Sony PS-HX500 turntable

Reaction score
102
Παρότι προσωπικά βλέπω με κάποια καχυποψία την όλη φάση με την αναβίωση του βινυλίου, τα νεα και όχι μόνο βινύλια όντως ξεπουλάνε ενώ υπάρχουν ακόμα άπειρα διαθέσιμα σε προκλητικά λογικές τιμές σε διάφορα παζάρια. Επίσης είναι επίσης γεγονός οτι ο αληθινός μουσικόφιλος (και όχι απαραίτητα audiophile) χρειάζεται οπωσδήποτε ένα πικάπ γιατί έτσι αυξάνει την πρόσβαση στην αγαπημένη του μουσική.

Για παράδειγμα με την καταρρευση της παλαί πότε Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας (μεταξύ πολλών άλλων φυσικά) τεράστιος όγκος τίτλων έχει καταργηθεί και δεν είναι πιά διαθέσιμος σε CD αφήνοντας όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί είτε στο έλεος των εφημερίδων όποτε και άν επανεκδώσουν αυτό που ψάχνει σε CD ή στην λύση των μεταχειρισμένων βινυλίων τα οποία μπορεί να αποδειχτουν ενίοτε και με λίγο ψάξιμο πιό οικονομικά ακόμα και απο τα CD των εφημερίδων. Ακόμα περιμένω πάντως κάποια εφημερίδα να επανεκδώσει Μαρίζα Κώχ...

Τέλος αν και σπάνια υπάρχουν και περιπτώσεις που η βινυλιακή κόπια κάποιας καινούργιας ηχογράφησης ενδεχομένως να προσεγγίζει καλύτερα τα audiophile κριτήρια μιας και μπορεί να είναι η μήτρα της "κομμένη" απο master λιγότερο "κομπρεσαρισμένο" δυναμικά απο του αντίστοιχου CD παρέχοντας μεγαλύτερη δυναμική ποικιλία. Ένα πρόσφατο παράδειγμα η βινυλιακή έκδοση του τελευταίου άλμπουμ του αείμνηστου David Bowie.

Με αυτά και άλλα τα πικάπ έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και στο ..Πλαίσιο.. http://www.plaisio.gr/fotografia-vid...ap-prasino.htm

Στο πνεύμα της εποχής λοιπόν η SONY παρουσίασε στην πρόσφατη CES στο Las Vegas για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ένα πικάπ, το Sony PS-HX500.
Αναμένεται κοντά στο καλοκαίρι σε τιμή καλού HI-FI (γύρω στα 600 ευρώ) και δείχνει ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην κατηγορία που εταιρίες με "όνομα" στα πικάπ όπως η pro-ject ή η rega προσφέρουν τα "καλά" εισαγωγικά τους μοντέλα. Έχει ήδη μια mm κεφαλή προεγκατεστημένη (μάλλον Audio Technica) ενώ προσφέρει εκτός απο την παραδοσιακή αναλογική έξοδο και ενσωματωμένο phono αλλα και ..ψηφιακή έξοδο μέσω USB για ψηφιοποίηση των βινυλίων μας στην αντιστοιχη free εφαρμογή εγγραφής και editing της SONY μάλιστα επιπέδου DSD ή 96/24pcm γιαυτό και φέρει και την αντίστοιχη σήμανση "HI-RES Audio" σε περίοπτη θέση κάτι που με μια πρώτη ματιά δείχνει παράδοξο επάνω σε ένα φαινομενικά 100% αναλογικό προιόν.

Προσωπικά βρίσκω ότι δείχνει πολύ ποιοτικό σαν κατασκευή και το βρίσκω πανέμορφο με απλό κατανοητό και χρηστικό Desighn με μία futurιστική νότα παρότι ουσιαστικά αφορά μια retro τεχνολογία, "ρετροfuturιστικό" δηλαδή, μια αισθητική που σε συνδυασμό με την απλότητα και τον μινιμαλισμό είναι πολύ του γούστου μου.

Αν προσθέσουμε και την δυνατότητα μεταφορά των βινυλίων μας ακόμα και σε DSD απο ένα αρκετά "σοβαρό" πικάπ ωστε να αξίζει δηλαδή τον κόπο ωστε να μπορούμε να τα απολαύσουμε και απο το φορητό μας HI-RES player ή το Smartphone μας χωρίς ποιότικες απώλειες βρίσκω το συγκεκριμένο πικάπ κάτι παραπάνω απο μία απλά καλή λύση για τον μέσο μουσικόφιλο.

Ενα πικάπ σοβαρής ποιότητας κατασκευής, πανέμορφο, λειτουργικό με το κάτι έξτρα στο θέμα της ψηφιοποίησης που το κάνει να ηεχωρίζει απο τον ανταγωνισμό Σίγουρα θα μπεί σε πολλά σπίτια..

Attachments

Last edited:

Reaction score
102
Φίλε Βασιλη άλες εποχές, άλλες προτεραιότητες. Δεν νομίζω οτι έχει και τόση σημασία το τί έβγαινε πρίν απο 40 χρόνια που μεταξύ μας είχε και πολύ πιο ουσία η αγορά βινυλίων.

Το θέμα εδώ είναι η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης στην προσιτή κατηγορία με ποιοτικά στάνταρ αντίστοιχα του ήδη υπάρχοντος ανταγωνισμού και feartures (ψηφιοποίηση DSD) που δεν υπάρχουν αλού.

Πικάπ σαν το Sony πουλιούνται άπειρα την εποχή μας αλλα το συγκεκριμένο νομίζω οτι ξεχωρίζει γιαυτό του αφιέρωσα αυτό το νήμα..

Όσο για το πολύ ωραίο πικάπ της φωτογραφίας πολύ αμφιβάλλω οτι θα είχε περίπου όσο ένας βασικός μισθός στην εποχή του. Μάλλον όσο τέσσερις πέντε το κόβω..

Όσο για την ποιότητα του υπο παρουσίαση η sony την δεκαετία του 90 είχε βγάλει πολύ πολύ χειροτερα. Το συγκεκριμένο μια χαρά είναι για τον μέσο ακροατή και με το παραπάνω.

Reaction score
8.905
από αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχουν και άλλες εταιρίες με ανταγωνιστικά πλατό σήμερα... πχ, όπως ένα teac...

Reaction score
895
Και οι δύο έχετε δίκιο. Πράγματι η νέα πρόταση της sony δείχνει ικανοποιητική για το μέσο ακροατή, αλλά και τα καλά παλαιά της μοντέλα δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που κοστίζουν μια περιουσία. Ρίξτε π.χ. μια ματιά στο διαδίκτυο να δείτε πόσο πουλιέται το μοντέλο της φωτογραφίας που ανέβασε ο VasilisM.

Reaction score
8.905
το θέμα είναι ότι εταιρίες σαν την sony... είχαν και έχουν ακόμα και σήμερα (έτοιμη) αξεπέραστη τεχνογνωσία για να πουλήσουν... και σε χαμηλές τιμές!

Reaction score
102
Mα και εγώ είμαι μεγάλος φάν της Sony (γιαυτό και ο ενθουσιασμός μου) αλλα νομίζω οτι πέρα απο άδικο είναι και ολίγον αστοχο να συγκρίνουμε ένα πικάπ που κατα βάση δέν απευθύννεται σε audiophiles με τα ιερά τέρατα του παρελθόντος που ενοείται αξίζουν τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μας.

Πάντως το πικαπ αυτό απο ότι φαίνεται στις φωτό έχει τεχνογνωσία, έξυπνα "τοποθετημένη" ωστε να προσφέρει ποιότητα άνω του μέσου όρου χωρίς μεγάλο κόστος κάτι που ενδιφέρει πολούς πιτσιρικάδες ή νεαρά ζευγάρια που φτιάχνουν το σπίτι τους και θα ήθελαν κάτι όμορφο ξεχωριστό λειτουργικό αλλα λειτουργικό που να ξεχωρίζει απο πολούς "ντενεκέδες" που πουλιούνται εκεί έξω λόγω μόδας.

Το συγκεκριμένο νομίζω οτι ταιριάζει στη περιγραφή αυτή και είναι σύγχρονο αλλα και valueστην τιμή του μαζί.

Νομίζω οτι άνετα θα χτυπάει πολλά φτηνά project..

Reaction score
102
Bασίλη δεν εννοώ αυτό που ανέβασες εσύ... Άλλο είναι το θέμα του νήματος..

Reaction score
8.905
Για να το κλείσω εκ μέρους μου το θέμα... εκεί που επέλεξε να κινηθεί η (σημερινή) sony, έχει και άλλους ανταγωνιστικούς παίχτες, πχ. την TEAC - Project κλπ.! μην μιλήσουμε για τα μεταχειρισμένα που σε αυτά τα λεφτά, "κελεπούρια" μπορεί να αγοράσει κάποιος!

ΥΓ. Άσε που αυτά τα πλατό (σανίδες) είναι συσσωρευτές "εξωγενών θορύβων"! ;)

Reaction score
102
Bασίλη σου διαφεύγει το πού απευθύνονται αυτές οι συσκευές. Σίγουρα όχι στους audiophiles. Tεσπά δίκιο έχεις το κουράσαμε άδικα το θέμα..

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Πάντως η Sony θα έπερεπε να βγάλει αυτό το πλατώ κάτω απο 300ε.Νομίζω δεν αξίζει τα 600ε!
:oops:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv