SOS πρόβλημα με Thorens!

Reaction score
2.197
Καλησπέρα! Εκει που ξεκίνησα την ευθυγράμμιση του thorens 320 μου ξαφνικά το υποσασί έκανε ενα θόρυβο και έκατσε πάνω στο σασί από τη μια μερια! Με λίγη διερεύνιση έφτασα στο συμπέρασμα οτι κόπηκε ένα νήμα το οποίο συγκρατούσε το έλασμα της ανάρτησης στο κάτω δεξί από τα τρία σημεία έδρασης του υποσασί. Ξέρει κανεις να μου πει κατά πόσο είναι εύκολο να αντικατασταθεί αυτό και αν είναι απαραίτητο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να το κάνει; Επίσης πόσα χρήματα να θεωρήσω οτι μπορεί να είναι λογικό να με χρεώσουν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Καμιά φωτογραφία με το πρόβλημα μπορείς να ανεβάσεις?
Είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου έστω με άλλο τρόπο από ότι το έκαναν στο εργοστάσιο?

Reaction score
2.197
Φωτογραφία λίγο δύσκολο καθώς δεν το έχω ανοίξει, φοβούμενος μην κάνω καμμιά ζημιά παραπάνω! Από οτι έχω καταλάβει πάντως η κατάσταση είναι κάπως έτσι: http://s573.photobucket.com/albums/ss173/notiskas/?albumview=slideshow
Το σασί είναι μπλε, το υποσασί είναι γαλάζιο, κάτω από αυτό είναι βιδωμένο το μωβ έλασμα που παίζει ρόλο ελατηρίου. Το κίτρινο εξάρτημα είναι μια πλαστική βίδα η οποία βιδώνεται στο σασί και σε αυτήν στηρίζεται το κόκκινο νήμα που στηρίζει το έλασμα. Βιδώνοντας - Ξεβιδώνοντας την βίδα χαμηλώνει - σηκώνεται το υποσασί, και παίζοντας με τις τρεις συνολικά βίδες που έχει το πικάπ γίνεται το αλφάδιασμα. Καθώς έπαιζα λοιπόν με τις βίδες για να μπορέσω να το φέρω στα ίσια του, ακούω ένα κλακ και το υποσασί έκατσε στο σασί σε εκείνο το σημείο.Σηκώνοντας το από το πλάι και ψάχνοντας το με φακό και κατσαβιδάκι, και με σύγκριση με τις άλλες δύο υγιείς πλευρές μπόρεσα να ψιλοκαταλάβω πως λειτουργεί η ανάρτηση και τι πρόβλημα υπήρχε. Το κόκκινο νήμα είχε κοπεί και πρέπει να βρω τρόπο να το αντικαταστήσω. Αλλά είμαι λίγο διστακτικός στο να βάλω χερι γιατί φοβάμαι μην κάνω κάποια ανεπανόρθωτη ζημια. Μεταξύ άλλων αυτός που μου το πούλησε μου είχε πει οτι ο βραχίονας έχει αλλαχτεί στο εργοστάσιο για αυτό και λειτουργουν οι αυτοματισμοί του πικάπ (ο βραχίονας είναι Sumiko και το σηκωμα-κατέβασμα δεν γίνεται από μοχλό του βραχίονα, ο οποίος δεν υπάρχει, αλλά από το μοχλό του πικάπ και επίσης όταν ο δίσκος φτάσει στο τέρμα του ο βραχίονας σηκώνεται αυτόματα και το πλατό σταματάει να γυρίζει. Μου έχουν πει οτι αυτές οι λειτουργίες αν αλλάξει κάποιος απλά τον βραχίονα δεν λειτουργούν) και φοβάμαι οτι αν αρχίσω να ξεβιδώνω αβέρτα θα χαλάσω αυτήν τη ρύθμιση. Κατά την άποψη σας χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κάποιο αυθεντικό ανταλλακτικό ή απλά να το επιδιορθώσω όπως-όπως με κάποια πρόχειρη ιδιοκατασκευή;

Υ.Γ. Φλασιά : μήπως το νήμα έπρεπε να το καταθέσω στα DIY και όχι εδώ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Μάλλον για DIY μου κάνει περισσότερο αλλά δεν βαριέσαι.
Δοκίμασε να ξεβιδώσεις τελείως τη βίδα που ευθυγραμμίζει το υποσασί και να δεις τι ακριβώς γίνεται και πως στερεώνεται.
Μεταξωτή κλωστή ή πετονιά θα κάνει μια χαρά τη δουλειά που θες.
Πριν κάνεις οτιδήποτε βάλε το προστατευτικό της κεφαλής και ασφάλισε το βραχίονα.

Reaction score
2.197
Την βίδα την έχω βγάλει. Το νήμα στερεώνεται με ένα μεταλικό μικροσκοπικό εξάρτημα το οποίο είναι σφηνωμένο στη βάση της βίδας( βλ. και στο σχήμα ένα κυκλικό εξάρτημα στη βάση της βίδας από το οποίο ξεκινά προς τα κάτω το νήμα). Και εδώ έχω να κάνω μια χαζή ερώτηση: Ελπίζω να μη σε πιάσουν τα γέλια αλλά πως να το στερεώσω πάνω στη βίδα;Δηλαδή προτείνεις να το κολλήσω πάνω στη βιδούλα με τον τρόπο που ήταν ήδη κολλημένο, ή απλά με ένα οποιοδήποτε απλό τρόπο μηχανικής στήριξης;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Συνήθως αυτά απλά τα σφηνώνουν με κάποιο τρόπο. Αν είναι με κόλλα κάντο με τον ίδιο τρόπο.

Αν βγάλεις το πλατό και γυρίσεις ανάποδα το πικάπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ αφου στερεώσεις καλά το βραχίονα και προφυλάξεις τη κεφαλή.
Πρέπει λογικά να ξεβιδώνεις το καπάκι και να έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό.

Reaction score
2.197
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντησή σου!Θα δοκιμάσω να το κάνω και θα σου πω αν πέτυχε. Μακάρι να είναι όντως τόσο απλό και εύκολο!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος