Sonos

Reaction score
5.647
Θα ήθελα να κανω μια ερωτηση και θελω πραγματικα την βοηθεια σας για ενα καινουριο project που ετοιμαζω και αφορά τον ηχο για τον κύριο χώρο ενος σαλονιου απο μια βίλα προ εκμετάλευση .
Πρόκειται για εναν χώρο 120 τμ ενιαιο (20 μ * 6 μ απο τα οποια τα 14 μ απο την μια πλευρα εινα μια συνεχομενη τζαμαρια )
Το ερωτημα αφορα τα εξής 2 Option γιατί ειμαι πραγματικά πολύ μπερδεμένος

1) 6 Sonos In Ceiling 6 inch μοιρασμενα 4 στισ ακρες και 2 στο κεντρο του ορθογωνιου σαλονιου ( ΟΡΟΦΗ)+ SONOS Amp + 1 SONOS Sub Gen 4

και το δευτερο που ειχα σχεδον καταλήξει

2) 5 ΗΧΕΙΑ 8 Inch Focal ICW8 μοιρασμένα το ιδιο ,τα οδηγει ενας Pioneer VSX -LX305 που τον βρίσκω σε καλή τιμή καινουριο και το Subwoofer είναι ένα Bowers&Wilkins PVD1 που το βρισκω αυτην την στιγμη μεταχειρισμενο από Γερμανια στα 800 ευρω.

Το design του σπιτιου προυποθέτει μονο ηχεία οροφης και με τα χιλια ζόρια να φαίνεται καπου το Sub

Το ερωτημα ειναι ....παιζει τοσο καλύτερα αυτοσ ο συνδιασμός της Sonos που γραφουν καποιοι διθυράμβους
Παρακαλω αν εχει καποιος πραγματικα εμπειρία απο συνδιασμο Sonoς Amp και In ceiling Sonos ας απαντησει
Είναι άκυρο το δίλημμα, δεν είναι AV ο Sonos Amp.

Σϊγουρα θα χαλάσει την αισθητική μια Sonos Arc Ultra κάτω από την tv;

gonis

Luger
Reaction score
12.581
Θα ήθελα να κανω μια ερωτηση και θελω πραγματικα την βοηθεια σας για ενα καινουριο project που ετοιμαζω και αφορά τον ηχο για τον κύριο χώρο ενος σαλονιου απο μια βίλα προ εκμετάλευση .
Πρόκειται για εναν χώρο 120 τμ ενιαιο (20 μ * 6 μ απο τα οποια τα 14 μ απο την μια πλευρα εινα μια συνεχομενη τζαμαρια )
Το ερωτημα αφορα τα εξής 2 Option γιατί ειμαι πραγματικά πολύ μπερδεμένος

1) 6 Sonos In Ceiling 6 inch μοιρασμενα 4 στισ ακρες και 2 στο κεντρο του ορθογωνιου σαλονιου ( ΟΡΟΦΗ)+ SONOS Amp + 1 SONOS Sub Gen 4

και το δευτερο που ειχα σχεδον καταλήξει

2) 5 ΗΧΕΙΑ 8 Inch Focal ICW8 μοιρασμένα το ιδιο ,τα οδηγει ενας Pioneer VSX -LX305 που τον βρίσκω σε καλή τιμή καινουριο και το Subwoofer είναι ένα Bowers&Wilkins PVD1 που το βρισκω αυτην την στιγμη μεταχειρισμενο από Γερμανια στα 800 ευρω.

Το design του σπιτιου προυποθέτει μονο ηχεία οροφης και με τα χιλια ζόρια να φαίνεται καπου το Sub

Το ερωτημα ειναι ....παιζει τοσο καλύτερα αυτοσ ο συνδιασμός της Sonos που γραφουν καποιοι διθυράμβους
Παρακαλω αν εχει καποιος πραγματικα εμπειρία απο συνδιασμο Sonoς Amp και In ceiling Sonos ας απαντησει
Προβληματικό το PV1,δεν γνωρίζω αν έχουν βελτιώσει το PVD1

Reaction score
1
Δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα Home Cinema .
Ειναι καθαρά και μόνο για μουσική στον χώρο και μάλιστα μέσω streaming από Airplay 2
Και λέω Airplay 2 γιατί υπάρχουν και άλλοι χώροι στο σπίτι που θα έχουν αυτόνομα συστήματα με native Airplay2 για να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα.
O χώρος θα έχει μια 77 ιντσών τηλεόραση Oled αλλά δεν με ενδιαφέρει σε αυτήν την φάση το home Cinema στο συγκεκριμένο χώρο
Θέλω πραγματικά να γεμίσει ο χώρος με έναν ισορροπημένο ήχο για μουσική είτε κάθεσαι στο σαλόνι είναι είσαι στην κουζίνα .
Πίστευεις ότι το κάνει τόσο καλά η Sonos ?
Είναι δυνατόν να συγκρίνεται με θηρία ονόματα όπως η Focal Ή η B&W (μιλάμε πάντα στο ίδιο κόστος ανάλογα προϊόντα ,δηλαδή ηχεία ίδια τιμή κτλ)
Ή θα παλευω να ρυθμίσω τα focal με το PVD1 και στο τέλος το αποτέλεσμα θα ειναι υποδεέστερο από το σύνολο της SONOS
Αυτό το ερώτημα είναι σίγουρο ότι θα το έχουν και άλλοι για καινούριες κατασκευές 🤔
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και το πρόβλημα είναι ότι αν πατήσω τελικά το κουμπί για τα SONOS το κόστος θα είναι κάνα 2,000 με 2500 παραπάνω
Προβληματικό το PV1,δεν γνωρίζω αν έχουν βελτιώσει το PVD1
Έχω στο σαλόνι μου το συνδυασμό B&W M1 με PV1 που τα οδηγεί ένας Denon AV4306 παλιός και σε πληροφορώ ότι παίζει περίφημα.
Και από ότι έχω διαβάσει το PVD1 είναι ακόμη καλύτερο
Μιλάμε για Sub των 400 W στα 1600 ευρώ αγορά
Βέβαια όπως έγραψα και πριν ένας επίσης βασικός λόγος επιλογής είναι το design

Last edited:

Reaction score
5.647
Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει το home cinema, αλλά τους επισκέπτες θα τους ενδιαφέρει.

Έβαλες 77άρα Oled, και ο ήχος θα είναι της TV σε τόσο μεγάλο χώρο και με τζαμαρία; Θα είναι οδυνηρή ακουστική εμπειρία.

Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει το multi-room, η Sonos είναι η πρώτη διδάξασα.
Και αφού σε ενδιαφέρει το multi-room και το design, o AV receiver δεν κολλάει.

Sonos παντού. Και μην αφήνεις TV χωρίς ηχομπάρα.

Reaction score
1
Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει το home cinema, αλλά τους επισκέπτες θα τους ενδιαφέρει.

Έβαλες 77άρα Oled, και ο ήχος θα είναι της TV σε τόσο μεγάλο χώρο και με τζαμαρία; Θα είναι οδυνηρή ακουστική εμπειρία.

Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει το multi-room, η Sonos είναι η πρώτη διδάξασα.
Και αφού σε ενδιαφέρει το multi-room και το design, o AV receiver δεν κολλάει.

Sonos παντού. Και μην αφήνεις TV χωρίς ηχομπάρα.
Μπορεί και να έχεις δίκιο , δεν μου είναι πρόβλημα να βάλω μια ήχο μπάρα κάτω από την τηλεόραση θα μπορέσω να το προσαρμόσω 🤔
Παρεπιπτόντως υπάρχει extra xωρος ανεξάρτητος ως Playroom / Home Cinema
Γιατί είσαι όμως τόσο αρνητικός με τον AV ενισχυτή για το συγκεκριμένο set up ?

Reaction score
5.647
1. Μηχάνημα, που πρέπει κάπου να μπει/κρυφτεί για να διατηρηθεί η αισθητική.
2. Καλωδιομάνι.
3. Κίνδυνος να παίζουν με τα κουμπάκια και τα ποτενσιόμετρα τα παιδιά των επισκεπτών.
4. Μπέρδεμα και για τους ενήλικες, που θα πρέπει να χειριστούν το μηχάνημα.
5. AV χωρίς λόγο, αφού δεν πρόκεται για home cinema. Yπάρχουν επαγγελματικοί ενισχυτές κατάλληλοι για πολλαπλά ηχεία για ηχητική κάλυψη χώρου.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.574
Και iPad κάνει τη δουλειά.
Πήγα χθες να ισοσταθμίσω arc+subs+era300 με ipad M4 και έφαγα άκυρο. Ήθελε iphone.

Κατά τα άλλα, το οικοσύστημα sonos παίζει σε άλλη κατηγορία σε σχέση με BT, τυπικές ηχομπάρες, κλπ. Καμία σχέση σε ποιότητα. Άλλα ναι, έχει κάποιους περιορισμούς χρηστικότητας. Όπως τα BEVs ας πούμε ;-) Νομίζω είναι πιο χρήσιμο να αναφέρουμε τους περιορισμούς παρά τα (πολλά) πλεονεκτήματα.

Reaction score
5.647
Kι όμως, μετά από τόσα που έχουμε πει, υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται τα wi-fi Sonos να γίνουν τι; Βluetooth! :headbang:

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
To Bluetooth έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η εκδοση 6 μάλιστα θα έχει αρκετό bandwidth να υποστηρίξει streaming μέχρι και lossless ηχου. Ο φίλος μιλούσε για ευκολία χρήσης όπου ναι, το Bluetooth είναι απ' τις απλουστερες λύσεις. Ουτε passwords , ούτε ειδικές εφαρμογές ούτε τίποτα.

Παράλληλα για να μη τρελαθούμε κιολας, ΔΕΝ είναι απλή υπόθεση να θες να αλλάξεις wifi σε ενα σύστημα sonos.
Μπορει να μην είναι εγχειρηση ανοιχτής καρδιας αλλα σίγουρα ειναι περισσότερο σύνθετο απ' το να συνδέσω 3-4 jbl σε party mode.

Reaction score
1
1. Μηχάνημα, που πρέπει κάπου να μπει/κρυφτεί για να διατηρηθεί η αισθητική.
2. Καλωδιομάνι.
3. Κίνδυνος να παίζουν με τα κουμπάκια και τα ποτενσιόμετρα τα παιδιά των επισκεπτών.
4. Μπέρδεμα και για τους ενήλικες, που θα πρέπει να χειριστούν το μηχάνημα.
5. AV χωρίς λόγο, αφού δεν πρόκεται για home cinema. Yπάρχουν επαγγελματικοί ενισχυτές κατάλληλοι για πολλαπλά ηχεία για ηχητική κάλυψη χώρου.
Όλο το project εχει μελετηθει πολυ προσεκτικά ,τα παντα θα είναι κρυμμένα και ήδη σεταρισμένα ώστε ο οποιοσδήποτε το μονο που θα χρειαστεί να κάνει ειναι είτε μεσω του iPhone ειτε μέσω κανα 2 iPad που θα είναι σκορπια στο σπιτι να μπορει να παιξει μεσω του Airplay 2 οπου θελει και με ότι συνδιασμό θελει .
Σε αυτο και οι 2 επιλογεσ μοιάζουν παρα πολύ οπότε δεν βρίσκω καποια ιδιαίτερη διαφορά.
Το ερωτημα είναι ένα και ξεκάθαρο , παιζουν τοσο καλυτερα ο συνδυασμός Sonos Amp + 6 In Ceiling SONOS 6inch + SONOS SUB 4 GEN από έναν ενισχυτη AV + 5 Focal ICW8 8 Inch + B&W pvd1 Sub ή κάποιας ανάλογης δυναμικής Sub της Focal έστω ?
Έχεις ακόυσει αυτα τα ηχεία της SONOS με τον δικο τους Sonos Amp?
Εκτιμώ την αποψη σου να ξέρεις γιατι ασχολείσαι πραγματικα πολύ καιρο οπως ειδα με τα SONOS.
Ο προβληματισμος μου είναι οτι εχω και κανα δυο άλλους χωρους ,οπως ο χώρος εξωτερικός της πισίνας που αν αποφασίσω να πάω σε SONOS μέσα θα πάω ανγκαστικά και σε Sonos Amp+ Sonos Outdoor by Sonance.
Και σιγα σιγα αρχίζει να ξεφεύγει ο προυπολογισμός
Εχει καποιος εμπειρια παιδιά ,μπορει να μας απαντήσει?
Αυτο που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν και άλλοι αυτο το ερωτημα σε καινούριες οικοδομές που γίνονται.

Reaction score
5.647
To Bluetooth έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η εκδοση 6 μάλιστα θα έχει αρκετό bandwidth να υποστηρίξει streaming μέχρι και lossless ηχου. Ο φίλος μιλούσε για ευκολία χρήσης όπου ναι, το Bluetooth είναι απ' τις απλουστερες λύσεις. Ουτε passwords , ούτε ειδικές εφαρμογές ούτε τίποτα.

Παράλληλα για να μη τρελαθούμε κιολας, ΔΕΝ είναι απλή υπόθεση να θες να αλλάξεις wifi σε ενα σύστημα sonos.
Μπορει να μην είναι εγχειρηση ανοιχτής καρδιας αλλα σίγουρα ειναι περισσότερο σύνθετο απ' το να συνδέσω 3-4 jbl σε party mode.
Κατεβάζει ο επισκέπτης απλά το Sonos app, κι επιλέγει Join Existing System.
Μπαμ, έχει τα πάντα στο κινητό του. Πρόσβαση και στο πλήρες home cinema και σε όλα τα άλλα δωμάτια.
Ούτε passwords, ούτε τίποτα.
Συγκρίνεται αυτό με Bluetooth pairing με ένα-ένα ηχειάκι; Όχι βέβαια.

Για μεταφορά των ηχείων εκτός σπιτιού, πραγματικά υπάρχουν περιπτώσεις που θα μεταφέρεις τα ηχεία σου σε άλλο σπίτι για να χρειάζεται να αλλάξεις wifi; Αλλά έστω ότι θέλεις, απλά αλλάζεις ssid και password στο δεύτερο σπίτι ώστε να ταυτίζονται με το πρώτο σπίτι και θα δουλέψει.
Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις εκτός σπιτιού, προσφέρει η Sonos καί bluetooth στα φορητά της ηχεία, Move και Roam.
Στο Five και στο Sub ΔΕΝ υπάρχει λόγος να μπει bluetooth.

Reaction score
5.647
Όλο το project εχει μελετηθει πολυ προσεκτικά ,τα παντα θα είναι κρυμμένα και ήδη σεταρισμένα ώστε ο οποιοσδήποτε το μονο που θα χρειαστεί να κάνει ειναι είτε μεσω του iPhone ειτε μέσω κανα 2 iPad που θα είναι σκορπια στο σπιτι να μπορει να παιξει μεσω του Airplay 2 οπου θελει και με ότι συνδιασμό θελει .
Σε αυτο και οι 2 επιλογεσ μοιάζουν παρα πολύ οπότε δεν βρίσκω καποια ιδιαίτερη διαφορά.
Το ερωτημα είναι ένα και ξεκάθαρο , παιζουν τοσο καλυτερα ο συνδυασμός Sonos Amp + 6 In Ceiling SONOS 6inch + SONOS SUB 4 GEN από έναν ενισχυτη AV + 5 Focal ICW8 8 Inch + B&W pvd1 Sub ή κάποιας ανάλογης δυναμικής Sub της Focal έστω ?
Έχεις ακόυσει αυτα τα ηχεία της SONOS με τον δικο τους Sonos Amp?
Εκτιμώ την αποψη σου να ξέρεις γιατι ασχολείσαι πραγματικα πολύ καιρο οπως ειδα με τα SONOS.
Ο προβληματισμος μου είναι οτι εχω και κανα δυο άλλους χωρους ,οπως ο χώρος εξωτερικός της πισίνας που αν αποφασίσω να πάω σε SONOS μέσα θα πάω ανγκαστικά και σε Sonos Amp+ Sonos Outdoor by Sonance.
Και σιγα σιγα αρχίζει να ξεφεύγει ο προυπολογισμός
Εχει καποιος εμπειρια παιδιά ,μπορει να μας απαντήσει?
Αυτο που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν και άλλοι αυτο το ερωτημα σε καινούριες οικοδομές που γίνονται.
Στους δικούς μου επισκέπτες απλά λέω να κατεβάσουν το Sonos app και να επιλέξουν Join Existing System.
Στο home cinema δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Με το που ανάβουν την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σταματάει η μουσική και παίζει η τηλεόραση. Πιο απλό δεν γίνεται.
iPad στο σπίτι δεν χρειάζεται να αφήνω για τους επισκέπτες. Ο έλεγχος γίνεται από τα κινητά τους.

Για τους εξωτερικούς χώρους, για την εξωτερική τραπεζαρία, για την πέργκολα με το bbq και για την πισίνα προσφέρω ένα Move2. Μια χαρά γίνεται πάρτυ με το Move2 και είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στην κακομεταχείριση. Δοκίμασα και δύο Move Gen.1 σε stereo pair, αλλά επειδή μπορεί να μπερδεύονται και να απομακρύνουν το ένα ηχείο από το άλλο, κατέληξα σε ένα Move2. Η βάση φόρτισης μέσα στον χώρο. Το αφήνουν στη βάση του στο τέλος της ημέρας και φορτίζεται ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη. Για περιορισμένη χρήση, αντέχει μέρες.
Δεν βρίσκω τον λόγο για μόνιμη εγκατάσταση εξωτερικών ηχείων. Το φορητό Move2 πιο πολύ φαίνεται να το απολαμβάνουν. Και φυσικά μπορεί να γίνει group με το κεντρικό σύστημα μέσα και γίνεται πάρτυ μέσα-έξω.

To wireless της υπόθεσης είναι το ατού στα Sonos. Πιστεύω πως η λύση Sonos amp και σύνδεση με καλώδια με ηχεία δεν συνάδει με τη φιλοσοφία wireless της εταιρίας. Για κάλυψη χώρων πιστεύω τα Era100 είναι μανούλες. Δεν είναι παράξενο που και η ίδια η Sonos έβγαλε τα Era100 pro για επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Παρεμπιπτόντως, ο Sonos Amp σηκώνει μόνο μέχρι 4 ηχεία. Το αναφέρω γιατί είπες ότι θέλεις να οδηγήσεις 6 ηχεία οροφής.

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
...Αλλά έστω ότι θέλεις, απλά αλλάζεις ssid και password στο δεύτερο σπίτι ώστε να ταυτίζονται με το πρώτο σπίτι και θα δουλέψει.
Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις εκτός σπιτιού, προσφέρει η Sonos καί bluetooth στα φορητά της ηχεία, Move και Roam.
Στο Five και στο Sub ΔΕΝ υπάρχει λόγος να μπει bluetooth.
Ο χρήστης που μπορεί να αλλάξει ssid στο wifi του δεν είναι απλός , ή μάλλον για να το γράψω σωστά, δεν είναι όσο "απλός" εννοεί ο φίλος.

Εκτιμω αφάνταστα τα σονος αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί στις κρίσεις μας.

Reaction score
5.647
Εσύ ανέφερες περίπτωση που πρέπει κάποιος να αλλάξει ssid.

Σπάνια και ακραία είναι η περίπτωση να κουβαλάς μη φορητό ηχείο από ένα σπίτι σε άλλο χώρο όπου δεν έχεις δυνατότητα αλλαγής του ssid. Π.χ. να κουβαλάς
στη βαλίτσα σου μια ηχομπάρα για
να ακούς μουσική στα ξενοδοχεία που πας. Και ταυτόχρονα να σου φαίνεται μπελάς ένα reset.

Και έστω αυτή η περίπτωση να υπάρχει, δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι απείρως πιο σημαντικό ότι είναι wifi τα μη φορητά ηχεία της Sonos και όχι bluetooth.

Όλοι οι χρήστες Sonos περιμέναμε διακαώς και τα Ace ακουστικά να είναι wifi, κι έπεσε μεγάλη απογοήτευση που οικονομοτεχνικά ήταν ανέφικτο προς το παρόν και τελικά βγήκαν ως απλά bluetooth.

Reaction score
2.447
2 ερωτήσεις στα γρήγορα,

- για μουσική μπορώ να έχω 2 fives σε στέρεο και ένα sub έχω καταλάβει. Σωστά;

- για πηγή τι υπάρχει; η εφαρμογή της sonos μόνο; πχ ακούω έναν ιντερνετικό σταθμό με όνομα "Metal Shop". Αυτό υπάρχει στην εφαρμογή ή θα πρέπει να έχω και πηγή πχ τώρα χρησιμοποιώ ένα music server σε αρχαίο netbook

Reaction score
5.647
1. Ναι

2. Δεν χρειάζεσαι καμία πηγή. Τα ίδια τα ηχεία στριμάρουν μουσική. Ο έλεγχος γίνεται από το Sonos app.
Μέσω TuneIn προσθέτεις τον ιντερνετικό σταθμό που θέλεις στους αγαπημένους σου στο Sonos app και μετά έχεις άμεση πρόσβαση.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.163
- για πηγή τι υπάρχει; η εφαρμογή της sonos μόνο; πχ ακούω έναν ιντερνετικό σταθμό με όνομα "Metal Shop". Αυτό υπάρχει στην εφαρμογή ή θα πρέπει να έχω και πηγή πχ τώρα χρησιμοποιώ ένα music server σε αρχαίο netbook
Ανεβάζεις το βαθμό δυσκολίας αγαπητέ θαρρώ!
Μ'ενδιαφερει και εμένα η απάντηση που ακούω live24.gr
1. Ναι

2. Δεν χρειάζεσαι καμία πηγή. Τα ίδια τα ηχεία στριμάρουν μουσική. Ο έλεγχος γίνεται από το Sonos app.
Μέσω TuneIn προσθέτεις τον ιντερνετικό σταθμό που θέλεις στους αγαπημένους σου στο Sonos app και μετά έχεις άμεση πρόσβαση.
Έχει άλλη παρόμοια του tunein εφαρμογή που να συνεργάζεται το sonos app?

Last edited:

Reaction score
5.647
Το stream url του σταθμού χρειάζεται και τον προσθέτεις στο Sonos app, αν δεν τον βρίσκεις στο TuneIn όπου προστίθεται μόνο με το όνομά του.

IMG_2721.jpeg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.678
Members
38.596
Νεότερο μέλος
kspirit