Sony vw500!!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά 2 απ' τους κορυφαίους βιντεοπροβολείς της sony τα τελευταία χρόνια.
Τον εξαιρετικό vw95 του συμφορουμίτη maki.pol και το υπερόπλο vw500, έναν πραγματικά εκπληκτικό native 4k προβολέα.
Ο χώρος του Μάκη, αν και δεν είναι dedicated, προσέφερε εξαιρετικές προϋποθέσεις για να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.
Κι οι 2 sony "ταίριαξαν γάντι" με την οθόνη firehawk, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν το εξαιρετικό ηχοσύστημα του Μάκη, ένα απ' τα καλύτερα που έχω ακούσει.
Παρόν, με την κατάλληλη ένδυση, ο μάστορας Μανώλης Καστρουνής.:D

IMG_1474.JPG

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε native 4k υλικό, καθώς και μπόλικα blu ray.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Εδώ ο vw500 με το γνώριμο του πλέον σασί.

IMG_1475.JPG

Αργότερα ο Μανώλης θα ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες που τεκμηριώνουν την αλματώδη πρόοδο που έκανε η sony τα τελευταία χρόνια στους προβολείς της.
Ξεκινήσαμε με τον Μάκη βλέποντας τον vw95. Ίσως είναι ένας απ' τους πιο ισορροπημένους προβολείς που έχω δει. Μπόλικο φως, ζωντανά χρώματα, κοντράστ και παράλληλα αρκετά καλό επίπεδου μαύρου.
Η άλλοτε ναυαρχίδα της sony με εντυπωσίασε στα πλάνα άνω των 30-40 ire, ενώ δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και στα χαμηλά.
Ο προβολέας ήταν ρυθμισμένος στην τρίχα απ' το Μανώλη με τη βοήθεια ενός lumagen.
Στη συνέχεια βάλαμε σε λειτουργία τον vw500. Για αρχή δε θα αναφερθώ στις διαφορές native 4k υλικού με full hd. Δεν με κέρδισε αυτό.
Σίγουρα ο προβολέας είχε γράψει λίγες ώρες στη λάμπα του, αλλά...
Η ευκρίνεια του ήταν απλά σε άλλο επίπεδο, το επίπεδο μαύρου πλησίαζε αυτό άλλης γνωστής εταιρίας του χώρου :) και σίγουρα έκανε τον 95 να δείχνει πιο φτωχό, ενώ παράλληλα η φωτεινότητα ήταν υψηλότερη.
Μιλάμε για συνολική απόδοση που δε θα μπορούσε να αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Θα ήθελα πολύ να τον δω να παίζει δίπλα στον jvc μου, αν κι είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες κατηγορίες θα του έπαιρνε τα σώβρακα.
Αύριο θα αναφέρω κι άλλες λεπτομέρειες. Στο μεσοδιάστημα ελπίζω να μας πει 2 λόγια ο Μανώλης και να ανεβάσει και κάποιες φωτογραφίες.
[DOUBLEPOST=1441838250][/DOUBLEPOST]
Και? Μη μας κρατατε σε αγωνια!!!
Βελτιωνει καθολου το 4Κ panel τα κλασσικα bluray?
Η γρήγορη απάντηση είναι ναι.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
θα σας μαλωσω....απο ποιον ναρχισω ; :D

Μ@ρη Ροδιτισα παλι διαφημιση στην stewart κανεις ? :p
Τις απόψεις μου τις ξέρεις. Καλά χρυσά τα προβόλια, αν δεν έχεις και μια οθόνη να διατηρεί το contrast τους όμως...εκτός κι αν έχεις dedicated χώρο.
Πάντως με ευχαρίστηση θα έκανα διαφήμιση και στην screen innovations!:D

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Ο χρόνος είναι αμείλικτος και όχι μόνο στις τεχνολογίες (βλέπε έλλειψη μαλλιών).
Η αλήθεια είναι ότι ο 95άρης είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα αλλά μέχρι να τον κοντράρεις με κάποιον ακόμη καλύτερο.
Ο Μάκης κατάφερε και μπορέσαμε να πάρουμε από την Digitalpassion ένα 500άρη για μια ολιγόωρη αντιπαράθεση μεταξύ ενός μηχανήματος του 2011 και ενός άλλου της ίδιας εταιρείας του 2014 της ίδιας εταιρείας και της ίδια φιλοσοφίας.. Η μεγάλη διαφορά είναι το panel. 4Kvs 2K.(με αυτήν την σειρά είναι οι προβολείς στα screenshots).

Ευκρίνεια, οξύτητα και επίπεδο μαύρου μερικά από τα προσόντα του.

Sony VPL-VW500ES vs Sony VPL-VW95ES_3.jpg

Sony VPL-VW500ES vs Sony VPL-VW95ES_2.jpg

Sony VPL-VW500ES vs Sony VPL-VW95ES_1.jpg

Reaction score
15.548
Ο χρόνος είναι αμείλικτος και όχι μόνο στις τεχνολογίες (βλέπε έλλειψη μαλλιών).
μιας και λειπει το υπολοιπο απο το μπλουζακι κατσε να το βαλω για να ξερουν με ποιον εχουν να κανουν..:p

ποσα χρονια πριν ειναι μ@ρη ;

Μ.Κ. 2.JPG Μ.Κ..jpg
.....οσο και να παλευεις τον jvc τον κοιταει με κυαλια ο sony σε αντιθεση ....:dance2:

και μιλαω για τον μικρο τζιβι ...τον μεγαλο ουτε με κυαλια δεν τον βλεπει...:roflmao:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βρε αλητες, σε τοσα τεστ σας εχω καλεσει και κανεις δεν αξιωθηκε να μου πει κουβεντα. :p
Περα απο τα αστεια, περιμενω εναγωνιως να ακουσω και εγω συμπερασματα απο ΟΛΟΥΣ τους τυχερους που ηταν παροντες.
Ευχαριστω πολυ με την σειρα μου τον Μανωλη απο την digital passion.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ποιός είσαι εσύ; Ποιά τεστ; :cautious:
Κοιτα, δ3ν θελω να χαλασω το θεμα οποτε το κλεινω καπου εδω.
Οσο σκεφτομαι ομως οτι απο την ιδρυση του avforum.....μιλαμε πρεπει να ειναι εκατονταδες οχι δεκαδες.
Over and waiting for views....

Reaction score
5.997
Ανδρέα εαν θέλεις μπορείς να έρθεις σημερα να τους δεις με την ησυχία σου .
Υποτίθεται οτι θα τον πήγαινα πίσω σημερα αλλα θα πω οτι κάτι μου έτυχε . Πάρε με στο 6973039009 γιατι δεν θα είμαι αλλο μέσα .
Εαν σου πω οτι το είπα σε 5-6 άτομα αλλα κανένας δεν μπορούσε θα το δεχτεις
[DOUBLEPOST=1441897002][/DOUBLEPOST]Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό λογγεο για τα καλα του λόγια αλλα πιο πολυ τον αγαπητό κ. Καστρουνη γιατι οτι και αν του έχω ζητήσει εχει ανταποκριθει σχεδόν σε όλα !
1 με 2 φορές δεν κατάφερα να τον χωσω σε κάτι μικρό μεταφορές αλλα δεν πειράζει ...
Το συμβάν ήταν εντελώς τυχαίο και παραλίγο να μην γίνει , αλλα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό λογγεο γιατι μου είχε αναφέρει οτι θα ήθελε να τον δει τον 500 απο κοντά .

Το αποτέλεσμα ήταν να μας πεταχτούν τα ματακια έξω με το πως παίζει ο 500 .

[DOUBLEPOST=1441897246][/DOUBLEPOST]Το μόνο που με σώζει ειναι η τιμη του που εχει κατάλογο 10 χιλιαρικακια !!!
Οσο και να πέσει δεν φτάνουμε οπότε γλιτώσαμε !
Εαν πάντως βρεθεί μια σοβαρή πρόταση για τον 95αρη μου γυρω στα 3000 χιλιαρικακια που εχει 200 ωρουλες στην λαμπα , ξέρω τι θα πάρω ...

Last edited:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Πάντως, η “ψηφιακιλα“ που είχα δει στον 55 (τουλάχιστον από την μία φωτογραφία που βλέπω) , φαίνεται να υπάρχει.
Ας μας πουν οι παρόντες την γνώμη τους.

Από την δεξιά μεριά που προβάλει ο 95 υπάρχει κάποια αντανάκλαση ή αυτό είναι το μαύρο του;

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Ποιός είσαι εσύ; Ποιά τεστ; :cautious:
Αυτός είναι το φιλαράκι μου που σηκώθηκε απ' την άλλη άκρη του κόσμου να ρθει να με βρει, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συμφορουμίτες κούρευαν το γκαζόν!!!:roflmao:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Πάντως, η “ψηφιακιλα“ που είχα δει στον 55 (τουλάχιστον από την μία φωτογραφία που βλέπω) , φαίνεται να υπάρχει.
Ας μας πουν οι παρόντες την γνώμη τους.

Από την δεξιά μεριά που προβάλει ο 95 υπάρχει κάποια αντανάκλαση ή αυτό είναι το μαύρο του;
Καταρχάς να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Μάκη για την άψογη φιλοξενία. Φάγαμε, ήπιαμε, είδαμε, ακούσαμε! Χόρτασαν οι αισθήσεις μας!
Γιάννη (θα το θυμάται ο Μάκης-ο μάστορας ήταν μονίμως με το κινητό στο αυτί), η ψηφιακίλα ήταν καθαρά θέμα reality creation. Αν θέλεις την εκμηδενίζεις, όπως έκανα σε μια φάση κατεβάζοντας το rc στο 20 από 77 που ήρθε default ή βάζοντας το σε θέση off.
Αυτό που σίγουρα δεν είδες στον 55 είναι πόσο πιο καθαρή κι ευκρινής είναι η εικόνα σε Native 4k panel.
Παρεμπιπτόντως, είναι ένα μικροθέμα ότι ο vw500 δεν είναι ανάλυσης uhd, αλλά μεγαλύτερης (4k). Στην ουσία απαιτείται οθόνη 17:9 για να χωρέσουν όλα τα pixel του panel, αλλά δε θα είχε βέβαια κάποια χρησιμότητα κάτι τέτοιο.
Κλείνοντας νομίζω πρέπει να γίνει μια ειδική αναφορά στον φακό του vw500, ο οποίος έδειχνε να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Στον 55 δεν ήταν θέμα rc και με 0 υπήρχε έντονη επεξεργασία και κοκκος στην εικόνα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Ναι, δείχνει πολύ μέτριο το μαύρο του 95. Μπορεί να είναι απο τη φωτογραφία;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Ο loggeo δήλωσε ενθουσιασμένος με τον 500. Είπε και κάτι για καλύτερο μαύρο από τον JVC του, αλλά δεν τον πίστεψα. :D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Ναι, δείχνει πολύ μέτριο το μαύρο του 95. Μπορεί να είναι απο τη φωτογραφία;
Όχι. Αυτή ήταν η διαφορά.

Ο loggeo δήλωσε ενθουσιασμένος με τον 500. Είπε και κάτι για καλύτερο μαύρο από τον JVC του, αλλά δεν τον πίστεψα. :D
Αν έλεγα κάτι τέτοιο θα έπεφτε ο jvc μαζί με το lift να με πλακώσει!!!:roflmao:

Reaction score
5.997
Να τον πιστεύεις , αφού δεν εχει κανένα πρόβλημα να πει την αλήθεια ...
Πριν λίγο δυστηχως τον επέστρεψα , οπότε τέρμα τα σαλια στο πάτωμα ...
[DOUBLEPOST=1441912170][/DOUBLEPOST]Μην ξεχνάτε οτι ήταν χωρίς καλιμπραρισμα ο 500 , οπότε βελτιώνεται οποία χρωματικη ατελεια υπάρχει .
Η λεπτομέρεια ήταν απόλυτα φυσιολογική χωρίς ψηφιακά τεχνουργηματα απο απόσταση αναπνοής.
Ο Γιώργος σε κάποια φάση μόνο που δεν είχε ανεβεί πάνω στην οθόνη για να μπορέσει να βρει κάποια ατελεια αλλα μάταια έψαχνε κανένα 5λεπτο ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio