small - large

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.343

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
δλδ και τα Klipsch RP-280FA με τα οποία θέλω να αντικαταστήσω τα μπροστινά μου, πάλι small.... και όταν θέλω να ακούσω μουσική? κάνω συμβιβασμούς...
Όταν ακούς μουσική 2 channel stereo ο ενισχυτής σου κρατάει τις ρυθμίσεις του surround mode?
Στον δικάναλο ήχο σίγουρα μπορείς να έχεις ''εκτός'' το sub.
Δεν θυμάμαι αν αλλάζει και το small-large...

Reaction score
7.890
Όταν ακούς μουσική 2 channel stereo ο ενισχυτής σου κρατάει τις ρυθμίσεις του surround mode?
Στον δικάναλο ήχο σίγουρα μπορείς να έχεις ''εκτός'' το sub.
Δεν θυμάμαι αν αλλάζει και το small-large...
επειδή σαν πηγή έχω κυρίως το pc τον έχω straight και παίζει ότι σήμα λάβει. υπάρχει πρόγραμμα stereo και 7 channel stereo αλλά την ρύθμιση το τι είναι τα ηχεία δεν νομίζω να την αλλάζει και είναι στο βασικό του menu. θα το δοκιμάσω σε λίγο.

Timaras

Reaction score
2.153
και όταν θέλω να ακούσω μουσική?
Δε θέλεις να εμπλέκεται το sub στις μουσικές ακροάσεις?
Γιατί όχι?
[DOUBLEPOST=1516897539][/DOUBLEPOST]
Στον δικό μου παλαιότερο Yamaha τις κρατάει,μάλλον και στους νεότερους.
Δεν ξέρω μόνο αν στο Pure direct δεν εφαρμόζει καμμία ρύθμιση οπότε ακούς ότι μπορούν να παίξουν τα ηχεία!

Reaction score
7.890
Δε θέλεις να εμπλέκεται το sub στις μουσικές ακροάσεις?
Γιατί όχι?
[DOUBLEPOST=1516897539][/DOUBLEPOST]
Στον δικό μου παλαιότερο Yamaha τις κρατάει,μάλλον και στους νεότερους.
Δεν ξέρω μόνο αν στο Pure direct δεν εφαρμόζει καμμία ρύθμιση οπότε ακούς ότι μπορούν να παίξουν τα ηχεία!
Ναι τις κρατάει τελικά και το sub είναι πάντα ενεργό.
Παιδιά να ρωτήσω τι αλλάζει μόλις τα κάνεις small. Αυτό που ακούω με cross στα 100 είναι πολύ φτωχο. Από 60 και κάτω αρχίζει να είναι αρεστό το αποτέλεσμα.

Timaras

Reaction score
2.153
Παιδιά να ρωτήσω τι αλλάζει μόλις τα κάνεις small
Αποκόπτει τις συχνότητες από την ορισμένη του cross και κάτω από τα ηχεία και τις στέλνει στο sub.

Reaction score
7.890
Αποκόπτει τις συχνότητες από την ορισμένη του cross και κάτω από τα ηχεία και τις στέλνει στο sub.
θεωρητικά αυτό πρέπει να κάνει αλλά νομίζω ότι κάνει και κάτι παραπάνω. από τι στιγμή που βάζω πχ αποκοπή στα 40 hz γιατί ένα τραγούδι που έχει έντονα χαμηλά γύρο στα 60hz και κουνάει καλά τα woofer όταν είναι large, σε small δεν νιώθουν τίποτα?

Reaction score
29.516
Το Pure direct απλά παίζει ότι του δώσεις και δεν εφαρμόζει κανενός είδους παραμετροποίηση. Κανονικά στο pure δεν θα υπάρχει ούτε sub.
[DOUBLEPOST=1516901742][/DOUBLEPOST]Αναλόγως της επίδρασης του χώρου. Σίγουρα δεν θα παίζει το ίδιο παντού το σαμπ . Δοκίμασε διαφορετικές θέσεις στον χώρο.
Οπου σου κάτσει καλύτερα το αφήνεις.

Reaction score
7.890
Το Pure direct απλά παίζει ότι του δώσεις και δεν εφαρμόζει κανενός είδους παραμετροποίηση. Κανονικά στο pure δεν θα υπάρχει ούτε sub.
[DOUBLEPOST=1516901742][/DOUBLEPOST]Αναλόγως της επίδρασης του χώρου. Σίγουρα δεν θα παίζει το ίδιο παντού το σαμπ . Δοκίμασε διαφορετικές θέσεις στον χώρο.
Οπου σου κάτσει καλύτερα το αφήνεις.
πράγματι με pure παίζει stereo large χωρίς sub

Reaction score
5.614
Tην επόμενη φορά να πάρεις AV μηχανάκι που προσφέρει bass management ταυτόχρονα με pure direct. Είναι μεγάλη ευκολία και δίνει τον καλύτερο ήχο στο δικάναλο.

Eκτός και αν πάρεις Rel sub, που επιτρέπει ταυτόχρονη σύνδεση speaker level και line level, και με ξεχωριστή μάλιστα ρύθμιση συχνότητας αποκοπής και gain για κάθε είσοδο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.343
Υπάρχει ενα καλό επιχείρημα στο να μην μπει Small το 801 (και αλλα αντίστοιχα θηριοηχεία που κατεβαίνουν κάτω απο 20Hz), και αυτο ειναι στο να υπάρχουν περισσότερες απο μια πηγές χαμηλών συχνοτήτων στον χώρο, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη κατανομή.

Κατά τα άλλα, και εφοσον το subwoofer είναι αντιστοίχων δυνατοτήτων με τα όποια “801”, δηλαδη τους ρίχνει 5-10db στο κεφάλι, ναι, Small.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.749
Το όποιο 801, στους 20 και 25, μόνο να κλάνει ξέρει. Γι'αυτό κι η μαμά του η μπιενταμπλεγιου, του βγάζει σαμπ και δε το αφήνει ξεβρακωτο να το κλαίνε κι οι ρέγγες.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Και με τους yamaha και τον marantz τώρα, τουλάχιστον σε μουσική., έχω υποβάθμιση ήχου και μάλιστα μεγάλη. (Σαν small).

Ούτως ή άλλως τον av τον έχω παροπλισμένο σε μουσική, παρ όλα αυτά, μόνο σαν large τα ηχεία και σε pure direct, πλησιάζει κάπως τον pro μου. Δεν τον φτάνει φυσικά, όμως ρυθμισμένος έτσι, κάααπως τον πλησιάζει. Και δεν είναι μόνο δική μου γνώμη αυτή, αλλά και όσων κατά καιρούς έχω απασχολήσει για το θέμα αυτό.

Timaras

Reaction score
2.153
Μήπως είναι πεταμένο όπου όπου χωράει με αποτέλεσμα να μην δένει με τα κυρίως ηχεία?(φασικά,συχνοτικά και άλλα τέτοια πονηρά?)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Αυτό ίσως συμβαίνει, σχετικά βέβαια με την φάση, γνωρίζω αρκετά, άρα από εκεί δεν έχω πρόβλημα.
Δεν έχω παράπονο, διότι ο χώρος μου είναι τελείως ακατάλληλος για home cinema αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Ίσως και το sub μου να κατώτερο των περιστάσεων: https://www.cnet.com/products/yamaha-yst-sw315-black/specs/

Timaras

Reaction score
2.153
Δεν έχω παράπονο, διότι ο χώρος μου είναι τελείως ακατάλληλος για home cinema αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Δυστυχώς,αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι και επειδή κανένας επεμβαίνει σ'αυτόν το ρίχνουμε στα ηχεία.
Ίσως και το sub μου να κατώτερο των περιστάσεων
Ίσως να'χεις ένα δίκιο και σ'αυτό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos