SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Reaction score
173
Απάντηση: Re: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Ότι υπάρχει από τον πατέρα μου είναι μέσα στο μυαλό μου, δεν χρειάζομαι ένα μνημείο να μου τον θυμίζει.

Αυτη η φραση ειναι η ουσια της ζωης!!!!!!!!!
Οσο ειναι εν ζωη ο ανθρωπος πρεπει ειμαστε ΚΑΛΑ.
Αν φυγει απο τη ζωη δεν γινετε τιποτα!

Να εισαι καλα φιλε και να θυμασαι τον πατερα σου για παντα!

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0
Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Καύση.
Όπως είπατε και όλοι που συμφωνείτε με την καύση έτσι και εγώ πιστεύω ότι αν θέλω να θυμάμαι κάποιον που έχασα δεν θα μου τον θυμίζει μια κρύα μαρμάρινη πλάκα, μια ξεθωτιασμένη απο τον ήλιο φωτογραφία, δύο βάζα με ξεραμένα λουλούδια και ένα σβυστό καντήλι. Όλα όσα θέλω να θυμάμαι είναι στην καρδιά μου και στο μυαλό μου.

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν να σκοτωθείς ψυχικά όταν δεις τον άνθρωπό σου να μπαίνει στον κλίβανο ή όταν σου παραδώσουν τις στάχτες;
ΝΑΙ 1000 ΝΑΙ στην καυση.
Γιατι δεν ειναι μονο η ταφη αλλα και η εκταφη.Εκει ζεις το μεγαλο δραμα οταν σου λενε οτι τα χωματα δεν εκαναν τη δουλεια τους σωστα και πρεπει να ταφει αλλου.
Ασχημο θεμα ανοιξαμε και ποναει ολους μας.

Λυμαμαι για τον πατερα σου να εισαι γερος και να τον τιμας!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Η ελευθερία επιλογής είναι η καλύτερη λύση - πρώτα-πρώτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεύτερον για να αποφεύγεται η γελοιοποίηση των θρησκευτικών τελετών από άτομα που δεν συμμετέχουν συνειδητοποιημένα, και τρίτον γιατί σε τέτοια περίπτωση θα φανούν και οι πραγματικοί οπαδοί της καύσης. Γιατί πέρα από την πορεία του ελεύθερου και νόμιμου πολιτικού γάμου στην Ελλάδα (η οποία προαναφέρθηκε), υπάρχουν και τα ακόμη μικρότερα, σχεδόν μηδαμινά, ποσοστά της ονοματοδοσίας στο ληξιαρχείο σε αντικατάσταση της βάπτισης. Υποψιάζομαι ότι και με την εξόδια τελετή θα γίνει το ίδιο, δηλαδή στο τέλος η συντριπτική πλειοψηφία θα προτιμήσει να κηδέψει τον άνθρωπό της. Κι αυτό γιατί ο καθένας μας είναι εύκολο να αρνηθεί την ευλογία για τον εαυτό του δηλώνοντας αδιάφορος ως προς τη θρησκεία, αλλά πολύ δύσκολα παίρνει την ευθύνη να στερήσει την ευλογία από άλλους δικούς του ανθρώπους.
Είναι αυτή η σπίθα που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, και που λέει "λες τελικά να υπάρχει Θεός;" Όποιος κι αν είναι αυτός ο θεός για τον καθένα...

Όσο για την εκμετάλλευση, θα βρεθεί τρόπος και γι' αυτήν! Φέρετρα πολυτελείας, αίθουσες πολυτελείας για τους τεθλιμμένους, ποικιλία σε τεφροδοχεία, οργανωμένες εκδρομές για τη διασκόρπιση της τέφρας... Κι ο καθένας, όπως και στην κηδεία, θα θέλει να τιμήσει τον άνθρωπό του για τελευταία φορά με τον καλύτερο τρόπο, οπότε πάλι θα τα ακουμπήσει...

Reaction score
1.213
Η ελευθερία επιλογής είναι η καλύτερη λύση - πρώτα-πρώτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεύτερον για να αποφεύγεται η γελοιοποίηση των θρησκευτικών τελετών από άτομα που δεν συμμετέχουν συνειδητοποιημένα, και τρίτον γιατί σε τέτοια περίπτωση θα φανούν και οι πραγματικοί οπαδοί της καύσης. Γιατί πέρα από την πορεία του ελεύθερου και νόμιμου πολιτικού γάμου στην Ελλάδα (η οποία προαναφέρθηκε), υπάρχουν και τα ακόμη μικρότερα, σχεδόν μηδαμινά, ποσοστά της ονοματοδοσίας στο ληξιαρχείο σε αντικατάσταση της βάπτισης. Υποψιάζομαι ότι και με την εξόδια τελετή θα γίνει το ίδιο, δηλαδή στο τέλος η συντριπτική πλειοψηφία θα προτιμήσει να κηδέψει τον άνθρωπό της. Κι αυτό γιατί ο καθένας μας είναι εύκολο να αρνηθεί την ευλογία για τον εαυτό του δηλώνοντας αδιάφορος ως προς τη θρησκεία, αλλά πολύ δύσκολα παίρνει την ευθύνη να στερήσει την ευλογία από άλλους δικούς του ανθρώπους.
Είναι αυτή η σπίθα που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, και που λέει "λες τελικά να υπάρχει Θεός;" Όποιος κι αν είναι αυτός ο θεός για τον καθένα...

Όσο για την εκμετάλλευση, θα βρεθεί τρόπος και γι' αυτήν! Φέρετρα πολυτελείας, αίθουσες πολυτελείας για τους τεθλιμμένους, ποικιλία σε τεφροδοχεία, οργανωμένες εκδρομές για τη διασκόρπιση της τέφρας... Κι ο καθένας, όπως και στην κηδεία, θα θέλει να τιμήσει τον άνθρωπό του για τελευταία φορά με τον καλύτερο τρόπο, οπότε πάλι θα τα ακουμπήσει...
+ 3 -1

Συμφωνω με τις 3 αιτιολογησεις απολυτα

Εχω σοβαρες αμφιβολιες για τα κινητρα που εχουν οι ανθρωποι οσο αφορα τις θρησκευτικες τελετες...αν ειναι δηλαδη για την ευλογια του θεου

Μαλλον αντι για το ''υπαρχει θεος '' αναρωτιουνται ''τι θα πει ο κοσμος ''??
Γιαυτο και βλεπεις γαμους-πανηγυρια (συγγενεις του ζευγαριου να αναγαγουν το γαμο σε καταναλωτικο happening ..τραπεζωματα- λιστες δωρων-...καλεσμενους που δεν πανε στη τελετη αλλα μονο στο φαγοποτι και κανουν και γκριματσες για το φαγητο και αλλα τετοια απιστευτα) κηδειες οπου ο αλλος πηγαινει απο υποχρεωση και προχωραει στον δρομο με απιστευτη βαρεμαρα ελπιζοντας να τελειωνει οσο το δυνατον πιο γρηγορα..κλπ κλπ

Reaction score
1.213
Παραδειγμα...ολοι σχεδον προτιμησαμε την καυση εδω...μαλλον κανενας τελικα δεν θα την επελεγε (ουτε για τον ιδιο)...μαλλον η εκκλησια ξερει καλα το παιχνιδι της πλυσης εγκεφαλου...και πως να σου δημηιουργει τυψεις.

Φερσου στον ανθρωπο σου οσο καλυτερα μπορεις στη ζωη....και αυτο ειναι το μονο που μετραει....

Reaction score
2
Καυση.

Ερωτηση προς αυτους που υποστηριζουν οτι στον ταφο υπαρχει καποιου ειδους επαφη. Οταν εχεις χασει ενα αγαπημενο σου προσωπο, τι ειναι πιο οδυνηρο, να ξερεις οτι εγινε δωρητης οργανων για να σωσει καποιον αλλο, ή ακομα κ οτι εγινε σταχτη, ή να τον εχεις τοσο μα τοσο κοντα, μα ταυτοχρονα τοσο μακρια, και να δυσκολευεσαι να συνηδειτοποιησεις τον χαμο του?

Για τον εαυτο μου παντως θα προτιμουσα απο το δικο μου θανατο να παραμεινει καποιος στη ζωη. Και αν ειναι να χρειαζεται να πηγανουμε στον ταφο για να θυμομαστε τον εκλειποντα, τοτε κατι δεν εχει γινει σωστα. Εγω παντως οσους εχω χασει (λιγους, λογω ηλικιας) προτιμω να τους συνδεω με αναμνησεις, παρα με ενα συγκεκριμενο μερος...

Συν το οτι δεν θελω για κανενα λογο και με κανεναν τροπο να συντηρω την Εκκλησια Α.Ε.

Reaction score
164
Κατανοούμε βέβαια ότι καύση σημαίνει να μην γίνεται θρησκευτική κηδεία. Προσωπικά αυτό με ενοχλεί περισσότερο.
Όπως είπατε και όλοι που συμφωνείτε με την καύση έτσι και εγώ πιστεύω ότι αν θέλω να θυμάμαι κάποιον που έχασα δεν θα μου τον θυμίζει μια κρύα μαρμάρινη πλάκα, μια ξεθωτιασμένη απο τον ήλιο φωτογραφία, δύο βάζα με ξεραμένα λουλούδια και ένα σβυστό καντήλι. Όλα όσα θέλω να θυμάμαι είναι στην καρδιά μου και στο μυαλό μου.
Μεγάλη εγκατάλειψη βρε Ειρήνη... Σαφέστατα και κάποιον μας τον θυμίζουν τα πράγματα που έχουμε μέσα στο μυαλό μας και όσα έχει κάνει. Οι θύμισες υπάρχουν μέσα στην καρδιά μας και δεν είναι κανένα μάρμαρο ή φωτογραφία που μας υπενθυμίζει τον αγαπημένο μας που χάσαμε. Είναι όμως το συμβολικό της όλης κίνησης, ότι κάτι προσφέρεις, ότι κάνεις κάτι συμβολικό γι' αυτόν: ένα λουλούδι, ένα αναμμένο καντήλι... Μικρά πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και σε φέρνουν σε κάποιο είδος επαφή με τον δικό σου.
Γιατι δεν ειναι μονο η ταφη αλλα και η εκταφη.Εκει ζεις το μεγαλο δραμα οταν σου λενε οτι τα χωματα δεν εκαναν τη δουλεια τους σωστα και πρεπει να ταφει αλλου.
Ασχημο θεμα ανοιξαμε και ποναει ολους μας.
Λυμαμαι για τον πατερα σου να εισαι γερος και να τον τιμας!
Σε ευχαριστώ πολύ Φάνη. Η εκταφή, που είναι το θλιβερό μέρος της υπόθεσης και είναι αποτέλεσμα της ζωής στην πόλη, είναι κάτι που με αγχώνει πολύ... Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι... Ευτυχώς που δεν χρειάζεται να παρίσταται κάποιος συγγενής. Ή μάλλον ευτυχώς που εύκολα παρακάμπτεται.

Ερωτηση προς αυτους που υποστηριζουν οτι στον ταφο υπαρχει καποιου ειδους επαφη. Οταν εχεις χασει ενα αγαπημενο σου προσωπο, τι ειναι πιο οδυνηρο, να ξερεις οτι εγινε δωρητης οργανων για να σωσει καποιον αλλο, ή ακομα κ οτι εγινε σταχτη, ή να τον εχεις τοσο μα τοσο κοντα, μα ταυτοχρονα τοσο μακρια, και να δυσκολευεσαι να συνηδειτοποιησεις τον χαμο του?
Το να γίνεις δωρητής οργάνων δεν αποκλείει τη ταφή. Να στο να δίνεις στα όργανά σου...

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΥΣΗ ΕΙΧΑΝ.
Η ΤΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ...
Να υποθέσω ότι είσαι αβάπτιστος, ότι θα παντρευτείς με πολιτικό γάμο και ότι δεν συμμετέχεις καθόλου στην Εκκλησιαστική ζωή; 100% δικαίωμά σου...
Όσο για το επίθετο "ξενόφερτος" το αφήνω ασχολίαστο.

Reaction score
60
Διαβαστε μια αποψη της εκκλησιας για την καυση.

http://www.i-m-attikis.gr/html/gr/mainpage/Tafh/kaush2.htm

Ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε βεβαια αλλα μου ειναι δυσκολο να κανω αυτο που ειναι διατεθιμενοι να κανουν αρκετοι.

Δεν μπορω , δεν μ αρεσει η ιδεα οτι ανθρωποι βαζουν τους δικους τους ανθρωπους σε ενα σταχτοδοχειο και με σελοτεϊπ να κολλησουν μια μικρη φωτογραφια και να γραψουν "μπαμπας η μαμα" !

Εξαλλου συμφωνα με την ελληνικη γλωσσα σημαινει αυτο

μνημα - μνημειο - μνημη.

Σε αναμνηση του νεκρου.

Reaction score
60
το θέμα είναι πως το σώμα μας όπως στην ζωή έτσι και στο θάνατο πρέπει να έχουμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΕΧTREME ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΣΙΚΑ !

http://www.koerperwelten.com/en.html

Και αν αντεχετε τα σκληρα θεαματα ψαχτε το επιστημονικο dvd ANATOMY FOR BEGINΝERS που το παρουσιαζει ο Gunther von Hagens για να δειτε το ανθρωπινο σωμα οπως δεν το εχετε δει ποτε.

, -

Reaction score
1.213
Διαβαστε μια αποψη της εκκλησιας για την καυση.

http://www.i-m-attikis.gr/html/gr/mainpage/Tafh/kaush2.htm

Ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε βεβαια αλλα μου ειναι δυσκολο να κανω αυτο που ειναι διατεθιμενοι να κανουν αρκετοι.

Δεν μπορω , δεν μ αρεσει η ιδεα οτι ανθρωποι βαζουν τους δικους τους ανθρωπους σε ενα σταχτοδοχειο και με σελοτεϊπ να κολλησουν μια μικρη φωτογραφια και να γραψουν "μπαμπας η μαμα" !

Εξαλλου συμφωνα με την ελληνικη γλωσσα σημαινει αυτο

μνημα - μνημειο - μνημη.

Σε αναμνηση του νεκρου.
Συγκρατω αυτο απο το κειμενο της εκκλησιας ''Η καύση των νεκρών οδηγεί στην καύση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας''

Ας δωσουν κανα φραγκο οι λησταρχοι για κανα πυροπαθη και μετα ας μιλησουν για ανθρωπινη αξιοπρεπεια....που εχουν βρει τροπους να τα παιρνουν απο τους πιστους με οποιο τροπο γινεται....θυμαμαι που ο παπατραγος σε κηδεια παππου φιλου μου πηγε να κανει και μανουρα γιατι τα λεφτα (you know..) του φανηκαν λιγα....ρε ουυυυ

Οσο για το οτι σε μερικους ανθρωπους αυτη η λυση φαινεται σκληρη και μακρια απο τα πιστευω τους...αυτο δεκτο..και σεβαστο

Reaction score
164
Ας δωσουν κανα φραγκο οι λησταρχοι για κανα πυροπαθη και μετα ας μιλησουν για ανθρωπινη αξιοπρεπεια....που εχουν βρει τροπους να τα παιρνουν απο τους πιστους με οποιο τροπο γινεται....θυμαμαι που ο παπατραγος σε κηδεια παππου φιλου μου πηγε να κανει και μανουρα γιατι τα λεφτα (you know..) του φανηκαν λιγα....ρε ουυυυ
Κοίταξε, είναι απλό: η "Εκκλησία Α.Ε., πωλήσεις ελπίδας" είναι κατά της καύσης των νεκρών. Μάλλον είναι υπέρ της καύσης των ζωντανών, γι' αυτό δεν δώσανε φράγκο για τους πυροπαθείς... :mad_3:
Όσο για τα άλλα... Πήγαινε Μ. Παρασκευή ή ψυχοσάββατο σε κοιμητήριο να δεις πώς τρέχει πάνω-κάτω το παπαδαριό διασκελίζοντας τα μνήματα για να προλάβουν όλα τα ευρώ... ε... συγγνώμη, όλους τους πιστούς ήθελα να πω...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ας μη μπερδεύουμε την πίστη με τους - αναμφίβολα αρκετούς - ανάξιους εκπροσώπους του κλήρου...

Reaction score
164
Ας μη μπερδεύουμε την πίστη με τους - αναμφίβολα αρκετούς - ανάξιους εκπροσώπους του κλήρου...
Καμία σχέση οι μεν με τους δε. Το πολύ κακό είναι ότι ψάχνοντας και έχοντας ανάγκη τους μεν, πέφτεις στους δε. Και δυστυχώς όσο πιο ψηλά βρίσκεται ο κληρικός, τόσο μεγαλύτρες πιθανότητες έχει να ανήκει στους "δε"...

Reaction score
1
Παραδειγμα...ολοι σχεδον προτιμησαμε την καυση εδω...μαλλον κανενας τελικα δεν θα την επελεγε (ουτε για τον ιδιο)...μαλλον η εκκλησια ξερει καλα το παιχνιδι της πλυσης εγκεφαλου...και πως να σου δημηιουργει τυψεις.
σιγα μη προκαλεσει σε ολους τυψεις το οικουμενικο εκκλησιαστικο αδερφατο! εγω στη διαθηκη μου θα γραψω πως θελω να καω και οι σταχτες μου να ριχτουν σε ενα απο τα μικρα δοχεια αμμου οπου τα κανουν οι γατες ή να φυλαχτουν σε δοχειο ουρων απ' άυτα που πανε στους γιατρους! Ευλογησον...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney