Spotify και απορίες

Timaras

Reaction score
2.155
Σήμερα έκανα έναν free λογαριασμό στο Spotify και καθώς έπαιζα μουσική,σταμάτησε το τραγούδι και ξεκίνησε να παίζει μια διαφήμιση που έλεγε για premium λογαριασμό.Το τραγούδι ξεκίνησε πάλι μόλις τελείωσε η διαφήμιση.
Αυτό θα συμβαίνει συνέχεια όσο θα έχω free λογαριασμό?
και κάτι άλλο.
Η μουσική που ακούω με τον λογαριασμό αυτόν τί ποιότητας είναι?

Reaction score
620
Καλησπέρα.
Η free έκδοση υστερεί σε αρκετά σημεία έναντι του premium. Δεν ξέρω ακριβώς να σου πω bitrate της free έκδοσης αλλά είναι σαφώς υποδεέστερο του premium.
Διαφημίσεις θα ακούς συνέχεια ανά διαστήματα .
Αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες και την ποιότητα που σου δίνει ο premium λογαριασμός για 7€ είναι μονόδρομος.
Υπόψην εκτός την ανώτερη ποιότητα του premium , την απουσία διαφημίσεων , την δυνατότητα offline ακρόασης κτλπ ...το feature που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το spotify connect. Μπορείς δηλαδή από το κινητό σου να χειριστεις πλήρως το spotify στο pc σου κτλπ.

Reaction score
834
Το streaming στο Spotify είναι το ακόλουθο:

Spotify uses 3 quality ratings for streaming, all in the Ogg Vorbis format.
  • ~96 kbps. Normal quality on mobile.
  • ~160 kbps. Desktop and web player standard quality. High quality on mobile.
  • ~320 kbps (only available to Premium subscribers) Desktop high quality. Extreme quality on mobile.
Άλλες επιπλέον δυνατότητες της Premium έκδοσης είναι:
  • Το να κάνεις skip τραγούδια που δεν σου αρέσουν από το κινητό σου (στη δωρεάν έκδοση αυτή η δυνατότητα περιορίζεται σε 6/ώρα αν θυμάμαι καλά).
  • Το να ακούς offline τη μουσική από τις λίστες σου.
  • Υπάρχει η Premium Family έκδοση, στην οποία με 10,99 ευρώ μπορείς να συνδέσεις 5 διαφορετικά acounts της οικογένειας, με προϋποθεση να δηλώσεις ότι μένουν στην ίδια διεύθυνση (ακόμα και αν δεν μένουν).
Επίσης, to Spotify Connect είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν έκδοση.

Reaction score
6
Κάποτε είχε και μία "ενδιάμεση" συνδρομή" με 4Ευρώ (περίπου). Γλύτωνες από τις διαφημίσεις αλλά δεν είχες το ofline ούτε την λίγο καλύτερη ποιότητα ήχου.

Δεν το διαφημίζανε, απλά αν πήγαινες να διακόψεις συνδρομή σου πρότειναν και αυτό.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

I

iason

Guest
που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το spotify connect. Μπορείς δηλαδή από το κινητό σου να χειριστεις πλήρως το spotify στο pc σου κτλπ.
Καλησπέρα ,εχεις υποψη σου γιατι δεν εχει και το ΤΙDAL αυτήν την ευκολια ?
Ειχα TIDAL πριν μερικους μηνες και παρολο που ο ηχος του ηταν ενα κλικ καλυτερος του spotify το σταματησα ,το σηκω κατσε στην καρεκλα ειναι πολυ ενοχλητικο συν οτι το spotify εχει ποιο πολλες μουσικες επιλογες.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..και κατι ακομα για την απλη εκδοση, δε σου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξεις ενα, η περισσοτερα κομματια που υπαρχουν σε ενα αλμπουμ. Στα παει τυχαια και πρεπει να τα ακουσεις ολα εως να φτασει σ'αυτο, η σε αυτα που σε ενδιαφερουν..spastic!

Reaction score
620
Καλησπέρα ,εχεις υποψη σου γιατι δεν εχει και το ΤΙDAL αυτήν την ευκολια ?
Ειχα TIDAL πριν μερικους μηνες και παρολο που ο ηχος του ηταν ενα κλικ καλυτερος του spotify το σταματησα ,το σηκω κατσε στην καρεκλα ειναι πολυ ενοχλητικο συν οτι το spotify εχει ποιο πολλες μουσικες επιλογες.
Μόλις προχτες έβαλα δοκιμαστικα το tidal να το δω πιο ψύχραιμα ( το είχα ξανα-τσεκαρει πριν 1 χρόνο). Προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν βρήκα και εγώ διαχείρηση μέσω κινητού και επιπλεον το όλο interface δεν το βρίσκω τόσο φιλικό προς τον χρήστη όσο στο spotify.
Όπως καταλαβες το cancel subscription έγινε ήδη και περιμένω να τελειώσει ο μήνας.

Reaction score
383
το ΤIDAL ομως εχει το ποιο βασικο την ποιοτητα ηχου
που την καταλαβαινεις πολυ ευκολα ..

Reaction score
620
Το πιο βασικο ειναι οτι η μουσικη βιβλιοθηκη του tidal υστερει εναντι του spotify. Αυτο ειναι , κατα την ταπεινη μου αποψη, το πιο σημαντικο. Η ελαχιστα καλυτερη ποιοτητα του tidal ερχεται δευτερη σε σημασια...

Reaction score
1.188
Σήμερα έκανα έναν free λογαριασμό στο Spotify και καθώς έπαιζα μουσική,σταμάτησε το τραγούδι και ξεκίνησε να παίζει μια διαφήμιση που έλεγε για premium λογαριασμό.Το τραγούδι ξεκίνησε πάλι μόλις τελείωσε η διαφήμιση.
Όχι οι διαφημίσεις στην δωρεάν έκδοση παρεμβάλονται μεταξύ των κομματιών. Δεν κόβει ένα κομμάτι για να βάλει διαφήμιση και να το συνεχίσει μετά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.863
Έχετε δει πουθενά καμιά ενημέρωση για το πότε θα μπει η κωδικοποίηση της μεριντιαν στο σποτιφαϊ;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.546
Έχετε δει πουθενά καμιά ενημέρωση για το πότε θα μπει η κωδικοποίηση της μεριντιαν στο σποτιφαϊ;
Έχουν δηλώσει κάτι τέτοιο;

Reaction score
403
αναλογα το συστημα που έχει ο καθένας και τι ακούει.
στο δικο μου συστημα δεν κατάλαβα καμια αισθητη διαφορά αναμεσα σε FLAC, TIDAL και spotify premium..

και εδω μέσα κάποτε ειχε γινει blind test ακρόασης και οι περισσότεροι είχαν διαλέξει ως ποιοτικότερη πηγή το mp3 απο ότι το cd, flac κτλ.

ας κάνει ο καθένας ενα blind test μεταξύ spotify premium, tidal, flac, mp3 και μετά ας διαλέξει.

Timaras

Reaction score
2.155
Όχι οι διαφημίσεις στην δωρεάν έκδοση παρεμβάλονται μεταξύ των κομματιών. Δεν κόβει ένα κομμάτι για να βάλει διαφήμιση και να το συνεχίσει μετά.
Εμένα έτσι μου έκανε:idk:

Reaction score
29
Equalizer για το Spotify στα Windows χρησιμοποιώ το Equalify. Στην πράξη δεν το χρησιμοποιώ σαν equalizer αλλά επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω σαν audio playback device όποια θέλω εγώ και όχι τη default των Windows όπως κάνει το Spotify.

Reaction score
620
Equalizer για το Spotify στα Windows χρησιμοποιώ το Equalify. Στην πράξη δεν το χρησιμοποιώ σαν equalizer αλλά επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω σαν audio playback device όποια θέλω εγώ και όχι τη default των Windows όπως κάνει το Spotify.
Τι εννοεις? για κανε μια αναλυση εδω..
εγω εχω το dac da-300usb Της denon. Μπορεις με αυο που λες να διαλεξεις σαν output το dac?

Reaction score
29
Και εγώ έχω ένα USB DAC και με το Equalify μπορώ να το επιλέγω σαν output device στο Spotify. Δυστυχώς τώρα είδα ότι πλέον το Equalify δεν είναι δωρεάν και πρέπει να το αγοράσεις.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το Spotify δεν σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγεις ποιό audio device θέλεις για playback. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους χρήστες και πολύ απλό για την υλοποίησή του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.600
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75