Sony VPL-VW100 SXRD 1080p

Reaction score
7
.....

Μη βλέπετε τα 10,000 ευρώ και σκέφτεστε οτι είναι πολλά για εσάς. Αυριο αμα θελήσει αυτός ο κολοσός θα βγάλει προβολέα στα 3000 και θα κλείσει μεγάλες εταιρίες.
.........
10.000?
για σκεψου κατι γυρω στα 8.000Ε

Reaction score
152
.....

Μη βλέπετε τα 10,000 ευρώ και σκέφτεστε οτι είναι πολλά για εσάς. Αυριο αμα θελήσει αυτός ο κολοσός θα βγάλει προβολέα στα 3000 και θα κλείσει μεγάλες εταιρίες.
.........
10.000?
για σκεψου κατι γυρω στα 8.000Ε
\

χμ.....

ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,ΦΕΤΟΣ ΤΑ Χ"ΓΕΝΝΑ ΘΕΛΩ,ΘΕΛΩ,ΘΕΛΩ..........

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αυτός θα είναι ο πραγματικός CRT killer ή κανω λάθος?
Αυτή την εντύπωση μου έδωσε τουλάχιστον απο τα χαρτιά,εάν έρθει σε αυτή την τιμή τότε θα πρέπει να κρύψω 10000 απο το εφάπαξ απο τη γυναίκα!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ilias @ 26th October 2005 said:
Αυτός θα είναι ο πραγματικός CRT killer ή κανω λάθος?
Αυτή την εντύπωση μου έδωσε τουλάχιστον απο τα χαρτιά,εάν έρθει σε αυτή την τιμή τότε θα πρέπει να κρύψω 10000 απο το εφάπαξ απο τη γυναίκα!!!
Για CRT killer θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό ακόμη. Είναι μερικές λεπτομέρειες στις οποίες οι ψηφιακοί τα βρίσκουν μπαστούνια και μην ξεχνάς ότι είναι υποδεέστερος του Qualia ο οποίος πάσχει από μαύρο.

Reaction score
191
πεστα gonto!

θηρια οπως ο barco cinemax και ο απιστευτος sony G 90 ειναι ακομα βασιλιαδες στην εικονα και δυσκολα θα τους τη παρουν οι ψηφιακοι.

Reaction score
170
Λοιπόν πριν από λίγο κατέβασα τη δοκιμή του Greg Rogers που θα εμφανιστεί στο Widescreen Review Δεκεμβρίου. Καθώς το site λειτουργεί με πληρωμένη συνδρομή δεν μπορώ να παραθέσω όλη τη δοκιμή, σας δίνω όμως το συμπέρασμα το οποίο πιστεύω θα βρείτε αρκετά ενδιαφέρον:

The Sony VPL-VW100 1080p SXRD front
projector ($9,999) is a breakthrough product
that will have a major impact on the
home theatre industry. It shatters the previous
$30,000 price barrier for 1080p front
projectors, and it will undoubtedly inspire a
new pricing structure for 720p DLP projectors.
But its impact goes beyond price. It
also shatters the contrast ratio barrier that
had disadvantaged 1080p LCoS-based
front projectors. It provides a choice of
three contrast/brightness modes––a high
brightness mode with the best contrast of
any 1080p front projector, a low brightness
mode with better contrast than any DLP
projector I’ve reviewed, and a dynamic Auto
Iris mode that trades some brightness compression
for CRT-like contrast in dark
scenes. The Sony VPL-VW100 also includes
1080i inverse-telecine and motion-adaptive
deinterlacing to extract the maximum image
quality from high-definition movies and
broadcast video.
Almost two years ago I posed the following
question in my Sony Qualia 004
review––which will come first, a 1920 x 1080
DLP front projector, or an SXRD projector
with a 3000:1 contrast ratio? We finally have
the answer, but I never imagined it would
be priced at $9,999. The DLP manufacturers
will now have to accelerate their efforts
to catch up in price and performance––and
that competition will benefit all of us.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Its the end of the (projection) world as we know it !!!!

Και ξέρετε κάτι ακόμη που θα σας φτιάξει; :twisted:
Τα $10,000 στις ΗΠΑ είναι MSRP

Η πραγματική street price γνωρίζετε ποια είναι;
$7,695.οο US  :shock:  :shock:  :shock:

Στις ΗΠΑ μάλιστα ήδη δέχονται παραγγελίες, ΜΕ ΑΥΤΗ τη τιμή!!!!!!!
Αν η αντιπροσωπεία δείξει το ίδιο σοβαρό πρόσωπο με περίπου 8,000 Euro φέτος θα έχουμε 1920x1080 προβολέα να απολαμβάνουμε όλες τις ταινίες που γράφουμε σε HD, να βλέπουμε καλύτερο Contrast από DLP (που δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην πιστεύω τον Rogers του WSR), θα είμαστε Compatible σε Euro 1080 και θα κοροϊδεύουμε τη ποιότητα του Spentzos films σε DVD, δύο φορές ακόμη (ελέω ανάλυσης γαρ).

Επιτέλους ρε γαμώτι. ΚΑΘΑΡΟ HD panel 1080 και σε ΚΑΘΑΡΗ τιμή!!!!

Μεγάλο προσόν της Sony είναι ακόμη οτι η SXRD τεχνολογία δεν είναι νέα, δεν βγήκε εχθές. Έχει ήδη δύο χρόνια παραγωγής μέσα στον Qualia που έχει πολύ ευχαριστημένους (τρισευτυχισμένους για την ακρίβεια από ότι διαβάζω στο avs) πελάτες, έχει κυκλοφορήσει μοντέλο και σε RPTV και ότι προβλήματα μπορούσε να παρουσιάσει τα έχει ήδη λύσει.

Πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της προβολής λοιπόν;

Η Sony αποφάσισε να κυριαρχήσει και.. .. .. ..απλά το έκανε.
Ναι, ναι .. .. .. έτσι απλά.
Εδώ και δύο χρόνια σιγοψυθίριζε ένα τραγουδάκι ονόματι .. .. ..Qualia.
Αλλα η T.I. συνέχιζε να πουλάει για κοντά στα τρία χρόνια,  με πιθανότατα παγωμένο RD, ξαναζεσταμένο φαγητό. Αλλαζε τα Dark Chip από 1 σε 2 από 2 σε 3 κλπ και έτρεχε ο κόσμος (ακόμη και σήμερα) να αναβαθμιστεί.

Φέτος όμως πιάστηκε στον ύπνο με το 100άρι της Sony και έβγαλε το πρωτότυπο 1080 με τη Projection Design που στη Cedia έδειχνε ανέτοιμο για παρουσίαση.
Τώρα πότε θα πουλήσει και σε τι τιμή, άγνωστο.

Αυτό που η Sony όμως σιγοψυθίριζε πριν 2 χρόνια, τώρα πλέον το τραγουδάει φωναχτά.

Its the End of the projection world as we know it.

Και δυστυχώς ή ευτυχώς η Sony ειδικεύεται σε πυρηνικές καταστροφές. Εδώ που τα λέμε και μόνο η ανακοίνωση των τιμολογίων της φτάνει, που να μπεί στη μέση και η ποιότητα!!!!!

Ετσι απλά.. .. .. πριν από 6 χρόνια έβγαλε τον G90 μόλις.. .. .. 15,000 φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλο 9άρη και έστειλε όλους τους κατασκευαστές σε χρεοκοπία.
Η Electrohome μεταπωλήθηκε 2-3 φορές, η AmPro έκλεισε, η Vidikron το γύρισε μόνοσ ε ψηφιακούς, η Barco για να επιβιώσει έβγαλε νέα σειρα (Cine, αλλά και που επιβίωσε μήπως πούλησε και πολλά κομμάτια; ).

Ετσι απλά.. .. .. πάγωσε πριν από δύο χρόνια την αγορά των τρίτσιπων με τη κυκλοφορία ο Qualia. Ειδικά στις ΗΠΑ μόλις παρουσιάστηκε, οποιαδήποτε αγορά 3chip DLP, έγινε κατόπιν ανέκδοτο για ξανθιές.  

Έτσι απλά.. .. .. .. όποτε βγάζει μοντέλο LCD, όλες οι άλλες εταιρίες κρατάνε την ανάσα τους και περιμένουν να φάνε από τα αποφάγια που θα αφήσει στον τραπέζι. Να θυμηθούμε τον 10άρι, τον 11, το 12 που ξεπατώσανε στην εποχή τους τις υπόλοιπες αγορές;
Η μήπως τον τελευταίο 50;

Ετσι απλά.. .. .. τώρα βάζει και τα μονότσιπα 4~5,000 ευρώ και άνω σε κίνδυνο-θάνατο.
Δεν μιλάω για τα ήδη ερήμηνκαταδισμένα  Marantz, Sharp, Yamaha και Samsung.
Μιλάω για δικά μας, τα γήινα τέκνα. Optoma, BenQ, Infocus, κλπ

Το ζήτημα δεν είναι όμως αν η sony τελικά επικρατήσει.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό θα το επιτύχει φέτος.

Στο 1080 ήδη προηγείται ήδη 3 χρόνια. Είχε τέτοιο panel σε παραγωγή όταν η TI ήταν ευχαριστημένη με πωλήσεις μονότσιπων στα 14,000 ευρώ. Μας φλόμωνε με τεχνολογία τροχών (ζαντών και ελαστικών) και πολλαπλών στροφών, περιοχών και άλλα τέτοια ωραία  :mrgreen: και μας έλεγε Sorry boys που βλέπετε Rainbows, αλλά η τρίτσιπη τεχνολογία είναι για σας ακριβή.

Αλήθεια ΣΗΜΕΡΑ πλέον, με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του μηχανήματος τον Νοέμβριο (σε μερικές μέρες δηλαδή) ποιος θα μπει καν σε σκέψη αγοράς προβολέα ανω των 4-5,000 ευρώ και δεν θα περιμένει να δει τον νέο Sony;  
Αν είναι και στην έκθεση κιόλας.. .. .. πολλοί θα κλαίνε (αχ, και εγώ μαζί) τις ρημάδες άδειες τσέπες μας.

Προσωπικα εξετάζω το ζήτημα, οτι αν τελικά ο 100άρης είναι τόσο καλός όσο γράφει ο Greg Rogers θα αφήσει κάποια χαραμάδα ζωής. Γιατι μέ τέτοια χαρακτηριστικά οποιαδήποτε τιμή άνω των 4500-5000 είναι άκρως επισφαλής.

Ειναι κάτι που εξέτασα σοβαρότατα στο τελευταίο τεύχος του Ηχου κλείνοντας το άρθρο μου για τον BenQ. Αντιγράφω.

Τι είναι σήμερα όμως 8720;
Είναι ένας προβολέας κορυφαίας υλοποίησης που καταφέρνει υπό πίεση στη λήξη του αγώνα να καρφώσει με ένα τρίποντο αλά Διαμαντίδη, μπαίνοντας με το σπαθί του στο Club των ισχυρών.
Φυσικά παίρνει και το τρόπαιο αφού ζητάει μικρότερο Budget αλλά κοιτώντας γύρω του στο γήπεδο δυστυχώς δεν βλέπει κανένα να πανηγυρίζει και να χαίρεται τη νίκη μαζί του.
Γιατί;
Απλά όλοι οι φίλαθλοι παίρνουν θέσεις στο διπλανό γήπεδο για τον μεγάλο τελικό που θα ξεκινήσει και έχει τρόπαιο τι άλλο, το ολοκαίνουργιο 1080!

Και αν τελικά για το 2005 η κατηγορία 5,000+ ευρώ ανήκει στην Sony φανταστείτε του χρόνου τέτοια εποχή να βγάλει μηχάνημα στα 3000 ευρώ.
Όχι, όχι, δεν είναι προφητεία,  αναμενόμενο είναι!

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Αν κάνουν έτσι αυτοί που έχουν CRT, οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουμε? :mrgreen:
Δεν ξέρω για εσάς -εγώ ήδη έχω αρχίσει να τον αποκαλώ από τα γράμματα του ονόματός του - Φάου Βε.
Ο 1080p του λαού :!: :!:
Καλή αναμονή :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Its the end of the (projection) world as we know it !!!!

Και ξέρετε κάτι ακόμη που θα σας φτιάξει; :twisted:
Τα $10,000 στις ΗΠΑ είναι MSRP

Η πραγματική street price γνωρίζετε ποια είναι;
$7,695.οο US :shock: :shock: :shock:

Στις ΗΠΑ μάλιστα ήδη δέχονται παραγγελίες, ΜΕ ΑΥΤΗ τη τιμή!!!!!!!
Αν η αντιπροσωπεία δείξει το ίδιο σοβαρό πρόσωπο με περίπου 8,000 Euro φέτος θα έχουμε 1920x1080 προβολέα να απολαμβάνουμε όλες τις ταινίες που γράφουμε σε HD, να βλέπουμε καλύτερο Contrast από DLP (που δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην πιστεύω τον Rogers του WSR), θα είμαστε Compatible σε Euro 1080 και θα κοροϊδεύουμε τη ποιότητα του Spentzos films σε DVD, δύο φορές ακόμη (ελέω ανάλυσης γαρ).
7700 δολάρια είνα 6400 Ευρώ!!! Γιατί λοιπόν η αντιπροσωπεία να μην τον φέρει με 6500-7000 Ευρώ;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν το συζητάω βέβαια ότι και για μένα θα είναι από τις πρώτες επιλογές...

Αλήθεια την τηλεόραση πότε την φέρνει η Sony Ηellas?

Δεν πιστεύω να την βγάλει την χρονιά στην Ελλάδα με 1366Χ768...

Reaction score
152
ΒΑΓΓΕΛΗ, Ο WV-100 ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ CRYSTALIO Η' ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ 1920Χ1080????

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι η όποιες αδυναμίες στο μαύρο ενός προβολέα, φαίνονται κυρίως στην απεικόνηση ή μη της λεπτομέρειας...

Όταν έχεις τέτοιο πάνελ η λεπτομέρεια είναι εκεί...

Αν και προβλέπω να ακούγεται και να γράφεται ότι αυτός ο προβολέας... θα πάσχει από μαύρο σε σχέση με τον χ,ψ,ω, προβολέας με το DC78 chip.... :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πόση διαφορά όμως θα δούμε σε ένα προβολέα 1080p από έναν 720p βλέποντας απλό dvd? Όχι ταινία σε high-definition αλλά σε 720Χ576...

Περισσότερη διαφορά από όση βλέπουμε σήμερα σε έναν προβολέα 720p σε σχέση με έναν 480p?

Η άποψή μου είναι ναι μιας και υπάρχει διαφορά μεταξύ 720p και 1080i οπότε φανταστείτε διαφορά μεταξύ 720p και 1080p αλλά θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας και ειδικά του Βαγγέλη και του Δημήτρη...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Όλα σωστά όμως μου είπαν να περιμένω 2 -3 μήνες που θα ερθουν G70 με 8-9 χιλιάρικα
με 2500 ώρες,δεν ειναι για σκέψη αυτό?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis