Speaker cables

Reaction score
1.153
Έκανα που λέτε ένα σετάκι καλώδια με cat6 επηρρεασμένος από αυτόν τον τύπο http://www.humblehomemadehifi.com/CAT6.html (οτύπος έχει φτιάξει εκπληκτικά πράγματα) φτιάχνοντας μια "κοτσίδα" από 7 καλώδια ανά ηχείο.Δεν τα δοκίμασα ακόμα και μάλλον θα αργήσω να το κάνω μιας και προορίζονται για ένα σετάκι στο πατρικό και δεν προβλέπεται να πηγαίνω πριν το πάσχα.Η ερώτηση είναι η εξής:γνωρίζετε pros-cons μιας τέτοιας σχεδίασης βάσει ηλεκτρικών χαρακτηριστικών και πιθανών επιπτώσεων στον ήχο(αν υπάρχουν)?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.605
Απάντηση: Speaker cables

Είναι πολύ έξυπνη και αποτελεσματική λύση. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι το χαμηλό κόστος, που μπορεί να δημιουργεί συνειρμούς του στυλ "καλά, πόσο θράσος έχει αυτός, που έφτιαξε καλώδια ηχείων από κομπιουτεροκαλώδια, και μας το λέει κι έτσι, στη μπζύχρα"... :114:

Reaction score
1.153

Καλά άμα τους βάλω και μια κάλτσα βυσσυνί θα χεστώ στο τάληρο...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.605

Μμμμ, βυσσινί δε θά 'λεγα, είναι χρώμα αρκετά "σκληρό" για domestic εφαρμογές. Προτίμησε ένα βαθύ σοκολά, ή το κλασικό μαύρο, που είναι και πιο μουράτο και επίσημο. Δες και τους βουλευτές, εννιά στους δέκα έχουν μαύρη μερσεντέ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εγω παλι πλεκω αντερα απο μαναρι
απλα οταν τα συνδεω με τα ηχεια ακουω μονο
ητια ητια λουλουδιασμενιη
φταιει το αντερο
επρεπε να βαλαω απο δεκαοχτουρα η σπουργιτι
εννοηται οτι τα βαφω με σπρει μινος

sk

Reaction score
502

Έκανα που λέτε ένα σετάκι καλώδια με cat6 επηρρεασμένος από αυτόν τον τύπο http://www.humblehomemadehifi.com/CAT6.html (οτύπος έχει φτιάξει εκπληκτικά πράγματα) φτιάχνοντας μια "κοτσίδα" από 7 καλώδια ανά ηχείο.Δεν τα δοκίμασα ακόμα και μάλλον θα αργήσω να το κάνω μιας και προορίζονται για ένα σετάκι στο πατρικό και δεν προβλέπεται να πηγαίνω πριν το πάσχα.Η ερώτηση είναι η εξής:γνωρίζετε pros-cons μιας τέτοιας σχεδίασης βάσει ηλεκτρικών χαρακτηριστικών και πιθανών επιπτώσεων στον ήχο(αν υπάρχουν)?
Θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στον τύπο του καλωδίου που προτείνει και να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ή κάποιο αντίστοιχο.
Αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα αναμενόμενα, κυρίως ίσως λόγω διαφορετικού διηλεκτρικού.
Αυτό ίσως σου λύσει κάποιες απορίες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Έχω την αίσθηση ότι η χωρητικότητα του καλωδίου που αναφέρεις θα είναι αρκετά μεγάλη και θα δημιουργεί πρόβλημα σε αρκετούς ενισχυτές.
Επίσης η ποιότητα του χαλκού δεν θα είναι κάτι αξιόλογο.
Σαν ενασχόληση πάντως δεν είναι κακή ιδέα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.992
Απάντηση: Re: Speaker cables

Έχω την αίσθηση ότι η χωρητικότητα του καλωδίου που αναφέρεις θα είναι αρκετά μεγάλη και θα δημιουργεί πρόβλημα σε αρκετούς ενισχυτές.
Let's address your concerns regarding trading mutual inductance for capacitance. In the case of the 1872A, the capacitance fairly reasonable, 15pF per foot. I believe that is a weighted average between the tightly twisted pair and the loosely twisted pair. In comparison to some of the "high end, high priced" cables, this is actually lower. Just to give a few examples, Kimber 4 TC is 44 pF/ft, 8 TC is 100 pF/ft, Cardas Quadlink 5C is 23 pF/ft and the Goertz starts at 500 pF/ ft and goes up from there !! That being said, I wouldn't worry about capacitance.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.605

Μπααα, δε βαριέσαι, μικρό το πρόβλημα. 28 χρονώ παιδί και γκλαμ τύπος, τίποτε Κίλι Μινογκιού θα ακούει, άντε και κανέναν Μέριλυν Μάνσον άμα φέρει γκόμενα στο σπίτι, με τον ενισχυτή στο τέρμα, οπότε περνάνε όλα μέσα από το καλώδιο, έστω και με το ζόρι. Άμα του τύχει θεούσα γκόμενα και ρίξει στο πικάπι κανένα βινύλιο με αραχνοΰφαντο γρηγοριανό μέλος, και σφηνώσουν στο καλώδιο τα μπαγκράουντ βόκαλς των παρθένων κορασίδων, ε, ας το πετάξει, και να σουτάρει και τη θεούσα. Με βινύλια θα ασχολούματε τώρα; :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Re: Απάντηση: Re: Speaker cables

Let's address your concerns regarding trading mutual inductance for capacitance. In the case of the 1872A, the capacitance fairly reasonable, 15pF per foot. I believe that is a weighted average between the tightly twisted pair and the loosely twisted pair. In comparison to some of the "high end, high priced" cables, this is actually lower. Just to give a few examples, Kimber 4 TC is 44 pF/ft, 8 TC is 100 pF/ft, Cardas Quadlink 5C is 23 pF/ft and the Goertz starts at 500 pF/ ft and goes up from there !! That being said, I wouldn't worry about capacitance.
Δεν αναφέρει αν μιλάει για ένα ζεύγος του καλωδίου ή για όλα μαζί.

Να μας έλεγε και σε ποια συχνότητα μετρήθηκε η συγκεκριμένη χωρητικότητα καλά θα ήταν...:126::126::126:

Reaction score
1.153

Αγαπητέ κύριε Κόγια,με δυσφημήσατε τουτιοτρόπως.Ακούω αγνό,παρθένο death metal ενίοτε και καμιά σκατόψυχη σατανίλα νορβηγικής προελεύσεως.Αν θελήσω να νιώσω τρέντης θα πετάξω και καμιά Rihanna ή τίποτα μπίτια που έχω σε εμπιθρί και θα κάνω πρόβα τις φιγούρες μου μιας και είναι γνωστό τοις πάσι πως είμαι δεινός χορευτής.Τα του βινυλίου τα αντιπαρέρχομαι ως γελοιότητες και όσο για το θέμα "θεούσα γκόμενα", σας γνωστοποιώ πως οι συναναστροφές μου δεν περιλαμβάνουν άτομα χαμηλού IQ παρά μόνο αν θέλω να τα κοροιδέψω. Στα σοβαρά τώρα, το μήκος των εν λόγω καλωδίων περιορίζεται στα 70 εκατοστά περίπου οπότε δε νομίζω να τρέχει και τίποτα εεεεεε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Και πόσο είναι το μήκος των καλωδίων διασύνδεσης σου μεταξύ προενισχυτή και τελικού?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.518
Αν μεταξύ PC και monoblocks υπάρχει μόνο μισό μέτρο καλώδιο είσαι αρχηγός.
Καλά η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους πόση είναι?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.240
Members
38.671
Νεότερο μέλος
xkaragi