Sony Vpl Vw100

Reaction score
1
Μπηκα και βγηκα απο το περιπτερο της sony πανω απο 10 φορες.Δεν μπορουσα να ξεκολλησω τα ματια μου απο την οθονη . Ο Vpl Vw100 με αφησε με ανοιχτο το στομα(τον Qualia δεν χρειαζεται να τον σχολιασω :wink: ).Πιστευω οτι αν "χτυπησει" την τιμη σε ποιο χαμηλα επιπεδα ολα τα αλλα θα σβησουν.

Reaction score
0
Μην απογοητευεστε με την αρχικη τιμη σκεφτειτε απλα πως θα πρεπει να περιμενουμε λιγο παραπανω (κανα χρονο υπολογιζω) μεχρι να πεσουν οι τιμες και να ξυπνησει ο ανταγωνισμος. Αντε τα επομενα Χριστουγεννα με βλεπω να ανοιγω "παραθυρο" 100 ιντσων στον τοιχο μου. Το παραθυρο το αναφερω γιατι η εικονα που εβλεπες στο demo απο το BD ηταν ακριβως σαν να το εχεις ανοιξει και να κοιτας μεσα απο αυτο.
Οταν βεβαια επεστρεφες στο starwar DVD η εικονα γινοταν ομιχλωδης!
Παντως αναμεσα στον 100 και τον qualia δεν ειδα διαφορες περαν του οτι ο δευτερος ηταν ρυθμισμενος να παιζει απο το BD ενω ο πρωτος απο το DVD.

Reaction score
8.350
Το μηχανάκι Δημήτρη υπάρχει εδώ και δύο χρόνια κοντά.
Λέγεται qualia και στοιχίζει 25,000 US street price.
Καλα,μην δαγκωνεις :wink: μιλαω για την ελληνικη αγορα.....εγω παντως πρωτη φορα τον ειδα τον qualia.

Για τον Ruby,αρκετα εντυπωσιακος για να θελω να τον δω ξανα,ρυθμισμενο και με μερικα αλλα κλιπακια.Μου φαινεται οτι ειναι ο πρωτος ψηφιακος που το σκεφτομαι αυτο.

Reaction score
152
ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΧΕΝΟΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ 1500Ε & 3000Ε Η' 6000Ε ΓΙΑ RUBY & QUALIA ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!!!

ΟΜΩΣ ΜΠΡΩΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ???

Reaction score
0
Κοιτάξτε, αν μετά από 2000/3000 ώρες πρέπει να πληρώσεις την τιμή της λάμπας όσο ένα ς Panasonic 900 ή έναν Benq 7700 τότε προτιμώ να πάρω καινούργιο PJ παρά να τα χώνω στην Sony γιατί έχει υψηλή ανάλυση...
Μου φαίνεται άπατος θα πάει ο Ruby... :(

Reaction score
7
ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΧΕΝΟΝ ΟΠΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ 1500Ε & 3000Ε Η' 6000Ε ΓΙΑ RUBY & QUALIA ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!!!

ΟΜΩΣ ΜΠΡΩΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ???
Παντως για τον Qualia η λαμπα (λεγεται οτι) εχει 3000Ε, αλλα στη συσκευασια υπαρχει μια ως ανταλλακτικο!

Οποτε προτιμιστε τον Qualia!!!

Reaction score
7
Κοιτάξτε, αν μετά από 2000/3000 ώρες πρέπει να πληρώσεις την τιμή της λάμπας όσο ένα ς Panasonic 900 ή έναν Benq 7700 τότε προτιμώ να πάρω καινούργιο PJ παρά να τα χώνω στην Sony γιατί έχει υψηλή ανάλυση...
Μου φαίνεται άπατος θα πάει ο Ruby... :(
Stergio, αν ησουν και ημουν διατεθειμενος (λογω οικονομικης ανεσης ή και τρελλας -μεγαλης ομως) να δωσεις 10.000Ε για τον ruby, πιστευεις οτι θα σε χαλαγε (πολυ) να δωσεις και αλλα 1.500 για μια λαμπα?

Ειναι ολα θεμα μεγεθους και αναλογα τιμης. Και απολυτα λογικο....

Reaction score
8.350
Καλα τελικα ποσο κανει ο προβολεας?Ο Βαγγελης ειπε κατι αλλες τιμες,μηπως και η λαμπα κανει λιγοτερα λεφτα? :?

Reaction score
7
Ακομα ειναι φλου και λεγεται ενα 10.000Ε
Αλλα μαλλον γυρω ή κατω απο τα 8.000Ε θα ειναι, οταν ερθει τελικα...

Σκεφτεσαι να τον ψωνισεις αναλογα με το ποσο θα κανει η λαμπα;
Γιατι αν ειναι ετσι να τον παρουμε μαζι να τον εχουμε μισο μισο. Τον αγοραζεις εσυ και εγω αγοραζω τη λαμπα.
Παλι εδωσα τη λυση!!!!

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Αν και αχρείαστο, θα επαναλάβω και εγώ την εντύπωση που σχημάτισα βλέποντας για πρώτη φορά τον Qualia (και ας ορκιζόταν το παιδί της Sony ότι και ο μικρός είναι Qualia :mrgreen: ). Ήταν πραγματικά σαν παράθυρο στον κόσμο: είναι ό,τι κοντινότερο στην πραγματικότητα έχω δει.

Ας είναι καλά ο ίδιος άνθρωπος της Sony που μόλις έφυγε ο κόσμος είχε την καλοσύνη να μας ανεχτεί κάνοντας διάφορους συνδυασμούς -όπως να δούμε το Star Wars στον 004 και το BD στον μικρό :wink: .
Μια χαρά δείχνει και σε HD! :wink: Παρόλα αυτά χρειαζόταν εμφανώς λίγο ρύθμισμα, και σίγουρα έχανε σε σχέση με τον μεγάλο σε αναλυτικότητα και φωτεινότητα.
Περισσότερα μόλις προλάβω να διαβάσω και όσα έχουν ήδη ειπωθεί για την έκθεση -μην επαναλάβω τίποτα γνωστό :)

Edit: Στα όσα έχω δει συμπεριλαμβάνω και τον πάντα επίκαιρο 9" Barco 1209s, στον οποίο δυστυχώς δεν έχω δει -ακόμα- HD υλικό...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Η λάμπα του Qualia έρχεται στα 3000 ευρώ έκαστη ενώ του καινούργιου 100άρι στα 1000 ευρώ. Και τα δύο προβολικά πωλούνται με μια δεύτερη λάμπα μέσα στη συσκευασία τους, οπότε η πρώτη αλλαγή λαδιών (εεε, λάμπας ήθελα να πω) είναι δωρεάν.

Και οι δύο λάμπες είναι xenon και τα κοινά σημεία με τις γνωστές UHP σταματάνε στο ότι και οι δύο παράγουν φως. Γιατί όποιος δει Xenon δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Δεν υπάρχουν εξάρσεις στα χρώματα, ούτε αδιαβάθμιστες αποχρώσεις ούτε Flickering.

Τα 1000 ευρώ σε σχέση με τα 450 που κοστίζουν πολλές UHP ή κοντά στα 700+ που ζητάνε για τη λάμπα του Sharp 10000 ή 12000 είναι αποδεκτά. Και επειδή η Sony προφανώς γνωρίζει ότι ελάχιστοι κρατάνε προβολέα για πάνω από 3000 ή 4000 ώρες λόγω ότι μετά από τόσο καιρό θα έχουν ήδη βγει στην αγορά καινούργια, οικονομικότερα και καλύτερα προβολικά δίνει και τη 2η λάμπα δωρεάν για να βγάλει τον υποψήφιο πελάτη από το ψευτοδίλημα, του κόστους αντικατάστασης της λυχνίας.

Προσωπικά θεωρώ ότι αγοράζοντας προβολέα στο πλείστον των περιπτώσεων οι αγοραστές τους θα έχουν λύσει αρκετά προβλήματα της διαβίωσης τους για να αναλώνονται πριν την αγορά με εξέταση του τύπου μικρού αυτοκίνητου, πόσο καίει στην πόλη ή πόσο κοστίζει η αλλαγή λαδιών.. .. .. .. :mrgreen:

Δεν αντιλέγω να εξετάζουμε εξονυχιστικά αν ο προβολέας όπως και το κάθε Hi-Fi ή Hi-End σύστημα που μπαίνει στην αγοραστική μας λίστα, αντιπροσωπεύετε από κάποια σοβαρή εταιρία και να συγκρίνουμε ότι και όλα τα after sale services and support έχουν υψηλή βάση αλλά παράλληλα μη ξεχνάμε ότι κάνουμε το hobby μας. Άμα λοιπόν το μεμψιμοιρούμε (προσοχή δεν κάνω μομφή σε κανένα Post απλά τη γνώμη μου λέω) μάλλον δεν το αγαπάμε πολύ το άθλημα αλλά το βλέπουμε σαν μορφή μακροχρόνιας επένδυσης.

Και τα μηχανήματα του Home Theater ούτε αντέχουν πολύ στο χρόνο, ούτε μορφή επένδυσης έχουν. Είναι για να περνάμε καλά, για να διασκεδάζουμε και να χαλάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και μαζί του και τις οικονομίες μας. Εγώ τουλάχιστον και τη τελευταία δεκάρα που χαλάω για οτιδήποτε την δίνω με κέφι. Δεν κάνω υπερβολές, ψάχνω την ευκαιρία αλλά αν εξέταζα δύο τρεις ημέρες πόσο στοιχίζει κάθε λυχνία του Cinemax όταν με το καλό θα χρειαστεί αντικατάσταση στις 12000+ ώρες.. .. .. ..σήμερα θα τον χαιρόταν κάποιος άλλος.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Παρένθεση

Edit: Στα όσα έχω δει συμπεριλαμβάνω και τον πάντα επίκαιρο 9" Barco 1209s, στον οποίο δυστυχώς δεν έχω δει -ακόμα- HD υλικό...
Μηνά που τον είδες; Ηταν ρυθμισμένος σωστά;
Και το λέω γιατι έχω στη διαθεση μου ένα τέτοιο προβολέα, ο οποίος στο 1080p είτε από PC είτε από scaler .. .. .. .. κάνει ζημιές :mrgreen:
Oσο για DVD αμα δεις σε αυτόν το star wars, θα ανακαλύψεις το βάθος των ουράνιων σωμάτων (αστειεύομαι φυσικά.. .. .. :mrgreen: ) Η πραγματικότητα στην απεικόνιση αυτη τη στιγμή πάντως λέει οτι τα σωστα ρυθμισμένα 9άρια και δή ο 1209s δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από τον qualia και μάλιστα ο δεύτερος υπολέιπετε αισθητά σε επίπεδο μαύρου.

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Μηνά που τον είδες; Ηταν ρυθμισμένος σωστά;
Και το λέω γιατι έχω στη διαθεση μου ένα τέτοιο προβολέα, ο οποίος στο 1080p είτε από PC είτε από scaler .. .. .. .. κάνει ζημιές :mrgreen:
Oσο για DVD αμα δεις σε αυτόν το star wars, θα ανακαλύψεις το βάθος των ουράνιων σωμάτων (αστειεύομαι φυσικά.. .. .. :mrgreen: ) Η πραγματικότητα στην απεικόνιση αυτη τη στιγμή πάντως λέει οτι τα σωστα ρυθμισμένα 9άρια και δή ο 1209s δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από τον qualia και μάλιστα ο δεύτερος υπολέιπετε αισθητά σε επίπεδο μαύρου.
Από την αρχή: Τον είδα αίθουσα προβολής που τον είχα αναρτημένο. Δυστυχώς όμως έχω οθόνη 3.5m πλάτος, οπότε η φωτεινότητά του δεν ήταν επαρκής. Για το λόγο αυτό τον έχω αποκαθηλώσει :cry:.
Όσο για το αν ήταν καλά ρυθμισμένος... να είσαι σίγουρος :wink: . Με τα χεράκια μου.
Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να τον βρείτε στο bazaar:
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7271

Για το μαύρο του και την ανάλυσή του, ακόμα δεν έχω δει κάτι που να τον ξεπερνάει. Συνολικά προτιμώ τον Qualia όμως, εν μέρει και λόγω ευκολίας χρήσης.. Ο λόγος που δεν έχω δει HD πάνω του είναι ότι τον είχα κατεβάσει και προφανώς βαριέμαι να τον ξαναστήσω :). Ο Βαγγέλης σίγουρα ξέρει τι εννοώ! :wink:

Reaction score
0
Βαγγέλη,

δεν νομίζω να τίθεται θέμα παρεξήγησης... :)
Σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ... :wink:

Κάνουμε καμιά φορά και τον δικηγόρο του διαβόλου για να μπορέσουμε να προκαλέσουμε/ακούσουμε/διαβάσουμε και την γνώμη των έμπειρων/εδικών του χώρου :wink: (ευχαριστούμε για την κατάθεση των απόψεών σου)

Αν όντως μέσα υπάρχει κι ανταλλακτική λάμπα τότε μάλλον μιλάμε για ευκαιρία όσον αφορά τη σχέση κόστους/απόδοσης!
Με δύο λάμπες και λογική χρήση βγάζεις 4 χρόνια άνετα (μπορεί και παραπάνω). Επομένως μετά από τόσα χρόνια είναι η ώρα να πάρεις κάτι καλύτερο :wink:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Βαγγέλη,

δεν νομίζω να τίθεται θέμα παρεξήγησης... :)
Απλά το επισήμανα γιατι φυλάω τα ρούχα μου και μάλσιτα τα φυλάω πως και πως. Οχι τόσο για μένα αλλά για υατόν εδω το χώρο. Τον αγαπω πολύ και δεν θέλω να με παρεξηγήσουν κάποια ατομα (και δη από τα γραπτα μου) που τους θεωρώ πολύ καλούς φίλους. Μου έχει συμβεί στο παρελθόν και δε θέλω με τίποτα να ξαναγίνει.

Βαγγέλη,

Κάνουμε καμιά φορά και τον δικηγόρο του διαβόλου για να μπορέσουμε να προκαλέσουμε/ακούσουμε/διαβάσουμε και την γνώμη των έμπειρων/εδικών του χώρου :wink: (ευχαριστούμε για την κατάθεση των απόψεών σου)
Εεεε, άμα είναι έτσι τότε τα κατάφερες!!! :shock:
Μαθήματα από τον Αντρέα πάιρνεις; :mrgreen: :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.363
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel