Sony FDR-AX100 4K

Μηνύματα
304
Reaction score
247
Περιμένουμε ενημέρωση για τιμή και εντυπώσεις. Το σκέφτομαι κι εγώ γι αυτήν.
 

Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
2 βιντεάκια που έφτιαξα και ανέβασα στις πρώτες αυτές ημέρες.




Πρώτες εντυπώσεις. Στην γρήγορη κίνηση της κάμερας βγαίνει κάπως διακοπτόμενη η εικόνα και δεν ξέρω σε τι οφείλεται. Μήπως είναι η κάρτα μνήμης; Μακάρι!
Η αυτονομία της μπαταρίας είναι άριστη. Και εκεί που ήθελα να πάρω μεγάλη μπαταρία, με την χρήση βλέπω οτι δεν την χρειάζομαι. (για κάλυψη ποδοσφαιρικού αγώνα πχ)
Το μόνιτορ είχαν την άθλια επιλογή της γυαλιστερής επιφάνειας αντί της ματ που είχαν σε παλαιότερα μοντέλα βιντεοκαμερών. Έτσι λοιπόν, καθρεπτιζόταν ότι υπήρχε πίσω απο την κάμερα και δυσχέρανε την βιντεοσκόπησή μου. πάρα πολύ.
Το wi-fi. Θα το χαρακτήριζα "κλειδωμένο", στοχευμένης χρήσης. Μόνο για σέλφι βίντεο η για παρακολούθηση κάποιου χώρου. Συνδέεις το τάμπλετ η το κινητό σου και ενώ λες... ωραία θα έχω μεγάλο μόνιτορ, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Διότι σου κόβει το μόνιτορ και το σκόπευτρο της κάμερας, σου κόβει ακόμη και το ζούμ!!!!! Και απλά πατάς ρέκ η και ζούμ το οποίο είναι πολύ αργής απόκρισης απο το τάμπλετ. Άρα, άχρηστο για πολλές χρήσεις.
Άλλο ένα κακό που υποτίθεται το έχουν βάλει για καλό εκτός κι αν κάτι δεν κάνω εγώ καλά. Είναι η υδραυλική στήριξη του φακού. Ενώ βελτιώνει την ομαλότητα και το κούνημα, το κάνει τόσο πολύ που αργεί να κινηθεί ο φακός προς την κατεύθυνση που τον στρέφεις. Κάνω δηλαδή γρήγορη κίνηση αριστερά δεξιά επάνω σε τρίποδο και το μόνιτορ μένει πίσω αρκετά καρέ. Ο φακός εννοώ, απλά στο μόνιτορ κάνω την οπτική διαπίστωση.
Τα slow motion effect's, τραγικά σε ποιότητα εικόνας, κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα, αργούν να ξεκινήσουν ενώ έχεις πατήσει rec. Ενώ στα διαφημιστικά τους το δείχνουν λες και είναι σε 4Κ ποιότητα. Μα ούτε σε 1080p είναι! Θα το χαρακτήριζα απατεωνιά εντελώς αυτό.
Την υποδοχή για βίδωμα σε τρίποδο την έχουν βάλει μπροστά εντελώς. Έτσι είναι "πισώβαρη" η κάμερα και εαν δεν την κρατάς συνεχώς, κινδυνεύεις να την... δείς να στοχεύει τον ήλιο η τα άστρα!!!
Να γράψω και κανα θετικό, τι λέτε; Η μήπως δεν θα γίνω χρήσιμος έτσι; Ο Διογένης ο Κυνικός έλεγε οτι δαγκώνει τους φίλους για να τους διορθώνει! :p
Ας γράψω κάποια θετικά.
Αρκετά γρήγορο "νετάρισμα", πολύ όμορφη εικόνα, πολύ καλός ο αυτοματισμός του να ξεκινάει η κάμερα όταν ανοίγεις το μόνιτορ η το σκόπευτρο, Θετικό ακόμη οτι γράφει σε mp4 και έτσι με άμεσο τρόπο ξεκινάω μοντάζ απ'ευθείας απο την sd καρτούλα! Είναι ελαφριά, τρομερό οπτικό ζούμ,
Αυτά λοιπόν ως πρώτες εντυπώσεις που τώρα μου ήρθαν στον νού.
Τα υπόλοιπα με ερωτήσεις-απορίες τις οποίες και θα απαντήσω.
 

Μηνύματα
304
Reaction score
247
Ενδιαφέροντα όλα όσα διαβάσαμε. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι τέλεια, αλλά, στα ίδια πάνω κατω χρήματα, μόνο κάποιες Panasonic έχω δει. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερες ή χειρότερες και κυρίως αν το φορμάτ που γράφουν πρόκειται να επικρατήσει έναντι του mp4 της sony. Αν έχεις άποψη γι αυτές θα με ενδιέφερε.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
16
Ενδιαφέροντα όλα όσα διαβάσαμε. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι τέλεια, αλλά, στα ίδια πάνω κατω χρήματα, μόνο κάποιες Panasonic έχω δει. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερες ή χειρότερες και κυρίως αν το φορμάτ που γράφουν πρόκειται να επικρατήσει έναντι του mp4 της sony. Αν έχεις άποψη γι αυτές θα με ενδιέφερε.
Θέλω να αγοράσω τη βιντεοκάμερα - Sony FDR-AX33 4K. Έχω όμως μια απορία: οταν γράφεις σε αρχείο 4k - xvac s (ανωτάτη ποιότητα) , αυτή η μορφή υποστηριζεται απο τις τηλεοράσεις σαν playback από usb ? Γιατί απο αρκετό ψάξιμο στο internet δεν βρήκα κάποια τηλεόραση να τον παίζει.
Εσείς που την έχετε πως βλέπετε τα αρχεία στην τηλεόραση (εκτός από το να συνδέσεις τη κάμερα με hdmi).
εκτός αν διαβάζει τα αρχεία η τηλεόραση σαν mp4?
(XVACS uses MP4 as the container format ) ?
Η να αγοράσω τη PANASONIC που γράφει 4k σε mp4?
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.390
Reaction score
74.658
Καλώς ήρθες!

Δεν έχει νόημα να γράφεις σε 2 θέματα την ίδια ερώτηση. Γι' αυτό και διαγράφηκε το ένα post.
 


Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
Θέλω να αγοράσω τη βιντεοκάμερα - Sony FDR-AX33 4K. Έχω όμως μια απορία: οταν γράφεις σε αρχείο 4k - xvac s (ανωτάτη ποιότητα) , αυτή η μορφή υποστηριζεται απο τις τηλεοράσεις σαν playback από usb ?
Εγώ γράφω σε 4Κ, η μορφή αρχείου είναι mp4 και παίζει κανονικότατα στην LG μου δίχως πρόβλημα.
Το μόνο πρόβλημα της κάμερας που λες αλλα και αυτής που πήρα είναι πως τα 25 καρέ είναι λίγα και σε θέματα γρήγορης κίνησης όπως στον αθλητισμό, δεν κάνει. Μιλάω όμως ΜΟΝΟ για 4Κ λήψη και όχι 1080p. Στα 1080 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.559
Μηνύματα
2.865.569
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top