Sony STR-DA3300ES.Αξιζει για μουσικη?

F

Fotis239

Guest
Γεια σας..Εχω τον παραπανω ενισχυτη,αλλα τελευταια με οσα διαβαζω στο φορουμ εχω αρχισει να μπαινω παλι σε σκεψεις για αλλαγη σε δικαναλο.Λεγονται πολλα οτι δεν αξιζει για μουσικη.Ειμαι πρων κατοχος ενος Rotel RA-04 και με την αντικατασταση του με τον Sony ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Για να καταλαβω, αν τον συκρινουμε με εναν Nad c315,τελικα ποιος υπερτερει??

Reaction score
855
Απάντηση: Sony STR-DA3300ES.Αξιζει για μουσικη?

έχω την εντύπωση, πως σε αυτά τα επίπεδα ενισχυτών, θα είσαι μία χαρά και με τον Σόνυ, ο οποίος είναι σοβαρό μηχάνημα ...

εξαρτάται βεβαίως και από τον τρόπο που ακούς μουσική (εννοώ απόλυτα συγκεντρωμένος και κολλημένος στο sweet spot ή γενικότερα χαλαρές casual ακροάσεις ), το τρόπο που έχεις στήσει τα ηχεία σου στον χώρο, τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος σου, κλπ. κλπ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η Nad εχει την φημη οτι :
εχει μαλλον απο τους καλυτερους ηχους στο ειδος της
και
τα ρευματα της ειναι αληθινα

F

Fotis239

Guest

Πρωτα θελω να σας ευχαριστησω που απαντησατε τοσο συντομα..
Τα ηχεια που εχω ειναι η σειρα Dali Concept(χωρις σαπμπ).Ειναι στημενα σε δωματιο 15 τ.μ.Η αποσταση ακροασης απο τα μπροστα ηχεια ειναι 3 μετρα.Δεν ακουω καποιο συγκεκριμενο ειδος μουσικης,περισσοτερο ηλεκτρονικη και ροκ.
Μουσικη ακουω απο το λαπτοπ,και χρησιμοποιω spdif της Hama.Τα αρχεια μου ειναι απο 256kbps και πανω αλλα και καποια flac.

Τελικα θα αξιζε η αλλαγη του για εναν δικαναλο με budjet μεχρι 600 ευρω?Θα υπηρχαν μεγαλες διαφορες?Ή θα ηταν καλυτερα να αγορασω εναν τελικο για να οδηγει τα κυρια ηχεια?

Reaction score
7.089

Διαφορα θα δεις μονο αν κινηθεις σε ολοκληρωμενο τη κατηγορια 700 και ανω.Αλλα και παλι ομως θα χρειαστεις και ενα dac αφου εχεις σαν πηγη υπολογιστη.Νομιζω λοιπον οταν μπορεσεις δανεισου ενα τελικο ενισχυτη και δοκιμασε να τον συνδεσεις στον 3300.Αν δεις διαφορα προχωρας,παντως δεν ειναι εποχες για πειραματισμους.

Reaction score
3.341
φίλε καλημέρα,
Ακριβώσ την ίδια απορία είχα κι εγώ έχοντασ τον STR-DA5400 ES
κάνοντας μια βόλτα απο τα καταστήματα που αγοράζω χρόνια AV θα σου πώ τι μου είπαν κατα λέξη. Η σονυ έιναι δεν είναι όντως ούτε για 2κάναλο ούτε για πολυκάναλο αλλα για την σειρά την ΕS όλοι κρατούσαν και λίγο τα λόγια τουσ για να μην εκτεθουν ....... τεσπα η απάντηση που πήρα ( απ'όλους ) είναι παρε έναν 2κάναλο τελικό και θα πάθεις ζημιά με το αποτέλεσμα μην δώσεις τον σονυ !!!

ο σονυ οδηγεί τα klipsh rf82 rs42 rc62 βέβαια τα 82 τα παίζω με διενύσχιση .

Θα ήθελα κι εγω να ακόύσω τις γνώμεσ των συφορουμιτών γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα.
ελπίζω να σε βοήθησα δεν έιμαι και κανένασ τρελόσ γνώστης

F

Fotis239

Guest

Οντως δεν ειναι για πειραματισμους οι εποχες..Φιλε kogni,η αληθεια ειναι οτι με καθησυχασες λιγο,γιατι εχω βαρεθει να αλλαζω ενισχυτες(4 σε ενα χρονο).
Ελπιζω να ακουσουμε γνωμες και απο αλλους συμφορουμιτες..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Η μόνη ασφαλής σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι άμεση αντιπαραβολή μεταξύ ενος ολοκληρωμένου και της προσθήκης ενος τελικού στον Σονυ.
Η δυσκολία είναι να βρεί κάποιος τελικό στα 600ε (αν και νομίζω ότι η Ροτελ έχει κάποια μοντέλα-σορρυ αν δεν βάζω παραπαμπές αλλά είμαι σε διακοπές και ψιλοβαριέμαι να ψάχνω..).
Το ότι θα υπάρξουν διαφορές είναι σίγουρο αλλά επειδή τα αυτία είναι δικά σου κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα σ αρέσει περισσότερο(σ αυτή την κατηγορία αν αρχίσουμε να μπλέκουμε με τι είναι σωστότερο θα τα πετάξεις όλα απότε άστο καλύτερα..).
Δεν ξέρω αν μπορείς να δανείστείς απο κάπου για να κάνεις την αντιπαραβολή αλλά κάνε τ αδύνατα δυνατά για την συγκριστη αυτή.Σε περίπτωση που δεν μπορείς αγόρασε εναν τελικό.Θα ακούσεις τα ηχεία σου αλλιώς!

Reaction score
2.566
H σειρά ES της sony είναι πολύ καλή και για μουσική σε σχέση με άλλους πολυκάναλους! Για το σύστημά σου-περιορισμένου budget- δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Νομίζω πως θα πετάξεις τα λεφτά σου. Τώρα, αν έπαιρνες και κάποιο dac (minimum 300€, πχ. dac magic ή κάποιο με καλύτερη usb module) και έσκαγες και πάνω από 1000€ για κάποιον ολοκληρωμένο δικάναλο, θα έπαιρνες κάτι παραπάνω, αλλά όπως βλέπεις ανεβαίνει το budget και δεν ξέρω και τα ηχεία σου τι μπορούν να κάνουν κι αν έχει νόημα να αναβαθμίσεις τα υπόλοιπα μέρη.
Γνώμη μου...ως πρώην κάτοχος του 5200ES...

F

Fotis239

Guest

O Yamaha A-S700 δεν θα εχει διαφορα λετε??μου εχει μπει στο ματι..

F

Fotis239

Guest

Γεια σας κ παλι..Ειμαι παλι σε διλημα..Απο τελικους εχω καταληξει σε 1-2 Rotel αλλα σκεφτομαι και για τον τελικο της XTZ ο οποιος ειναι σε πολυ καλη τιμη γι αυτα που λεει οτι προσφερει,ομως δεν ειχα την δυνατοτητα να τον ακουσω...Απο την αλλη ομως σκεφτομαι να αγορασω καποιον ολοκληρωμενο (Creek Evo II) και να τον συνδεσω με τον AVR μου..
Πως θα ηταν καλυτερα να πραξω ??

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster