SONY DVP-NS52/P .Na to parw?

gk1

Reaction score
0
Re paidia psinomai na agorasw ena progressive dvd player mias kai exw ton Benq 5120 kai to dvd player pou xrisimopoio mexri twra einai ena DMTECH (30 eurw ) to opoio paradoksos exei eksodo component.Fysika den einai progressive alla bgazei ikanopoiitiki eikona ston projectora.Genika akousa oti an to dvd player einai progressive tote i poiotita eikonas efoson prokeitai gia projektora auksanei simantika.Isxyei kati tetoio 'h tzapa tha dwsw ta lefta mou?Mexri stigmis exw kataliksei sto SONY DVP-NS52/P to opoio stoixizei 100 Eurw kai san xaraktiristika exei:

12bit 108MHz, Precision Cinema Progressive kai component eksodo.

To exei agorasei kanenas?Aksizei i agora tou?To Precision Cinema Progressive ti simainei?Oti einai progressive?Rwtaw giati akoma plirwnw tis doseis tou projektora.An einai na blepw panw katw tin idia eikona na sunexisw me to DMTECH.Anamenw se apantisi sas.Filika Giorgos...

Reaction score
0
Γιώργο να είσαι βέβαιος πως θα δεις μεγάλη διαφορά με ένα progressive player. Για το συγκεκριμένο δεν έχω άποψη πάντως, δεν το γνωρίζω ως μοντέλο. Ίσως άλλα παιδιά να μπορούν να σου πουν περισσότερα.
Θα πρέπει πάντως να σκεφτείς την αγoρά ενός player με έξοδο DVI μιας και ο προβολέας σου δίνει αυτή την δυνατότητα. Η διαφορά της εικόνας που θα δεις είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ένα progressive player

Reaction score
0
DVD player με DVI μπορείς να βρείς σε τιμή κοντά στα 100 ευρώ, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος του καλωδίου. Αυτό μπορεί να ανέβει αρκετά αναλόγως και της απόστασης μέχρο τον προβολέα σου. Πρόσεξε πάντως η απόσταση να μην υπερβαίνει τα 10μ., γιατί ειδικά στα φτηνά players θα έχεις και προβλήματα εικόνας πέρα από αυξημένο κόστος για καλώδιο.

Reaction score
1
Το ενδεχόμενο να συνδεθεί με υπολογιστή το έχεις σκεφθεί; Είναι λίγο παίδεμα, αλλά θα σου βγάλει φοβερή εικόνα που δεν συγκρίνεται με κανένα dvd-player .

gk1

Reaction score
0
An einai etsi opos to les mallon tha meinw kai me to DMTECH dioti ton ennono kai merikes fores me ton forito mou ypologisti apo VGA se DVI alla den blepw kai kamia diafora stin poiotita sxetika me to dvd - player mou.Isws na exei diafores alla psilologia.Isws auta na isxyoun se akribous projectores kai oxi gia projectores katw tou xiliarikou.Ektos autou otan ton ennono me ton forito ypologisti prosarmozetai sto 1024x768 pou einai i analisi tou kai mou bgazei akribws tin eikona is othonis tou pc.Otan paizei px to Powerdvd kai i eikona einai 16:9 tote mou bgazei kai 2 maures mpares tis opoies bgazei kai to powerdvd stin othoni tou pc dedomenou oti einai 4:3.Sto dvd player auto den ginetai kai mou bgazei kateuthian 16:9. Opote mallon tha parameinw sto sugekrimeno dvd player me component kai mallon tha probw se agora othonis.Autes tis othones toixou pou exei to plaisio tis exete dei?einai Gain 1,1 megethos 2x2 kai kostizoun gyrw sta 85 eurw.Aksiologi protasi mou fainontai dedomenou oti den exw kai kana fobero projektora kai tha deixnoun kalitera fantazomai ap oti ston leuko toixo pou blepw twra.

Reaction score
51
Mείνε στον τοίχο!!!
Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα φρεσκάρισμα στον τοίχο (με χρώμα λευκό του πάγου) αργότερα (με λιγότερο κόστος....) παρά να πάρεις αυτό που σκέφτεσαι..........

Αν θέλεις ντε και καλά να πάρεις πανί & να δεις διαφορές (και αυτό παίζει..... :wink: ) πρέπει να ανέβεις σε πανί με κόστος 300+ ευρώ.

Αν ποτέ πας σε πανί πάρε σταθερό!
Είναι λίγο πιό ακριβό αλλά δεν θα σε απασχολήσει ποτέ με ζάρες κ.ο.κ. :roll: :wink:

Reaction score
1
Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη για τον τοίχο.
Ίσως όμως πρέπει να διευκρινισθεί αυτό που σου έγραψε "Αν ποτέ πας σε πανί πάρε σταθερό!
Είναι λίγο πιό ακριβό αλλά δεν θα σε απασχολήσει ποτέ με ζάρες κ.ο.κ".

Το αν θα κάνει ζάρες ή όχι,δεν έχει να κάνει με το αν το πανί είναι σταθερό ή όχι αλλά με την ποιότητα της όλης κατασκευής.

Reaction score
0
Εγω στον 5120 εχω δοκιμασει ZINWEL 2000 BLS διπλασιαστη, DVO iScan Ultra διπλασιαστη, και dvd players philips 963, amoisinic 8000, pioneer 370s, samsung 745 [VDI]. Καλο το progressive δεν λεω ομως το DVI ειναι για μενα μονοδρομος εαν θελεις τα μεγιστα απο τον 5120. Το samsung 745 με συδεση dvi στα 480p ειναι παρα πολυ καλο για τον BENQ και το makro το εχει περιπου με το φπα 130-140 ευρω.

gk1

Reaction score
0
Dhladi gianni yparxei periptwsi to pani na bgalei xeiroteri eikona apo ton toixo?Einai dynaton?Enas allos logos pou thelw pani einai dioti den exw toixo_Oloi oi toixoi mou diakoptontai apo tzaki-portes -parathyra ktl.....panw apo 40" den exo dei mexri twra.

gk1

Reaction score
0
A...kai kati akoma...Mias kai exw PC sto idio dwmatio mipws i syndesi me DVI apeuthias apo to pc(mias kai i karta grafikwn mou bgazei eksodo dvi) einai i kaliteri lisi?

Reaction score
0
Φίλε GK1 φαίνεται να έχει μπερδευτεί με τις πολλές παραμέτρους και στο τέλος βλέπω να βαριέσαι και να τα παρατάς.
Όσον αφορά το dvd player: αν είναι να προχωρήσεις σε λύση "υπολογιστής ως dvd player" (ή αλλιώς HTPC) θα πρέπει να το κάνεις σωστά, γεγονός όμως που απαιτεί χρόνο και πολύ μα πολύ μα πολύ κόπο και ψάξιμο. Άσε που έχουν και πολλές ιδιοτροπίες και τελικά θα τρως όλη σου την μέρα σε ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι η λύση που ενδείκνυται στην περίπτωσή σου είναι ένα φτηνό player με dvi (τύπου 745 ή 850).

Reaction score
0
Όσον αφορά το πανί, καλό θα είναι να μην καταφύγεις σε πρόχειρες λύσεις τύπου "πλαίσιο".
Εάν τα χρήματα σε ζορίζουν, εγώ θα προχωρούσα αρχικά σε αγορά πανιού και μετά σε αγορά dvd. Yπάρχουν αξιοπρεπείς λύσεις για πανιά 16:9 περίπου στις 90+ ίντσες με κόστος περί τα 200 ευρώ. Πάντως κατά την άποψή μου πρώτα θα πρέπει ο προτζέκτορας να εκπληρώσει την αρχική αποστολή του, δηλαδή την μεγάλη εικόνα των 90-100 ιντσών, και μετά να δεις πώς αυτή την εικόνα θα την βελτιώσεις.

Reaction score
0
Τέλος. εντελώς φιλικά, σου λέω το εξής. Το home cinema είναι μια ιστορία που θέλει πολύ προσωπικό χρόνο, πολύ χρήμα και πολύ ψάξιμο. Εάν θέλεις μεγάλη εικόνα χωρίς κόπο, πάρε μια plasma. Αν έχεις το μεράκι αλλά γνωρίζοντας από την αρχή ότι θέλει παίδεμα και ψάξιμο, τότε προχώρα όπως είσαι. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το σπορ έχουμε περάσει ώρες με τις καρτέλες του DVE για να πάρουμε την καλύτερη εικόνα, ώρες με τα κατσαβίδια για να στερεώσουμε το πανί ώστε να είναι ακριβώς κεντραρισμένο με τον προβολέα, ώρες παιρνώντας καλώδια πίσω από τους καναπέδες. Αγαθά κόποις κτώνται....

Reaction score
7
... ώρες για εξηγησεις στις γυναικες....
... ώρες για να ηρεμησουν τα αφτια απο τη γκρινια...
... χρημα, για να παρεις κατι στη γυναικα, ωστε να σταματησει η γκρινια....

Reaction score
51
Dhladi gianni yparxei periptwsi to pani na bgalei xeiroteri eikona apo ton toixo?Einai dynaton?Enas allos logos pou thelw pani einai dioti den exw toixo_Oloi oi toixoi mou diakoptontai apo tzaki-portes -parathyra ktl.....panw apo 40" den exo dei mexri twra.

Κάτι τέτοια ακούω και στεναχωριέμαι!! :oops: :( :(
Έχεις τον 5120 στο σπίτι και λόγω τεχνικών προβλημάτων βλέπεις στις.....40"???
:shock: :shock: :shock: :shock: :( :( :( :? :? :?

Άμεσα ψάχνεις για οθόνη (αναγκαστικά μη σταθερή, κοινώς ανοιγόμενη) για να δεις σε 90-100" και να χαρείς τα χρήματα που έδωσες για τον προβολέα..........

Πάμε στην σύγκριση τοίχου-πανιού.......
Το πανί θα σου δώσει καλύτερα χρώματα και contrast.
Αν όμως έχει ζάρες (ή αποκτήσει...........εύκολο αυτό αν είναι οικονομικό το πανί......τύπου Πλαίσιο δηλ........) θα σε τσαντίζει όταν πχ σε ταινία θα έχει κίνηση της κάμερας από αριστερά προς τα δεξιά (ή το ανάποδο) ή απλά περνά αυτοκίνητο πχ σε αντίστοιχη κίνηση.........Εκεί που θα έπρεπε να βλέπεις ευθείες θα βλέπεις κύματα και πίστεψέ με είναι απολύτως εκνευριστικό!!! :roll: :wink:
Την πάτησα έτσι (και όχι με φθηνό πανί.......Έκανε κάπου στα 300 με 350 ευρώ.......και απλά έτυχε........) και έχω επικοινωνήσει με το κατάστημα (που είναι και φίλος) και θα το πάρει πίσω και θα βάλω σταθερό.
Το σταθερό απλά δεν θα βγάλει ζάρες γιατί απλά δεν ανοίγει-κλείνει (οπότε πιθανότατα να μην κάτσει καλά....)
Θα μπει στο τελάρο του σταθερό και όλα θα είναι ΟΚ

Από αυτά που διαβάζω στο post σου μάλλον δεν μπορείς να βάλεις σταθερό......
Πάρε τηλέφωνο τον Καφάτο να σου δώσει ένα καλό πανί (με κόστος κάπου στα 300 ευρώ) παρόμοιο με του Όθωνα (από την Πάτρα, πες του. Το έχω δει και θα σε βολέψει. Είναι πολύ καλό)

Τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις για αρχή λοιπόν ρίξ' τα σε πανί να χαρούν τα μάτια σου (αφού θα δεις 90 λαχταριστές ίντσες και θα έρθεις στα ίσια σου.......)
Η επιλογή είναι μονόδρομος.

Μετά, αφού μπει το πανί, θα σου έλεγα να πας σε ένα οικονομικό DVDp για να βελτιώσεις την εικόνα σου.
Εξακολουθώ να επιμένω στην σύνδεση component
Τα οικονομικά DVDp με DVI θα σου δώσουν καλύτερη εικόνα μόνο γιατί θα θες εσύ να την δεις και όχι γιατί θα στην δίνουν στα αλήθεια (χώρια που σε αυτή την περίπτωση θές 120 ευρώ για DVDp & αρκετά ακόμα για καλώδιο.......)
Το καλωδιάκι (component) το έχεις ήδη.
Άλλαξε DVDp (αργότερα) και θα δεις αυτό που ψάχνεις..........
Θα σου πρότεινα το Philips DVP720SA που δίνει πολύ καλή εικόνα στην component (και αν κρίνω από το 963SA που έχω, θα βρεις και αρκετές ρυθμίσεις στην εικόνα.......Και έχει και πολύ καλό ήχο....& SACDp.........Και τιμή κάπου στα 110 ευρώ αν δεν κάνω λάθος........)

Το ψηφιακό σήμα θέλει ακριβό DVDp & projector για να δεις διαφορές
Για να μην πάρουμε και την περίπτωση που ο 5120 δεν θα συνεργάζεται με το ψηφιακό σήμα που φθάνει από το DVDp και δεν θα έχεις εικόνα.......
Ή απλά να σου τσακίσει το (ακριβό)καλώδιο και να χαλάσει.........

Κάνε κλασικές κινήσεις, οικονομικές και με πολύ καλά αποτελέσματα........ :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιωργος Ανδρεαδης @ Thu 01 Sep said:
... ώρες για εξηγησεις στις γυναικες....
... ώρες για να ηρεμησουν τα αφτια απο τη γκρινια...
... χρημα, για να παρεις κατι στη γυναικα, ωστε να σταματησει η γκρινια....
χεχεχεχε....γι'αυτό εγώ ολοκλήρωσα το δικό μου home cinema πριν τα 30, να έχω το μυαλό μου ήσυχο ότι το WAF θα αρχίσει να μετράει ως παράγοντας μετά απο 2-3 χρόνια ακόμα (είμαι 28 τώρα). Ζήτω η εργένικη ζωή, κάτω η καταπίεση των αμύητων συζύγων!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
χεχεχεχε....γι'αυτό εγώ ολοκλήρωσα το δικό μου home cinema πριν τα 30, να έχω το μυαλό μου ήσυχο ότι το WAF θα αρχίσει να μετράει ως παράγοντας μετά απο 2-3 χρόνια ακόμα (είμαι 28 τώρα). Ζήτω η εργένικη ζωή, κάτω η καταπίεση των αμύητων συζύγων!
Σωστός!!!

Των φρονίμων τα παιδιά... πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!

:wink: :wink: :wink:

gk1

Reaction score
0
Gianni elega na parw ena DVI kalodio kai na to ennoso ap eutheias me to pc apo DVI se DVI mias kai exw to pc sto dwmatio.Tha parw apo tin TELE pou einai kai oikonomika.To mono pou stenaxwriemai einai oti tha mou meinei axrisimopoiito to 3metro component kalodio to opoio to plirwsa prin 1 mina 35 eurw.......

gk1

Reaction score
0
Paidia ta component kalodia parousiazoun apolia simatos oso auksanetai i apostasi?Thelo na parw ena 5metro alla an den uparxei problima isws parw kai 10metro gia mellontiki xrisi.Mipws na parw to 5metro na mai sigouros h den yparxei problima?Parepiptontos poleitai 3metro component tis PROLINK 20 Eyrw(Agorastike 33 eurw prin apo ena mina).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.687
Νεότερο μέλος
clubgr