Speaker Matching

Reaction score
7.067
-
tanto .......συγνώμη αν σε χάλασα , έστω κι αν είσαι μειοψηφία ....ακόμα και απο τον ίδιο τον νηματοθέτη . :)

.....τώρα πες στον φίλο μας ... να ψάξεις για μεταχειρισμένα .
Πές του ποιά ; ....στα 250e .

και πάλι φίλοι .
Αν είχες κάτι άλλο για πώληση (ή και κάτι άλλο),η γνώμη σου θα ήταν διαφορετική.......κατάλαβες τώρα τι εννοώ? Με πμ μπορείς να του προτείνεις οτιδήποτε,αλλά το να χρησιμοποιούμαι τα διάφορα νήματα,για εμπορικούς λόγους,το βρίσκω λάθος (το πόσοι συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτό δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις ).

Το δεύτερο δεν το κατάλαβα......δηλαδή με 250 ευρώ, δεν μπορεί να βρει μεταχειρισμένα ηχεία,που να μην έχουν ηλικία 15 χρόνια μεγαλύτερη από την δική του? Το πού? Εδώ πρώτα από όλα και φυσικά στις πολλές ιστοσελίδες με αγγελίες.

Last edited:

Reaction score
2.288
Λοιπόν φοιτητή μου άκουσέ με.

Με ούτε 300Ε παίρνεις τα ενεργά M-audio BX8 με το 8άρι γούφερ και τελειώνεις. Και δεν το λες ούτε του παπά ότι πήρες τέτοια δύναμη και τέτοιο χαμηλό, τόσο οικονομικά.

Δε θα το κάνεις αλλά ξερεις, κουιβέντα να γίνεται. :drinks:
Έχω ήδη τον ενισχυτή αγορασμένο. Πιο μεγάλος ο κόπος να τον πουλήσω από τα λεφτά που θα βγάλω
Βασικα ημουν ετοιμος να σου προτεινω κατι αντιστοιχο αλλα με τα Tannoy Reveal 802 (169ευρω το τεμαχιο) οχι με τα Μ-Audio και εσβησα την προταση οταν ειδα τα Wharfedale Vanguard γιατι ισως να μπορεις να κανεις δουλεια με αυτα.
Αν δεν βρεις μεγαλα και πολυ ευαισθητα ηχεια που να παιζουν ανετα με ενα μικρο ενισχυτη θα πεταξεις τα λεφτα σου γιατι ο χωρος αντιθετα με το τι πιστευες ειναι αρκετα μεγαλος και η αποσταση ακροασης ακομα μεγαλυτερη.
Τα Tannoy παιζουν απιστευτα καλα και παρα πολυ δυνατα με στιβαρο και punchy χαμηλο και σωστη τονικοτητα σε ολο το φασμα. Τρελο VFM.
Τελικά εγώ να παρατήσω το ψάξιμο

Είμαι ένας φοιτητής και δεν μπορώ να διαθέσω το ποσό. Αγόρασα και τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί ήταν οικονομικος ζορίζομαι αρκετά. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική? Έστω να ρίξω την ποιότητα και ας μην κάνουν 500 ευρώ πχ... Με κάθε σεβασμό. Θα μου ήταν προτιμότερο να ακούσω την άποψη σας αν όντως δεν υπάρχει εναλλακτική γιατί ειδάλλως θα ψάξω την περίπτωση που θα μου δώσετε. Εκτως τα ηχεία vintage και ηχεία πάνω από 500 ευρώ δεν υπερχει τρόπος να δουλέψει το σύστημα μου έτσι?
Αφου δεν θες να πας σε μεγαλα Vintage ηχεια, ενα ζευγαρι 8ιντσα ενεργα ειναι ο μονος δρομος.
Πουλα τον ενισχυτη οσο πιασει και με 350 ευρω παιρνεις 8ιντσα ενεργα.

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
τα ηχεία που πρότεινα ειναι 95db και παίζουν αξιοπρεπέστατα με 10 w - δοκιμασμένο -
O φίλος εδώ έχει 25 .
-
tanto ,
Αν τα ηχεία ηταν δικά μου θα του έστελνα pm .
Με λες και Έμπορο .

Reaction score
7
τα ηχεία που πρότεινα ειναι 95db και παίζουν αξιοπρεπέστατα με 10 w - δοκιμασμένο -
O φίλος εδώ έχει 25 .
-
tanto ,
Με λες και Έμπορο .
Μιλάμε για τα Wharfedale Vanguard??

Μίνι ερώτηση, γιατι λέτε να πάρω vintage ηχεία? Τα νεότερα γιατι να μην παίζουν 25 Watt αν έχουν μεγάλη ευαισθησία πχ??

Last edited:

Reaction score
2.288
Τα Wharfedale Vanguard δεν είναι πολυυυυ μεγάλα για τον ενισχυτή μου???? Το Google λέει 175 power handling ρε παιδιά.
Δεν έχει καμία σχέση η ισχύς που μπορεί να δεχθεί ένα ηχείο με την ισχύ του ενισχυτή όσον αφορά το ταίριασμα. Βασικά η ισχύς που μπορεί να δεχθεί ένα ηχείο δεν έχει νόημα σε τίποτα. Αφορά μόνο το πόση ισχύ μπορεί να δεχθεί και να μην καεί και αυτό δεν είναι και πάλι ακριβές γιατί εξαρτάται από πολλά.

Reaction score
7.067
O φίλος εδώ έχει 25 .
-
tanto ,
Με λες και Έμπορο .
γιατί δηλαδή,δεν μπορείς να του στείλεις πμ,για να προτείνεις κάτι, το οποίο πωλείται στο avsite η οπουδήποτε αλλού? Πρέπει να είναι δικό σου? Και φυσικά δεν θα μπω στην διαδικασία να ψάξω ποιος ξέρει ή δεν ξέρει ποιόν και ποιός έχει την ταμπέλα "επαγγελματίας," χωρίς να είναι πραγματικός επαγγελματίας,αλλά απλά κάποιος που αγοράζει και πουλά μηχανήματα από χόμπυ κλπ.Για αυτό.....τα παράπονα στην διαχείρηση.
Συγκεκριμένες προτάσεις,από αγγελίες με πμ και νομίζω είμαστε ολοι οκ. Και έγω θέλω να του προτείνω ένα dac που πωλείται στο avsite και είναι πιο φτήνο και σημαντικά καλύτερο από αυτό που θέλει να αγοράσει,προφανώς δεν γνωρίζω το μέλος που το πουλά (άρα δεν έχω συμφέρον) αλλά δεν θα το κάνω δημόσια,για ευνόητους λόγους.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Ναι φίλε μου . Με Sansui AU-222 κελαηδάνε , 18 watts per channel into 8Ω
Στην αγγελία σου την άλλη , σου προτείνω - αφού διαβάσεις στο net γιά αυτά - να πάρεις αγκαλιά τον ενισχυτή σου και να πας να τα ακούσεις .
-
Καλές επιλογές φίλε .
Τέλος απο εμένα γιατι κάποιοι ενοχλούνται . :cautious: .....και λένε εξυπνάδες για να μην επεκταθώ .
Τέλος .

Last edited:

gid

Reaction score
10.077
Αν δεν βρεις μεγαλα και πολυ ευαισθητα ηχεια που να παιζουν ανετα με ενα μικρο ενισχυτη θα πεταξεις τα λεφτα σου γιατι ο χωρος αντιθετα με το τι πιστευες ειναι αρκετα μεγαλος και η αποσταση ακροασης ακομα μεγαλυτερη.
Ακριβώς.

Πρέπει να είναι ΚΑΙ μεγάλα, ΚΑΙ ευαίσθητα. Και να κοστίζουν 250-300Ε το ζεύγος. Γκουντ λακ.

Αλλά τα μυαλά δε γυρίζουν εύκολα. :idk:

TGD

Reaction score
10.356
Μίνι ερώτηση, γιατι λέτε να πάρω vintage ηχεία? Τα νεότερα γιατι να μην παίζουν 25 Watt αν έχουν μεγάλη ευαισθησία πχ??
Επειδή η ισχύς είναι τζάμπα σήμερα σε σχέση με τότε οι κατασκευαστές ηχείων την θεωρούν δεδομένη και αφήνουν την εμπέδηση να ανεβοκατεβαίνει κι ας τη συμμαζέψει ο ενισχυτής. Αν προσέξεις τα χαρακτηριστικά, σπάνια τα νέα ηχεία είναι πραγματικά 8Ω.
Αντίθετα, παλιά η ισχύς κόστιζε. Οπότε τα ηχεία ήταν σχεδιασμένα να έχουν μεγαλύτερη αντίσταση και ευκολότερο φορτίο.

Reaction score
2.288
Ακριβώς.

Πρέπει να είναι ΚΑΙ μεγάλα, ΚΑΙ ευαίσθητα. Και να κοστίζουν 250-300Ε το ζεύγος. Γκουντ λακ.

Αλλά τα μυαλά δε γυρίζουν εύκολα. :idk:
Βασικά εκείνα τα βιντατζ τα wharfedale είναι μεγάλα και ευαίσθητα αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτο που ψάχνει. Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα τα Tannoy. Βασικά τα έχω ήδη δηλαδή και προσπαθώ να ρίξω τους τοίχους του σπιτιού σχεδόν καθημερινά με αυτά. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα αλλά μερικοί γείτονες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την αντισεισμικοτητα του κτηρίου.

Reaction score
7
Βασικά εκείνα τα βιντατζ τα wharfedale είναι μεγάλα και ευαίσθητα αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτο που ψάχνει. Εγώ στη θέση του θα έπαιρνα τα Tannoy. Βασικά τα έχω ήδη δηλαδή και προσπαθώ να ρίξω τους τοίχους του σπιτιού σχεδόν καθημερινά με αυτά. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα αλλά μερικοί γείτονες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την αντισεισμικοτητα του κτηρίου.
Ποια tanoy ποιο μοντέλο? Αλλιώς ενδιαφέρομαι για τα Wharfedale Vanguard που έχουν αναφερθεί, έχω ακούσει ότι θα ταίριαζαν...

Άρα κάτι σαν Q-Acoustics Q3020i δεν θα ακούγονται με τίποτα. (?)
Το σπίτι είναι αυτό αν σας βοηθάει η εικονική αναπαράσταση

Attachments

Reaction score
2.288
Ποια tanoy ποιο μοντέλο? Αλλιώς ενδιαφέρομαι για τα Wharfedale Vanguard που έχουν αναφερθεί, έχω ακούσει ότι θα ταίριαζαν...
Σου εχω γραψει ηδη πιο πανω και στα ειχαν ξαναπροτεινει το 2019 οταν ειχες ανοιξει παλι παρομοιο νημα.
Δεν τα πηρες τοτε για κακη σου τυχη γιατι τωρα θα ησουν ηδη ενας ευτυχισμενος κατοχος αξιολογου ηχητικου σεταπ και δεν θα ετρωγες το χρονο σου εδω.
Το σπίτι είναι αυτό αν σας βοηθάει η εικονική αναπαράσταση
Φυσικα και βοηθαει. Τα Vintage Wharfedale δεν χωρανε εκει μεσα. Πας καρφωτος για ενεργα 8". Θα ερχονται οι συμφοιτητες σου εκει και θα τους πεφτει το σαγονι.

Last edited:

Reaction score
7
Σου εχω γραψει ηδη πιο πανω και στα ειχαν ξαναπροτεινει το 2019 οταν ειχες ανοιξει παλι παρομοιο νημα.
Δεν τα πηρες τοτε για κακη σου τυχη γιατι τωρα θα ησουν ηδη ενας ευτυχισμενος κατοχος αξιολογου ηχητικου σεταπ και δεν θα ετρωγες το χρονο σου εδω.

Φυσικα και βοηθαει. Τα Vintage Wharfedale δεν χωρανε εκει μεσα. Πας καρφωτος για ενεργα 8"
Ααχχχχ το θυμάμαι το θυμάμαι. Δεν μπόρεσα να κάνω ποτε το σεταπ που ήθελα όποτε τώρα κουραστικά και λέω την ζωή πρέπει να την ευχάριστηθω, και ξεκίνησα από όσο πιο budget γινόταν δεν είχα συμπεριλάβει αυτό που λες.

Reaction score
2.288
Ααχχχχ το θυμάμαι το θυμάμαι. Δεν μπόρεσα να κάνω ποτε το σεταπ που ήθελα όποτε τώρα κουραστικά και λέω την ζωή πρέπει να την ευχάριστηθω, και ξεκίνησα από όσο πιο budget γινόταν δεν είχα συμπεριλάβει αυτό που λες.
Ποτε δεν ειναι αργα. Πουλα τον αναιμικο denon και παρε ενα ζευγαρι Tannoy 802. Tα ηχεια αυτα οταν πρωτοκυκλοφορησαν ειχαν 300 ευρω το ενα. Τα πρωτα κομματια ειχαν εντονο φυσημα και ειχαν φαει πολυ κραξιμο στα διαφορα φορουμ. Η Tannoy διορθωσε το προβλημα ενα χρονο αργοτερα αλλα στο μεταξυ η φημη ειχε βγει και ετσι τα ηχεια δεν ειχαν ζητηση και η τιμη τους επεσε στα μισα.
Τον τελευταιο χρονο ανεβηκε η τιμη στα 169ευρω απο τα 149 που ειχαν αλλα και 200 να ειχαν παλι θα ηταν το καλυτερο VFM στην κατηγορια τους.

Reaction score
7.067
Ηχεία δαπέδου (ακόμα και με μικρή κάτοψη) δεν χωράνε,άρα ηχεία βάσης αλλά και πάλι θα πρέπει να σκεφτείς που θα τοποθετηθούν (γιατί σε βάσεις δαπέδου πάλι δεν γίνεται λόγω χώρου). Γενικά ο χώρος σε συνδυασμό με την επίπλωση, είναι πολύ δύσκολος.Ισως χρειαστείς βάσεις -βραχίονες για τον τοίχο.

• Like
Reactions: ika

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος