SOS ποιο Sub ?

Reaction score
0
Είμαι σε μεγάλο προβληματισμό σε πιο Sub να καταλήξω τελικά για τον χώρο μου.

Έχω πάει και έχω ακούσει διάφορα Sub σε διάφορα μαγαζιά , ο κάθε πολίτης μου προτείνει και κάποιο άλλο ! :108:

Όλοι μου λένε ή σε 10" ή ακόμα καλύτερα σε 12" .

Δεν θέλω κάτι το ακριβό , δεν με ενδιαφέρει η τελειότητα , απλά λίγο να ενισχύσω το μπάσο του ήχου μου .

Θα ακούω 80% ταινίες και 20% μουσική.

Ο χώρος μου είναι 50 τετραγωνικά .

Τα χρήματα που διαθέτω είναι MAX 300 euro !

Το Sub θα το οδηγεί ο Harman Kardon AVR355 όπως και τα Roister Emphasis 25 / 5 / C5 !

Τι έχετε να μου προτείνετε ?

Reaction score
0
Re: SOS πιο Sub ?

ΟΙ έως τώρα επιλογές μου είναι οι εξής :

Magnat Monitor Supreme Sub 301A

Velodyne Impact-10

Velodyne VX–10 Mk II

Crystal Audio THX-10SUBt

Yamaha YST-SW515

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: SOS πιο Sub ?

12άρι άνετα...
Καλό μου φαίνεται αυτό
αν και η πιό σίγουρη λύση σε αυτά τα λεφτά είναι κάποιο γιαμαχα
Εδώ επίσης (ποστ νο12) υπάρχει μαι τιμή για το sub της martin logan εξαιρετική!!!
Πάντως αν έχεις τα λεφτά cash κάνε λίγη υπομονή μέχρι την έκθεση

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείς τιμές προκλητικές:126:

VassilisTsakiris

Επαγγελματίας
Reaction score
9
Απάντηση: SOS πιο Sub ?

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό δεν είναι το μέγθος του κώνου, αλλά το πώς θα παντρευτεί το sub με τον χώρο και τους δορυφόρους.
1. Με τον χώρο: To sub πρέπει να έχει επίπεδη απόκριση χωρίς χρωματισμούς, που όταν ενισχυθούν από τις ανακλάσεις του δωματίου θολώνουν και ‘βρωμίζουν’ και τις υπόλοιπες μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Τότε ο ήχος γίνεται βαρύς και ογκώδης αλλά βρώμικος και κουραστικός σε συνεχή ακρόαση. Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ (βλέπε www.thx.com), προσφέρουν επίπεδη απόκριση με ακρίβεια 1db! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

2. Με τους δορυφόρους: Εδώ παίζει ρόλο το πώς το sub βοηθάει το ενεργό φίλτρο (crossover) του ραδιοενισχυτή να κάνει την δουλειά του σωστά. Αυτό απαιτεί το υπογούφερ να έχει επίπεδη απόκριση ακόμη και 1-2 οκτάβες πάνω από την συχνότητα αποκοπής, δηλαδή σχεδόν μέχρι τα 300Hz. Αν το υπογούφερ δεν έχει επίπεδη απόκριση αλλά προσθέτει και την δική του αποκοπή (όπως συνήθως κάνουν τα περισσότερα υπογούφερ στα 120HZ ως και 180Hz), τότε η συνολική αποκοπή είναι τυχαία και το πάντρεμα με τους δορυφόρους άτυχο.

Όλα τα υπογούφερ οποιασδήποτε εταιρείας με πιστοποίηση από την ΤΗΧ , προσφέρουν έκταση μέχρι τα 350Hz με απόλυτα επίπεδη απόκριση ακρίβειας 1db! μέχρι τα 200Hz! Αυτή η ακρίβεια είναι τόσο αυστηρή που δεν την επιτυχαίνουν παρά μόνο τα πανάκριβα μηχανήματα των πιο κορυφαίων εξειδικευμένων εταιρειών.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό πάντρεμα υπογούφερ και δορυφόρων που δίνει κορυφαίο ήχο όχι μόνο στις ταινίες αλλά κυρίως και στην μουσική. Για αυτό το λόγο τα συστήματα ηχείων με πιστοποίηση ΤΗΧ παίζουν όχι μόνο τις ταινίες αλλά και την μουσική, κατά πολύ καλύτερα, από όλα τα άλλα πολυκάναλα συστήματα ηχείων.

H πιο προσιτές επιλογές με πιστοποίηση ΤΗΧ στο ποσό που ενδιαφέρεσαι, είναι το ΤΗΧ-12SUB και το ΤΗΧ -10SUBt της Crystal Audio, επειδή είναι Ελληνική εταιρεία και δεν μεσολαβούν αντιπρόσωποι. Η ποιότητα είναι η ίδια με των κορυφαίων εισαγόμενων και αυτό το έχει πιστοποιήσει η ίδια η ΤΗΧ! Βλέπε: www.thx.com

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale