Standby ή On/Off;

Reaction score
16
Καλησπερα σε ολους,αγορασα προσφατα εναν ενισχυτη της NAD ο οποιος εχει στην προσοψη stanby και στην πισω πλευρα κουμπακΙ on/off.
5 ημερες που τον εχω χρησιμοποιω το οn/off,να συνεχισω ετσι ή με το standby?

Reaction score
5.716
Εφοςον δεν το ανοίγεις συχνά αν κατάλαβα καλα ,
Κλείσε απο τον διακόπτη για να γλιτώνεις την κατανάλωση ρεύματος .

Reaction score
715
Κάπου είχα διαβάσει πως βάση κανονισμού η κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 watt σε standby. Αν είναι έτσι τότε μπορούμε να μιλάμε για αμελητέα κατανάλωση. Βέβαια και αυτό σχετικό είναι. Αν κάθε άνθρωπος καταναλώνει 1w χωρίς λόγο τότε αθροιστικά το πράγμα είναι τεράστιο.
Προσωπικά πάντως περισσότερο εστιάζω στο κίνδυνο να γίνει καμία στραβή και να πάρει κάτι φωτιά όταν θα είμαι απών.

Reaction score
5.893
στην πισω πλευρα κουμπακΙ on/off
Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο να βαζουν το on/off στο πισω μερος της συσκευης.
Και στο ΧΤΖ που ειχα πισω ηταν,και αναγκαζομουν να τραβαω το επιπλο για να τον ανοιξω/κλεισω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Κάπου είχα διαβάσει πως βάση κανονισμού η κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 watt σε standby. Αν είναι έτσι τότε μπορούμε να μιλάμε για αμελητέα κατανάλωση. Βέβαια και αυτό σχετικό είναι. Αν κάθε άνθρωπος καταναλώνει 1w χωρίς λόγο τότε αθροιστικά το πράγμα είναι τεράστιο.
Προσωπικά πάντως περισσότερο εστιάζω στο κίνδυνο να γίνει καμία στραβή και να πάρει κάτι φωτιά όταν θα είμαι απών.
Εξαρτάται απο την ηλικία του μηχανήματος, γιατί σε παλιότερα μπορεί να είναι 5W+.

Προσωπικά, αν δεν πρόκειται να λείψω για μέρες βάζω τα πάντα σε stand by.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.088
Στο σύστημα μου υπάρχουν ΤV, projector, blue-ray, HTPC, 2 external HD, CD, AVR, Sat receiver, IP server.
Όλα σβηστά από το remote έχω μετρημένη κατανάλωση (από εξωτερικό μετρητή κατανάλωσης) 135watt. Μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα μόλις το είδα. Μόλις η TV και ο AVR βγήκαν από την μπριζα η κατανάλωση έπεσε στα 27watt.
Πλέον αυτά τα 2 είναι σε ξεχωριστή γραμμή που κλείνω όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Reaction score
715
Στο σύστημα μου υπάρχουν ΤV, projector, blue-ray, HTPC, 2 external HD, CD, AVR, Sat receiver, IP server.
Όλα σβηστά από το remove έχω μετρημένη κατανάλωση (από εξωτερικό μετρητή κατανάλωσης) 135watt. Μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα μόλις το είδα. Μόλις η TV και ο AVR βγήκαν από την μπριζα η κατανάλωση έπεσε στα 27watt.
Απίστευτο!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Κάποια δεν τηρούν σύγχρονες προδιαγραφές μάλλον.

Στο δικό μου που μόλις μέτρησα, προβολέας, BD player, media player, AV preamp και switch καταναλώνουν κάτω απο 5W όλα μαζί (τα ενεργά ηχεία και τα subs σβήνουν τελείως απο τα αυτόματα πολύπριζα).

alexis

Reaction score
33.088
Η ΤV είναι 46" του 2008 και ο AVR MRX 710. Δεν ξέρω τη φταίει, τόσα έγραψε κατανάλωση.
Μακάρι να είχα και εγώ 5watt.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.163
108 watt κατανάλωση και οι δύο, μάλλον και οι δύο συσκευές φταίνε.

Reaction score
1.656
Αν τα εχετε σε κατασταση off, γλυτωνετε και τους κινδυνους αυξομειωσης της τασης.

alexis

Reaction score
33.088
Βάλ' τα ένα-ένα να δεις.
108 watt κατανάλωση και οι δύο, μάλλον και οι δύο συσκευές φταίνε.
Δεν τα έχω βάλει ξεχωριστά να μετρήσω αλλά ναι, τόση κατανάλωση μάλλον απιθανο να είναι από μια συσκευή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.081
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo