Sony KDL-40x2000 ή Samsung LE40F71B ?

Reaction score
0
Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο.Πραγματικα δεν ξερω ποια να επιλεξω!!!Θελω βοηθεια!!!Ποια εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας?Δεν εχω προβλημα με την διαφορα τιμης,το μονο που με νοιαζει ειναι να μεινω ικανοποιημενος.Δεν εχω δει καμια απο κοντα και οτι ξερω ειναι απο τα specs που εχω δει.Απο Δευτερα θα κανω την παραγγελια και πρεπει να αποφασισω...

Reaction score
84
Φίλε μου την SONY που έχω δει είναι πολύ καλή. Την SAMSUNG που είδα σήμερα σαν εμφάνιση ήταν ωραία σαν εικόνα είχαν μια DEMO ταινία η οποία ήταν κακογραμμένη και δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά πράγματα. Αν θέλεις να τις δεις και τις δύο τις έχει το media markt στο Περιστέρι.

Reaction score
0
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω σχεδον καθολου ελευθερο χρονο λογο δουλειας και ετσι δεν μπορω να παω να τις δω απο κοντα και δουλευω και στο Περιστερι φαντασου!!!Γι'αυτο ζηταω την γνωμη απο ατομα εδω μεσα!

Reaction score
0
ego exo tinkdl v2000 40i ke i ikona ine fantastiki oso gia tin x partin file ine foveri lcd an den ixa kapia eksoda tha tin eperna ke ego ke pistepse me to epsaksa poli

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Sony KDL-40x2000 ή Samsung LE40F71B ?

Πιστεύω ότι και τα 2 μοντέλα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα και όποια από τις 2 πάρεις θα την ευχαριστηθείς...

Η Samsung νομίζω είναι λίγο πιο φθηνή αλλά η Sony έχει λίγο καλύτερες default ρυθμίσεις...

Πιστεύω ότι πρέπει να τις δεις από κοντά για να κρίνεις από μόνος σου καθώς οι ποιοτικές διαφορές τους είναι πολύ μικρές...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Sony KDL-40x2000 ή Samsung LE40F71B ?

Γνωριζει κανεις αν καποιο απο τα δυο μοντελα εχει Progressive Scan?
Τι εννοείς progressive scan?

Όλες οι LCD και δέχονται και ουσιαστικά δουλεύουν σε progressive scan...

Reaction score
0
Ρωταω επειδη μονο η Philips αναφερει οτι τα μοντελα της οτι εχουν progressive scan ενω η Samsung και η Sony oxi.

Reaction score
0
Ρωταω επειδη μονο η Philips αναφερει οτι τα μοντελα της οτι εχουν progressive scan ενω η Samsung και η Sony oxi.
Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι κανένα από τα full HD μοντέλα της Philips που έχουν βγει ως σήμερα δεν δέχεται σήμα 1920x1080 progressive.
Δηλαδή το ανώτερο που μπορούν να δεχθούν είναι 1080 interlaced και να το μετατρέψουν εσωτερικά σε 1080p. Όχι ότι αυτό είναι κακό, εφόσον η μετατροπή γίνεται σωστά σε αυτές τις ίντσες η διαφορά είναι ανεπαίσθητη.
Πάντως όπως πολύ σωστά είπε ο κος. διαχειριστής, όλες οι LCD & Plasma είναι αποκλειστικά progressive, δηλαδή ακόμη και αν τους δώσεις interlaced σήμα θα πρέπει να το μετατρέψουν υποχρεωτικά σε progressive για να το δείξουν, διαδικασία που λέγεται deinterlacing.

Reaction score
0
Προχθες στα Media Markt ειδα την Philips 37PF9731D/10 και επαθα πλακα!!!:eek: Την Sony KDL-40χ2000 την ειχαν συνδεμενη με Scart και δεν μπορεσα να δω τι αποδοση βγαζει:(Την Samsung LE40F71B δεν την ειχαν καθολου.Υπαρχει κανεις που να τις εχει δει και τις τρεις η τουλαχιστον καποιες απο αυτες να παιζουν με HD σημα?Εκτος απο την Philips που την ειδα!Υπαρχει μια διαφορα 3 ιντσες απο τα υπολοιπα μοντελα αλλα δεν με απασχολει αυτο και 37 να παρω δεν με χαλαει καθολου,απλα σε θεμα ποιοτητας εικονας θελω να μαθω ποια ειναι πιο καλη.Please help me!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Για απλό τηλεοπτικό σήμα η Philips είναι ίσως η πιο καλή. Αλλά μέχρι εκεί.

Για οτιδήποτε από dvd και πάνω προτίμησε μία από τις άλλες δύο. Δέχονται σήμα 1080p ενώ η Philips όχι.

Επίσης η διαφορά στην τιμή είναι συντριπτική υπέρ των άλλων 2...

tlg

Reaction score
0
Μα ποιος ο λογος τοτε η Philips να εχει ενα μοντελο , το 37pf9731d με "Full HD display" -οπως αναγραφει πανω στην tv-και να μην υποστηριζει σηματα 1080p ???? (σιγουρο το τσεκαρα με το PS3 μου) !!!

Σημερα την πηρα απο το Mediamarkt και αυριο πρωι πρωι την παω ΠΙΣΩΩΩ...

Λετε να υπαρξει υποστηριξει μεσω αναβαθμισης μιας και το panel υποστηριζει την συγκεκριμενη αναλυση ...Κριμα γιατι η ποιοτητα εικονας ειναι οτι καλυτερο εχω δει .......

Reaction score
0
Μα ποιος ο λογος τοτε η Philips να εχει ενα μοντελο , το 37pf9731d με "Full HD display" -οπως αναγραφει πανω στην tv-και να μην υποστηριζει σηματα 1080p ???? (σιγουρο το τσεκαρα με το PS3 μου) !!!

Λετε να υπαρξει υποστηριξει μεσω αναβαθμισης μιας και το panel υποστηριζει την συγκεκριμενη αναλυση ...Κριμα γιατι η ποιοτητα εικονας ειναι οτι καλυτερο εχω δει .......
Λοιπόν, για να δεις διαφορά μεταξύ 720p/1080i & 1080p στις 37'' πρέπει να πάρεις την τηλεόραση αγκαλιά, από φυσιολογική απόσταση θέασης απλά δεν θα καταλάβεις τίποτα (αλλιώς τι θα το κάνεις το ασύρματο χειριστήριο του PS3? :) )
Δεύτερον, το Display είναι πράγματι full HD εφόσον η ανάλυσή του είναι 1920x1080, ανεξάρτητα του αν δέχεται 1080p ή όχι. Και στις πιο μεγάλες ίντσες τουλάχιστον, το 1080i δείχνει αρκετά καλύτερα σε πάνελ full HD απ' ότι σε HD ready.
Τέλος, εφόσον μόνος σου λες ότι η ποιότητα εικόνας είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει, γιατί κολλάς σε νούμερα; Τα ηλεκτρονικά της συγκεκριμένης Philips είναι state-of-the art (γι' αυτό είναι τόσο ακριβή και γι' αυτό έχει τόσο καλή εικόνα), αν πάρεις μία που υποστηρίζει 1080p αλλά τελικά έχει κατώτερη ποιότητα εικόνας θα καταλάβεις κάτι;
Θα σου έλεγα να μην την αλλάξεις (αν σε πρόλαβα γιατί δεν ξυπνάω πρωί πρωί :p )

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Sony KDL-40x2000 ή Samsung LE40F71B ?

Αναβάθμιση δεν μπορεί να υπάρξει καθώς το εσωτερικό chip που έχει η τηλεόραση για την επεξεργασία της εικόνας δεν είναι τόσο "δυνατό" ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αναλύσεις 1080p.

tlg

Reaction score
0
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις και για τις συμβουλες σας .....

Φιλε marvin ,τελικα οντως ΔΕΝ με προλαβες :)...πηγα και την αλλαξα με την Sony 40x2000 ....
Ακομη και μετα απο την αλλαγη πιστευω οτι οντως η Philips 37PF9731D εχει καποιο προβαδισμα -εστω πολυ μικρο-στην εικονα ,ακομη και σε 1080p περιεχομενο (trailer του Silent Hill μεσω Ps3)...και εχει το μεγαλο πλεονεκτημα να ειναι αναβαθμισιμη μεσω του ενσωματωμενου card reader..
συν το ambilight , το οποιο προσωπικα μου αρεσει πολυ .....

To σιγουρο ομως απο την αλλη ειναι οτι η Sony ειναι πολυ ποιο ευκολη στο να παιρνει σημα απο διαφορες πηγες και να το απεικονιζει σωστα ....ενω με την philips , ταλαιπωρηθηκα αρκετα....χωρις οπως ειπα και παραπανω να μενει πισω απο ποιοτητα εικονας ...

Ενα ισως στοιχειο για οποιους θελουν να παρουν την Philips και εχουν xbox360 ειναι οτι δεν το βλεπει μεσω της VGA εισοδου και θα πρεπει να το συνδεσουν στην component....

Ως "τελικο" συμπερασμα απο αυτη μου την "περιπετεια" βγαζω το οτι η philips εχει το προβαδισμα στην ποιοτητα εικονας ακομη και στις υψηλες αναλυσεις και ας μην δεχεται progresive σημα στα 1080p , αλλα για την δικη μου περιπτωση η 40x2000 ήταν ετοιμη σεταρισμενη σε 10' χωρις κανενα προβλημα κα αλλαζε αναλυσεις απροβληματιστα .....

Μηπως υπαρχει καποιο "tip" για να βλεπουμε παραπανω αναλυση απο 1360χ768 μεσω VGA ??

tlg

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Sony KDL-40x2000 ή Samsung LE40F71B ?

Αναβάθμιση δεν μπορεί να υπάρξει καθώς το εσωτερικό chip που έχει η τηλεόραση για την επεξεργασία της εικόνας δεν είναι τόσο "δυνατό" ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αναλύσεις 1080p.
Mα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν βαζουν ενα chip που να δεχεται 1080p σημα ....Τοτε θα ειχαν ενα best seller ......
Παντως οσοι μπορουν αξιζει να παν στο Mediamarkt στο Περιστερι να την δουν απο κοντα καθως και την Samsung την 40" F71 1080p να παιζουν και οι δυo απο HD πηγες...και να βγαλουν τα συμπερασματα τους ....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Καλή ερώτηση...

Την διαφορά στο p θα την δείτε... προσέξτε λίγο περισσότερο σε ποιά τηλεόραση βλέπετε ποιο "τρισδιάστατα"... δείτε σε blu-ray ή hd υλικό από ένα hd media box ή ακόμα και από το kiss 600 ή το snazio. Η διαφορά είναι εκεί...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef