sonus faber + copland

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.151
Απάντηση: sonus faber + copland

Φίλε Κώστα, για τα Sonus θα συμφωνήσω.
Για τους Copland όμως, η άποψη μου είναι ότι δεν είναι με τίποτα στρογγυλοί ψηλά. Απλά έχουν το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της λάμπας. (...)
Εντάξει ρε παιδί μου, στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά εσύ το είπες πιο... πιο κομψά! :114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Poκ;Με λάμπες;
Για κοίτα και για κανα τέτοιο(ή τιμή είναι ανα τεμάχιο).
Και αν δεν θέλεις να τα σκάσεις χονδρά για ενισχυτή στην αρχή παίζει μια χαρά και με περίπου 300ε

Reaction score
14

Λόγω του ότι έχουν περάσει από τον χώρο μου (αντίστοιχων διαστάσεων) 3 μοντέλα της sonus faber, μεταξύ των οποίων και το grand piano home (που αν δεν κάνω λάθος μοιάζει με το toy), θα σου πρότεινα να δεις τον NAIM (nait 5i και ιδανικά xs), η επισης κανέναν DENSEN (ο Ορφέας νομίζω έχει κάποια κομμάτια demo σε προσφορά). Εξαιρετικός είναι επίσης ο συνδυασμός με YBA INTEGRE DT. Τα 50 watt (πολύ καλά ρεύματα) δεν θα σε προβληματίσουν (τα ηχεια σου είναι πιο εύκολα από τα grand piano) και ταιριάζουν απόλυτα σε ηχητικό χαρακτήρα.

Reaction score
0

Λόγω του ότι έχουν περάσει από τον χώρο μου (αντίστοιχων διαστάσεων) 3 μοντέλα της sonus faber, μεταξύ των οποίων και το grand piano home (που αν δεν κάνω λάθος μοιάζει με το toy), θα σου πρότεινα να δεις τον NAIM (nait 5i και ιδανικά xs), η επισης κανέναν DENSEN (ο Ορφέας νομίζω έχει κάποια κομμάτια demo σε προσφορά). Εξαιρετικός είναι επίσης ο συνδυασμός με YBA INTEGRE DT. Τα 50 watt (πολύ καλά ρεύματα) δεν θα σε προβληματίσουν (τα ηχεια σου είναι πιο εύκολα από τα grand piano) και ταιριάζουν απόλυτα σε ηχητικό χαρακτήρα.
Ευχαριστω για την απαντηση,αλλα τα ενισχυτικα που μου περιγραφεις ειναι και αυτα της ταξης των 50 με 60 βαττ.Και ο copland στα 50 ειναι γιατι να τον αποκλεισουμε;

Reaction score
14

Ποιός είπε να τον αποκλείσεις? Παρέθεσα απλώς την γνώμη μου για ταίριασμα με solid state με βάση την εμπειρία μου από τα μηχανήματα που ανέφερα, δεν έχω εμπειρία από copland. Αν μπορείς να κάνεις μικρή υπέρβαση χρημάτων ακουσε οπωσδηποτε τον naim xs, οδηγεί με άνεση δυσκολότερα ηχεία και ειναι ιδιαίτερα μουσικός.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Ευχαριστω για την απαντηση,αλλα τα ενισχυτικα που μου περιγραφεις ειναι και αυτα της ταξης των 50 με 60 βαττ.Και ο copland στα 50 ειναι γιατι να τον αποκλεισουμε;
Θα βοηθούσε ίσως γιά τον υπολογισμό της απαραίτητης γιά σένα ισχύος,να διαπιστωθούν ενδεικτικά μ'ένα ντεσιμπελόμετρο οι επιθυμητές στάθμες ηχητικής πίεσης ΄΄κορυφής΄΄ στο δικό σου χώρο και στη θέση ακριβώς που έχει επιλεγεί γιά την ακρόαση,όπως και σε απόσταση ενός μέτρου από το ζεύγος των ηχείων...

Reaction score
4
O Copland είναι ενισχυτής αρκετά μακριά από τους 11 ολοκληρωμένους της δοκιμής σε ό,τι αφορά audiophile χαρακτηριστικά. Σ' αυτά τα χρήματα που τον βρίσκεις θεωρώ ότι είναι σοβαρή ευκαιρία, αρκεί να μην υπάρχει κάτι στραβό στην υπόθεση.
Κατά τα άλλα, δεν είναι τέρας δύναμης. Θεωρητικά τα 50watt σε λάμπα θα έπρεπε να έβγαζαν φοβερό τσαμπουκά, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό το δυνατό στοιχείο του ενισχυτή. Δεν τον λες αναιμικό, κάθε άλλο, αλλά o primaluna o dialogue για παράδειγμα, στα 38watt έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη. Τα λέω επειδή τους έχω δοκιμάσει και τους δύο πάνω στο ηχείο μου.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικό ζευγάρι θεωρείται το 40άρι της atc + o atc sia-2150 (ο οποίος υπήρχε πρόσφατα στον αντιπρόσωπο, demo, στα 1900-φοβερή τιμή). Με 4 χιλιάρικα δηλαδή, καθάρισες. Ή, ακόμα κι αν επιμένεις για το ηχείο της sonus σίγουρα αυτός ο ενισχυτής θα το οδηγήσει στα όριά του, θα το εξαντλήσει.

Τέλος, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στη stepcom ο καταργημένος πλέον Hegel o H1 σε προσφορά 1300-14000... 120watt, πολύ μουσικός και ισορροπημένος ενισχυτής, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, τρομερή τιμή. Πιστεύω ότι θα αποτελούσε εξαιρετικό ταίρι με τα Sonus και είναι και κάτω από το budget σου.
Αλλά θα σου πω και κάτι άλλο: μίλα κατευθείαν στους αντιπροσώπους αυτούς, τον Θέμη και τον Αντώνη, είτε με τηλέφωνο είτε με μέιλ. Θα σου πουν ανοιχτά τη γνώμη τους σχετικά με τη συνέργεια του συστήματος που θέλεις να στήσεις.

Reaction score
4
Να συμπληρώσω επίσης, σε ότι αφορά την ηχητική ταυτότητα του Copland, [και επειδή ειπώθηκε κάτι για στρογγυλάδα στην υψηλή περιοχή], ότι καλώς ή κακώς ο Copland (όπως και ο Primaluna) όπως και πολλοί άλλοι σημερινοί λαμπάτοι, συμπεριφέρονται περισσότερο σαν υβρίδια, χωρίς τη γνωστή λαμπάτη, χαρακτηριστική υπογραφή του στρογγυλέματος. Εδικά ο Copland φημίζεται για αυτή τη μη λαμπάτη συμπεριφορά. Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο στο hi-fi choice που τον προτείνει( το hifi choice προτείνει ελάχιστους ενισχυτές.)
This amp's massively enjoyable musicality is hard to beat: all the effusiveness of a great valve amp and none of the stereotypical softenss. Brilliant!

Κάποιος, βέβαια, θα μπορούσε να αντιτείνει ότι όταν πατάς σε δύο βάρκες δεν κάνεις καμιά δουλειά καλά. Διότι αυτά τα εγχειρήματα έχουν κάποιους συμβιβασμούς. Αλλά στα 1500 ευρώ αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα...

Reaction score
2
Παρε οποιοδήποτε σκουπίδι απο κίνα στα 1500 ευρώ
είναι καλύτερο απο οποιαδήποτε απάτη πάνε να σου προσφέρουν στα ιδια χρήματα

Reaction score
28
στα 1500 ευρω υπαρχει ο yamaha as2000 τι λετε γι'αυτον?

Reaction score
4
Θες να μας ερμηνεύσεις τον χρησμό ή προτιμάς να μείνουμε με την απορία;

exs

Reaction score
3
Ξεθάβω το παρόν thread όχι λόγω "χρησμού" αλλά γιατί με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ηχείο.
Λοιπόν, πριν 7-8 μήνες όπως είπε ο GeoVaz, τα ηχεία είχαν 1500 και το σετ της synthesis(vagstam) στα 2200, πριν 2 εβδομάδες που πήγα και τα άκουσα πήρα διαφορετικές τιμές, ηχεία=1850 και το σετ cd-amp=2400, δηλ. 550ευρώ διαφορά(δε νομίζω να είναι η αλλαγή φπα19/21-23...), πως εξηγείται ;

Reaction score
1.128
Απάντηση: Re: sonus faber + copland

Ξεθάβω το παρόν thread όχι λόγω "χρησμού" αλλά γιατί με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ηχείο.
Λοιπόν, πριν 7-8 μήνες όπως είπε ο GeoVaz, τα ηχεία είχαν 1500 και το σετ της synthesis(vagstam) στα 2200, πριν 2 εβδομάδες που πήγα και τα άκουσα πήρα διαφορετικές τιμές, ηχεία=1850 και το σετ cd-amp=2400, δηλ. 550ευρώ διαφορά(δε νομίζω να είναι η αλλαγή φπα19/21-23...), πως εξηγείται ;
Eυχαριστούμε για την ενημέρωση συμφορουμίτη exs,έτσι για να ξεστραβωνόμαστε εν μέσω κρίσης.Αν σου απαντούσε και κανείς καλά θα ήταν...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead