SOS!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η Grundig CRT που είχα από το 2003 τα μόλις 'παιξε και πλέον δεν ανοίγει καν.
Με δεδομένη την χαμηλή τιμή των CRT τηλεοράσεων προφανώς και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με την επισκευή της.

Οπότε είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης και δυστυχώς η αγορά πρέπει να γίνει άμεσα. Έχουμε και λέμε λοιπόν ψάχνω για τηλεόραση 32 με 37 ίντσες περισσότερο για TV και κατά δεύτερο λόγο για κανένα dvd.

Τι μου προτείνετε;

Reaction score
0
Εαν δεν έχεις πρόβλημα με τα πλάσματα η Panasonic PX-70 ειναι οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις σήμερα αλλά με τη γνωστή μινιμουμ διάσταση των πλάσμα (42 ιντσες). Οπου την έχω δει με έχει εντυπωσιασει ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα (σε HD έτσι και αλλιως ειναι εξαιρετική) ενώ το ΜΑΥΡΟ της ειναι απίστευτο..

Σε LCD δεν ξέρω τι παίζει στις ιντσες που θελεις... Μια καλή περίπτωση εαν μπορεις να ανέβεις λίγο ειναι η Samsung M86 στις 40 ιντσες και η καινούργια Sony D3000 (32 & 40 ιντσες)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: SOS!!!

Δυστυχώς η px70 δεν χωράει στο σύνθετο. Για αυτό εξαρχής είπα για 32-37 ίντσες. Ίσως μία 40" χωρέσει οριακά...

Έχω δει σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο την Philips pfl-7572 στις 32". Την έχει δει κανένας?

Reaction score
7.089
Γιατι λες οτι δεν αξιζει η επισκευη της? μπορει να εχει απλα προβλημα στην τροφοδοσια και οχι καποια αλλη βλαβη.Αν το κοστος ειναι μεχρι 200 ευρω φυσικα και αξιζει η επισκευη της γιατι η εικονα που σου δινει απλα δεν εχει σχεση με αυτη που θα παρεις απο μια LCD σε τηλεοπτικο σημα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: SOS!!!

Γιατι λες οτι δεν αξιζει η επισκευη της? μπορει να εχει απλα προβλημα στην τροφοδοσια και οχι καποια αλλη βλαβη.Αν το κοστος ειναι μεχρι 200 ευρω φυσικα και αξιζει η επισκευη της γιατι η εικονα που σου δινει απλα δεν εχει σχεση με αυτη που θα παρεις απο μια LCD σε τηλεοπτικο σημα.
Δυστυχώς
α) Δεν μπορώ να βρω εξουσιοδοτημένο service της Grundig (δυστυχώς η Grundig δεν αντιπροσωπεύεται πλέον στην Ελλάδα)

β) Δεν πρέπει να είναι βλάβη τροφοδοσίας. Η τηλεόραση έκανε πως ανοίγει αλλά το μόνο που εμφανιζόταν ήταν μία στενή λωρίδα, η οποία μετατράπηκε σε κύκλο και από τότε δεν κάνει τίποτε..

Reaction score
1
Sony 32D3000 , μονόδρομος καλυμμένος και για το παρόν , για το παρελθόν και το μέλλον ....

Reaction score
1
Sharp 37RD2E , το μόνο που υπολείπεται από την Sony είναι το 24fps για ομαλή κίνηση σε ταινίες HD ...

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10327

καλύτερες τιμές έχω δει μέσω του idealo.de στην Γερμανία ξεκινώντας κάτω από το όριο των 1200 ευρώ ( θα θέλει και μεταφορικά )

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Σπύρο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των CRT (ειδικά όταν έχουν βγάλει και το μεροκάματό τους :cool_4:).
Αντικειμενικά δεν πρέπει να είναι ακριβή η επισκευή της, αλλά είναι εντελώς άλλο ζήτημα αν θα βρεις κάποιον διατεθιμένο να την κάνει και μάλιστα για το πραγματικό της κόστος.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τηλεόραση κάτω από 42", γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με την κατηγορία. Αν σε βόλευε πάντως, κι εγώ μόνο καλά λόγια έχω για την Panasonic...

Edit: Φαντάζομαι ότι μόνο για wide συζητάμε? Αν και η παράμετρος "περισσότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα" δε συνάδει με αυτό... Μπορείς να θέλεις να κοιτάξεις καμιά φτηνή 4:3 CRT που για τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι μια χαρά.

Reaction score
14
Σπύρο το πρόβλημα που σου έβγαλε η Grundig είναι 99% καμμένη οθόνη. Μου το έκανε μια Philips CRT και το κόστος της οθόνης (32") ήταν 450-550 Ευρώ με εργασία. Πολλά λεφτά

Θα σου πρότεινα να πάρεις 37 ίντσες ή 32 που λές, LCD και οχι PLASMA (λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και κατα τα δικά μου μάτια καλύτερη εικόνα και καλίτερη viewing angle)

μάρκες θα σου έλεγα να διαλέξεις με την ακόλουθη σειρά:

SAMSUNG
SONY
PHILIPS
LG
AMOI

Reaction score
802
ειδικα για tv , μαλλον σε plasma θα πηγαινα.Λιγοτερα τετραγωνακια...
H panasonic plasma 37 με 800+ ευρω δεν σου κανει?

Reaction score
174
Εαν δεν έχεις πρόβλημα με τα πλάσματα η Panasonic PX-70 ειναι οτι καλύτερο μπορείς να πάρεις σήμερα αλλά με τη γνωστή μινιμουμ διάσταση των πλάσμα (42 ιντσες). Οπου την έχω δει με έχει εντυπωσιασει ειδικά σε τηλεοπτικό σήμα (σε HD έτσι και αλλιως ειναι εξαιρετική) ενώ το ΜΑΥΡΟ της ειναι απίστευτο..
Αυτή είναι με τα μαυρα/μωβ "φίδια" ?

Reaction score
3

Πάντως, αν υπάρχουν ακόμα CRT (έστω και ξεχασμένη σε κάποια αποθήκη) να την προτιμήσεις, γιατί δεν πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει κάποια LCD ή plasma.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: SOS!!!

Σπύρο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα των CRT (ειδικά όταν έχουν βγάλει και το μεροκάματό τους :cool_4:).
Αντικειμενικά δεν πρέπει να είναι ακριβή η επισκευή της, αλλά είναι εντελώς άλλο ζήτημα αν θα βρεις κάποιον διατεθιμένο να την κάνει και μάλιστα για το πραγματικό της κόστος.
Βρέθηκε κάποιος που ίσως μπορεί να φτιάξει την παλιά, το απόγευμα θα ξέρω για σίγουρα. Το πρόβλημα είναι ότι αν χρειαστεί έστω και ένα ανταλλακτικό θα δυσκολευθεί να το βρει. Μόνη ελπίδα ότι κάποιες Grundig χρησιμοποιούν κοινά ανταλλακτικά με κάποια μοντέλα της philips.

Οπότε οι παοφάσεις αναβάλονται για το απόγευμα...

Reaction score
0
Αυτή είναι με τα μαυρα/μωβ "φίδια" ?

Oχι τα φίδια ήταν στην PV-60 :happy_9:

H PV-70 έχει εκπληκτική "τηλεοπτική" εικόνα και το καλύτερο ΜΑΥΡΟ της αγοράς (μέχρι να βγεί η καινούργια σειρά της Pioneer). Eαν ο Σπύρος δεν ειχε τον περιορισμό του χώρου για μένα η τηλεόραση αυτή ειναι μονόδρομος

αλλιως θα κοιταζα την D3000 με μια επιφυλαξη για teething problems ή επανάληψη του κακού παρελθόντος (π.χ clouding)

Reaction score
7
οχι PLASMA (λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και κατα τα δικά μου μάτια καλύτερη εικόνα και καλίτερη viewing angle)
Μάλλον οι Plasma έχουν καλύτερη γωνία θέασης, καθώς και καλύτερο χρώμα. Άν χρησιμοποιηθεί πιο πολύ για τηλεοπτικό σήμα θα διάλεγα Plasma και συγκεκριμένα την Panasonic PX70

Reaction score
7
Oχι τα φίδια ήταν στην PV-60 :happy_9:

H PV-70 έχει εκπληκτική "τηλεοπτική" εικόνα και το καλύτερο ΜΑΥΡΟ της αγοράς (μέχρι να βγεί η καινούργια σειρά της Pioneer)
Και η 70 το έχει το πρόβλημα με τα φίδια αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση. Δεν είναι ενοχλητικό το φαινόμενο πάντως και συνολικά αυτή η τηλεόραση έχει πολύ καλή εικόνα.

Reaction score
0
Μάλλον οι Plasma έχουν καλύτερη γωνία θέασης, καθώς και καλύτερο χρώμα. Άν χρησιμοποιηθεί πιο πολύ για τηλεοπτικό σήμα θα διάλεγα Plasma και συγκεκριμένα την Panasonic PX70
Συμφωνώ. Επίσης καλύτερη κίνηση από το 95% των LCD (αν και αυτές με τα βελτιωτικά κίνησης 100Hz είναι μια χαρά) ενώ η διαφορά κατανάλωσης στις ίδιες ίντσες είναι μάλλον ανάξια λόγου.
Μόνο το άγχος του burn-in έχει μείνει πια ως βασικό αρνητικό των plasma.

Η Panasonic βγάζει και 37άρες plasma παρεμπιπτόντως.

Reaction score
0

Πάντως το πλαίσιο έχει 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ για τις ΣΟΝΥ.Εγώ το μετάνιωσα που δεν πήρα τη 40w2000 μου απο το πλαίσιο.Θα το σκεφτόμουνα ας ήτανε και πιο ακριβή..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης