειναι ορθο θα ξεφτιλιζει οποιοδηποτε εμπορικο προιον..
τα εχουμε ξαναπη για το medea.

το νεο δεδομενο ειναι οτι στα χαρτια (μετρησεις) ειναι ισοδυναμα.

μενουν οι ακροασεις αρκει βεβαια να βρεθη καποιος με medea να

δεχτη την προκληση.

σε λιγο θα βγη και το buffalo με το tweakers board που εαν

ειναι δικαναλο το ονειρο σου θα ειναι πιο ευκολο να

πραγματοποιηθη αφου θα μπορης να βαλης οτι αναλογικο σταδιο

θελης.

Reaction score
684

εαν υπαρχει καποιος στην Αθηνα ο οποιος το εφτιαξε στην τελευταια εκδοση θα με ενδιεφερε να το ακουσουμε σε σχεση με το Orpheus....

εκτος εαν μπορει να το φερει καποιος φιλος απο την επαρχια κατα τη διαρκεια της εκθεσης...

Reaction score
1.772

εαν υπαρχει καποιος στην Αθηνα ο οποιος το εφτιαξε στην τελευταια εκδοση θα με ενδιεφερε να το ακουσουμε σε σχεση με το Orpheus....

εκτος εαν μπορει να το φερει καποιος φιλος απο την επαρχια κατα τη διαρκεια της εκθεσης...
εχτες εστειλα ενα με βαρβατη τροφοδοσια.

σου στελνω πμ.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Αλήθεια, αντίστοιχης πολυπλοκότητας (και κόστους υλικών) μηχανάκια υπάρχουν σε έτοιμες HiEnd συσκευές, DAC ή CDplayer, και πόσο κοστίζουν αυτές;
Ή ας το πάμε αλλιώς (γιατί σιγά μη σου βάλει 10 shunt τροφοδοτικά ο άλλος και ψήνεται το μηχάνημα με αποτέλεσμα να έχει άλλους μπελάδες όπως υψηλό failure rate): το συγκεκριμένο πόσο θα κόστιζε αν έβγαινε ως εμπορικό προϊόν από κάποια HiEnd εταιρεία;
Να πω 20 χιλιάρικα αν έκανες υπομονή ώστε να αγοράσεις το demo κομμάτι που θα γυρίσει όλα τα περιοδικά; :121:

Ρωτάω γιατί έχω ένα περίεργο προαίσθημα ότι αυτό, ή ακόμα κι αυτό, παρόλο που δεν έχουν ξεχωριστό τροφοδοτικό, 20 μετασχηματιστές και 1000 πυκνωτές, θα σκουπίζουν το πάτωμα με(wipe the floor with - για τους αγγλομαθείς) τη δημιουργία του κ. Borbely.
Ελπίζω να είναι καθαρό που το πάω... :144:
Το συγκεκριμενο dac θα μπορουμε να το ακουσουμε σε κανα δυο μηνες. Μεχρι τοτε επειδη εχω την ευτυχια ολα τα μηχανακια μου να ειναι σχεδιασεις Erno Borbely φοβαμαι οτι δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο. Δεν εχουν τυχει αποδοχης απο τη DIY κοινοτητα γιατι ειναι λιγο ζορικα στην κατασκευη τους.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Simaudio MOON 750D DAC/Transport (Sabre-powered)

Δεν εχουν τυχει αποδοχης απο τη DIY κοινοτητα γιατι ειναι λιγο ζορικα στην κατασκευη τους.
Σε αυτό επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω... Γενικώς το DIY ούτε εύκολο είναι ούτε φθηνό.
Η δυσκολία στην κατασκευή δεν είναι περιοριστικός παράγοντας αλλά μάλλον πρόκληση για πολλούς - αρκεί να υπάρχει λόγος.
Εδώ οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να φτιάξουνε μία τρέλα του Pass (ενισχυτή που "φοράει" πολλές εκατοντάδες δυσεύρετα JFETs)...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506