SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Εγω δεν συμφωνω μαζι σου Ηλια.Ο Sony ειναι αρκετα καλυτερος.
Γιατι να παρει κατι που σε ενα εξαμηνο θα θελει να το αλλαξει?

Αλλα το πιο σωστο τελικα ειναι να περιμενει.
NIX οταν λες να περιμενω τι εννοείς ακριβώς?

Ενδέχεται να πέσει η τιμή κοντά στα 1000€ κάποιου πολύ καλύτερου προβολέα? ή ενδέχεται να βγεί κάποιο καινούργιο μοντέλο καλύτερο και στα ίδια λεφτά?

Πάντως αυτό το θέμα με την κατάλληλη χρονική στιγμή για μια αγορά μάλλον είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που βασανίζει όλους τους υποψήφιους αγοραστές. Πάντα βγαίνει κάτι καινούργιο, πάντα πέφτουν οι τιμές, πάντα θα αναρωτιέται κανείς μήπως αν περιμένει κι άλλο θα βγει κερδισμένος.

Με αυτη την λογική ομως, μήπως η καλύτερη στιγμή για αγορά είναι... ΠΟΤΕ? !!!
:crazy_1:

Reaction score
0

Με αυτη την λογική ομως, μήπως η καλύτερη στιγμή για αγορά είναι... ΠΟΤΕ? !!!
:crazy_1:
Δυστυχώς και εγώ στην ίδια φάση είμαι. Με βάση συγκριτικά στο εξωτερικό ο Panasonic AX200 είναι μια πολύ καλή επιλογή στα 720p και σκεφτόμουν την αγορά του για το νέο έτος (και εφόσον τον δοκίμαζε πρώτο το φόρουμ).
Τώρα βλέπω τα 1080p αν πέφτουν σε τιμή και το σκέφτομαι..... άτιμη τεχνολογία!!!!

Reaction score
182
Για να καταφερεις να αγορασεις καποτε, και χωρις να αισθανεσαι πολυ κοροιδο λογω της ταχυτατης πτωσης τιμων και απαξιωσης τεχνολογιων , κατα τη δικη μου γνωμη, θα πρεπει να αγορασεις μηχανημα μιας γενιας παλιοτερο (εκτος αν το νεο εχει σημαντικες καινοτομιες σε σχεση με το παλιο).

Το καινουργιο ειναι παντοτε ακριβο...
Σε 2 μηνες εχει μια μειωση τιμης γυρω στο 30%
Το μοντελο που αντικαθισταται πεφτει καπου στο 50%
Ποτε δεν υπαρχει ενα μονο μοντελο στην αγορα... παντα κυκλοφορουν δυο μαζι.. σαν τους Χιώτες, ενα παλιο και ενα καινουργιο....

οποτε.... σκεφτεσαι και αποφασιζεις...

Reaction score
6
Απάντηση: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Βρε Ηλια τον 600αρι έχεις όπως ειχα και γω πριν από 2 μηνες.
Τι σε κανει ακόμα να τον αγαπας;.

Εγω παντως δεν πρόκειται να ξαναγοράσω ουτε τασάκι που να γραφει πανω του Epson.
Είναι ψευτο-κατασκευές

Reaction score
182

Βρε Ηλια τον 600αρι έχεις όπως ειχα και γω πριν από 2 μηνες.

Κι ελεγα , θα το δει δεν θα το δει....
"happy_1""happy_1"

Τι σε κανει ακόμα να τον αγαπας;.

Το οτι δεν ειδα ακομη (αρκετα) τον σονυ.... :crazy_3::crazy_3:

Εγω παντως δεν πρόκειται να ξαναγοράσω ουτε τασάκι που να γραφει πανω του Epson.
Είναι ψευτο-κατασκευές
Σε αυτό δεν εχεις αδικο :respect::respect: αλλα.... αυτο εχει και τα καλα του... :cool_4::cool_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Είναι ψευτο-κατασκευές
Κι όμως έχει κάτι τασάκια η Επσον φοβερά. Θα πάρω και για σένα εν τεμάχιον. :crazy_3:

Reaction score
1
Ο άνθρωπος έκανε μια απλή και σαφή ερώτηση: "AW15 ή ΑΧ100;"
...και σεις τον αρχίσατε στους Epson, το περίμενε και την πλάκα!

kaggelo, τα πράγματα - κατά την ταπεινή μου άποψη - έχουν ως εξής:

1. Όταν αποφασίσουμε ότι ήρθε η ώρα να αγοράσουμε προβολέα, τότε δεν το ψειρίζουμε ούτε περιμένουμε μπας και έρθουν τα πάνω-κάτω γιατί τότε θα περιμένουμε επί μακρόν. Αν περιμένουμε επί μακρόν, σημαίνει ότι δεν είμαστε και πολύ αποφασισμένοι. Πάντα θα βγαίνουν καινούρια μοντέλα, πιέζοντας τις τιμές των παλιών.

2. Όταν αγοράζουμε καινούριο προβολέα, τότε παίρνουμε ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά, σύμφωνα πάντα με το budjet μας. Διαφορετικά, αγοράζουμε μεταχειρισμένο. Όταν λέω φρέσκο, δεν εννοώ χθεσινό αλλά ούτε και περσινό. Ο AX100, καλός και άγιος αλλά μετράει 14 μήνες. Ο TW-700 μετράει 13. Ούτε να το σκέφτεσαι.

3. Με βάση το #1 και το #2, και σύμφωνα με το budjet σου, επιλέγεις Sony ελαφρά την καρδία. Στην περίπτωσή σου, τυγχάνει ο Sony να έχει και καλύτερη εικόνα από τους προαναφερθέντες. Πιστεύω, μάλιστα, πως είναι επίτηδες υποτιμημένος, δηλαδή, έχει υψηλό value for money.

Συμπέρασμα: Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να ανταλλάξεις 1000 ευρώ με έναν προβολέα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η επιλογή σου είναι ο Sony. Δεν γνωρίζω φυσικά αν έχει παιδικές ασθένειες και τι μπορεί να βγάλει στο μέλλον, αλλά το ίδιο ισχύει και με όλα τα ηλεκτρονικά. Άλλωστε, η εγγύηση είναι εγγύηση και δεν μπορεί κανείς να στην ακυρώσει.

Reaction score
182
2. Όταν αγοράζουμε καινούριο προβολέα, τότε παίρνουμε ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά, σύμφωνα πάντα με το budjet μας.
Το πιο φρεσκο δεν σημαινει όμως απαραιτητα ότι ειναι και καλυτερο, ειδικα αν θυμηθω τον Hitachi 300 (αν δεν κανω λαθος)...

και ενας λογος παραπανω οταν υπαρχει... "μονοπώλιο"...

εδω και 14 μηνες ο μονος φρεσκος 720 ή ο μονος στο 1000ρικο που εμφανιστηκε ειναι ο σονυ, (κατι Ζ5 περασαν απαρατηρητοι).

Εννοειται παντως οτι οταν μιλαμε για ηλεκτρονικα ο γενικος κανονας ειναι αυτος που λεει ο Νικος... οσο πιο φρεσκο τοσο καλυτερα... :respect:

Reaction score
0
θα ηθελα να ευχαριστησω ολους για τις γνωμες και συμβουλες σας. Με βοηθησατε πολυ στο να βγαλω καποια ουσιαστικα συμπερασματα.

Ειδικοτερα θα ηθελα να ευχαριστησω τον zoglair, του οποιου η αποψη ηταν κοφτερη σαν ξυραφι και δεν μου αφησε κανενα περιθωριο αμφιβολιας.

Ειμαι ολοφρεσκο μελος αλλα οι εντυπωσεις μου απο την παρεα σας εδω μεσα ειναι αριστες. Εχω πραγματικα εντυπωσιαστει!

Λοιπον, προχωραω στην αγορα του sony.

Αναμενατε εντυπωσεις.........!

Reaction score
388
Απάντηση: Re: SONY PL AW15 ή PANASONIC PT AX100Ε;

Λοιπον, προχωραω στην αγορα του sony.

Αναμενατε εντυπωσεις.........!
Πολύ καλή αγορά. Είμαι σίγουρος πως θα τον καταευχαριστηθείς, αρκεί να τον "ταίσεις" με το κατάλληλο υλικό.:cool_4:

Reaction score
191
δινεις ενα 1000αρικο και περνεις hdmi με 24p,αρκετα καλο contrast,φοβερο φακο με ευκρινεια ξυραφι,lens shift και τελος λαμπα που κοστιζει 250 ευρω ειναι να το σκεφτεσαι?

NIX

Reaction score
0

Kaggelo σορρυ αλλα δεν μπορουσα να σου απαντησω χθες.
Αν αποφασισες τελεσιδικα να παρεις τον sony.Με γεια και σου ευχομαι καλες θεασεις.

Το περιμενε πηγαινε βαση αυτου που εγραψε ο Ανδρεας (Καφ.)
Σι λιγο θα βγει οπως ειπε ο Ανδρεας καινουργιος panasonic.Οι 720 panny παντα ειχαν πολυ καλη εικονα και γενικως overall αποδειχτηκαν καλα μηχανηματα.

Γνωμη μου ειναι να κανεις υπομονη 1-2 μηνες (τοσο περιμενες λιγο ακομα δεν πειραζει) και αν τελικα ο panny δεν ειναι καλος ή ειναι ακριβος ή γενικως κατι ,τοτε παιρνεις τον sony που θα εχει πεσει και λιγο ακομα (αδιαφορο γιατι ειναι ηδη πολυ φτηνος αλλα ευπροσδεκτο) και θα εχεις και σαν bonus την ικανοποιηση οτι εισαι συνειδητοποιημενος και εγκρατης καταναλωτης.

Reaction score
182
Καλή αγορά και ακόμα καλύτερες θεάσεις... πες μας και για το χωρο και την οθόνη που σκέφτεσαι λίγα πράγματα....

Reaction score
0

Kaggelo σορρυ αλλα δεν μπορουσα να σου απαντησω χθες.
Αν αποφασισες τελεσιδικα να παρεις τον sony.Με γεια και σου ευχομαι καλες θεασεις.

Το περιμενε πηγαινε βαση αυτου που εγραψε ο Ανδρεας (Καφ.)
Σι λιγο θα βγει οπως ειπε ο Ανδρεας καινουργιος panasonic.Οι 720 panny παντα ειχαν πολυ καλη εικονα και γενικως overall αποδειχτηκαν καλα μηχανηματα.

Γνωμη μου ειναι να κανεις υπομονη 1-2 μηνες (τοσο περιμενες λιγο ακομα δεν πειραζει) και αν τελικα ο panny δεν ειναι καλος ή ειναι ακριβος ή γενικως κατι ,τοτε παιρνεις τον sony που θα εχει πεσει και λιγο ακομα (αδιαφορο γιατι ειναι ηδη πολυ φτηνος αλλα ευπροσδεκτο) και θα εχεις και σαν bonus την ικανοποιηση οτι εισαι συνειδητοποιημενος και εγκρατης καταναλωτης.
NIX σ ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Πιστευω οτι ειναι σωστα αυτα που λες. Ηδη ομως περιμενω 1-2 μηνες και μου ειναι δυσκολο να διαθεσω παρα πανω απο 1000€. Πιστευω οτι ο 200 θα ειναι αρκετα πανω απο 1000€, και εξαλου ο σονυ μου φαινεται πολυ καλη ευκαιρια για 1000€. Για πρωτος προβολεας νομιζω οτι ειναι μια συμφερουσα αγορα. Απο κει και περα βλεπουμε. Το να τον αντικαταστησω μετα απο 1-2 χρονια με κατι καλυτερο πιστευω οτι θα ειναι φυσικο επακολουθο. Αρα οπως σωστα ειπε και ο zoglair ισως να μην χρειαζεται να το ψειριζω και τοσο πολυ.

Reaction score
0
καθιστε γιατι με τοσα καινουργια μοντελα καθε μερα εχω μπερδευτει.Ο AW15 ειναι ο TOPAZ?Aν ναι με αυτα που εχω διαβασει απο τον Μελιδη που τον εχει εδω και λιγο καιρο θα ελεγα χωρις βεβαια να τον εχω δει οτι πρεπει να ειναι φοβερο μηχανακι.

Reaction score
0
Καλή αγορά και ακόμα καλύτερες θεάσεις... πες μας και για το χωρο και την οθόνη που σκέφτεσαι λίγα πράγματα....
ilia καλημερα και σ ευχαριστω. Για την οθονη, επειδη δεν διαθετω αυτη την στιγμη τα χρηματα για μια καλη, λεω να παρω μια φθηνη να δω πως θα παει και μετα βλεπουμε. Λογω χωρου δεν μπορω να χρησιμοποιησω τοιχο. Οι διαστασεις της θα ειναι 2mX1,5m. Τι άλλα στοιχεια θελετε να σας πω για τον χωρο?

Reaction score
0
η αποσταση αναμεσα στον φακο και στην οθονη ειναι περιπου 4,7m
το υψος του ραφιου οπου θα τοποθετηθει ο προβολεας περιπου 1,65m
η θεση θεασης απο την οθονη περιπου 4,2m
διαστασεις οθονης 2Χ1,5m

ο χωρος ειναι κοινοχρηστος, εχει πολυ φως αλλα σκοπευω να κανω προβολες μονο το βραδυ (τον χειμωνα ετσι κι αλλιως μετα τις 5 ειναι νυχτα)

το πιο κουφο και περιεργο το εχω αφησει για το τελος, και θα ηθελα την γνωμη σας γι αυτο. Λογω διαρυθμισης του χωρου(επιπλα, τοιχοι, ραφιερα κτλ...), η μονη μεγαλη επιφανεια που μενει και βολευει λογω αποστασεων ειναι μια μεγαλη τζαμαρια(!!!)2m πλατος Χ 3m υψος. Σκεφτομαι να τοποθετησω την βαση της οθονης στον τοιχο πανω απο το κουφωμα και να κατεβαζω εντελως το πατζουρι-στορι το οποιο απομωνωνει 100% το φως απο εξω. Η οθονη θα ξετυλιγεται ετσι μπροστα απο την τζαμαρια.

Ισως ολα αυτα να σας φαινονται λιγο αστεια. Αλλα πιστευω οτι θα τα καταφερω να λειτουργησει. Αν οχι, τοτε θα πρεπει να αλλαξω εντελως την διαρυθμιση του χωρου(κατι οχι και πολυ ευκολο)

Περιμενω τις γνωμες και αποψεις σας ιδιως για το θεμα της τζαμαριας.
Ειναι λαθος το ολο σκεπτικο μου?

Reaction score
182
Το γρήγορο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι το καλοκαιρι θα εχεις πιθανο προβλημα ειτε επειδη δε θα μπορεις να ανοιξεις τη τζαμαρια για δροσια ειτε αν την ανοιγεις να εχεις κυματισμους στο πανι απο τη ροη του αερα....

Επίσης καλό θα είναι η οθονη που θα διαλεξεις να ειναι μαυρη απο πισω ωστε να μη περναει φως, εστω και το ελαχιστο και να μην εισαι αναγκασμενος να κλεινεις εντελως τα στορια....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.706
Νεότερο μέλος
jimacid