Sound Blaster X-Fi HD

Reaction score
7.159
Απάντηση: Sound Blaster X-Fi HD

Είχα την live 24 USB της Sound Blaster η οποία ήταν επίσης 96/24 αλλά 5κάναλη.
Αποφάσισα να την αλλάξω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, επειδή δεν χρησιμοποιώ το PC για home cinema παρά μόνο για μουσική και είπα να πάρω την X-Fi HD η οποία είναι καθαρόαιμη στρερεοφωνική αφού έτσι κι αλλιώς τα επιπλέον κανάλια της live 24 δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ από εμένα και ούτε και πρόκειτο...
Η X-Fi HD όμως είναι άλλο πράγμα! Δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά.
Και εγώ μόνο για δικάναλο μιλάω. Από την έξοδο των ακουστικών παίρνω.
Πρέπει να κάνουμε κάνα συγκριτικό κάποια στιγμή.
Να δούμε και το νέο απόκτημα του Σταμάτη τι λέει .

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Sound Blaster X-Fi HD

Το ρυθμιστικό της έντασης που έχει είναι μόνο για τα ακουστικά ή και για την έξοδο line out?

Reaction score
1.622

Σκέφτομαι να ψηφιοποιήσω μερικά σπανια βινύλια και πήρα τη συγκεκριμένη κάρτα επειδή διαθέτει και είσοδο phono εκτός των άλλων. Ωστόσο βρεθηκε στα χέρια μου ένα pickup της Lenco με είσοδο usb (πρεπει να είναι της πλάκας απο όσο κοίταξα) ωστόσο αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να δω πως μπορώ να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εδω έρχεται η ερώτηση:

Συνδέω το pickup απευθείας μέσω usb στο PC ή μέσω της κάρτας ήχου με το RCA ? (phono input)
O ενισχυτής ειναι ένας vintage Dual CV1462 χωρίς είσοδο phono και ενδιάμεσα παρεμβάλεται και ένα aphex aural exciter.

καθέ βοήθεια ευπρόσδεκτη

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369

Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου πικάπ με σύνδεση USB, αλλά λογικά σκεπτόμενος, ένα τέτοιο πικάπ μπορεί να συνδεθεί μόνον μέσω αυτής της σύνδεσης (που είναι έξοδος), προφανώς κατ' ευθείαν σε θύρα USB κάποιου υπολογιστή. Επομένως, το ψηφιακό σήμα που θα δίνει, θα είναι ήδη ισοσταθμισμένο κατά RIAA μέσα στο ηλεκτρονικό κύκλωμα του πικάπ, στη συνέχεια ψηφιοποιημένο, και έτοιμο προς εγγραφή, προφανώς με χρήση κάποιου ανάλογου wave editor. Βασικά, το πικάπ περιέχει μια δική του "κάρτα ήχου", και μόλις συνδέεται σε υπολογιστή, το σύστημα θα τον βλέπει σαν μια ακόμη τέτοια κάρτα, η οποία πρέπει να επιλεγεί από τον Πίνακα ελέγχου για να γίνει εγγραφή. Δηλαδή, η X-Fi δεν χρειάζεται, αν χρησιμοποιήσεις πικάπ USB, εκτός αν φέρει και πρόσθετη αναλογική έξοδο σε μορφή RCA, οπότε η σύνδεσή του στην ανάλογη είσοδο της X-Fi θα πρέπει να δώσει καλύτερη ποιότητα ήχου.

Reaction score
1.622

Μάλλον μου έδωσες τη λύση, μιας και το πικαπ έχει ΚΑΙ αναλογική RCA οπότε λογικά αυτή θα πρεπει να προτιμήσω στην είσοδο phono in της X-FI σωστά ? (και ευχαριστώ για την απάντηση)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369

Ναι, αν έχει και αναλογική έξοδο, προτίμησε αυτήν. Εδώ που τα λέμε δηλαδή, γράψε ένα κομμάτι και από τις δύο εξόδους, και κάνε μια σύγκριση...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.583
Νεότερο μέλος
spirosxeliot