Sony? Samsung? HELP!!!

Reaction score
0
Καλησπέρα. Ψάχνω να αγοράσω μια καλή τηλεόραση LED γι΄ αυτό και γράφτηκα στο forum ώστε να ακούσω τις γνώμες σας. Καταρχήν να πω ότι θα είναι η πρώτη μου αγορά αυτού του είδους της τηλεόρασης, οπότε δεν θα μπορούσα να πω ότι ξέρω και πάρα πολλά. Ενδιαφέρομαι από 37"-42" ίντσες για τοποθέτηση σε σαλόνι που σίγουρα η απόσταση δεν θα ξεπερνάει τα 5-6 μέτρα. Με ενδιαφέρει να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο σε ταινίες όσο και στην χρήση του PSP3 που θα την λιώσω :114: Για το χρηματικό ποσό δεν έχω ιδιαίτερο θέμα αρκεί να αξίζει τα λεφτά της, εντάξυ μην ξεφύγουμε τελείως μέχρι 1500 ευρω. Επίσης εννοείτε ότι προτιμώ να παίζει ταινίες μέσω usb και να μπαίνει σε δίκτυο ή στο διαδίκτυο και εννοελιτε HDMI εξόδους. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα ότι 2 από τις κορυφάιες βάση αποόδοσης/τιμής είναι οι εξής:

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=19&Category=69980053&Products=1667696,1651501

Χωρίς να αποκλείω τις παρακάτω:

Panasonic - TX-L37DT30E LED 3D TV 37''
Sony KDL-37EX720B
Sony KDL-40EX720 3D TV 40''
LG 42LW5500 LED 3D TV 42''

Οποιοσδήποτε έχει κάποια από αυτές τις τηλεοράσεις ή γνωρίζει σχετικά με αυτές περιμένω με ανυπομονησία την γνώμη του. Ευχαριστώ προκαταβολικά :619:

nsk

Reaction score
12
Απάντηση: Sony? Samsung? HELP!!!

Κάποια βοήθεια για τον φίλο :107:
Μιας και εγώ του πρότεινα το AVSITE παρακαλώ?
Ενδιαφέρεται για άμεση αγορά και η απόσταση είναι λιγότερα από 4 μέτρα.

Reaction score
1

Ο φίλος αναφέρει 5-6 μέτρα απόσταση, θεωρώ ότι 40-42'' είναι λίγες δεν θα το ευχαριστιέται.Το λιγότερο 47'' ή 50''...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Samsung:
Κερδίζει σε 3d εικόνα,ελάχιστα καλύτερο μαυρό,μεγαλύτερη φωτεινότητα

Sony:
Οριακά καλύτερη σε 2d,καλύτερη κίνηση,λίγο καλύτερη στο gaming.

Επίσης μην πέσεις κάτω απο 46''-47''.

Δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει το 3d αλλά πρέπει να δεις απο κοντά μερικές τηλεοράσεις για να καταλάβεις αν σε πιάνει πονοκέφαλος ή όχι.

Reaction score
0

Παιδιά μέχρι 42" θα προτιμούσα καθώς τελικά σκέφτηκ πως η απόσταση δεν θα είναι τόση όση γράφω αρχικά αλλά μικρότερη. Thanx πάντως για τις απαντήσεις σας. Σε 40-42" υπάρχει κάποια άλλλη που αξίζει με τα κριτήρια που έχω δώσει στο 1ο ποστ;

Reaction score
1

μου φαίνεται πολύ μεγάλη για τόσο μικρή απόσταση :121: πιστεύω ότι με 40-42" θα είμαι κομπλέ
Κι όμως δεν είναι !!! Θα το καταλάβεις όταν την πάρεις, και θα σκέφτεσαι "γιατί δεν πήρα 47άρα" :142: εκτός και αν τίθεται θέμα περιορισμού χώρου εκεί που θα μπεί.

nsk

Reaction score
12

μου φαίνεται πολύ μεγάλη για τόσο μικρή απόσταση :121: πιστεύω ότι με 40-42" θα είμαι κομπλέ

Δεν θα είσαι!
η θέαση σε 3D περιεχόμενο από τα 3 μέτρα και πάνω με 42" θα είναι ανύπαρκτη, τουλάχιστον 46" όπως προτείνει ο gstriftos. Αλλιώς συμβιβάσου με φθηνότερο μοντέλο και όχι 3D, θα είναι χαμένα λεφτά.

Αααα, ξέχασα το DTS επίσης που έχει η Samsung δεν είναι ατού ή κάνω λάθος?

Reaction score
0

Δεν θα είσαι!
η θέαση σε 3D περιεχόμενο από τα 3 μέτρα και πάνω με 42" θα είναι ανύπαρκτη, τουλάχιστον 46" όπως προτείνει ο gstriftos. Αλλιώς συμβιβάσου με φθηνότερο μοντέλο και όχι 3D, θα είναι χαμένα λεφτά.

δεν με νοιάζει για 3D...εντάξυ και πάλι μπορώ να την φέρω ποιο κοντά στον καναπέ... στην επισήμανση του nsk θέλω και εγλω μια διευκρίνηση για το DTS

Reaction score
1

Οχι δεν κάνεις λάθος, αποκωδικοποιούν DTS...

Αυτή τη στιγμή βλέπω στη 47άρα μου μιά ταινία από τα 3,5 μέτρα και μου φαίνεται σαν μόνιτορ υπολογιστή σε σχέση με τον προβολέα :142: άντε να χαλάσει να πάρω 60άρα :116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Για να έχεις πλήρη αίσθηση των 1080γραμμων(δλδ της full-hd ανάλυσης) η απόσταση θέασης πρέπει να είναι,χονδρικά,περίπου ίση με την διαγώνιο της οθόνης.
δεν με νοιάζει για 3D...εντάξυ και πάλι μπορώ να την φέρω ποιο κοντά στον καναπέ... στην επισήμανση του nsk θέλω και εγλω μια διευκρίνηση για το DTS
Ότνως οι Samsung αυτή την στιγμή είναι οι μόνες που παίζουν όλα τα αρχεία με dts ήχο.
Αναμένεται όμοια κίνηση απο LG αλλά δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα και αν θα μπεί με firmware update (δύσκολο) σε τρέχοντα μοντέλα.
Πάντως με την κατιούσα που έχουν πάρει οι τιμές στα media player είναι το τελευταίο που πρέπει να ανησυχεί.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas