SONY + XviD/DivX = ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Reaction score
0
wall_1Αγορά SONY DVD Player = ΛΑΘΟΣ:crazy_1:

Μετά την πρόσφατη απόκτηση τόσο του SONY PLAYSTATION 3, όσο και του DVD/HD RECORDER SONY RDR-HX950 διαπίστωσα ότι η SONY η μεγαλύτερη εταιρεία όχι μόνο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αλλά και του Hollywood, η συνδημιουργός του DVD και πρόσφατα και του BD(BlueRay Disc), όπως ήταν αναμενόμενο :mad_2:ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΙ:mad_2: μέσα από τα προϊόντα της τις XviD/DivX ταινίες, λόγω της "παράνομης" διακίνησής τους μέσω του Internet και αυτό γιατί:

Για το PS3:
Μετά από αρκετά updates εδέησε να δώσει το τελευταίο 2.10 (18-12-2007) με υποστήριξη DivX/Xvid, αλλά ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ?:mad_2:
Και σαν μην έφτανε αυτό, ανακοίνωσε ότι θα αργεί πλέον να δώσει νέα updates για το PS3, οπότε αναμονή για το νέο firmware.

Για το SONY RDR-HX950:
-Δέν παίζει DivX/Xvid από USB, για αυτό και δεν υπάρχει πουθενά κουμπί USB ούτε στη συσκευή ούτε στο τηλεχειριστήριο.
-Δεν αντιγράφει τα DVD/CD με DivX/Xvid στον εσωτερικό HD
-Οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι .srt αναγνωρίζονται μεν, αλλά είναι τόσο μικροί που πρέπει να φέρεις την TV ακόμη και 50" σε απόσταση 1m και μόνο στο βιντεοπροβολέα (90" στα 3m) φαίνονται κάπως.
-Οι ελληνικοί εσωτερικοί υπότιτλοι που ενσωματώνονται σε DivX/Xvid με το "μαγικό" προγραμματάκι AVIAddXSubs από εδώ
φαίνονται τεράστιοι και "κλιμακωτοί" (χωρίς εξομάλυνση).
-Η υποτίμηση της SONY για τα DivX/Xvid είναι τέτοια που ακόμα και αν βάλεις ένα DVD/CD με DivX/Xvid δεν τα αναγνωρίζει αυτόματα αλλά πρέπει να πατήσεις το "Play", οπότε στην οθόνη της TV εμφανίζεται πάνω αριστερά ένα μικρό "DivX", και καμμία λίστα με τα αρχεία (π.χ. επεισόδια μιας σειράς) που έχεις μέσα στον δίσκο και προχωράς στα "τυφλά" με τα μπρός-πίσω κουμπιά του τηλεχειριστηρίου.
-Αν βάλεις πολλά επεισόδια με εξωτερικούς .srt υπότιτλους, τα κάνει κουλουβάχατα τόσο με τη σειρά των επεισοδίων, όσο και με τους υπότιτλους.
-Ο ανεμιστήρας του και o HD κάνουν πολύ θόρυβο που δεν μειώνεται με λαστιχένια ταπάκια, για αυτό δεν ενδείκνυται για "ήσυχες" θεάσεις.

Αναγνωρίζω όμως την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ (όπως και στο PS3 που κάνει double upscale στα 1080p!!!) και τον πολύ καλό τηλεοπτικό δέκτη (χωρίς επίγειο ψηφιακό δυστυχώς) τόσο ευαίσθητο που ενισχύει δυστυχώς και τα παράσιτα .

Μετά από αυτά σας προτείνω :mad_3: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ :mad_2: και στη θέση του να προτιμήσετε:
1) Για απλό DVD player/USB/HDMI το Philips DVP5980 HDMI 1080p DivX Ultra (77€ Pixmania) ή το πιο φθηνό Schaub Lorenz 20121 (49€ Κωτσόβολος) ή το φθηνώτερο Advent 3326E (39€ Κωτσόβολος) που πιστοποιημένα παίζουν DivX/Xvid με ελληνικούς .srt υπότιτλους. Υπάρχουν και άλλα φθηνά που θα δείται σε καταλόγους Excel στα forums (π.χ. asxetius).
2) Για DVD Recorder προτιμήστε για φθηνό κάποιο LG και για ακριβό κάποιο Pioneer, αλλά ψάξτε στα forums αν υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους.

Ελπίζω να σας βοήθησα!
Γιώργος :happy_4:

Reaction score
14
υπάρχουν και της Panasonic πολύ καλά dvd recorders και πάιζουν τα πάντα!

και το μοντέλο που αγόρασα εγώ το 770 με 400άρι δίσκο είναι απλά μαγεία...

Reaction score
2
Τελικά, υπάρχει κάποιο μοντέλο στην αγορά (ακόμα και no name) που να υποστηρίζει αναπαραγωγή divx από τη usb, καθώς και αντιγραφή των εν λόγω αρχείων στο σκληρό του;

Reaction score
0
Προσωπικά είμαι κάτοχος ενός home cinema της SONY σειρά DAV δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση του! Και σε εικόνα και σε υπότιτλους...

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Καινούριος στο forum, απλά γιατί ψάχνω να αγοράσω dvd-recorder και έχω καταλήξει σε ένα της SONY RDR-HX750 (με 160GB Σκληρό δίσκο και USB).
Η ερώτηση είναι η εξης κλασσική? Γενικά αυτά με τα USB παίζουνε απο εξωτερικό σκληρό δίσκο? Ή έστω από 2,5" εξωτερικό σκληρό δίσκο? Κάπου άκουσα ότι διαβάζουνε μόνο το FAT32 σύστημα, όπως τα flash disks Και όχι τους μεγαλους δίσκους. Ισχύει?
Μου φαίνεται θα πάω σε κανά fnac που τα έχει στημένα και θα βάλω τον δίσκο μου να δω τι παίζει!

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Κώστας

Reaction score
0
Απάντηση: SONY + XviD/DivX = ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Ειμαι κι εγω κατοχος του RDR-HX750 και φαινεται οτι απο την θυρα USB δεν
παιζει ουτε απο εξωτερικο σκληρο δισκο ουτε απο USB stick

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SONY + XviD/DivX = ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Ειμαι κι εγω κατοχος του RDR-HX750 και φαινεται οτι απο την θυρα USB δεν
παιζει ουτε απο εξωτερικο σκληρο δισκο ουτε απο USB stick
Φίλε μου ατύχησες στο θέμα αυτό, όπως και εγώ με το μεγαλύτερο RDR-HX950. wall_1
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ DivX/Xvid ταινίες από USB :mad_3: παρά μόνο MP3 και Photos(Jpeg) κάτι που μου το δήλωσαν ξεκάθαρα και από την επίσημη ελληνική SONY, και από ότι καταλαβαίνω οφείλεται στο "πόλεμο" που έχει ξεκινήσει η SONY για τις ταινίες που "κατεβάζουμε" από το Inernet, μιάς και αυτή κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood.
Έτσι αναγκάστηκα να αγοράσω και άλλο DVD/DivX/Xvid player, όπως θα δεις στο post μου "BEST BAY DVD/DIVX PLAYER".

Reaction score
2
Πάντως αν θέλει το PS3 να έχει DivX πιστοποίηση άποψη μου είναι ότι θα πρέπει ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ τη Sony να παρέχει ΠΛΗΡΗ υποστήριξη DivX και srt και όχι πατέντες...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89